Niko ne voli okupatora, ali ipak, nesto su ostavili iza sebe, veleljepno - i radi toga ih ljudi respektiraju. Usporedi to sa npr. KSHS, koji iza sebe nisu ostavili niti jedne zgrade, mosta, nicega...Umalo popisivac wrote:
To je prilicno izvjesno. Lijepe jesu, al to nije dovoljno da bi ja volio okupatora, osobito ne zbog par zgrada i dva tri mosta, dok su na tvoj racun sebi gradili 100 puta vise, ljepse i bogatije.
Turski vojni brodovi u moru Neuma
- reis1
#376 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
-
Umalo popisivac
#377 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Ja s krajanjim isckeivanjem i uzudjenoscu ocekujem daljni naredak ka izgradnji luke u Neumu i barba Muju starog morskog vuka iz sarajevskog pomorskog instituta.Fljamurtari wrote:
Nemam ništa protiv.... Samo ti pripremaj... I redovno nas obavještavaj o napretku!
-
RahatHurmašica
#378 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
niko ne javlja šta je sa brodovima?
I još me interesuje koliko je školjki krepalo?
-
Umalo popisivac
#379 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
ostavili su ti mrvice, a uzeli su ti puno vise, budi siguran u to.reis1 wrote:Niko ne voli okupatora, ali ipak, nesto su ostavili iza sebe, veleljepno - i radi toga ih ljudi respektiraju. Usporedi to sa npr. KSHS, koji iza sebe nisu ostavili niti jedne zgrade, mosta, nicega...Umalo popisivac wrote:
To je prilicno izvjesno. Lijepe jesu, al to nije dovoljno da bi ja volio okupatora, osobito ne zbog par zgrada i dva tri mosta, dok su na tvoj racun sebi gradili 100 puta vise, ljepse i bogatije.
- reis1
#380 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
RahatHurmašica wrote:niko ne javlja šta je sa brodovima?
Otisli su. Ali se uskoro vracaju da opet izbace otpad i istresu govanca.
- fatamorgana
#381 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
I ja navijam za truepaTKa,dalmatinka wrote:Ja se još dvoumim da li je @The Thrue Path iz Švedske ili @kokise ( s milijun drugih nickona) iz Nizozemske. Po nicku bih ipak rekla da je TTP.fatamorgana wrote:Truepath je iz SveCke, to je onaj što je otvorio temu o nekom turskom selu u Belgiji, sjo' lika, grmio protiv miješanih brakova a onda ga provalili da ima curu šveđanku,Hafis wrote:Fakat je jedini Demirel od državnika bio na sprovodu.
A o mržnji nema ni govora, samo stvarno uTušiše hvalospjevima o Turskoj. Nije tako u javnosti, koliko je to izraženo ovdje na forumu. doduše od 5-6 likova.
Ima ovaj lik iz Nizozemske, turkofil što se klonirao 583 puta...šteta... da je onu energiju negdje ispravno usmjeriti. Čini mi se da trenutno djeluje pod ženskim nikom @Jovanka56...isti stil i ista okupiranost Turskom.
-
Umalo popisivac
#382 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Ahhh, moja domovina, Bosna i Hercegovina. 
-
RahatHurmašica
#383 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
a školjke, koliko ih je platilo glavom?reis1 wrote:RahatHurmašica wrote:niko ne javlja šta je sa brodovima?
- reis1
#384 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Umalo popisivac wrote:ostavili su ti mrvice, a uzeli su ti puno vise, budi siguran u to.reis1 wrote:Niko ne voli okupatora, ali ipak, nesto su ostavili iza sebe, veleljepno - i radi toga ih ljudi respektiraju. Usporedi to sa npr. KSHS, koji iza sebe nisu ostavili niti jedne zgrade, mosta, nicega...Umalo popisivac wrote:
Naravno, ipak su bili jaci, pametniji, i ljepsi od nas - zato su i bili okupatori nad nama, ne obrnuto.
Mozda otuda komplexi spram tih veleljepnih gradjevina koje su ostavili iza sebe, kod pojedinaca?
- reis1
#385 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Pomor skoljki.RahatHurmašica wrote:a školjke, koliko ih je platilo glavom?reis1 wrote:RahatHurmašica wrote:niko ne javlja šta je sa brodovima?
Godine ce trebati da narastu nove i zdrave.
-
Umalo popisivac
#386 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Nadam se ne puno.RahatHurmašica wrote:a školjke, koliko ih je platilo glavom?reis1 wrote:RahatHurmašica wrote:niko ne javlja šta je sa brodovima?
- touch brain
#387 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
reis1 wrote:
Pomor skoljki.
ma jebes skoljke neka je vama bila majcica turska
-
RahatHurmašica
#388 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
taman tako.touch brain wrote:reis1 wrote:
Pomor skoljki.
-
Umalo popisivac
#389 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Gdje su bili pametiji i ljepsireis1 wrote:
Naravno, ipak su bili jaci, pametniji, i ljepsi od nas - zato su i bili okupatori nad nama, ne obrnuto.
Mozda otuda komplexi spram tih veleljepnih gradjevina koje su ostavili iza sebe, kod pojedinaca?
- touch brain
#390 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
okupatori su unjeli revoluciju....pokazali su nam kako sloziti jednu ciglu na druguUmalo popisivac wrote:reis1 wrote:
okupatori hvala vam sto ste nas prosvjetlili i sto smo nepravedno ljubomorni na vas
- reis1
#391 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Danke Deutschland.touch brain wrote:reis1 wrote:
Pomor skoljki.
