Tužba protiv Srbije ( ukoliko bi se mogla dokazati) umanjuje tvoju posrednu odgovornost ( moglo bi se reći da si bio zaveden, obmanut, i sl., ako si podržavao R. Karadžića). Meni i Tebi je bliži Savo iz Doboja (koji ne podržava R. Karadžića) nego tebi Nebojša iz Niša ( koji i dan danas veliča i Karadžića i Mladića)!4sdoboj wrote:kakvo je vrijeme došlo,ja se rodio ovdje,da ne nabrajam oca majku djedove itd,i postadoh agresor ,a ovim mojim drugarima što se znamo 36 god postadoše bliži i bolji ovi sad novi bradonje po bočinjama, bukovicama ,maočama.valjda su im bliži što bi rekli hrvati po svjetonazoru,samo napred tužite i srbiju i mene usput a volite abu hamze i slicne.pozz iz doboja gdje eto čuda gdje ljudi žive zajedno,(u stvari ko zna,možda i oni razmišljaju o tužbi).
Te koje nazivaš "bradonje" iz Bočinje, G. Bukovice, G. Maoče već smo u Federaciji prilično urazumili ( a nadam se da će postati još razumniji).
Ovo "tužite i srbiju i mene usput" me tjera na razmišljanje ( baš i ne shvatam). Zašto bi tužba protiv Srbije tebe pogađala (zašto bi to bila ujedno tužba i protiv tebe)?
Ovo što sam boldovao ne uklapa se u ostali dio tvog teksta (razotkriva da nisi na strani onih koji su protjerivali??).
Dobro došao na Sarajevo-x forum! Dobro je čuti i mišljenja "neistomišljenika"!