Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post Reply
zvornicanin

#226 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by zvornicanin »

behavac wrote: Sto ne bih bio ziv...:)

1999 je bilo drugacije jer tuzba je vec bila podnesena i na dnevnom redu...pa se tad islo sa apelacijom sudu da je ne razmatra jer nije bilo koncezusa pri podnosenju niti je poslije potvrdjena.
Sud je rekao da ga tad ne zanima nacin podnosenja jer je vec u proceduri i presudjeno je.

Danas pak vise nije moguce raditi bez koncezusa i iako jeste dovoljno da zastupnih BIH podnese zahtjev za reviziju ipak taj zastupnik nije bilo koji gradjanin koje radi sta mu se cefne vec osoba koji ce odrediti savjet ministara il predsjednisto i dati mu taj zadatak a to sad nije moguce bez koncezusa.

Zato mislim da nema nista od revizije ni pravno a jos manje politicki sto si i sam rekao, pa samo imamo jos jednu suvisnu diskusiju...
Kako ono se kaze :"Sto je babi milo..." pa izgleda sve na kalup i ti tako diskutiras.Tuzba je bila predata 1993 i samim tim je ostavljeno pravo da se ponovo izadje na sud BEZ koncenzusa.Uostalom da je ta tvoja prica pila vode nikada nebi doslo ni do ovakve poresude kakvu danas imamo.Dakle de jure tuzba je jos samostalna i mogu je obnoviti iste strane koje su i bile pred sudom.Nezadovoljni kao ti iskoristili su sansu koja im nije odobrena tokom sudjenja i donosenja presude.Dakle VI mozete umjesto zabusavanja i mlacenja prazne slame takodje potegnuti pitanje i nove argumente gdje bi pokusali dokazati da je presuda prejaka,ili obratno druga zainteresovana strana da je osuda preblaga.Cisto pravno pitanje.Ta prava niko nemoze oduzeti ni tuzenima ni tuziocima.Trenutni problem je politicka situacija u BiH u kojoj Klempo i Co vodi politiku gladjenja svinje niz dlaku,samim tim tuzba kojima po svemu sudeci srbima je teret kojeg zele da se oslobode uz pomoc poltrona tipa Klempe.Inace vi poznajete izgleda samo suprotan nacin od klempinog je da se svinja gladi uz dlaku pa makar i opet puklo.Mogu slobodno i ponavljam da imate srece jer bosnjaci imaju ovakvu politicku garnituru kakva je sad..inace nevjerujem da bi tu bilo mnogo sto sta da se pita.Uostalom dali si igdje vidjeo da prije presude optuzeni se nagadja sa tuziocem i postavlja mu nekakva prava po tom pitanju???Po tebi frajer upadne u banku pobije ljudi opljacka banku i kad bude uhapsen on trazi pravo kojim bi kocio da se optuzi ????Zato savjet tebi i tvojim istomisljenicima je u vidu avatara ..sto vise ovog :bih: :bih: a sto manje ovog :evil: :evil: inace :run: :run: :run:
behavac

#227 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by behavac »

zvornicanin wrote:Uostalom dali si igdje vidjeo da prije presude optuzeni se nagadja sa tuziocem i postavlja mu nekakva prava po tom pitanju???Po tebi frajer upadne u banku pobije ljudi opljacka banku i kad bude uhapsen on trazi pravo kojim bi kocio da se optuzi ?
Znaci analogija nigdje veze...ne trazi opuzeni to pravo.
Ja sam vec jednom napravio odgovarajucu analogiju.
Ti tuzio mog brata, izgubio, i sad hoces opet al ovaj put trebas moju saglasnost.
E pa vidis ja se ne slazem i kraj...Ne smatram brata krivim, bez obzira sta ti mislis i ne pada mi na pamet da ga opet saljem da se vuce po sudovima posebno kad je vec jednom dobio.
A politicki lideri Bosnjaka ovdje imaju ruke vezane, ko god da je ne bi mogao nista drugacije...
Tj igrac je dobar koliko ima dobre karte...a ovu partiju ne mogu dobiti.
Onda za bolje sutra i BIH :thumbup: ... :bih: :bih: :bih:
bogumil-8

