Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post Reply
area51

#176 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by area51 »

zna radosni garant...
Bodkin

#177 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Bodkin »

JohnnyS wrote:
Bodkin wrote:
JohnnyS wrote:

Pa rasprava nije ni počela jer si ti gnusno skrivanje leševa pokušao relativizirati nekim imaginarnim hapšenjem i strahom od zatvora. Iako jedno nema nikakve veze s drugim, red je napomenuti da oni koji se boje povratka su o tome trebali razmišljati prije nego su odlučili odvoditi susjede u logore u Srbiju gdje im se gubi svaki trag i najmiliji ih traže evo ima preko 20 godina.
Ma ja ba. Kako rekoh, nema tu rasprave. Nabacaj ti jos toliko pridjeva. Cinjenica ostaje. Niko ne prica o vojnicima mada i oni nemaju pravo biti procesuirani ako nisu pravili zlocine. Ili mislis da pola hercegovine treba u zatvor? Da, kako da ne mislis.

A drugo, ja sam govorio o SVIMA koji se kao terete za nesto, a nisu ni bili tu. Ne ocekujem nikakvu smislenu diskusiju svakako jer ponavljas medijsku propagandu

Oni koji su ubili zatvorenika ili civila svakako da trebaju biti u zatvoru. Ako je pola Hercegovine ubilo nekoga ili zapalilo kuću, onda pola Hercegovine treba ići u zatvor.

Bio bih ti zahvalan da mi daš samo jedan primjer nekoga tko je osuđen u odsustvu i uhapšen prilikom prelaska granice, a da nema veze s djelom za koje ga se tereti. Samo jedan link na članak o takvom slučaju, pa makar bio i s krajinaforce. Jer nisam baš siguran da sam ja žrtva medijske propagande.
Sta je krajinaforce? Ne mogu jarane, fakat mi se ne da. Dosadilo mi se ubjedjivati. Da ti stavim 10 linkova nasao bi zamjerku svakom. Sto se tice zlocina, naravno da sve ubice trebaju biti u zatvoru. Ai ti namjerno izvrces ono sto sam na rekao. Nigdje nisam spominjao zlocince nego one koji nisu okrvarili ruke.
JohnnyS

#178 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by JohnnyS »

Pa eto, kad ti se bude dalo, samo jedan link nepravedno osuđenog (iako je svatko u zatvoru nevin...)
AkHolic

#179 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by AkHolic »

zavrzlama wrote:
Grijesis...Itekako ce biti vazno sto ce vjerovatno zlocinacki dvojac biti osudjen za genocid u BIH...jer danasnji naslednici njihovih ideologija i politika,nemaju pravni,moralni argument da se pozivaju na rs kao teritorijalni i politicki subjekt koji je zivio prije dejtona...srpska politika i danas u BIH slavi dan amlog ausvica racunajuci 1992 godinu,sad zamisli nakon presude dvojcu i ostalih presuda koliku ce tezinu imati sve te presude...znaci srpska politika ce morati radi opstanka malog ausvica se odreci vecine nasledstva iz perioda 92-95 jer ce u suprotnom podrzavati nesto sto je medjunarodni sud oznacio kao sinonim genocida ,zlocina i etnickog ciscenja...a prihvacanjem malog ausvica kao dejtonske tvorevine(prvi aneks kaze da BIH nastvalja svoje postojanje odsad kao BIH sa dva entiteta kao admionistrativne jedinice)..to handri velikosrpsku politiku,jer osudjivanjem kompletnog vojnog i politickog vrha za genocid,etnicko ciscenje i najgore zlocine ,borba srba tokom agresije na BIH se niakko ne moze uzeti kao nesto pozitivno i argument u istrajnosti istih za podjelom BIH..genocid je promijenio demografsko stanje,ali je trajno osujetio srpsku politiku da podijele BIH....kad srpska politika shvati konacno da nema podjele BIH,sami ce s epoceti odricati proslosti jer podrzavanjem iste ,samo ce gubiti medjunarodnu naklonost i sebe predstavljati kao barbare kojima treba sve vise oduzimati nezasluzeno date dejtonom beneficije,zato je zapad dosad 100x promijenio dejton u korist BIH,budu li srbi nastavili nakon presuda da negiraju iste,nastavit ce se daljnje omlovazavanje malog ausvica....
Bit će bitno za Bošnjake.Ostatak svijeta registirat će tu vijest i ta dvojica sa tom viješću pasti će u zaborav.Srbi će govorit o uroti.
radostan dan

