Tužba radi isplate duga ERONETU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bosniak.m

#1 Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by bosniak.m »

Pozdrav,
nedavno sam dobio tužbu iz ERONET-a radi isplate duga za korištenje usluga priključka mobitela (ako se neko sjeća onih sačekuša na ulici i potisivanja ugovora :-)). Uglavnom, u tužbi stoji da trebam isplatiti iznos za upotebu mobitela u posljednjih šest mjeseci (iskreno - nisam ni koristio broj), ali se nakupilo pretplate, zateznih kamata i sl.

Planiram svakako odgovoriti na tužbu, priznati je, i u međuvremenu izmiriti svoj dug, te uplatnicu ili njenu kopiju poslati kao dodatak odgovoru na tužbu.

Interesuje me je li sve ovo planirano uredu, ili pak postoji neki drugi način da se sve ovo završi (ne mislim na otpisivanje duga, parničenje i sl., nego jednostavno na izmirenje mojig obaveza prema njima).

Unaprijed hvala na odgovorima.
terra_incognita

#2 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by terra_incognita »

bosniak.m wrote:
Planiram svakako odgovoriti na tužbu, priznati je, i u međuvremenu izmiriti svoj dug, te uplatnicu ili njenu kopiju poslati kao dodatak odgovoru na tužbu.
I odjaviti broj (ako nisi na 12 mjeseci potpisao).
nomVe

#3 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by nomVe »

I sta je problem? Ti ko fol nisi znao da si obavezan ostati 12 ili 24 mjeseca vec si mislio da dijele mobitele po 1 KM.
Gospoda Ministarka

#4 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Gospoda Ministarka »

Meni nije jasno zasto ljudi misle da se nakon zakljucenja ugovora mogu izvuci neplacanjem ugovorenih obaveza, i zasto nasi ljudi na potpisani ugovor ne gledaju malo ozbiljnije? :-)
neki

#5 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by neki »

Gospoda Ministarka wrote:Meni nije jasno zasto ljudi misle da se nakon zakljucenja ugovora mogu izvuci neplacanjem ugovorenih obaveza, i zasto nasi ljudi na potpisani ugovor ne gledaju malo ozbiljnije? :-)
zato sto smo blentav narod, nije mi zao nikog ko se navukao na ove 'akcije' ne razmisljaju ni 2 sekunde
Gospoda Ministarka

#6 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Gospoda Ministarka »

link wrote:jbt, sve cesce cujem istu pricu. Nevjerovatno kolilo ljudi je nasjelo na suplju pricu i prodavanje magle.
Nije to nikakva suplje prica i prodavanje magle, ne kazu oni tebi da ti kupujes kucu na moru pa se ti probudis sa ugovorom za mobitel i obavezom da placas isti, sve je to trgovina i prodaja uljepsaj malo stvari, nesto presuti, naglasi ono sto bi moglo biti interesantno, ha ya... valjda imas IQ bar 85 da mozes povezati da uzimas pretplatu u koju nije uracunat PDV i ostale zahebancije koje Eronet zakukolji, pa na kraju dode skuplja pita nego tepsija. I valjda se zna da se ni jedan ugovor ne potpisuje na ulici, dok ne procitas isti i dok ne razmislis da li ti treba to sto u ugovoru stoji.
udrch

#7 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by udrch »

Što nisi otišao na vrijeme nije mi jasno..
U mene žena potpisala, ja otišao odmah, kaže ne možeš ti poništiti mora žena doći lično..
Ja počnem galamiti i prijetiti da ću ih tužiti zbog prevare..
Uključuje se druga gospođa i pita koji je razlog zašto odjavljujem, a meni odnekle naupadne da je razlog to što ne želim biti pretplatnik firme koja dopušta strnim tajnim službama da prisluškuje njihove pretplatnike..tu noć bilo na vijestima da je oslobođen onaj naš iz ministarstva što su ga u Rijeci zatvorili i držali 3,4 mjeseca..
Odmah me odjavili..
Ali mi dođe onaj prvi račun, jer je žena od mene to krila 15 dana nakon što je kod kuće lijepo pročitala ugovor..
Ja odem opet, a ona godpođa odmah me prepoznala i kaže nema problema..

