Tuzbe KJKP Rad

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
blueblue

#1 Tuzbe KJKP Rad

Post by blueblue »

KJKP Rad je pokrenuo "milion" tuzbi protiv gradjana radi neplacenih racuna, svi koje znam su dobili na kucnu adresu poziv od suda. Ja nekada zakasnim mjesec ili dva najvise, slusam ljude i kontam ja uredno placam ko im je kriv. Kad danas iznenadjenje sud me poziva da izmirim racun u iznosu godisnje naknade caa 140 KM. :run:
Kontam greska uzmem mobitel ukucam onaj broj koji sam dobio na racunu od Rada preko kojeg se moze dobiti stanje racuna. i dodje mi poruka da dugujem 22KM , kontam ko je ovdje lud, nikada nisam bio duzan godisnju naknadu. Je li moguce da su toliko pogrijesili ili love u mutnom, pa koga upecaju upecaju?
vjesticanametli

#2 Re: Tuzbe KJKP Rad

Post by vjesticanametli »

isto radi vodovod i toplane.........2x mi je vodosmrad slao tuzbu neku za isti mjesec oktobar 2010 i na isti iznos iako sam u pretplati...........otisla 2x i skrsila im sve po spisku a drugi put cu ja njih tuziti zbog nemara i uznemiravanja
wolfie

#3 Re: Tuzbe KJKP Rad

Post by wolfie »

blueblue wrote:KJKP Rad je pokrenuo "milion" tuzbi protiv gradjana radi neplacenih racuna, svi koje znam su dobili na kucnu adresu poziv od suda. Ja nekada zakasnim mjesec ili dva najvise, slusam ljude i kontam ja uredno placam ko im je kriv. Kad danas iznenadjenje sud me poziva da izmirim racun u iznosu godisnje naknade caa 140 KM. :run:
Kontam greska uzmem mobitel ukucam onaj broj koji sam dobio na racunu od Rada preko kojeg se moze dobiti stanje racuna. i dodje mi poruka da dugujem 22KM , kontam ko je ovdje lud, nikada nisam bio duzan godisnju naknadu. Je li moguce da su toliko pogrijesili ili love u mutnom, pa koga upecaju upecaju?
APP. Ako prodje, prodje.
vješalica

#4 Re: Tuzbe KJKP Rad

Post by vješalica »

To je postalo masnovo,pogotovo ako uplatiš odvoz smeca unaprijed.
Eh tad ćeš završiti na Sudu. :-)
newlevel

#5 Re: AW: Tuzbe KJKP Rad

Post by newlevel »

Djubrad obicna !

Sent from my Nokia 3310
blueblue

#6 Re: Tuzbe KJKP Rad

Post by blueblue »

Skontao sam da cu ici na sud, a onda ako ne budu u pravu, a nece, pokrenucu ja tuzbu protiv njih za maltretiranje. Tome treba stati u kraj, kao sto je onaj frajer podigao tuzbu kada mu je pauk podigao auto. Od tada pauk moze podici auto samo na poziv policajca ili ako je parkiran ispred garaze ...
mali_balon

#7 Re: Tuzbe KJKP Rad

Post by mali_balon »

Mah kakva tuzba, vise ce tebe kostati ta tuzba nego njih. Fino odes na sud odneses dokaze uplate njima idu sudski troskovi i boli te neka stvar.
blueblue

#8 Re: Tuzbe KJKP Rad

Post by blueblue »

Ma znam, ali sudski troskovi 6km, a meni valja izaci sa posla, ici na sud i tamo se gnjaviti, radi njihove aljkave evidencije uplata ili zelje da napune kasu jer ce ljudi dva puta platiti da se ne gnjave :(
Edin H.

#9 Re: Tuzbe KJKP Rad

Post by Edin H. »

blueblue wrote:KJKP Rad je pokrenuo "milion" tuzbi protiv gradjana radi neplacenih racuna, svi koje znam su dobili na kucnu adresu poziv od suda. Ja nekada zakasnim mjesec ili dva najvise, slusam ljude i kontam ja uredno placam ko im je kriv. Kad danas iznenadjenje sud me poziva da izmirim racun u iznosu godisnje naknade caa 140 KM. :run:
Ma platis KM140 i miran, poslije si u plusu :izet:
Post Reply