pa naravno da RS ne treba da se otcijepi, ali oni tamo tome teze i najvise bi to voljeli. ja sam vrlo pesimisticna, jer ta ekonomija koju ti zagovaras i u koju se uzdas kao spasioca situacije nece zazivjeti dok je politicka situacija ovakva kakva je. a sama ekonomija bez de-nacifikacije i kaznjavanja svih zlocinaca (njemacki recept iz WWII) nam nece garantovati neku sigurnu buducnost, niti realan napredak.gavrilo wrote:pa sta treba da se desi? da se odcjepi rs?danas wrote:pa zasto da ne gubimo nadu, ako je situacija ovakva? sto pola drzave i naroda nece da bude tu, to je po tebi kao nesto optimisticno?
znam da se tako nesto nece desiti... zato sam optimista. kada se drzava ekonomski stabilizuje, a stabilizovace se, ti problimi ce da postanu sporedni.
i da dodam -- ne znam vala zasto se svi toliko uzdate u tu *ebenu ekonomiju. pola naroda tamo ne gleda u sarajevo, nego preko drine. meni neko da obeca sutra med i mlijeko ali da mi beograd ponovo bude glavni grad, ja ne bih pristala. tako nece ni oni (iz totalno drugih razloga, naravno) ali poenta je da nece. jer narod ne misli racionalno vec emotivno -- to nam je u krvi (a da smo mislili racionalno, niko nikad i ne bi ni ratovao...)... elem, izgleda da ce radije ti likovi iz RS-a jesti korijenje nego se zalagati za dobrobit i napredak bosanske drzave; bilo politicki, drustveni, ili ekonomski.