Ne mogu da vjerujem da je ona balavurdija uspjela toliko ozbiljnih ljudi navući na foru..
LeonardoAC

#8 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by LeonardoAC »

pa udrch, šta bi na kraju... jesi li ono poštenski našut'o ženu ili nisi ? Ostali smo uskraćeni za info :(
Alkos

#9 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Alkos »

Ljudi, ne potpisujte ugovore na tim standicima na ulici, ta djecurlija radi na procenat i cilj im je navuci sto vise potpisnika, jer oni od toga imaju korist. A druga je stvar kojim se sve metodama i lazima sluze kako bi naveli nekoga da potpise ugovor, a da nije ni svjestan da se narednih 12/24 mjeseca obavezao da ce placati racune. Fuj!

Ako vec zelite da korisiti usluge tog operatera, imate zvanicna, legalna prodajna mjesta na koja mozete otici i informisati se, uposlenici su ljubazni i sve ce vam fino objasniti i izaci u susret stagod da je u pitanju. Opet kaze, te standove zaobilazite u sirokom luku, to je dno dna!

@bosniak.m
jesi ikako koristio karticu, jesi ikako pozivao sa nje? Ukoliko nisi, bez problema mozes raskinuti ugovor, tako je moj drug uradio, ukoliko jesi onda je tu problem.
JThomas

#10 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by JThomas »

pa brate, čitajte stvari prije nego što potpišete, to je sve što mogu reći.

kontaktiraj ih i traži da ti obračunaju i kamate i sudske troškove da sve odjednom platiš (ako je iznos ispod 1000 km, taksa na tužbu koju su oni morali platiti je 5% od vrijednosti glavnice duga) i kad platiš, onda neka povuku tužbu, i njima i tebi se više isplati tako da ne ide i taksa na presudu. a odgovor na tužbu svakako daj, bilo kakav, da ti ne bi donijeli presudu zbog propuštanja.
sarajev_o

#11 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by sarajev_o »

JThomas wrote:pa brate, čitajte stvari prije nego što potpišete, to je sve što mogu reći.

kontaktiraj ih i traži da ti obračunaju i kamate i sudske troškove da sve odjednom platiš (ako je iznos ispod 1000 km, taksa na tužbu koju su oni morali platiti je 5% od vrijednosti glavnice duga) i kad platiš, onda neka povuku tužbu, i njima i tebi se više isplati tako da ne ide i taksa na presudu. a odgovor na tužbu svakako daj, bilo kakav, da ti ne bi donijeli presudu zbog propuštanja.
Uh i meni je doslo ovo,sta da radim.Uglavnom ja sam pokusao da da raskinem nisu mi dali.Razlog je bio sto su mi obecali bruku stvari koje kasnije nisam dobio.Potpisah ko kreten pravi.Eh posto nisam u mogucnosti da platim 250 km sta da radim?MIslio sam otici do centrale da trazim da mi salju normlano racune jer sam ih tako placao nekih pola godine.
Brinem se :sad:
JThomas

#12 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by JThomas »

kontaktiraj ih i traži da se dogovorite kako ćeš plaćati, jer i njima je bolje da bilo šta plaćaš nego da ništa ne plaćaš...a i ako neće, ti plaćaj koliko možeš i čuvaj uplatnice da ih možeš uložiti na sudu kad te pozovu. sporovi male vrijednosti idu strahovito sporo i dok dođe do rasprave, možeš sve platiti i da ti ostane neka sića kamata i troškova postupka. i obavezno daj bilo kakav odgovor na tužbu da ti ne donesu presudu zbog propuštanja.
Van Halen

#13 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Van Halen »

Imam jarana koji ima isti problem i koji se kune da u ugovoru stoji da mora biti najmanje tri mjeseca njihov korisnik. Ipak, ne smije kako su mu rekli otkazati plaćanje godinu dana i pored te stavke od 3 mjeseca.
sarajev_o

#14 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by sarajev_o »

JThomas wrote:kontaktiraj ih i traži da se dogovorite kako ćeš plaćati, jer i njima je bolje da bilo šta plaćaš nego da ništa ne plaćaš...a i ako neće, ti plaćaj koliko možeš i čuvaj uplatnice da ih možeš uložiti na sudu kad te pozovu. sporovi male vrijednosti idu strahovito sporo i dok dođe do rasprave, možeš sve platiti i da ti ostane neka sića kamata i troškova postupka. i obavezno daj bilo kakav odgovor na tužbu da ti ne donesu presudu zbog propuštanja.
Znaci najbolje bi mi bilo da pokupim sve papire i kod njih na razgovor.
JThomas

