Pozz, pozdrav svima... Mislio sam , kao sto je jedan kolega takodje ucio nepravilnosti, i ja tuziti fakultet, Politicke nauke. Naime, oni naplacuju skolarinu, sehidskim porodicama koje su upisane paralelno, Rsf, i kad obnavljaju naplacuju im punu cijenu od 1000 km.. iako je Vlada Ks, donijela odluku, da mora biti za NJIH potpuno besplatno, i kad su redovni sf, i kad obnavljaju! Iskreno, slabo se ko bavi tim cesljanjem i procedurama..
Vase savjeti, da ili ne? Kolega Teufik je dobio na Opstinskom sudu...
Tužiti sudski Fakultet ?
-
tanja_23
#2 Re: Tužiti sudski Fakultet ?
Mislim da je krajnje kriminalno da fakultet poput politickih nauka i od koga naplacuje skolarinu. Posebno djeca sehida koja su mozda i najpogodjenija krizom u drzavi bi trebala da se savjetima odvrate od takvog fakulteta-struke s kojom je svaka nada u buducnost pokopana kako u BiH tako i u inostranstvu. Dakle, radije ti "sociolog" tuzi drzavu sto jeodobrila postojanje takvog fakulteta! 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3 Re: Tužiti sudski Fakultet ?
advokata konsultuj i tuži...inače tamo na FPN sjede sve do jednog likovi koji žive od invalida i šehida

- Irene Adler
#4 Re: Tužiti sudski Fakultet ?
Tuži ih! Ako ne postoji mogućnost da ti na fakultetu direktno vrate novac bez tužbe, tuži ih! Imaš svako pravo! Sretno!
- purgatorio
#5 Re: Tužiti sudski Fakultet ?
Kad smo kod šehidskih porodica, znam da su studenti iz drugih kantona diskriminirani. Osobno poznajem nekoliko ljudi iz USK kojima nisu priznata prava koja proizilaze iz pripadnosti tim porodicama pri upisu fakulteta i plaćanju školarine, izričito iz razloga što nisu iz kantona Sarajevo. To je sramota.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6 Re: Tužiti sudski Fakultet ?
kako koga...ove što uzimaju pare očigledno nije 
- purgatorio
#7 Re: Tužiti sudski Fakultet ?
Kad se pogleda koliko jedna Hrvatska daje prava obiteljima poginulih branitelja, vidimo stvarne razmjere nebrige za te kategorije u FBiH.
Najmlađa od te djece sada imaju 18.g i trebalo bi im dati veća prava još ovih nekoliko godina, jer im prava prestaju navršavanjem 25.g. Poslije će biti kasno.
Najmlađa od te djece sada imaju 18.g i trebalo bi im dati veća prava još ovih nekoliko godina, jer im prava prestaju navršavanjem 25.g. Poslije će biti kasno.
- LeonardoAC
#8 Re: Tužiti sudski Fakultet ?
Svakako da možeš pokrenuti tužbu, ali sumnjam da ćeš daleko dogurati sa istom. Odluka Vlade je manjkava na način da nije odredila ko će snositi troškove tvog studija. Neko to mora platiti, da li ministarstvo obrazovanja, ministarstvo soc. politike, ministarstvo za borce ili neka druga institucija. Na stranu moralnost i sve, ali mislim da ćeš protraćiti i vrijeme i novac. sretno u svakom slučaju
- harač
#9 Re: Tužiti sudski Fakultet ?
iskoristiti ovaj sjajan trenutak i krenuti sa upozorenjem pred tužbu