Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
- Gandalf
#26 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Sjećam se kada Sanjin Omanović ( profa na GPP-u) dođe na predavanje u kožnim hlačama , kožnoj jakni i nadasve kožni šešir , a još oko vrata lančuga od po' kile srebra - ne bi je se postidio ni Snoop Dog
Bajro Golić , Zdravko Lučić i Fuad Saltaga su barabe ALL STAR kalibra - Sanjin se nekako držao po strani i nije studentima pravio probleme ( u to doba ) , ali da nekako ima ponuda na kladionici " ko je profesor drogeraš" , stavio bih lovu na Sanjina
A za ovu trojicu ranije pobrojanih perspektivnih 60 + godina "profesora" - iskrene želje da će im vijagra prisjest - koju takvi stari i nikakvi garant koriste.
-
zonbirile
#27 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
od mene im dug život i teška bolest
- zlatiborka
#28 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Hvala Bogu da sam davno zavrsila fakultet i diplomirala. U moje vrijeme sredinom 80-tih godina nije bilo ovakvih slucajeva, barem se nije pricalo o tome.uvjek dobar gost wrote:A studenti ni mukajet.... znači oni svjesno "primaju" znanje od ovih i ovakvih ljudi... i ne protive se tome..???
Znači ko danas uči našu djecu..? Razvratnici i drogeraši... šta je ono starije koka ili jaje....?
Pojavljivale su se price, vise tracevi da "dobre studentice" polazu ispite lako ali to su bili sporadicni slucajevi i niko nije pridavao znacaj tome.
Danas je ovo masovna pojava, ispiti i diplome se kupuju davanjem mindze, kakvo znanje i strucnost ce imati takvi diplomanti, kakva je njihova moralna i ljudska vrijednost?
Osudjujem profesore koji to rade, fuj, sram ih bilo, zar i oni nemaju svoju djecu i cemu ih uce....
- Gandalf
#29 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Univerzitetski profesori su se u postratnoj BIH pokazali kao prava bagra - čast izuzecima , ali samo na Pravnom Fakultetu je do sada bilo toliko skandala i afera , da ta ustanova može komotno zakupiti jednu stranicu crne hronike u svim dnevnim novinama .
I još kada vidim da u seksualnim aferama su najaktivniji oni preko 60 godina - pa mogu samo reći FUJ za njih - dvostruko FUJ za studentice , kada im se ne gadi poći u krevet sa nekim ko im može biti , ne otac već djed

I još kada vidim da u seksualnim aferama su najaktivniji oni preko 60 godina - pa mogu samo reći FUJ za njih - dvostruko FUJ za studentice , kada im se ne gadi poći u krevet sa nekim ko im može biti , ne otac već djed
- nevenkagaragic
-
Judge_Dread
#31 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 20:04, edited 1 time in total.
- saibaba
#32 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Ma ne znam meni to drogiranje ne zvuči toliko strašno kao sexualno iskorištavanje studentica ...
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#33 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Ufur'o se da je Puff Didi. Povrac.Gandalf wrote:Sjećam se kada Sanjin Omanović ( profa na GPP-u) dođe na predavanje u kožnim hlačama , kožnoj jakni i nadasve kožni šešir , a još oko vrata lančuga od po' kile srebra
Ja im zelim isti tretman kakav su imale studentice. I duuuuuuuugo vremena da istom razmisle.zonbirile wrote:od mene im dug život i teška bolest
- jedna
#34 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
A sto? Meni one nisu nista bolje od njih. Niko ih nije tjerao. Mogle su odbiti, ako ih je neko ucjenjivao mogle su se pozaliti, tuziti,... Al one su cutale (mozda su neke i same nudile). I ko zna koliko bi cutale da se nije otkrilo. Da se ja pitam, i one bi dobile dozivotnu zabranu pristupa nekoj visokoskolskoj ustanovi.Latinica wrote:Ja im zelim isti tretman kakav su imale studentice. I duuuuuuuugo vremena da istom razmisle.zonbirile wrote:od mene im dug život i teška bolest
- nevenkagaragic
#35 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
“TUZLA: PROVJERA ONLINE KOMENTARA O KORUMPIRANIM PROFESORIMA”
Tuzlansko tužilaštvo formiralo je predmet radi provjere istinitosti navoda o korpuciji na Univerzitetu u Tuzli, koje su pisali posjetitelji portala --- NO LINKS ---. MUP-u Tuzlanskog kantona je naloženo da istraži navode o korumpiranim profesorima, koji su imenovani na tom portalu, potvrdila je Jasna Subotić, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzla .
