Tužba protiv SCG

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bih-pravda

#1 Tužba protiv SCG

Post by bih-pravda »

Narode, dali podržavate tužbu protiv Srbije, ili bi se to trebalo zaboraviti za ime pomirenja?
Dali bosanske žrtve trebaju povući tužbu?
pitt

Post by pitt »

Nedostaje ti anketa (sa "samo cetvrtkom" opcijom).
Men se cini da ova tema odavno nije bila :D:D:D
gavrilo

Post by gavrilo »

... i da li bi trebali hrvatsku tuziti?
danas

Post by danas »

Nikada tu tuzbu ne treba povuci, ali evo ko da gledam "morace" je povuci jer je "tako svijet htio"... I mi cemo to progutati, jer izgleda da najbolje pali kad nam se kaze "svijet tako hoce"...

I na kraju krajeva, nije sve ni u pomirenju. Zasto, i u ime kojeg "viseg cilja" se zrtva primorava da se miri sa svojim krvnikom, pa jos u ime toga pomirenja mora da kaze da nije bila zrtva, a krvnik isti kakav je i bio, on ne mora nista da uradi za to "pomirenje"?!? Ovo samo kod nas ima! Poslije Sarajeva, Srebrenice, Omarske, Keraterma...
Aammra

Post by Aammra »

gavrilo wrote:... i da li bi trebali hrvatsku tuziti?
sve vas cafire treba tuziti
Toozla

#6 Re: Tužba protiv SCG

Post by Toozla »

bih-pravda wrote:Narode, dali podržavate tužbu protiv Srbije, ili bi se to trebalo zaboraviti za ime pomirenja?
Dali bosanske žrtve trebaju povući tužbu?
...u ime pomirenja, ne smije se zaboraviti....no (H)ucking way...
pitt

Post by pitt »

Nikad je ne treba povuci.
bosan

Post by bosan »

Tuzba se sigurno nece povuci.Koji je to razlog da tuzba bude povucena?
To bi bilo samo odobravanje za druge zlocine.Ove zlocine mora neko platiti.Zivoti se ne mogu vratiti ali u ime buducih generacija to treba da bude opomena.Ako je to uslov zlikovaca za pomirenje onda nam pomirenje i ne treba.
danas

Post by danas »

bosan wrote:Tuzba se sigurno nece povuci.Koji je to razlog da tuzba bude povucena?
Daj Boze da si u pravu -- ali tako smo govorili i da se Bosna "nikad" nece podijeliti, pa je podijelise i iskasapise na nase oci. Iz kojih razloga, znamo... mozda iz istih razloga iz kojih se od ove tuzbe pravi smijurija (pogledaj nam advokata i svakojakih "nagodbi" koje su u opticaju -- tipa, Srbija ce povuci tuzbu za agresiju protiva NATO-a, ako mi povucemo truzbu protiv njih?!?). Ako mi ne kazemo da je bio genocid u Bosni, ko ce to da kaze i insistira na tome?
bosan

Post by bosan »

danas wrote:
bosan wrote:Tuzba se sigurno nece povuci.Koji je to razlog da tuzba bude povucena?
Daj Boze da si u pravu -- ali tako smo govorili i da se Bosna "nikad" nece podijeliti, pa je podijelise i iskasapise na nase oci. Iz kojih razloga, znamo... mozda iz istih razloga iz kojih se od ove tuzbe pravi smijurija (pogledaj nam advokata i svakojakih "nagodbi" koje su u opticaju -- tipa, Srbija ce povuci tuzbu za agresiju protiva NATO-a, ako mi povucemo truzbu protiv njih?!?). Ako mi ne kazemo da je bio genocid u Bosni, ko ce to da kaze i insistira na tome?
Ko ce podici tuzbu protiv NATO-a.Mozda Vuk Draskovic i Milic od Macve. :D
I ove podjele koje jos egzistiraju ce ubrzo nestati,htjeli mi to ili ne.Nece se svijet bakcati snama cijelu vjecnost.
danas

Post by danas »

bosan wrote:Ko ce podici tuzbu protiv NATO-a.Mozda Vuk Draskovic i Milic od Macve. :D
I ove podjele koje jos egzistiraju ce ubrzo nestati,htjeli mi to ili ne.Nece se svijet bakcati snama cijelu vjecnost.
Pa Vuk jeste to predlagao ali vidim zauzet je ovih dana na Ravnoj Gori...
Kapetan Fazla

