Tuzba protiv,tzv rs!!!

rogoz

#1 Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by rogoz »

Pozivam sve zrtve agresije na BiH DA INDIVIDUALNO ILI KOLEKTIVNO podnesu tuzbu(ma gdje bili na zemaljskoj kugli)protiv tzv rs.
Tzv rs je naslednica genocidne tvorevine Srbije i kao takva dobila je nakakav"status".Ja spremam tuzbu i nadam se da ce u skorije vrijeme biti gotova i urucena tamao gdje treba.

Mislim da je zadnji trenutak da se bar na ovakav nacin stane daljem ponizavanju zrtava agresije, te da se konacno Bosnjaci i svi ostali koji Bosnu dozivljavaju kao jedinu domovinu otrjezne i shvate da niko za njih/nas nece ucini nista.
Paznja sa glavnog problema(genocid)odvlaci se tako hinjski u drugom pravcu, tako perfidno da ce se zrtve same izmedju sebe za vratove poceti hvatati.
Zamislite da usledi 50 000 tuzbi protiv genocidne tvorevine(za bol kao posledica poklanih,silovanih,nestalih,ponizenje,unistenje privatne svojine itd...)mislim da bi to onda bio pocetak kraja tzv rs.
Pasiflora

#2 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by Pasiflora »

Odlicna ideja, njima bi bilo lako dokazati UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT jer su ocistili pc od Bosnjaka i Hrvata!
Postoje i transkripti i video i audio snimci tako da nema dileme da je genocid u pitanju.
Svaki prosjecan advokat to moze dokazati. Slazem se, trba ih tuziti!
zlatiborka

#3 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by zlatiborka »

sitno wrote:Odlicna ideja, njima bi bilo lako dokazati UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT jer su ocistili pc od Bosnjaka i Hrvata!
Postoje i transkripti i video i audio snimci tako da nema dileme da je genocid u pitanju.
Svaki prosjecan advokat to moze dokazati. Slazem se, trba ih tuziti!
Obavezno ih reba tuziti, dokaznog maetrijala ima napretek, angazovati VRHUNSKE pravnike, pozvati dokazanog prijatelja RBiH Frencisa Boyla (valjda je jos ziv i pri snazi).

Udariti i zauvjek slomiti azdaju Srbiju i njene zlocinacke namjere! Dosta vise, ne trebamo se boriti puskama vec pravno i diplomatski ih satrati i ima da plate svu stetu koju su nam nanijeli!

Nase kokosare i izdajnike koji su tuzbu sjebali isto tako kazniti jer su krivi sto je tuzba pala, pitati ih koliko su mita dobili i sve po zakonu u bajbokanu i imetak im oduzeti.

Fuj, sram ih bilo, dabogda se przili u paklu dzehendetskom...

:evil: i da ih ova nakaza uveseljava....evo ga opet 2 puta.... :evil: :evil:
Last edited by zlatiborka on 17/04/2011 14:29, edited 1 time in total.
Duhovni Vođa

#4 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by Duhovni Vođa »

joj ložača majko moja. a ja vas pitam - mi tužimo i dobijemo na sudu - i šta onda?

hoće li nam fabrike početi raditi? hoćel nam plate bit dovoljne do prvog? hoćel nam djeca u škole normalne ići? hoće li mi popraviti rupe na cesti ispred haustora? hoćel mi se majci penzija povećat? hoće li nam krenut kad ih tužimo?
:roll: :roll:
loxem

#5 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by loxem »

Duhovni Vođa wrote:joj ložača majko moja. a ja vas pitam - mi tužimo i dobijemo na sudu - i šta onda?

hoće li nam fabrike početi raditi? hoćel nam plate bit dovoljne do prvog? hoćel nam djeca u škole normalne ići? hoće li mi popraviti rupe na cesti ispred haustora? hoćel mi se majci penzija povećat? hoće li nam krenut kad ih tužimo?
hoce li pesimisti postati optimisti :roll:
dobar,ti?