Portal --- NO LINKS --- je pokrenuo akciju pod nazivom „Uključi se - prijavi korupciju na fakultetima nakon što je kantonalna tužiteljica iz Tuzle, Dijana Milić razotkrila aferu na tuzlanskom odjeljenju Pravnog fakulteta Sarajevo, na kojem je studenticama nuđeno da seksom sa profesorima plate ocjene u indeksu. Zbog navođenja na prostituciju, te posredovanju u davanju i primanju mita prije dva mjeseca je uhapšen vozač Vlade TK, Jasmin Mašić, kod kojeg su pronađeni dokazi o korupciji na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.
Na portalu --- NO LINKS --- prozvana je nekolicina profesora iz Tuzle,uz opise uspostavljanja kontakata i cijena ispita.
-Naplaćivao je ispite tako što su mu studenti plaćali od telefonskih računa, jastuka, kapije..Najčešće je bilo ‘kupovanje’ knjiga koje su koštale 100KM.Nije bilo posrednika, nije bio potreban. Sami biste sredili svoj ispit-jedan je od komentara vezanih za profesora bosanskog jezika.
Profesor Nedžad Ibrahimović sa Katedre za bosanski jezik Filozofskog fakulteta Tuzla tvrdi da mu se studenti žale na neke od kolega, ali da se, zbog budućnosti studija, boje prijaviti korupciju.
Ibrahimović je kritikovao i dosadašnji rad tuzlanskog tužilaštva, kojem je prije nekoliko godina prijavio tadašnjeg asistenta Vedada Spahića,nakon što je otkrio da je jednom studentu uradio diplomski rad, ali ništa nije poduzeto u vezi s tim.
Na naš upit zašto je tada izostala reakcija, glavni kantonalni tužilac Šesenam Ćosić je odgovorio da je slučaj samo usmeno prijavljen?!
-Imao sam disketu, na kojoj se vidjelo ko je autor tog rada i obavijestio sam tužioca Ivu Iveljića, ali me on ubijedio da je usmena prijava dovoljna-kaže profesor Ibrahimović.
Rektor Univerziteta u Tuzli, Džemo Tufekčić u cilju suzbijanja korupcije, zabranio je asistentima i profesorima davanje plaćenih instrukcija studentima, te prodaju knjiga na fakultetima. Međutim, tuzlanski studenti, uz uslov anonimnosti, tvrde da se ta zabrana i dalje ne poštuje. Profesori i dalje prave spiskove studenata koji kupe njihovu knjigu,a i dalje su prisiljeni su plaćati časove asistentima ili profesorima kako bi položili ispite. Međutim, rekotr Tufekčić kaže da se niti jedna anonimna prijava neće razmatrati na sjednici Senata.
http://tuzlalive.ba/portal/2008/10/tuzl ... ofesorima/
Tuzlansko tužilaštvo formiralo je predmet radi provjere istinitosti navoda o korpuciji na Univerzitetu u Tuzli, koje su pisali posjetitelji portala --- NO LINKS ---. MUP-u Tuzlanskog kantona je naloženo da istraži navode o korumpiranim profesorima, koji su imenovani na tom portalu, potvrdila je Jasna Subotić, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzla .
Portal --- NO LINKS --- je pokrenuo akciju pod nazivom „Uključi se - prijavi korupciju na fakultetima nakon što je kantonalna tužiteljica iz Tuzle, Dijana Milić razotkrila aferu na tuzlanskom odjeljenju Pravnog fakulteta Sarajevo, na kojem je studenticama nuđeno da seksom sa profesorima plate ocjene u indeksu. Zbog navođenja na prostituciju, te posredovanju u davanju i primanju mita prije dva mjeseca je uhapšen vozač Vlade TK, Jasmin Mašić, kod kojeg su pronađeni dokazi o korupciji na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.
Na portalu --- NO LINKS --- prozvana je nekolicina profesora iz Tuzle,uz opise uspostavljanja kontakata i cijena ispita.
-Naplaćivao je ispite tako što su mu studenti plaćali od telefonskih računa, jastuka, kapije..Najčešće je bilo ‘kupovanje’ knjiga koje su koštale 100KM.Nije bilo posrednika, nije bio potreban. Sami biste sredili svoj ispit-jedan je od komentara vezanih za profesora bosanskog jezika.
Profesor Nedžad Ibrahimović sa Katedre za bosanski jezik Filozofskog fakulteta Tuzla tvrdi da mu se studenti žale na neke od kolega, ali da se, zbog budućnosti studija, boje prijaviti korupciju.
Ibrahimović je kritikovao i dosadašnji rad tuzlanskog tužilaštva, kojem je prije nekoliko godina prijavio tadašnjeg asistenta Vedada Spahića,nakon što je otkrio da je jednom studentu uradio diplomski rad, ali ništa nije poduzeto u vezi s tim.
