TUZLA TOKOM RATA A I POSLIJE NIJE BILA OKUPIRANA
Dragi moji Tuzlaci,u petak 25.01. 2 013g prođo pored stare teretne stanice u Kreki a tamo samo da vidite sijeku ljudi teretne vagone „VJEROVATNO NAM NIKAD ZA NIKAD NEČE TREBAT“.
Izgleda da je dobra cijena starog željeza pa će neko „DOBRO BRKOVE OMASTITI“ .
Lakše je isjeći vagon nego isti popraviti tj. zamijeniti koju dasku te postaviti nekoliko m2 lima .
Kada mi možemo „KUPITI NOVE NA KREDIT“ Samo se pitam ko će ih vratit a odgovor je
nerođena djeca,osnovci,srednjoškolci i studnti to vam naša elita ostavi, ili se SJETE da done-
sete zakon pa da ko diže i potroši kredite da ih isti moraju vratit. Dok ja prođo pored te stanice
sjetih se prošle godine isto tako srušiše staru ŠPIRU.Ako niste znali ona je bila sva od bakra.
Opet isti odgovor DOBRA OTKUPNA CIJENA STAROG BAKRA. Šta će nama špira, a dragi prijatelji
poznavao sam tehničkog direktora BADELA isti je otkupljivao alkohol od naše špire te isti je
tvrdio DA JEDINO TUZLANSKA ŠPIRA MOŽE PROIZVODITI 97% alkohol u odnosu na sve ŠPIRITANE na balkanu.To vam isto dođe što čemo posipati tuzlansku sol po putu kada istu
možemo uvoziti iz Egipta. E dragi moji Tuzlaci krenem dalje niz magistralu a dole nema više
ni „GUMARE“ a mogla je se makar sačuvati za neku drugu namjenu.Dolje kada prođete
vidite nema više HAK-a ,a uskoro će i DITA , NE TRBA NAM VIŠE pitam se djeco gdje vi mislite
radi,čuo sam da ameri hoće baze na mjesecu .Samo bi volio pitati nadležnog za PRIVATIZACIJ što uz HAK II ne proda ATOMSKI OTPAD KOJI ZAKOPA KANADSKA FIRMA NA OGRADI IZMEĐU HAKA II I SIPOREXA prilkom izgradnje istog .
E ON NAM BAŠ NE TREBA!
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
TUZLA TOKOM RATA A I POSLIJE NIJE BILA OKUPIRANA
Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...
Moderator: anex
Jump to
- Corona virus 2019 -Coronavirus (COVID-19)
- Forum
- ↳ Forum
- Opšte/opće diskusije
- ↳ Razne diskusije
- ↳ In memoriam
- ↳ Politika
- ↳ Lokalni izbori 2020
- ↳ Opći izbori 2018
- ↳ Bosna i Hercegovina
- ↳ Svijet
- ↳ Opći izbori 2022
- ↳ Lokalni izbori 2024