#6 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by dobar,ti? »

Duhovni Vođa wrote:joj ložača majko moja. a ja vas pitam - mi tužimo i dobijemo na sudu - i šta onda?

ma ne treba nista ni pricati u vezi rata, treba zivjeti u miru i rahatluku s njima, ha ya i kolutat ocima :roll:
Duhovni Vođa

#7 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by Duhovni Vođa »

loxem wrote:

ne znam šta bi ovo trebalo značiti, ja bi bio optimista da živim s normalnim narodom. ovo sve nenormalno. sad mi pade na pamet onaj grafit na skenderiji "ovdje niko nije normalan"....

ovo sve ko obdanište - ko djeca - i dok se mi svađamo čiji je tata bolji, oni mudriji u grupi (budući političari) smažu puding.

ja te pitam šta će običnom narodu donijeti tužba? konkretno?

pošto znamo da će možda samo niknut još koja vila na poljinama nakon toga na osnovu jeftinih političkih poena skupljenih preko leđa naivnog naroda.....ali osim toga, šta će biti bolje narodu?
and

#8 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by and »

Duhovni Vođa wrote:
loxem wrote:

ne znam šta bi ovo trebalo značiti, ja bi bio optimista da živim s normalnim narodom. ovo sve nenormalno. sad mi pade na pamet onaj grafit na skenderiji "ovdje niko nije normalan"....

ovo sve ko obdanište - ko djeca - i dok se mi svađamo čiji je tata bolji, oni mudriji u grupi (budući političari) smažu puding.

ja te pitam šta će običnom narodu donijeti tužba? konkretno? pošto znamo da će možda samo niknut još koja vila na poljinama nakon toga na osnovu jeftinih političkih poena skupljenih preko leđa naivnog naroda.....ali osim toga, šta će biti bolje narodu?
konkretno,pare.
zlatiborka

#9 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by zlatiborka »

Tvoja pitanja i dileme stoje. Sta je moglo biti da nacistima poslije II-svetskog rata nisu sudili? Samo zamisli.

Jer rat nije dovrsen, prekinut je kada je agresor dobrano poceo da gubi. I bas iz tog razloga im treba suditi.

Treba ih tuziti, treba da snose odgovornost za zlocine pocinjene u BiH, i materijalno, narocito materijalno da im nikad vise ne padne na pamet da kidisu na BiH!

Da je ta tuzba odradjena pravnicki kao treba, ne bi mi danas imali ovakvog Dodika i RS koja je eklatantan primjer kako je ratom i etnickim ciscenjem nesrba nastala 49% teritorija BiH, koja nastoji da se pripoji svojoj matici Srbiji i koja nam svaki dan zagorcava zivot sve vise i vise.
loxem

#10 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by loxem »

Duhovni Vođa wrote:
loxem wrote:

ja te pitam šta će običnom narodu donijeti tužba? konkretno?

pošto znamo da će možda samo niknut još koja vila na poljinama nakon toga na osnovu jeftinih političkih poena skupljenih preko leđa naivnog naroda.....ali osim toga, šta će biti bolje narodu?
satifakcija druze i osjecaj pravednosti i da napokon vidimo da nismo samo za foteljase i lopove ratovali i ginuli i da nam nisu bezveze djecu ubijali i na kostima nevini ljudi genocidnu tvorevinu napravili.
a da zivimo u bahatom drustvu da ne kazem jadnom to stoji i da smo naj ne slozniji narod to svi znam.
mi bosanci smo glup narod, nas tek kad neko veliko zlo ne zadesi kao prosli rat tek se onda udruzimo i slozimo a ovako u ovo vrijeme svakog boli qurac sto komsiji gori kuca sve dok vjetar ne nanosi plamen na njegovu kucu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by JoseMujica »

wow...16 godina vam je trebalo da nadođete da šumsku treba tužit :cry: I'm impressed :-)

al haj bolje ikad nego nikad :D

PS

a i kad tužite ne uzimajte politički podobne zastupnike koji će vam vikati: Tako je! već advokate koji znaju da rade svoj posao da ne bi skončali kao BiH protiv Srbije u Haagu, gdje nismo uspjeli dokazati očigledno :cry:
rogoz

#12 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by rogoz »

JoseMujica wrote:wow...16 godina vam je trebalo da nadođete da šumsku treba tužit :cry: I'm impressed :-)

al haj bolje ikad nego nikad :D
Izvini,jel' ti nisi nas?!
Izvini imas li ti sta sa genocidom,ili genocid sa tobom?!
Znas li ti da zlocin nezastarjeva?!
Trebaju li Bosnjaci i ostali gradjani BiH KOJU SU DOZIVJELI zlocin udarati sad sa cinjenicom da smo zakasnili?!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by JoseMujica »

bez izvinjenja; Ko smo to "mi"? Nešto imam problem da se identificiran sa Alijinim princom, barem onaj klasni.

Nemam ni s genocidom niti sa agresijom. Rat sam proveo na Marsu. :-)

Zločin nezastarijeva ali stare i umiru svjedoci i još brže se raseljavaju širom svijeta, ako i dožive da svjedoče vremenom se neke stvari i zaborave.