Na naš upit zašto je tada izostala reakcija, glavni kantonalni tužilac Šesenam Ćosić je odgovorio da je slučaj samo usmeno prijavljen?!
-Imao sam disketu, na kojoj se vidjelo ko je autor tog rada i obavijestio sam tužioca Ivu Iveljića, ali me on ubijedio da je usmena prijava dovoljna-kaže profesor Ibrahimović.
Rektor Univerziteta u Tuzli, Džemo Tufekčić u cilju suzbijanja korupcije, zabranio je asistentima i profesorima davanje plaćenih instrukcija studentima, te prodaju knjiga na fakultetima. Međutim, tuzlanski studenti, uz uslov anonimnosti, tvrde da se ta zabrana i dalje ne poštuje. Profesori i dalje prave spiskove studenata koji kupe njihovu knjigu,a i dalje su prisiljeni su plaćati časove asistentima ili profesorima kako bi položili ispite. Međutim, rekotr Tufekčić kaže da se niti jedna anonimna prijava neće razmatrati na sjednici Senata.
- Latina
#36 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Zato sto su inkriminisani elementijedna wrote:
A sto? Meni one nisu nista bolje od njih. Niko ih nije tjerao. Mogle su odbiti, ako ih je neko ucjenjivao mogle su se pozaliti, tuziti,... Al one su cutale (mozda su neke i same nudile). I ko zna koliko bi cutale da se nije otkrilo. Da se ja pitam, i one bi dobile dozivotnu zabranu pristupa nekoj visokoskolskoj ustanovi.
One mogu biti nemoralne u slobodno vrijeme dok god time nikoga ne ugrozavaju, ali profesori imaju duznost zbog funkcije na kojoj se nalaze da ih zbog toga ne zloupotrebljavaju.
- jedna
#37 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Tacno, mogu biti nemoralne u slobodno vrijeme, ali ne na univerzitetu, ne sa profesorima i ne za ocjene. Time direktno nikog ne ugrozavaju, ali degradiraju ostale (da ne kazem "postene" studente). Ispadose svi glupi sto su ucili, trudili se,... a one pametne. I dok god takvih ima, propalice od profesora ce znati gdje i kako da traze ono sto zele.Latinica wrote:Zato sto su inkriminisani elementijedna wrote:
A sto? Meni one nisu nista bolje od njih. Niko ih nije tjerao. Mogle su odbiti, ako ih je neko ucjenjivao mogle su se pozaliti, tuziti,... Al one su cutale (mozda su neke i same nudile). I ko zna koliko bi cutale da se nije otkrilo. Da se ja pitam, i one bi dobile dozivotnu zabranu pristupa nekoj visokoskolskoj ustanovi.Univerzitetski profesori, a ne svodnici ( kao sto sam vec elaborirala na temi o njima koja je nestala na volseban nacin btw ).
One mogu biti nemoralne u slobodno vrijeme dok god time nikoga ne ugrozavaju, ali profesori imaju duznost zbog funkcije na kojoj se nalaze da ih zbog toga ne zloupotrebljavaju.
- uvjek dobar gost
#38 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Cio slučaj je uspješno zataškan i uspjelo im je po ko zna koji put... da uguše momentum koji treba da dovede do bilo kakvih promijena...
A mi ko mi .. zamajavamo se dnevnom politikom dok nam djecu i mlade uče ljudi sumnjivog morala i znanja...
A mi ko mi .. zamajavamo se dnevnom politikom dok nam djecu i mlade uče ljudi sumnjivog morala i znanja...
-
dezurni_ucenik
#39 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 03:44, edited 1 time in total.
- Gandalf
#40 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Znači to su novi , moderni načini obrazovanjaCVIKERASH wrote:cuj vladala porodicna atmosfera u tom izvjesnom tuzlanskom hotelu
sigurno je ovako bilo
http://www.youtube.com/watch?v=Y5RjRdVAri4
- Latina
#41 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Ako se ovo zataska to ce biti tragedija za nase drustvo, jer je poruka svima da je biti "Pink" ( turbo-folk, seks, kokain i sl ) ispred rada i obrazovanja. Silikon zivot. Fuj.uvjek dobar gost wrote:Cio slučaj je uspješno zataškan i uspjelo im je po ko zna koji put... da uguše momentum koji treba da dovede do bilo kakvih promjena...
Sta kaze Rektor Univerziteta ?
Gdje su vjerski autoriteti i sta oni misle o ovome ? Misle li bilo sta ?
Koga se to studenti toliko plase da ne mogu postici konsenzus i bojkotovati predavanja ovih nazovi Profesora ?
- nevenkagaragic
#42 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Citajuci ponovo tekst koji sam postavila 27.10.08. LAKO JE MOGUCE da se (OPET) sve zataska.