#180 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by radostan dan »

direktni wrote:@radostan dan,

RS će dok god bude nosila to ime (sa kojim se ja ne slažem jer je diskriminatorsko) sa sobom nositi hipoteku genocidne tvorevine, a sve negatore genocida poistovjećivati i sa počiniocima.
hvala na objašnjenju, a povod da mi objasniš je šta?
Mister Yes

#181 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Mister Yes »

direktni wrote:U radnjama genocida učestvovali su Vojska i policija Republike Srpske. Iz presude Međunarodnog suda pravde u Hagu 26. februara 2007. godine: „297. Sud zaključuje da su radnje počinjene u Srebrenici, koje ulaze u okvir člana II (a) i (b) Konvencije, počinjene sa specifičnom namjerom da se djelimično uništi grupa Muslimana Bosne i Hercegovine kao takva; shodno tome, te radnje predstavljaju radnje genocida koje su počinili pripadnici Vojske Republike Srpske u i oko Srebrenice, počevši negdje od 13. jula 1995. godine.“
Bivši pripadnici VRS danas imaju isti status kao bivši pripadnici ArmijeBiH i bivši pripadnici HVO-a. Čak i današnje Oružane snage BiH imaju tri jedinice koje baštine tradicije te 3 vojske. Čak i na ramenima imaju simbole tadašnje. Rat u BiH je Daytonskim sporazumom okarakterisan kao "nesretni sukob". Stvar je odavno jasna. Oni koji su činili zločine i oni koji su organizovali zločine biće kažnjeni. Nema šanse da RS bude kažnjena ne samo zato što je nastala u Daytonu već zato što su je aminovale najveće svjetske sile. Ali eto nada zadnja umire :roll:
reis1

#182 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by reis1 »

Pogle ti, niko od prozvanih da se ogradi od zlocina, genocida, politickih i vojnih institucija RS, same RS... sto bi svaka normalna, ljudska, casna osoba najPrvo uradila, nevezano za naciju, rasu, religiju, i sl. Znaci likovi jednostavno precutno podrzavaju sve to! Ili vrte neku relativizaciju, uzroke, opravdanja...

Kakvih sve smrdljivih orka ordinira ovim forumom, cudo jedno...
reis1

#183 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by reis1 »

Frapiran sam!

Sta drugo reci, nega da su pojedini forumasi ovdje ljudi (kao vrsta) kojima ne smetaju vlastite krvave ruke ili krv kojom su im po rukama pospricali njihovi zlocinacki sunarodnjaci:

Image
radostan dan

#184 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by radostan dan »

reis1 wrote:Pogle ti, niko od prozvanih da se ogradi od zlocina, genocida, politickih i vojnih institucija RS, same RS... sto bi svaka normalna, ljudska, casna osoba najPrvo uradila, nevezano za naciju, rasu, religiju, i sl. Znaci likovi jednostavno precutno podrzavaju sve to! Ili vrte neku relativizaciju, uzroke, opravdanja...
simpatičan pokušaj vađenja iz govana, u koje si sam upao...
jel ti to frka zbog skijaševe prijave?
CSKA

#185 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by CSKA »

Ne zna se ko je bio ludji sa ovom tuzbom.

Hrvatska koja je mislila da ce dobiti tuzbu, a BiH izgubila.

Srbija koja je mislila da ce se "Oluja" okarakterisati kao genocid,a zapad aminovao tu akciju.

Bukvalno uzivanje para od majmuna(Srbije i Hrvatske).
reis1

#186 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by reis1 »

radostan dan wrote:
reis1 wrote:Pogle ti, niko od prozvanih da se ogradi od zlocina, genocida, politickih i vojnih institucija RS, same RS... sto bi svaka normalna, ljudska, casna osoba najPrvo uradila, nevezano za naciju, rasu, religiju, i sl. Znaci likovi jednostavno precutno podrzavaju sve to! Ili vrte neku relativizaciju, uzroke, opravdanja...

Bo'me nisam ja upao u govna vec vas nekoliko koji ste relativizirali zlocine i genocid...