Da treba se lupati glavom od zid i konačno priznat da smo klocevi i onda okrenuti list i bar jednom početi nešto sistematično raditi a ne ko telad sve na ho-ruk. Što do sada ovo nije urađeno trebale bi padati glave, da imalo ima ozbiljnosti u ovom društvu.
loxem

#14 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by loxem »

nisam dovoljno upucen da li bi mogli uzeti neku stranu privatnu advokatsku kucu koja bi podnjela tuzbu u ime svi gradzana bosne i hercegovine ???
rogoz

#15 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by rogoz »

Koliko sam upucen dosad su donjete tri presude u korist zrtava zlocina.Zadnja presuda od ove tri je u vezi famelije Kovac iz Foce.

No da se vratim na temu;
U samom uvodu teme sam naglasio da se paznja godinama odvlaci po mom sudu od jedinog problema zvanog zlocin.
Nisu samo ove Federalne gnjide krive za to.
Bosnjaci,i ostali gradjani BiH koju su dozivjeli(govorim o zrtvama)smak svijeta nikada do sada nisu uspjeli pokazati svijetu da se nece pomiriti sa zlocinom koji je ucinjen nad njima.Kada je izaslo 500 000 hiljada zrtava na ulice sa ovim zahtjevom?!Danas su zrtve agresije stavljene u corsokak,egzistencija je ispred,ostalo negdje u malom mozgu...
Medjutim u poslednje vrijeme pocinju zrtve agresije uzdizati glavu i negirati prazan stomak,sve,dok nedodje neki minimum pravde.
Ralog moje tuzbe je sledeci;
Nedozvoliti mrznji da me uhvati u celjusti,meni agresor nemoze bilionima dolara platiti dusevni bol,ono sto sam ja izgubio nemoze se ni sa cim mjeriti.
Buducnost,pomirenje...
Da se vise u toj njihovoj tzv rs neprica kad se rodi Bosnjacko dijete da mu odmah pune glavu Srebrenicom.
cyprus

#16 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by cyprus »

Mene zbunjuje to kako se dio vlastite države može tužiti za agresiju? Logika kaže da u tom slučaju ili RS nije dio vlastite zemlje ili se ne radi od agresiji :-) :-)

A onda pročitam ovo...
rogoz wrote:...Tzv rs je naslednica genocidne tvorevine Srbije i kao takva dobila je nakakav"status"...
znači dio međunarodno priznate, suverene države Bosne i Hercegovine se smatra nasLednicom susjedne države... J...mu sunce, kako??? :roll:
zlatiborka

#17 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by zlatiborka »

Pitam se samo gdje je Aliji i nasoj delegaciji bila pamet kada su potpisivali Dejtnki sporazum?

Zasto su pristali ili dozvolili da se 49% BiH nazove imenom Republika srpska, ima li neko da pojasni ovo, osim izgovora moralo se, prisili nas, bombardirali bi da nismo pristali.....itd.

Pa molim vas oni skoro cijelu svoju moc crpe bas iz naziva Republika srspska. Znate da oni zive od mita i napuhanaih prica o svojim pobjedama koji su u stvarnosti bili i ostali poraz. Ali u glavama zaludjenog puka mocno odjekuje ime Republika srpska.

To se mora prekinuti sto prije a to je moguce samo novom pravom tuzbom protiv agresora Srbije, jer ako zrtva ostane da suti niko joj nece pomoci jer nije trazila svoja prava.
LaBomba

#18 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by LaBomba »

Pa cak i da od federacije naprave novi Dubai, ja se pitam jesmo li to mi skroz naskroz izgubili moral? Tzv rs nece NIKADA biti nesto normalno i prihvatljivo, bar za ne koji imaju zrno morala i ljudskog dostojanstva.
LaBomba

#19 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by LaBomba »

cyprus wrote:Mene zbunjuje to kako se dio vlastite države može tužiti za agresiju? Logika kaže da u tom slučaju ili RS nije dio vlastite zemlje ili se ne radi od agresiji :-) :-)

A onda pročitam ovo...
rogoz wrote:...Tzv rs je naslednica genocidne tvorevine Srbije i kao takva dobila je nakakav"status"...
znači dio međunarodno priznate, suverene države Bosne i Hercegovine se smatra nasLednicom susjedne države... J...mu sunce, kako??? :roll:

Institucije tzv rs kao sto je vojska i policija su vec osudjene od medjunarodnog suda za genocid.
Treba jednostavno prestati priznavati SVE institucije te tvorevine, nazivati to okupiranim dijelom BiH.
deda.rajko