Zasto je lako moguce da se opet zataska? Pa kod nas je to uobicajena praksa jer je korupcija i nepotizam pustila duboko, cvrsto korenje u SVIM segmentima drustva (cast izuzecima-pojedincima koji se mogu izbrojati na prste). A prema nasoj narodnoj "vrana vrani...", kako ce sad oni jedni protiv drugih, a do sada su se medjusobno "pokrivali", podrzavali?
Mi smo propalo, jadno drustvo!
Studenti, udruzite se, nemojte dozvoliti polupismenim profesorima da vas vuku za nos i prave od vas svoje klonove, buduce korumpirane akademske gradjane.
Zasto je lako moguce da se opet zataska? Pa kod nas je to uobicajena praksa jer je korupcija i nepotizam pustila duboko, cvrsto korenje u SVIM segmentima drustva (cast izuzecima-pojedincima koji se mogu izbrojati na prste). A prema nasoj narodnoj "vrana vrani...", kako ce sad oni jedni protiv drugih, a do sada su se medjusobno "pokrivali", podrzavali?
Mi smo propalo, jadno drustvo!
Studenti, udruzite se, nemojte dozvoliti polupismenim profesorima da vas vuku za nos i prave od vas svoje klonove, buduce korumpirane akademske gradjane.
- Banksy
#43 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Zar ovo nije dovoljan povod za studentske demonstracije u Sarajevu i Tuzli? Zašto studenti šute?
Čaklovica - rektor ili makro?!
U ponedjeljak ujutro, na zgradi Rektorata Univerziteta u Sarajevu, među ostalima, osvanuo je i natpis: Čaklovica - rektor ili makro?! Grafit je samo jedan od brojnih koji studenti ispisuju u posljednje vrijeme na sarajevskim fakultetima, revoltirani zbog duboko prisutne korupcije na akademskoj sceni. Poistovjećivanje rektora s makroom očito je nezadovoljstvo studenata ravnodušnošću Faruka Čaklovice naspram afere koja već više od mjesec dana potresa Pravni fakultet: činjenica da su profesori Bajro Golić, Sanjin Omanović, Fuad Saltaga i Zdravko Lučić umiješani u lanac organizirane prostitucije nije dovoljno jak dokaz da rektor pokrene disciplinski postupak ili ih barem suspendira tokom istrage koja se sprovodi u Tužilaštvu TK. Dokazi o tome da su tri godine seksualno iskorištavali studentice isturenog odjeljenja Pravnog fakulteta u Tuzli u zamjenu za prolaznost na ispitima nižu se iz dana u dan. Od indexa pronađenih u stanu jednog od osumnjičenih do fotografija na kojima su profesori u kompromitirajućim pozama sa studenticama. Pored toga, tridesetak osoba u posljednjih mjesec dana svjedočilo je o tome na koji način su profesori, svojom pozicijom moći, sebi perfidno pribavljali seksualnu korist.
Podsjetimo da je sve počelo prije pet godina, kada je otvoreno istureno odjeljenje Pravnog fakulteta Sarajevskog univerziteta u Tuzli. Kako u početku nisu mogli koristiti prostorije Tuzlanskog univerziteta, nastava se odvijala u jednom objektu u Živinicama, a Vlada Tuzlanskog kantona je plaćala profesorima spavanje u obližnjem motelu Jet Star. Navodno se u tom hotelu dogovarao posao: pored dviju rumunskih državljanki, s profesorima su spavale većinom studentice, ne samo zbog prolaznosti na svojim ispitima već i upisivanja ocjena u index drugim studentima. Nažalost, Čaklovicinu rezerviranost za sada još uvijek omogućava Tužilaštvo TK, koje tretira profesore samo kao svjedoke u postupku?! Jasna Subotić, glasnogovornica Tužilaštva, ne krije nam da se Golić, Omanović, Saltaga i Lučić ne vode uopće kao osumnjičeni! Naime, za sada se postupak vodi samo protiv Jasmina Mašića, vozača Vlade Tuzlanskog kantona, kod kojeg su pronađeni indexi studentica i kojem su profesori plaćali 1.500 KM nakon što bi ocjena bila upisana u index. Ispada da je Mašić silio profesore na uzimanje mita?! U takvoj interpretaciji ovog slučaja, i ne čudi što je profesor Omanović, bez grižnje savjesti, mogao prijaviti osobu koja ga je ucjenjivala za kompromitirajuće fotografije - uhapšenog Senada Habibovića. Zašto bi strahovao od posljedica kada mu je odveć jasno da uživa imunitet Tužilaštva?! Jer, u moralnom poretku tužiteljice Dijane Milić, gore od seksualnog iskorištavanja studentica i navođenja na prostituciju jeste ucjenjivanje i naplaćivanje "taxi-službe". I ne čudi što joj je ne samo trebalo mjesec dana da vještači vozilo kojim je Mašić prevozio prostitutke i studentice do objekata u kojem su se nalazili profesori već što još uvijek nije sigurna da li uopće ima elemenata za dizanje optužnice ili ne, kako je nedavno izjavila?! Međutim, nefunkcionalnost Tužilaštva ne opravdava niti Čaklovicu niti Vladu Kantona Sarajevo, koja je trebala razriješiti dužnosti Upravni odbor Pravnog fakulteta u Sarajevu čim je započeta istraga. Ne samo zato što nisu, barem privremeno, suspendirali doajene svoje ustanove već što nisu spriječili da studenti/ce slušaju predavanja kod profesora. I (ne) uče od "najboljih". (B.B. Dani)
http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2006/ ... demo.shtml
Čaklovica - rektor ili makro?!