#228 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by bogumil-8 »

Za genocid treba tužiti Republiku Srpsku (i njene pravne sljedbenike), a Srbiju za saučesništvo i pomaganje R. Srpskoj u genocidu. Također, tužiti Srbiju za izazivanje i podstrekivanje oružanih sukoba u BiH (u tužbi dovoljno je navesti činjenice do aprila 1992.) !
behavac

#229 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by behavac »

bogumil-8 wrote:Za genocid treba tužiti Republiku Srpsku (i njene pravne sljedbenike), a Srbiju za saučesništvo i pomaganje R. Srpskoj u genocidu. Također, tužiti Srbiju za izazivanje i podstrekivanje oružanih sukoba u BiH (u tužbi dovoljno je navesti činjenice do aprila 1992.) !
Treba i meni 1 000 000 KM al jbg kriza... :dance:
katamaran101

#230 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by katamaran101 »

Onda je sve jasno: Tužavati Srbiju i Crnu Goru za genocid...sve dok ne dobijemo na sudu.. :?
Samo ne znam, šta ćemo sa tolikim parama :D , da ne nastane kaka frka oko nasljedstva :skoljka:
osa

#231 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by osa »

katamaran101 wrote:Onda je sve jasno: Tužavati Srbiju i Crnu Goru za genocid...sve dok ne dobijemo na sudu.. :?
Samo ne znam, šta ćemo sa tolikim parama :D , da ne nastane kaka frka oko nasljedstva :skoljka:

i što je najbolje 49% novca dobit će rs-a.
Bosnolog

#232 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Bosnolog »

osa wrote:
katamaran101 wrote:Onda je sve jasno: Tužavati Srbiju i Crnu Goru za genocid...sve dok ne dobijemo na sudu.. :?

Dobice ga oni mnogo vise koji su zivjeli u tom dijelu BiH,a oni ce svakako pokrenuti posebne tuzbe protiv tog brloga i opstina u kojima su stradali od Karadzicevih dvonogih spodoba,.....Tako da ce oni morati jos dodati ili placati iz Srbije,to jest oni koji odu iz BiH kroz porezne prihode,..... :wink: ,nemoj da se plaho radujes procentu provizije,kako vidim da ce novoustoliceni Josipovic oprostiti Srbiji za Vukovar,i druge gradove,..Kako to tumacis osa???????
osa

#233 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by osa »

Bosnolog wrote:
osa wrote:

Dobice ga oni mnogo vise koji su zivjeli u tom dijelu BiH,a oni ce svakako pokrenuti posebne tuzbe protiv tog brloga i opstina u kojima su stradali od Karadzicevih dvonogih spodoba,.....Tako da ce oni morati jos dodati ili placati iz Srbije,to jest oni koji odu iz BiH kroz porezne prihode,..... :wink: ,nemoj da se plaho radujes procentu provizije,kako vidim da ce novoustoliceni Josipovic oprostiti Srbiji za Vukovar,i druge gradove,..Kako to tumacis osa???????
neće dobiti nitko ništa, naime čak i presuda za genocid ne podrazumijeva novac, što se tiče josipovićevih stavova, identični su mojima, davno napisah da su tužbe hrvatske i srbije rađene za unutrašnjo-političke potrebe, da su nonsens i da nitko neće moći dokazati genocid, vrijeme kad se trebalo boriti prošlo je, treba se tome prilagoditi, naravno i novim modalitetima borbe, vođenje unaprijed izgubljenih bitaka je rasipanje energije i prvenstveno šteti onom tko takve bitke pokreće....
sumirprimus

#234 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by sumirprimus »

Da se primjetit da drug osa skoro pa uvijek i na svakoj temi, se slaze sa misljenjem koje dolazi iz rs-a.. :-? Sto li?
Jedno je tuzba za genocid u hrvatskoj,a sasma drugo u bih,gdje je i dokazano da se desio...
Razumijem tvoju potrebu da komentiras i slazes se sa misljenjem josipovica, u vezi tuzbe hrvatske,ali ne razumijem tvoj stav prema tuzbi bih,kako bivskoj tako i eventualno buducoj...
osa