#20 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by deda.rajko »

rogoz wrote:Pozivam sve zrtve agresije na BiH DA INDIVIDUALNO ILI KOLEKTIVNO podnesu tuzbu(ma gdje bili na zemaljskoj kugli)protiv tzv rs.
Tzv rs je naslednica genocidne tvorevine Srbije i kao takva dobila je nakakav"status".Ja spremam tuzbu i nadam se da ce u skorije vrijeme biti gotova i urucena tamao gdje treba.
Prvo, ne znam otkud ti to da je RS nasljednica (kad smo kod nasljednica, čudno je da pišeš ekavski - naslednica) Srbije. Srbija je nasljednica SFRJ, SRJ i SCG, ali RS nije ničija nasljednica niti nasljeđuje neka prava i obaveze od prije. Uzgred, ne zvuči li ti glupo da je RS koja je nastala 1995. nasljednica Srbije koje je nastala 11 godina kasnije, 2006? :lol:

Drugo, otkud ti to da je Srbija genocidna tvorevina? Možda to ti tako zamišljaš, ali ne postoji nijedna presuda za to. Ako misliš na tužbu BiH protiv Srbije, ta tužba kaže da je Srbija "kriva što nije spriječila etničko čišćenje".

Republika Srpska je otpužena da je izvršila etničko čišćenje, identično kako je neki dan optužena Hrvatska. Ko god je čitao te dvije presude, zna o čemu pričam. Uzgred, ona optužnica Hrvatske od neki dan samo može ojačati RS jer sada zahtjevi "da se ukine genocidna tvorevina" su totalno postali besmisleni, jer bi se analogno trebala ukinuti i Hrvatska. Ali, to je ipak nemoguća igra.

Nego, prijatelju, ako stvarno želiš da tužiš nekoga, informiši se malo o tome, uzmi nešto pročitaj na tu temu, ovako sa pobrkanim lončićima si propao načisto.
deda.rajko

#21 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by deda.rajko »

LaBomba wrote: Institucije tzv rs kao sto je vojska i policija su vec osudjene od medjunarodnog suda za genocid.
Treba jednostavno prestati priznavati SVE institucije te tvorevine, nazivati to okupiranim dijelom BiH.
Koliko ste samo neinformisani.
Vojska Republike Srpske ne postoji, evo sad će 10 godina.

Stvarno ne bi bilo loše da uzmete nešto i pročitate umjesto što lupetate po forumima.
muha_sa

#22 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by muha_sa »

deda.rajko wrote:
LaBomba wrote: Institucije tzv rs kao sto je vojska i policija su vec osudjene od medjunarodnog suda za genocid.

Stvarno ne bi bilo loše da uzmete nešto i pročitate umjesto što lupetate po forumima.
nek si ima vala reko :lol:
Bosnolog

#23 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by Bosnolog »

deda.rajko wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Joj kralja pardon advokata od sumskozastitnu tvorevinu :razz: ,cuj mu bisera,posto nema Karadziceve zlocinacko genocidno koljacke armade jer su nakon njenog gasenja sva zlodjela i temelji na kojima pociva ista po automatizmom blagosiljani i oslobodena sama sumska od svih pocinjenih zlocia i grijeha te tako spasena i oprana,....

Kakvih sve nesretnika zaluta na ovaj forum da nas prosvjetli,........ :mrgreen:
AliceInChains

#24 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by AliceInChains »

rogoz wrote:Pozivam sve zrtve agresije na BiH DA INDIVIDUALNO ILI KOLEKTIVNO podnesu tuzbu(ma gdje bili na zemaljskoj kugli)protiv tzv rs.

Mislim da je zadnji trenutak da se bar na ovakav nacin stane daljem ponizavanju zrtava agresije, te da se konacno Bosnjaci i svi ostali koji Bosnu dozivljavaju kao jedinu domovinu otrjezne i shvate da niko za njih/nas nece ucini nista.
Paznja sa glavnog problema(genocid)odvlaci se tako hinjski u drugom pravcu, tako perfidno da ce se zrtve same izmedju sebe za vratove poceti hvatati.
Zamislite da usledi 50 000 tuzbi protiv genocidne tvorevine(za bol kao posledica poklanih,silovanih,nestalih,ponizenje,unistenje privatne svojine itd...)mislim da bi to onda bio pocetak kraja tzv rs.
E, molim vas, procitajte jos jednom ovu bljuvotinu :mrgreen:

Znaci, ako se nadu neki Bosnjaci da tuze Republiku Genocidnog Kontinuiteta kao nasljednicu Srbije za zlocine, zar to nije ujedno i priznavanje Genocidne na neki nacin :?

Dobar je ovaj Srbin :mrgreen: Kljucajte ovu temu.
someone_

#25 Re: Tuzba protiv,tzv rs!!!

Post by someone_ »

Hoce!
Post Reply