U ponedjeljak ujutro, na zgradi Rektorata Univerziteta u Sarajevu, među ostalima, osvanuo je i natpis: Čaklovica - rektor ili makro?! Grafit je samo jedan od brojnih koji studenti ispisuju u posljednje vrijeme na sarajevskim fakultetima, revoltirani zbog duboko prisutne korupcije na akademskoj sceni. Poistovjećivanje rektora s makroom očito je nezadovoljstvo studenata ravnodušnošću Faruka Čaklovice naspram afere koja već više od mjesec dana potresa Pravni fakultet: činjenica da su profesori Bajro Golić, Sanjin Omanović, Fuad Saltaga i Zdravko Lučić umiješani u lanac organizirane prostitucije nije dovoljno jak dokaz da rektor pokrene disciplinski postupak ili ih barem suspendira tokom istrage koja se sprovodi u Tužilaštvu TK. Dokazi o tome da su tri godine seksualno iskorištavali studentice isturenog odjeljenja Pravnog fakulteta u Tuzli u zamjenu za prolaznost na ispitima nižu se iz dana u dan. Od indexa pronađenih u stanu jednog od osumnjičenih do fotografija na kojima su profesori u kompromitirajućim pozama sa studenticama. Pored toga, tridesetak osoba u posljednjih mjesec dana svjedočilo je o tome na koji način su profesori, svojom pozicijom moći, sebi perfidno pribavljali seksualnu korist.
Podsjetimo da je sve počelo prije pet godina, kada je otvoreno istureno odjeljenje Pravnog fakulteta Sarajevskog univerziteta u Tuzli. Kako u početku nisu mogli koristiti prostorije Tuzlanskog univerziteta, nastava se odvijala u jednom objektu u Živinicama, a Vlada Tuzlanskog kantona je plaćala profesorima spavanje u obližnjem motelu Jet Star. Navodno se u tom hotelu dogovarao posao: pored dviju rumunskih državljanki, s profesorima su spavale većinom studentice, ne samo zbog prolaznosti na svojim ispitima već i upisivanja ocjena u index drugim studentima. Nažalost, Čaklovicinu rezerviranost za sada još uvijek omogućava Tužilaštvo TK, koje tretira profesore samo kao svjedoke u postupku?! Jasna Subotić, glasnogovornica Tužilaštva, ne krije nam da se Golić, Omanović, Saltaga i Lučić ne vode uopće kao osumnjičeni! Naime, za sada se postupak vodi samo protiv Jasmina Mašića, vozača Vlade Tuzlanskog kantona, kod kojeg su pronađeni indexi studentica i kojem su profesori plaćali 1.500 KM nakon što bi ocjena bila upisana u index. Ispada da je Mašić silio profesore na uzimanje mita?! U takvoj interpretaciji ovog slučaja, i ne čudi što je profesor Omanović, bez grižnje savjesti, mogao prijaviti osobu koja ga je ucjenjivala za kompromitirajuće fotografije - uhapšenog Senada Habibovića. Zašto bi strahovao od posljedica kada mu je odveć jasno da uživa imunitet Tužilaštva?! Jer, u moralnom poretku tužiteljice Dijane Milić, gore od seksualnog iskorištavanja studentica i navođenja na prostituciju jeste ucjenjivanje i naplaćivanje "taxi-službe". I ne čudi što joj je ne samo trebalo mjesec dana da vještači vozilo kojim je Mašić prevozio prostitutke i studentice do objekata u kojem su se nalazili profesori već što još uvijek nije sigurna da li uopće ima elemenata za dizanje optužnice ili ne, kako je nedavno izjavila?! Međutim, nefunkcionalnost Tužilaštva ne opravdava niti Čaklovicu niti Vladu Kantona Sarajevo, koja je trebala razriješiti dužnosti Upravni odbor Pravnog fakulteta u Sarajevu čim je započeta istraga. Ne samo zato što nisu, barem privremeno, suspendirali doajene svoje ustanove već što nisu spriječili da studenti/ce slušaju predavanja kod profesora. I (ne) uče od "najboljih". (B.B. Dani)
http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2006/ ... demo.shtml
- uvjek dobar gost
#44 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Studenti šute jer su tako naučeni, jer su im to rekli kada su polazili od kuće..., no najveći problem od svih ostalih je što ministri, njihovi savjetnici, raznu kao ugledni ljudi, kojekakvi koji sebe predstavljaju da su moralne i druge vertikale imaju lažne diplome... u tom slučaju od čega ili od koga očekivati da se sukobi sa kim... kad su sa iste strane barikade...