Ocigledno da mislite da ste vjesti u podmetanju, ali ne prolazi vam to ovdje. Uostalom jos uvijek se niste odredili po pitanju zlocina i genocida koje su pocinili poticko i vojno rukovodstvo, institucije, RS?
Last edited by reis1 on 03/02/2015 22:39, edited 1 time in total.
KENJAC

#187 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by KENJAC »

reis1 wrote:Frapiran sam!

Sta drugo reci, nega da su pojedini forumasi ovdje ljudi (kao vrsta) kojima ne smetaju vlastite krvave ruke ili krv kojom su im po rukama pospricali njihovi zlocinacki sunarodnjaci:

Image
Reis ! Nemoj tako ! Evo , ja sam Srbin ! Jesam , ucestvovao sam u ratu ! Sa puskom. Borac bio ! I evo ja ti kazem da se stidim nekih mojih saboraca i mozda i vise nekih mojih komandanata. I porucujem ti da u njihovim eventualnim zlocinima nisam ucestvovao ! Ako ti sta koristi to sto se stidim i sto ih prezirem ,evo , rekao sam! Ponavljam vecina su bili posteni borci i zdravi komandanti ! I mogu ti jos nesto obecat ! Kunem ti se u sve moje sto imam da u slucaju iduceg rata sigurno necu uzeti nikakvo oruzje!
reis1

#188 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by reis1 »

KENJAC wrote: Reis ! Nemoj tako ! Evo , ja sam Srbin ! Jesam , ucestvovao sam u ratu ! Sa puskom. Borac bio ! I evo ja ti kazem da se stidim nekih mojih saboraca i mozda i vise nekih mojih komandanata. I porucujem ti da u njihovim eventualnim zlocinima nisam ucestvovao ! Ako ti sta koristi to sto se stidim i sto ih prezirem ,evo , rekao sam! Ponavljam vecina su bili posteni borci i zdravi komandanti ! I mogu ti jos nesto obecat ! Kunem ti se u sve moje sto imam da u slucaju iduceg rata sigurno necu uzeti nikakvo oruzje!
Evo 'vako je koliko-toliko posteno.

Ja samo na to mogu reci da srpski narod u BiH, kao manjinski, treba da ima sva zajamcena civilizirana prava, zastitu od maltretiranja vecine, i sl. a na sto se i BiH i na sto je MZ obavezala. I uvijek bi se odredio protivno kada bi neki pripadnih srpskog naroda, ili bilo kojeg drugog, bio ugnjetavan zbog svoje pripadnosti, naciji, religiji, rasi, i sl.

Ali jednostavno, RS nije taj mehanizam, to je zlocinacka nakaza, koju su stvarali (ne)ljudi, politicko i vojno rukovodstvo, krvavih ruku. Ne znaci da je srpski narod zlocinacki i genocidan, ali oni koji podrzavaju nakazu, jbg. jesu. Malo je onih Srba, po svemu sudeci, koji se distanciraju od toga...
Martinez_

#189 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Martinez_ »

Danguba wrote:Kao sto neko rece ''seosko mirovno vijece'' odlucilo bla, bla, bla...

Izvuce se qrva jos jednom.

Ako je ovo kao i presuda u slucaju genocida na BiH, formula za pomirenje, vjerujte da ce do njega tesko doci jer agresor i pocinitelj raznih zlocina(direktno) i glavni logisticar nije kaznjen. Za mene nije kazna ''bombardovani su i izgubili su Kosovo.
Zato nam se istorija cesto ponavlja puna zlocina jer prosli zlocinac nije dovoljno kaznjen.

Ovakav remi bi bio logican da se utakmica igrala i na trecem terenu negdje oko Paracina.

Ko zna, mozda se slijedece poluvrijema bas tamo negdje i odigra. Bolje tamo nego stalno ''domacin''. :izet:

Oko Paraćina? Pa tamo nema Bošnjaka. To što ti silno želiš da se dogodi može se dogoditi eventualno na prostoru Sandžaka.
Martinez_

#190 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Martinez_ »

reis1 wrote:
KENJAC wrote: Reis ! Nemoj tako ! Evo , ja sam Srbin ! Jesam , ucestvovao sam u ratu ! Sa puskom. Borac bio ! I evo ja ti kazem da se stidim nekih mojih saboraca i mozda i vise nekih mojih komandanata. I porucujem ti da u njihovim eventualnim zlocinima nisam ucestvovao ! Ako ti sta koristi to sto se stidim i sto ih prezirem ,evo , rekao sam! Ponavljam vecina su bili posteni borci i zdravi komandanti ! I mogu ti jos nesto obecat ! Kunem ti se u sve moje sto imam da u slucaju iduceg rata sigurno necu uzeti nikakvo oruzje!