#15 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by JThomas »

ma možeš vjerovatno i telefonom. nema tu inata, njima je svaka marka koju im dobrovoljno platiš zauhar, jer postupci traju k'o gladna godina. plaćaj koliko možeš, kada možeš i prije presude ćeš otplatiti.

naravno, ako si voljan da plaćaš.
sarajev_o

#16 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by sarajev_o »

JThomas wrote:ma možeš vjerovatno i telefonom. nema tu inata, njima je svaka marka koju im dobrovoljno platiš zauhar, jer postupci traju k'o gladna godina. plaćaj koliko možeš, kada možeš i prije presude ćeš otplatiti.

naravno, ako si voljan da plaćaš.
Ma jesam ako cemo realno ja sam kriv sto nisam gledao i imao sam rok da raskinem i nisam tako da sam voljan placati i korisiti ono sto imam besplatno u pretplati.Hvala ti.
vjesticanametli

#17 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by vjesticanametli »

Alkos wrote:Ljudi, ne potpisujte ugovore na tim standicima na ulici, ta djecurlija radi na procenat i cilj im je navuci sto vise potpisnika, jer oni od toga imaju korist. A druga je stvar kojim se sve metodama i lazima sluze kako bi naveli nekoga da potpise ugovor, a da nije ni svjestan da se narednih 12/24 mjeseca obavezao da ce placati racune. Fuj!

Ako vec zelite da korisiti usluge tog operatera, imate zvanicna, legalna prodajna mjesta na koja mozete otici i informisati se, uposlenici su ljubazni i sve ce vam fino objasniti i izaci u susret stagod da je u pitanju. Opet kaze, te standove zaobilazite u sirokom luku, to je dno dna!

@bosniak.m
jesi ikako koristio karticu, jesi ikako pozivao sa nje? Ukoliko nisi, bez problema mozes raskinuti ugovor, tako je moj drug uradio, ukoliko jesi onda je tu problem.
al najbolji su jos kad rekose dajte vi nama jmbg da izvadimo vas CRK ja blenula :shock: reko odakle ti pravo da to radis......QQ raja pojma nema sta valjaju
Alkos

#18 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Alkos »

vjesticanametli wrote:
Alkos wrote:Ljudi, ne potpisujte ugovore na tim standicima na ulici, ta djecurlija radi na procenat i cilj im je navuci sto vise potpisnika, jer oni od toga imaju korist. A druga je stvar kojim se sve metodama i lazima sluze kako bi naveli nekoga da potpise ugovor, a da nije ni svjestan da se narednih 12/24 mjeseca obavezao da ce placati racune. Fuj!

@bosniak.m
al najbolji su jos kad rekose dajte vi nama jmbg da izvadimo vas CRK ja blenula :shock: reko odakle ti pravo da to radis......QQ raja pojma nema sta valjaju
bas! sluze se svim i svacim ta "djecica", svasta nude, izmisljaju, lazu, petljaju kako bi navukli ljude da potpisuju ugovore na njihovu stetu... cuo sam situacije da su govorili ljudima da imaju besplatne pozive prema inostranstvu, pa da se radi o brojevima na dopunu i slicne budalastine. pjanim ljudima su po kaficima znali to uvaljivati.

Eronet je tim potezom sebi navukao los imidz i tesko ce sprati to sa sebe, iako ima stvarno dobrih tarifa, a i uposlenici na prodajnim mjestima su ljubazni i korektni i prioritet im je zadovoljan korisnik. Kako oni kazu, sve ti prevareni dolaze na kraju njima, a oni ni krivi ni duzni... Jer kako skontah, ti standovi nisu u nadleznosti njihovoj, tj njihovih poslovnih partnera :-)