Sve u svemu ja sam odavno razočaran u studente i više nade polažem u srednjoškolce, ali i to još koja generacije jer dolaze djeca koja su podjeljene do korijena....
Trulo da trulije ne može biti, a mi ko mi tipkamo u mjestu.. tastature ne mijenjaju svijet i sreća pa ih nije bilo 92. jer u tom slučaju Sarajevo bi palo u ruke krvnika...
Sve u svemu ja sam odavno razočaran u studente i više nade polažem u srednjoškolce, ali i to još koja generacije jer dolaze djeca koja su podjeljene do korijena....
Trulo da trulije ne može biti, a mi ko mi tipkamo u mjestu.. tastature ne mijenjaju svijet i sreća pa ih nije bilo 92. jer u tom slučaju Sarajevo bi palo u ruke krvnika...
- metal_rules_cura
#45 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Postoji nekolicina studenata koji bi nesto i pokrenuli ali tada nastupa ona... "Pokrenes li bilo sta ima da te cekicem puknem u glavu i leci ces kao i svi ostali te sutjeti..." Tako je u svemu, ne samo u ovom slucaju. Ljudi pokusaju i kada vide da ne mogu, sta?? A ja znam primjera kada su pokusali, ne u ovom slucaju vec opcenito i opet nista. Nije ih kriviti...
- nevenkagaragic
#46 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Izgleda da i ovo ima veze sa aferom "PROFESORI"
30.10.2008.
Kod Željezničke stanice u Tuzli
Motociklista u vožnji bacio bombu pred pekaru „Elvis“
U neposrednoj blizini pekare „Elvis“ kod Željezničke stanice u Tuzli preksinoć je oko 22 sata snažna detonacija prestrašila mnoge stanare okolnih zgrada, a najviše Samiju i Osmana Požegića, vlasnike ove pekare.
Pucala prozorska stakla
Žrtava, nasreću, nije bilo, a na „pasatu 6“, koji je bio parkiran pored pekare, geleri su razbili staklo na suvozačevim vratima. Pored ovog, gelerima je oštećeno još osam automobila koji su bili parkirani u blizini.
- Bombu je, prema svemu sudeći, bacio Ado Balijagić, sin tuzlanskog advokata Faruka Balijagića. Oko deset sati magistralom je pored pekare prošao motocikl s kojeg je maskirani vozač bacio bombu. Na Balijagića sumnjamo, jer je i ranije prijetio bacanjem bombe Adnanu Požegiću, sinu moje sestre Samije - ispričala nam je potresena Subhija Mustafić, sestra vlasnice pekare „Elvis“.
Snažnu su detonaciju osjetili i stanari okolnih kuća, a na nekim od njih geleri su razbili prozorska stakla. Bomba je mogla prouzrokovati i veću tragediju, jer je bačena samo nekoliko metara od kafeza s plinskim bocama na benzinskoj pumpi „Ina“.
- Bio sam u kući kada je odjeknula strašna detonacija. Prošao sam i rat, ali se ovako nisam prepao. Jedan je geler pogodio prozor kuće mog rođaka i prava je sreća da nije uletio u sobu, u kojoj je njegova kćerka učila - kazao nam je Ševal Ćivić.
Privedeni akteri tuče
Sumnja se da su uzrok ovom incidentu neraščišćeni računi između porodica Balijagić i Požegić. Naime, Ado Balijagić je u popodnevnim satima istog dana kada je bačena bomba prijavio tuzlanskoj policiji da ga je pretuklo više osoba. Među petoricom muškaraca koji su pretukli Balijagića i koji su lišeni slobode, a čiji identitet u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nisu htjeli otkriti, kako nezvanično saznajemo, bio je i Ado Požegić. Inače, Elvis Požegić, brat Adnana, na kojeg se sumnja da je bio u grupi koja je pretukla Adu Balijagića, bivši je muž Belme Balijagić, kćerke tuzlanskog advokata Faruka Balijagića. Kako smo saznali, od njihovog razvoda prije nekoliko godina među ovim porodicama baš i ne cvjetaju ruže.