Ja samo na to mogu reci da srpski narod u BiH, kao manjinski, treba da ima sva zajamcena civilizirana prava, zastitu od maltretiranja vecine, i sl. a na sto se i BiH i na sto je MZ obavezala. I uvijek bi se odredio protivno kada bi neki pripadnih srpskog naroda, ili bilo kojeg drugog, bio ugnjetavan zbog svoje pripadnosti, naciji, religiji, rasi, i sl.

Ali jednostavno, RS nije taj mehanizam, to je zlocinacka nakaza, koju su stvarali (ne)ljudi, politicko i vojno rukovodstvo, krvavih ruku. Ne znaci da je srpski narod zlocinacki i genocidan, ali oni koji podrzavaju nakazu, jbg. jesu. Malo je onih Srba, po svemu sudeci, koji se distanciraju od toga...

Srpski narod, a ni hrvatski, nisu manjinski u BiH, već ravnopravni, konstitutivni narodi. Ti se takođe moraš distancirati od tih manijakalnih nacionalističkih težnji.
radostan dan

#191 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by radostan dan »

reis1 wrote:
radostan dan wrote:

Bo'me nisam ja upao u govna vec vas nekoliko koji ste relativizirali zlocine i genocid...
primjer reise?
reis1

#192 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by reis1 »

Martinez_ wrote: Srpski narod, a ni hrvatski, nisu manjinski u BiH, već ravnopravni, konstitutivni narodi. Ti se takođe moraš distancirati od tih manijakalnih nacionalističkih težnji.

Pripadnika srpskog naroda u BiH ima negdje oko 30% ukupne populacije, pripadnika hrvatskog naroda u BiH ima negdje oko 10% ukupne populacije, a to je sve <50%, sto te dvije grupe, kolektiva, definira manjinskom populacijom u demokratskom sistemu. To je cista matematika.

Konstituivnost jeste pravni mehanizam koji stiti te manjinske narode od preglasavanja vecine, sto bi bilo moguce u klasicnom demokratskom sistemu, pa samom tim i od zlouporabe preglasavanja. Ja to podrzavam, konstitutivnost, u onim elementima u kojima bi preglasavanje bilo koristeno kao zlouporaba vecine.
KENJAC

#193 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by KENJAC »

reis1 wrote:

Reis jarane. U zurbi ti odgovorih pa sam zaboravio neke sitnice napomenut. Zaboravih reci da sam bio pripadnik Armije BiH od 28. 04. 1992 do 20 .09.1993 , poslije toga prelazim u sastav Policijskih Snaga Republike BiH i tu ostajem do kraja 1994 nakon cega odlazim u inostranstvo ! Ostalo sve stoji. To da sam Srbin , da sam bio u ratu , da sam bio borac i da zbog nekih stvari se stidim nekih mojih saboraca !.... i skoro da zaboravim jednom sam i ranjavan. Lakse !
P.S. Tjesi me cinjenica da i moji ratni protivnici imaju mnogo vise razloga za stidnju i sram ! Mada , jebi ga to nece nevine zivote vratit !
radostan dan

#194 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by radostan dan »

reis1 wrote:
ovaj...ne znam kako da ti kažem...kenjac je bio pripadnik armiije bih.

hvala ti na velikodušnosti moj reise, Đe čuo i nečuo, svaka ti dala, und ostalo... e sad mi je mnogo lakše biti manjina kad znam da te imam ko zaštitnika.
bog i anđeli s tobom...
Last edited by radostan dan on 03/02/2015 23:09, edited 1 time in total.
area51

#195 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by area51 »

radostan dan wrote:
reis1 wrote:
ovaj...ne znam kako da ti kažem...kenjac je bio pripadnik armiije bih.
:shock:
ANAKIN