- reis1
#392 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Salu na stranu, to ustvari i jeste jedna zalosna istina.touch brain wrote:
okupatori su unjeli revoluciju....pokazali su nam kako sloziti jednu ciglu na druguda nije bilo njih mi bi jos zivili u supama napravljenim od konjskih govana
okupatori hvala vam sto ste nas prosvjetlili i sto smo nepravedno ljubomorni na vas![]()
Sve sto ima gradjevina&kulture od Pule do Dubrovnika, i od Neuma do Osjeka, povjesnih gradjevina - izgradili su okupatori.
- touch brain
#393 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
onda dodje hr mornarica i turska zdravo
pa nismo ni mogli kad smo stalno bili pod okupacijom od strane nekoga
netko te napada nece vladar te zemlje spiskati bruku zlata na izgradnju neke katedrale,zgrade ili bilo sto dok u isto vrijeme te napada neki protivnik..i hr i bih dok su imale samostalnost i period bez ratova su gradili.....za kulturni razvoj treba mir a to je ovdje najcesce bila misaona imenica jer je svatko htio parce zemlje ovih napacenih drzava
edit
a najveca zalost je ovo
najvise mrzim ovakve trojance poput tebe koji uvaljuju tu podanicku-robovlasnicku pricu da smo mi nesposobni i eto nemozemo bez drugog...turci nisu gradili nas most,nego mi...nisu austrijanci zakupili par kamiona i kindapovali par tisuca austrijanaca koje su doveli u ovu vukojebinu i natjerali ih da grade vjecnicu....mi tj nasi preci su to gradili
doduse ausrtijanci jesu kao nesto pokusavali,pravili univerziztete ali su opet i uvijek ce biti okupatori
bolje da je 99% ljudi nepismeno ali da je svoj na svome nego da je 99% pismeno a da ti zemljom vlada neki lik iz austrije
mi mozemo sami sto smo i pokazali...u bivsoj jugi smo se zamalo otarasili tog od podanickog mentalitete (ili ti valjda mislis da su na primjer austijanci organizirali i izgradili sve za olimpiske igre)...
pa nismo ni mogli kad smo stalno bili pod okupacijom od strane nekoga
netko te napada nece vladar te zemlje spiskati bruku zlata na izgradnju neke katedrale,zgrade ili bilo sto dok u isto vrijeme te napada neki protivnik..i hr i bih dok su imale samostalnost i period bez ratova su gradili.....za kulturni razvoj treba mir a to je ovdje najcesce bila misaona imenica jer je svatko htio parce zemlje ovih napacenih drzava
edit
a najveca zalost je ovo
najvise mrzim ovakve trojance poput tebe koji uvaljuju tu podanicku-robovlasnicku pricu da smo mi nesposobni i eto nemozemo bez drugog...turci nisu gradili nas most,nego mi...nisu austrijanci zakupili par kamiona i kindapovali par tisuca austrijanaca koje su doveli u ovu vukojebinu i natjerali ih da grade vjecnicu....mi tj nasi preci su to gradili
doduse ausrtijanci jesu kao nesto pokusavali,pravili univerziztete ali su opet i uvijek ce biti okupatori
bolje da je 99% ljudi nepismeno ali da je svoj na svome nego da je 99% pismeno a da ti zemljom vlada neki lik iz austrije
mi mozemo sami sto smo i pokazali...u bivsoj jugi smo se zamalo otarasili tog od podanickog mentalitete (ili ti valjda mislis da su na primjer austijanci organizirali i izgradili sve za olimpiske igre)...
Last edited by touch brain on 15/06/2014 17:28, edited 3 times in total.
-
RahatHurmašica
#394 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
touch brain wrote:onda dodje hr mornarica i turska zdravo![]()
.
-
Umalo popisivac
#395 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Halo, o cemu ti? Ko je izgradio Dubrovnik?reis1 wrote:Salu na stranu, to ustvari i jeste jedna zalosna istina.touch brain wrote:
okupatori su unjeli revoluciju....pokazali su nam kako sloziti jednu ciglu na druguda nije bilo njih mi bi jos zivili u supama napravljenim od konjskih govana
okupatori hvala vam sto ste nas prosvjetlili i sto smo nepravedno ljubomorni na vas![]()
Sve sto ima gradjevina&kulture od Pule do Dubrovnika, i od Neuma do Osjeka, povjesnih gradjevina - izgradili su okupatori.
-
RahatHurmašica
#396 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
kakva je danas situacija, može li se diHat?

- muha_sa
#397 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Umalo popisivac wrote:Halo, o cemu ti? Ko je izgradio Dubrovnik?reis1 wrote:Salu na stranu, to ustvari i jeste jedna zalosna istina.touch brain wrote:

- agent_zero
#398 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Zar ove tema nije davno apsolvirana? 
-
RahatHurmašica
#399 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
nije, sve dok ne dođu i ispuste kakicu. onda ćemo se vratiti unutarpolitičkim temama.
- reis1
#400 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Malo Dubrovcani malo Venecijanci.Umalo popisivac wrote: Halo, o cemu ti? Ko je izgradio Dubrovnik?
Do 1945. Dubrovnik sa Hrvatima nije imao ama bas nikakve veze. Kakve povijesne veze ima npr. Dubrovnik i Varazdin? Nikakove.
Stovise, moze se reci da Dubrovacka Republika ima duzu i vecu tradiciju drzavnosti od Hrvatske.