Laž i kleveta
Advokat Faruk Balijagić odbacuje sve sumnje da je njegov sin Ado bacio bombu u blizini pekare. Za napad na njegovog sina, koji se dogodio istog dana kada i eksplozija bombe, direktno optužuje glavnog kantonalnog tužioca Šesenema Ćosića, kao i Zahida Selimbašića, šefa Odjela kriminalistič kepolicije MUP-a TK.
- Moj je sin Ado pretučen i u gipsu je na kućnom liječenju. Prema tome, gluposti su da je on bacio tu famoznu bombu, a svi oni koji tvrde da je on to počinio, odgovarat će za laž i klevetu. Za napad na mog sina okrivljujem Šesenema Ćosića i Zahida Selimbašića, koji su sve isplanirali nekoliko dana ranije u jednoj tuzlanskoj kafani. To su uradili zbog mojih javnih istupa na Federalnoj televiziji o seks-aferi na tuzlanskom odjeljenju Pravnog fakulteta u Sarajevu, a u koju su i oni dobro umiješani - kazao je Faruk Balijagić.
A. Muslimović (Avaz)
Priredio(la): S.M.
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=26292
30.10.2008.
Kod Željezničke stanice u Tuzli
Motociklista u vožnji bacio bombu pred pekaru „Elvis“
U neposrednoj blizini pekare „Elvis“ kod Željezničke stanice u Tuzli preksinoć je oko 22 sata snažna detonacija prestrašila mnoge stanare okolnih zgrada, a najviše Samiju i Osmana Požegića, vlasnike ove pekare.
Pucala prozorska stakla
Žrtava, nasreću, nije bilo, a na „pasatu 6“, koji je bio parkiran pored pekare, geleri su razbili staklo na suvozačevim vratima. Pored ovog, gelerima je oštećeno još osam automobila koji su bili parkirani u blizini.
- Bombu je, prema svemu sudeći, bacio Ado Balijagić, sin tuzlanskog advokata Faruka Balijagića. Oko deset sati magistralom je pored pekare prošao motocikl s kojeg je maskirani vozač bacio bombu. Na Balijagića sumnjamo, jer je i ranije prijetio bacanjem bombe Adnanu Požegiću, sinu moje sestre Samije - ispričala nam je potresena Subhija Mustafić, sestra vlasnice pekare „Elvis“.
Snažnu su detonaciju osjetili i stanari okolnih kuća, a na nekim od njih geleri su razbili prozorska stakla. Bomba je mogla prouzrokovati i veću tragediju, jer je bačena samo nekoliko metara od kafeza s plinskim bocama na benzinskoj pumpi „Ina“.
- Bio sam u kući kada je odjeknula strašna detonacija. Prošao sam i rat, ali se ovako nisam prepao. Jedan je geler pogodio prozor kuće mog rođaka i prava je sreća da nije uletio u sobu, u kojoj je njegova kćerka učila - kazao nam je Ševal Ćivić.
Privedeni akteri tuče
Sumnja se da su uzrok ovom incidentu neraščišćeni računi između porodica Balijagić i Požegić. Naime, Ado Balijagić je u popodnevnim satima istog dana kada je bačena bomba prijavio tuzlanskoj policiji da ga je pretuklo više osoba. Među petoricom muškaraca koji su pretukli Balijagića i koji su lišeni slobode, a čiji identitet u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nisu htjeli otkriti, kako nezvanično saznajemo, bio je i Ado Požegić. Inače, Elvis Požegić, brat Adnana, na kojeg se sumnja da je bio u grupi koja je pretukla Adu Balijagića, bivši je muž Belme Balijagić, kćerke tuzlanskog advokata Faruka Balijagića. Kako smo saznali, od njihovog razvoda prije nekoliko godina među ovim porodicama baš i ne cvjetaju ruže.
Laž i kleveta
Advokat Faruk Balijagić odbacuje sve sumnje da je njegov sin Ado bacio bombu u blizini pekare. Za napad na njegovog sina, koji se dogodio istog dana kada i eksplozija bombe, direktno optužuje glavnog kantonalnog tužioca Šesenema Ćosića, kao i Zahida Selimbašića, šefa Odjela kriminalistič kepolicije MUP-a TK.