Post by Kapetan Fazla »

ma nece si nikad povuci sta vam je?

a o tome jel se treba...

ima mnogo glupih topica na ovim forumima zar ne mislite? :roll:
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Naravno da treba. Tek bi tada bilo pošteno ali to nećemo dočekati. Pa oružje za ARBiH je stizalo preko Rvacke.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

bosan wrote:
danas wrote:
Tužba protiv NATO-a je već podignuta.
bosan

Post by bosan »

Nenadv24 wrote:
bosan wrote:
danas wrote: Daj Boze da si u pravu -- ali tako smo govorili i da se Bosna "nikad" nece podijeliti, pa je podijelise i iskasapise na nase oci. Iz kojih razloga, znamo... mozda iz istih razloga iz kojih se od ove tuzbe pravi smijurija (pogledaj nam advokata i svakojakih "nagodbi" koje su u opticaju -- tipa, Srbija ce povuci tuzbu za agresiju protiva NATO-a, ako mi povucemo truzbu protiv njih?!?). Ako mi ne kazemo da je bio genocid u Bosni, ko ce to da kaze i insistira na tome?
Bolje da niste al sta cete kad nemate pametnija posla.
Kapetan Fazla

Post by Kapetan Fazla »

Naravno da treba. Tek bi tada bilo pošteno ali to nećemo dočekati. Pa oružje za ARBiH je stizalo preko Rvacke
sad se treba tuziti ABiH? :D

I ja sam se pitao zasto BiH ne podigne tuzbu protiv samu sebe :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Kapetan Fazla wrote:
Naravno da treba. Tek bi tada bilo pošteno ali to nećemo dočekati. Pa oružje za ARBiH je stizalo preko Rvacke

... sve zavisi kako gledas na rat u bosni 8-)

'ebo te koji smo mi kreteni... milion izbjeglih i hiljade mrtvi a mi se za'ebavamo :shock:
savjest

Post by savjest »

Nenadv24

Post by Nenadv24 »

bosan wrote:
Nenadv24 wrote:
bosan wrote:Ko ce podici tuzbu protiv NATO-a.Mozda Vuk Draskovic i Milic od Macve. :D
Bolje da niste al sta cete kad nemate pametnija posla.

Isto se odnosi i na krnje predsjedništvo BiH i na tužbu protiv SRJ.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Kapetan Fazla wrote:

Otvori oči i pročitaj bolje. Tužba protiv Hrvatske je u pitanju i valjalo bi i to istjerati na vidjelo. Oni su priznali BiH a nakon toga napali. Prilično lukavo i podmuklo a u tome su najbolji, Bugari su im slični.
dzida

Post by dzida »

Sine Nenade, tuzba protiv NATA je davno odbijena od strane Medjunarodnog suda.Prema tome ta prica vi pritisnite bosnu da povuce tuzbu a mi cemo povuci tuzbu protiv nata vise ne pije vode.Ostale su samo jos dvije tuzbe, a to su BiH protiv Srbije za genocid i Hrvatska protiv srbije za genocid.Vrijeme prvog rocista se polako ali sigurno primice a to je 6. februar 2006.Tad ce te imati priliku sve da kazete.
Sto se tice tuzbe protiv Hrvatske, da se mene pita ja bih je davno podigao,ali tu je ipak politika na prvom mjestu.Ali u svakom slucaju Hrvati su deset puta civilizovaniji i barem ne priznaju ustase i kojekakve ostale maloumnike za narodne heroje kao vi.
Frutek

Post by Frutek »

Nenadv24 wrote:
Naravno da treba. Tek bi tada bilo pošteno ali to nećemo dočekati. Pa oružje za ARBiH je stizalo preko Rvacke.
Tačno tako. Zato i nećemo tužiti Hrvatsku. Iako su u jednom periodu Hrvatske oružane jedinice djelovale protiv ARBIH na teritoriji BiH, preko Hrvatske je dolazilo naoružanje kao pojačanje ARBIH, i to prije Bošnjačko-Hrvatskog sukoba, a i poslije, kad smo sa njima potpisali primirje i obnovu neke vrste partnerstva Washingtonskim sporazumom.