Van Halen wrote:Imam jarana koji ima isti problem i koji se kune da u ugovoru stoji da mora biti najmanje tri mjeseca njihov korisnik. Ipak, ne smije kako su mu rekli otkazati plaćanje godinu dana i pored te stavke od 3 mjeseca.
On nakon 3 mjeseca moze otkazati ugovor bez ikakvih problema i to je u pravu, problem je jedino ukoliko je uzeo mobitel. Nasa raja se zajebu, uzmu telefon i operateri te na taj nacin vezu ugovorom i tada moras odraditi ugovor do kraja. Ukoliko nije uzeo telefone nek obidje vise tih prodajnih mjesta, moguce je da ce mu na nekom izaci u susret.
Baby Jane

#19 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Baby Jane »

LeonardoAC wrote:pa udrch, šta bi na kraju... jesi li ono poštenski našut'o ženu ili nisi ? Ostali smo uskraćeni za info :(

1. Boze sacuvaj pa ima i ovakvih ljudi

2. Moja rodica je imala slican problem, ali se samo napise molba, i vratis SIM karticu (AKO JE NISI KORISTIO) i to je to. I ja sam potpisala taj ugovor, ali kad su me zvali da mi kao registruju broj, nisam im htjela dati broj kucnog, pa je ona zena vidno iznervirana, drsko samo rekla "pa, onda ti necu prikljuciti". Ja je apsolutno podrzala u tome i to je bio kraj mojih problema.
bavi

#20 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by bavi »

Moj otac je takođe potpisao taj ugovor i aktivirao karticu, koristio nekih mjesec dana i iskreno ni ne znam gdje mu je sad broj, pošto ne koristi. E sad platio je jedan račun to što je koristio ovo ostalo nije i sada je dobio da plati i ostale rate a i zateznu kamatu. :-) :-) Ugovor nije nikad ni dobio od njih tako i ne znam šta piše, i koje su mu obaveze. Da napomenem da nije uzimao nikakv mobitel preko njih.
Moze li on raskinutu ugovor sa njima?? Ili možda ja da odem pošto je on pobudalio u međuvremenu i ne želi uopšte čuti za to, govori mi da ostavim tako da se gomila, da to sud rješava :roll:
marinella2

#21 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by marinella2 »

Nema veze na koje prodajno mjesto dođeš, ista je firma, jednostavno, ako si potpisao ugovor, on te obvezuje na 12 ili 24 mjeseca, tako da ne ovisi o pojedinačnom mjestu hoće li ti se obračunati preostale pretplate ili ne. Ipak, moj ti je savjet da razmisliš koliko dobivaš - sat vremena besplatnih razgovora; pola sata u Eronet mreži,vikendom, a pola sata prema ostalim mrežama, SMS je samo 0,06 KM, prema svim mrežama u BiH. Ja sam extra zadovoljna, ne bih je za ništa mijenjala. Ako se želiš kontrolirati u potrošnji, pošalji RAC poruku, a možeš besplatno zvati njihov call centar.. i oni ti mogu reć stanje na računu. Ja koristim internet, pa na web portalu Moj eronet (registriraš se jednom, a za ulaz trebaš privremene lozinke, koje dobivaš SMS-om) stalno pratim potrošnju, a imam tamo i listing poziva.
astala_vistala

#22 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by astala_vistala »

Fino to sve izgleda na prvi pogled,kada ti nekad djevojka na ulazu nekog trznog centra objasnja sve,ali sustina svega jeste da mi njih nikako nemozemo zajebati vec samo oni nas.
Cholina_Lokica

#23 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Cholina_Lokica »

Al' ja stvarno ne mogu da vjerujem da podpisujete ugovore na odredjeni period i onda mislite da vas nece ganjati za to :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Truba »

gledao sam njemicu kako ispred predsjedništva odjebaje dosadnjakoviće
a lik valjda zna nešto njemačkog

warum warum :lol: :lol: :lol: :lol:
nikimostar

#25 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by nikimostar »

Muz je 2010,uzeo broj eroneta i tel,nesto ga je kratko koristio,tel se pokvario,pao u vodu,kasnije dobio sluzbeni tel,i na to nije ni obracao paznju

Ima 7 dana dosla je tuzba sa opcinskog suda Ilidza,tako pise,gdje oni potrazuju 1500 KM.Sta sad da radim,treba odgovoriti na tuzbu.

Da li ja mogu otici do njih u eronet i pokusat se dogovoriti,da placam u ratama.I sta ako nista ne uradim,a sud donese presudu da se dug mora izmiriti,sta se onda desava
Post Reply