- Moj je sin Ado pretučen i u gipsu je na kućnom liječenju. Prema tome, gluposti su da je on bacio tu famoznu bombu, a svi oni koji tvrde da je on to počinio, odgovarat će za laž i klevetu. Za napad na mog sina okrivljujem Šesenema Ćosića i Zahida Selimbašića, koji su sve isplanirali nekoliko dana ranije u jednoj tuzlanskoj kafani. To su uradili zbog mojih javnih istupa na Federalnoj televiziji o seks-aferi na tuzlanskom odjeljenju Pravnog fakulteta u Sarajevu, a u koju su i oni dobro umiješani - kazao je Faruk Balijagić.
A. Muslimović (Avaz)
Priredio(la): S.M.
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=26292
- nevenkagaragic
#47 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Evo sta radi, izmedju ostalog...ProS wrote:opet moram da pitam,sta radi sarajevski pravni odsjek u tuzli!?![]()
Kovačević: Profesorima sam dovodio djevojke u hotel
30.10.2008. 14:41
Zvonko Kovačević Munja naprosto je zapalio javnost u BiH, a prije svega tuzlansku, svojim tvrdnjama i optužbama na račun trojice univerzitetskih profesora iz Sarajeva. On je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne od 13 mjeseci u zatvoru u Tuzli i jako je upućen u lanac prostitucije u ovom gradu,piše San.
Kao što je poznato, policija vodi istragu o tome, a nedavno je uhapšen i Jasmin Mašić, vozač u Vladi kantona Tuzla koji je bio važna karika - radio je kao posrednik profesora koji su nedavno ispitani i to kao - svjedoci.
Trenutno nema informacija o tome kako pravosudni organi reaguju na tvrdnje i optužbe koje iznosi Kovačević. Prema nekim izvorima, svi su time naprosto zatečeni.
"Nekoliko puta sam bio u društvu sa profesorima Pravnog fakulteta iz Sarajeva Zdravkom Lučićem, Bajrom Golićem i Sanjinom Omanovićem. Dovodio sam im i djevojke u hotel. Inače, znam da Omanović voli kokain, Lučić prostitutke, a Golić studentice. Za noć seksa plaćali su im između 250 i 300 KM", javno je ispričao Kovačević.
"Vidio sam i Čuo profesora Lučića koji kaže da nije imao seksualne veze sa studenticama i prostitutkama, jer je porodični čovjek i ima suprugu. Da sam imao priliku, ja bih mu u oči rekao: "Lažove, zar me nisi zvao da ti u hotel dovedem prostitutku, a nisi znao za sebe od alkohola", otkrio je Kovačević za list "San" i nastavio:
"Sva trojica su imali veliki apetit, pa je za njihovim stolom uvijek moralo biti puno hrane, vina, piva, žestokih pića".
Najčešće je sve plaćao Lučić, nekad gotovinom, a nekad potpisujući račune. Jednom mu je Jasmin Mešić dao plavu kovertu punu novca i on je ne trepnuvši stavio u džep. Prema riječima Kovačevića, trojici sarajevskih profesora redovno je dovodio djevojke iz Tuzle koje, inače, odlično poznaje. Jovana je najčešće bila sa Golićem, a Tanja, Šuhra i Slađa su se smjenjivale kod sve trojice, zavisno koja je bila slobodna.
"Vidio sam profesora Omanovića i kako šmrče kokain", kazao je Kovačević.
(„--- NO LINKS ---“)
- Miki123
#48 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Odsjeci u Ze i Tz su postojali i prije rata. Kad su otvoreni pravni fakultetu i tim gradovima ovi odsjeci su prestali sa upisivanjem novih studenata.
- jedna
#49 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira
Ovako piše u novom broju "Dana"
Ako je neko pretplatnik, mogao bi postaviti citav tekst.Profesori uopće nisu predmet istrage
Kada je, prije dva mjeseca, pokrenuta istraga o organiziranoj prostituciji na području Tuzlanskog kantona, u koju su direktno umiješani "ugledni" profesori sarajevskog Pravnog fakulteta: Bajro Golić, Zdravko Lučić, Fuad Saltaga i Sanjin Omanović, po prvi put je javnost povjerovala da ni akademici nisu imuni na krivičnu odgovornost i da će slučaj služiti i akademskoj zajednici kao pouka. Međutim, zahvaljujući tužiteljici Dijani Milić, nade su vrlo brzo potonule. Iako se dokazi o njihovoj krivici nižu iz dana u dan, tužiteljica ne samo da nije proširila istragu i na profesore već im je, kao svjedocima, ponudila i imunitet ...
Sedam svjedokinja: "Za sada je ispitano oko 30 svjedoka, sedam među njima su studentice, a jedna od njih je i posredovala u pribavljanju djevojaka. Ponavljam da istraga protiv Jasmina Mašića još nije završena i da se do kraja istrage taj broj može povećati ili smanjiti, sve ovisno o vjerodostojnosti svjedoka"
- nevenkagaragic