Znači, dva puta smo sa njima ratovali rame uz rame protiv četnika kojima je jedini cilj bio uhvati i ubij sve što je nesrpsko. Zato se ne može to tako lako popljuvat i sad tužit i Hrvatsku jer iako je bilo sukoba sa njima, bilo je i zajedničke borbe protiv zajedničkog neprijatelja.

Da sad komentiram i samu temu - definitivno ne treba i ne smije se povuć tužba protiv SCG. To će biti opomena da se tako nešto u Europi više nikad ne ponovi. A SCG se može slobodno pripremit da plaća odštetu BiH sljedećih 50 godina. Da ne spominjem moralnu obavezu prema žrtvama da cijeli svijet može i treba vidit da je SCG bila aktivni učesnik u genocidu u BiH.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

dzida wrote:Sine Nenade, tuzba protiv NATA je davno odbijena od strane Medjunarodnog suda.Prema tome ta prica vi pritisnite bosnu da povuce tuzbu a mi cemo povuci tuzbu protiv nata vise ne pije vode.Ostale su samo jos dvije tuzbe, a to su BiH protiv Srbije za genocid i Hrvatska protiv srbije za genocid.Vrijeme prvog rocista se polako ali sigurno primice a to je 6. februar 2006.Tad ce te imati priliku sve da kazete.
Sto se tice tuzbe protiv Hrvatske, da se mene pita ja bih je davno podigao,ali tu je ipak politika na prvom mjestu.Ali u svakom slucaju Hrvati su deset puta civilizovaniji i barem ne priznaju ustase i kojekakve ostale maloumnike za narodne heroje kao vi.
Ko to MI priznajemo četnike?
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Frutek wrote:
Nenadv24 wrote:
Tačno tako. Zato i nećemo tužiti Hrvatsku. Iako su u jednom periodu Hrvatske oružane jedinice djelovale protiv ARBIH na teritoriji BiH, preko Hrvatske je dolazilo naoružanje kao pojačanje ARBIH, i to prije Bošnjačko-Hrvatskog sukoba, a i poslije, kad smo sa njima potpisali primirje i obnovu neke vrste partnerstva Washingtonskim sporazumom.

Znači, dva puta smo sa njima ratovali rame uz rame protiv četnika kojima je jedini cilj bio uhvati i ubij sve što je nesrpsko. Zato se ne može to tako lako popljuvat i sad tužit i Hrvatsku jer iako je bilo sukoba sa njima, bilo je i zajedničke borbe protiv zajedničkog neprijatelja.

Da sad komentiram i samu temu - definitivno ne treba i ne smije se povuć tužba protiv SCG. To će biti opomena da se tako nešto u Europi više nikad ne ponovi. A SCG se može slobodno pripremit da plaća odštetu BiH sljedećih 50 godina. Da ne spominjem moralnu obavezu prema žrtvama da cijeli svijet može i treba vidit da je SCG bila aktivni učesnik u genocidu u BiH.
SRJ su tužili Bošnjaci i Hrvati. Prema tome tužbu bi trebalo preimenovati u tužbu FBiH protiv SRJ/SCG a ne nikako BiH jer FBiH nije isto što i BiH. Samo ja ipak misim da tih 2 mlrd dolara nećete dobiti. Neki se nadaju da će Srbija potpisati smrtnu presudu Republici Srpskoj na čijoj će se teritoriji izvršiti kantonizacija a to nije takođe loše rješenje. Već vidim ko će se zahebati s ovim.

Genocida u Hrvatskoj nije bilo u ovom ratu a u prethodnom je bilo i nikada nisu odgovarali za to samo jer su ponovo ušli u Jugoslaviju. S obzirom da je sada Hr nezavisna trebali bi razmisliti o plaćanju štete zbog zločina u WW2. Kada je mogla Njemačka isplatiti Jevrejima i ne samo Njemačka. To bi onda i Hrvatska trebala. Ali nije.
JBT

Post by JBT »

Malo pomalo izlazimo na svjetlost dana, Nenade. Tuzbu je podnijela drzava BiH. Informishi se malo. Zelje su zelje. Puste ili ne, ipak su samo zelje.
Post Reply