#196 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by ANAKIN »

ja nikoga nisam ubio, niti je iko moj, ali bosnjaci su ubili nekoliko mojih, jednu osobu na monstruozan nacin. i ne ne krivim tebe, niti mi treba tvoje izvinjenje
CSKA

#197 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by CSKA »

Kenjac se ne pika :D
reis1

#198 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by reis1 »

KENJAC wrote:
reis1 wrote:

Reis jarane. U zurbi ti odgovorih pa sam zaboravio neke sitnice napomenut. Zaboravih reci da sam bio pripadnik Armije BiH od 28. 04. 1992 do 20 .09.1993 , poslije toga prelazim u sastav Policijskih Snaga Republike BiH i tu ostajem do kraja 1994 nakon cega odlazim u inostranstvo ! Ostalo sve stoji. To da sam Srbin , da sam bio u ratu , da sam bio borac i da zbog nekih stvari se stidim nekih mojih saboraca !.... i skoro da zaboravim jednom sam i ranjavan. Lakse !
P.S. Tjesi me cinjenica da i moji ratni protivnici imaju mnogo vise razloga za stidnju i sram ! Mada , jebi ga to nece nevine zivote vratit !
Kakve to veze ima sa onim o cemu je tema koju smo zapodjenuli?

A tema je da onaj koji opravdava i relativizira zlocin i genocid, kojeg su pocinile politicke i vojne institucije RS, smrdi na zlocin. Mnogi ovdje su se prokazali kao takvi...

Ne znam sta tu nije jasno?
Mr Majestic

#199 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by Mr Majestic »

Odluka Medjunarodnog suda je sasvim ocekivana jer su Hrvati kao i Bosnjaci nasjeli na prevaru tako umjesto da se trazi optuzba za vojnu agresuju na vlastitu teritoriju oni su optuzbu preimenovali za genocid sto znaci da su unaprijed izgubili optuzbu jer je tako nesto tesko dokazati . Moguce je da je i samo rukovodsvo Hrvatske preimenovalo optuzbu za genocid umjesto za agresiju da imaju izgovor pred vlastitim narodom da su nesto poduzeli ali eto drugi odlucili umjesto nas , to isto je uradio Tihic za BiH u posljednjem trenutku a da se nije nisakim prethodno konstituiro niti je trazio dozvolu vec svojevoljno a vjerovatno je nasjeo na pricu stranih politicara i njihovih obecanja . Da je optuzio Srbiju za agresiju dovoljno mu je bio dokaz preimenovanje Banjaluckog korposa JNA u korpus teroristicke formacije SDS-a tzv VRS-a ili naredba Slobodana Milosevica da se naoruzaju Srpski teroristi u Sipovu a gdje u oba slucaja stoji vlast Srbije i gdje lokalni Srbi dobivaju naoruzanje ( koje je trebalo da naslijedi RBiH sukcesijom SFRJ ) bez ikakvog oruzanon napada na kasarne to je sve bio dokaza za zapocinjanje rata i agresije na RBiH . Samo to je bilo dovoljno za dobivanje optuzbe a da ne spominjem hiljade drgih dokaza za koje je trebalo nekoliko godina da se iznesu pred sud a ne samo mjesec dana , a samo sudjenje pojedincim u Hagu traje nekoliko godina .
reis1

#200 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene

Post by reis1 »

ANAKIN wrote:

ja nikoga nisam ubio, niti je iko moj, ali bosnjaci su ubili nekoliko mojih, jednu osobu na monstruozan nacin. i ne ne krivim tebe, niti mi treba tvoje izvinjenje

Pa ne mozes ni kriviti mene, zato sto ja takvog zlocinca i ne smatram pripadnikom bosnjackog naroda, vec ubicom. Oni koji njegova djela opravdavaju ili relativiziraju, takodje smrde na zlocin.

Pak ovdje smo vidjeli nekoliko osoba, npr. radosnog, area51, mister yes, skijas, i sl. koji su opravdavali nedjela nekih neljudi i institucija. Takvi smrde. Smrde svi oni koji na bilo koji nacin opravdavaju i relativiziraju nedjela tih ljudi.

Ne znam sto ste se upalili na to, kad kazem da oni koji to cine, ukljucujuci i neke pripadnike ove teme i foruma, smrde? To je fakt.
Post Reply