#235 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by osa »

sumirprimus wrote:Da se primjetit da drug osa skoro pa uvijek i na svakoj temi, se slaze sa misljenjem koje dolazi iz rs-a.. :-? Sto li?
Jedno je tuzba za genocid u hrvatskoj,a sasma drugo u bih,gdje je i dokazano da se desio...
Razumijem tvoju potrebu da komentiras i slazes se sa misljenjem josipovica, u vezi tuzbe hrvatske,ali ne razumijem tvoj stav prema tuzbi bih,kako bivskoj tako i eventualno buducoj...
zato što ne razmišljam emocijama, naime kad bih procijenjivao da će hrvatska imati koristi od te tužbe, a pogotovo kad bih procijenio da ću ja imati koristi od te tužbe, svim srcem bih je podržao, a ako bih nekako mogao doprinijeti i radio na tom, isto tako mislim i za neku novu moguću tužbu od strane bih.
srbiju treba "tući" drugim oružjem, ekonomija, zato i napisah da su danas drugi modaliteti borbe u optjecaju....
sumirprimus

#236 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by sumirprimus »

osa wrote:
sumirprimus wrote:Da se primjetit da drug osa skoro pa uvijek i na svakoj temi, se slaze sa misljenjem koje dolazi iz rs-a.. :-? Sto li?
zato što ne razmišljam emocijama, naime kad bih procijenjivao da će hrvatska imati koristi od te tužbe, a pogotovo kad bih procijenio da ću ja imati koristi od te tužbe, svim srcem bih je podržao, a ako bih nekako mogao doprinijeti i radio na tom, isto tako mislim i za neku novu moguću tužbu od strane bih.
srbiju treba "tući" drugim oružjem, ekonomija, zato i napisah da su danas drugi modaliteti borbe u optjecaju....
ko sto rekoh,kakve to veze ima sa bosnom i bosanskom tuzbom?
osa

#237 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by osa »

sumirprimus wrote:
osa wrote:
ko sto rekoh,kakve to veze ima sa bosnom i bosanskom tuzbom?
ista stvar, kao i u slučaju hrvatske ili srpske tužbe, iznosim svoje mišljenje, ti radiš nešto drugo?
sumirprimus

#238 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by sumirprimus »

ovde se ipak radi o bosanskoj tuzbi,za genocid...:)
i nekako si mi na fonu,ko i na svkoj drugoj temi,ma ne treba vam to,sta ce vam to,uzaludno,zal boze enrgije i truda...
treba tuzit srbiju,crnu goru i hrvatsku za agresiju a rep.srpsku za genocid,kad god to bude bilo moguce...
red label

#239 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by red label »

Bogami ako se misli sa tužbom ,valja požuriti jer vrijeme neumitno teče :-D
osa

#240 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by osa »

sumirprimus wrote:ovde se ipak radi o bosanskoj tuzbi,za genocid...:)
i nekako si mi na fonu,ko i na svkoj drugoj temi,ma ne treba vam to,sta ce vam to,uzaludno,zal boze enrgije i truda...
treba tuzit srbiju,crnu goru i hrvatsku za agresiju a rep.srpsku za genocid,kad god to bude bilo moguce...
točno, ali ako pratiš malo sve tekstove naći ćeš jedan gdje me čovjek pita o mom mišljenju o josipovićevoj politici prema tužbama srbije i hrvatske, što se tiče tužbi koje si naveo, nikom nije zabranjeno tužiti, ali bogami niti dati mišljenje o tome, dakle tko voli, nek izvoli...
A_A_AKCIJA

#241 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by A_A_AKCIJA »

sumirprimus je napisao/la:Da se primjetit da drug osa skoro pa uvijek i na svakoj temi, se slaze sa misljenjem koje dolazi iz rs-a.. :-? Sto li?
Ooo, pa vi izgleda ne posjećujete komšijski sa-RS forum. Da posjećujete, znali biste odgovor na Osino ponašanje. Naime dotični je tamo registriran pod nickom Vaso tj Baco (pročitajte naopako, pa će vam biti jasno) i predstavlja se kao jedan od njih. Mislim da ni on sam ne zna ko je i šta je. Mislim da bi mu bolji nick bio Balkanski špijun ili Čvorović (self employed) :-)
osa

#242 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by osa »

A_A_AKCIJA wrote:
sumirprimus je napisao/la:Da se primjetit da drug osa skoro pa uvijek i na svakoj temi, se slaze sa misljenjem koje dolazi iz rs-a.. :-? Sto li?
Ooo, pa vi izgleda ne posjećujete komšijski sa-RS forum. Da posjećujete, znali biste odgovor na Osino ponašanje. Naime dotični je tamo registriran pod nickom Vaso tj Baco (pročitajte naopako, pa će vam biti jasno) i predstavlja se kao jedan od njih. Mislim da ni on sam ne zna ko je i šta je. Mislim da bi mu bolji nick bio Balkanski špijun ili Čvorović (self employed) :-)
osa je registriran na banja luka-com pod istim nickom i avatarom, doduše rijetko posjećujem taj forum, ali ode se nekad, slobodno pročitaj moje postove i na banja luka i na hercegbosna-com, pa mi javi razlikuju li se od ovih na sarajevo-x....
katamaran101

#243 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by katamaran101 »

Da sam na Osinom mjestu i ja BIH tako razmišljao.

Dogovor Tuđman-Milošević bio je podjela naše države onako, kao na pijaci...iz navike..iz nehata..

Usput, umjesto da stradaju Hrvati (kako to Srbi znaju reći) nastradaše samo Srbi - u Hrvatskoj, nema ih...nestali u čišćenjima Oluje, Bljeska, ekonomski, vjerski...za sada znaju gdje im je mjesto - u Hrvatskoj...

Od Tuđmana su stradali Hrvati Posavine, od Miloševića Srbi Krajine..a, mi jbg - trostrano..mi ono, sve ili ništa..

Preko leđa BiH je Milošević htio da izbije do granica u Hrvatskoj, koje radikali znaju napamet, zato su navaljivali da BiH ostane u sastavu te njegove, Miloševićeve krnje..

Kad bi tako bilo u BiH, da se ona oslobodi svojih „stranih državljana“ u kakvoj Oluji, Bljesku ja kakvom nevremenu, i ja BiH kao Osa razmišljao 'ekonomično'...samo mi nismo takve sreće...jer nemamo nekog kasapina takvog kalibra ja Tuđmana, ja Miloševića...pa su nam ih htjeli uvaliti..importom.

Bez Tužbe, Hrvatska je izašla kao najveći dobitnik, najviše je dobila iz dogovora Tuđman-Milošević, dobila je očišćenu državu, od Srba, Bosanaca, Albanaca, a Srbija iako ostala bez Krajine i Kosova, pokušava sada sa RS...pa ćemo gledati nastavak serije...trči Tadić i lijevo i desno, a uskoro i Tihi na snimanje Otpisanih..
osa

#244 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by osa »

katamaran101 wrote:Da sam na Osinom mjestu i ja BIH tako razmišljao.

Dogovor Tuđman-Milošević bio je podjela naše države onako, kao na pijaci...iz navike..iz nehata..

Usput, umjesto da stradaju Hrvati (kako to Srbi znaju reći) nastradaše samo Srbi - u Hrvatskoj, nema ih...nestali u čišćenjima Oluje, Bljeska, ekonomski, vjerski...za sada znaju gdje im je mjesto - u Hrvatskoj...

Od Tuđmana su stradali Hrvati Posavine, od Miloševića Srbi Krajine..a, mi jbg - trostrano..mi ono, sve ili ništa..

Preko leđa BiH je Milošević htio da izbije do granica u Hrvatskoj, koje radikali znaju napamet, zato su navaljivali da BiH ostane u sastavu te njegove, Miloševićeve krnje..

Kad bi tako bilo u BiH, da se ona oslobodi svojih „stranih državljana“ u kakvoj Oluji, Bljesku ja kakvom nevremenu, i ja BiH kao Osa razmišljao 'ekonomično'...samo mi nismo takve sreće...jer nemamo nekog kasapina takvog kalibra ja Tuđmana, ja Miloševića...pa su nam ih htjeli uvaliti..importom.

Bez Tužbe, Hrvatska je izašla kao najveći dobitnik, najviše je dobila iz dogovora Tuđman-Milošević, dobila je očišćenu državu, od Srba, Bosanaca, Albanaca, a Srbija iako ostala bez Krajine i Kosova, pokušava sada sa RS...pa ćemo gledati nastavak serije...trči Tadić i lijevo i desno, a uskoro i Tihi na snimanje Otpisanih..

da bi se uspjelo u politici ili uopće u životu( ako to spustimo na osobnu razinu), moraju se ispoštivati neke zakonitosti:

1. mora se imati jasan ciloj
2. na njega treba biti maksimalno fokusiran, dakle ništa drugo ne smije nam odvlačiti pažnju i ometati ispunjenje istog
3. možda i najvažnije, u svakom trenutku pod utjecajem realnih činjenica treba biti sposoban izmjeniti cilj ili potpuno osustati od njega i postaviti druge ciljeve..
sumirprimus

#245 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by sumirprimus »

P'a dobro imamo jasan cilj,malo izmjenjen tuzit srbiju za agresiju a rs za genocid,u povoljnom trenutku...
osa

#246 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by osa »

sumirprimus wrote:P'a dobro imamo jasan cilj,malo izmjenjen tuzit srbiju za agresiju a rs za genocid,u povoljnom trenutku...

olako barataš izrazom "mi", tko je to mi u bih, i da li je to stvarno miljenje, želja i potreba bih, ako je, sretno vam....
A_A_AKCIJA

#247 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by A_A_AKCIJA »

Mislim da je drug Osa aka Vaso implicirao da trebamo shvatiti da od BiH ovakve zamišljene nema ništa, pa da razmislimo o alternativama (ne bi da nam on nameće, ali eto, da razmislimo o razdruživanju, vidite da ovako ne ide..., samo se svađamo, ni na forumu nemeremo zajedno...).
Čovjek govori o TOJ realnosti i novim činjenicama, ne o ovom trenutnom pitanju...
sumirprimus

#248 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by sumirprimus »

osa wrote:
sumirprimus wrote:P'a dobro imamo jasan cilj,malo izmjenjen tuzit srbiju za agresiju a rs za genocid,u povoljnom trenutku...

olako barataš izrazom "mi", tko je to mi u bih, i da li je to stvarno miljenje, želja i potreba bih, ako je, sretno vam....
Mi Bosanci i Hercegovci,naravno da tu ne racunam na kvislinske snage iz hzhb i rs... :bih: :bih:
Jos da dodam,tuzba i protiv hrvatske za agresiju,prije vasingtonskog sporazuma 8-) :bih:
Da jednom postavimo stvari na pravo mjesto,naravno da je to prijeko potrebno,da se zna istina za sva vremena.
osa

#249 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by osa »

sumirprimus wrote:
osa wrote:

Mi Bosanci i Hercegovci,naravno da tu ne racunam na kvislinske snage iz hzhb i rs... :bih: :bih:
Jos da dodam,tuzba i protiv hrvatske za agresiju,prije vasingtonskog sporazuma 8-) :bih:
Da jednom postavimo stvari na pravo mjesto,naravno da je to prijeko potrebno,da se zna istina za sva vremena.
znaš i sam da od toga nema ništa, naime ti koje ti stavljaš pod"mi" u bih ne mogu ništa, napraviti niti promijeniti, jednog dana, tko zna, danas, apsolutno ništa...
sumirprimus

#250 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by sumirprimus »

POlaaako polaaako,sve se vrati sve se plati,...
Kad tad beĆo,i vi ste svoj san cekali bar sto godina...A MI BIH,ni dvaest ljeta gospodnjih :bih:
A vec pola drzave imamo :mrgreen:
Sabur druze osa sabur... :wink: :bih:
Post Reply