turski jezik

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
saramica

#1 turski jezik

Post by saramica »

zanima me opcenito studij turskog na filozofskom... i koliko je potreban turski u BiH.. da li je trazen i tako to ??? :-D
bila bih zahvalna na bilo kakvim informacijama :D
Bosanac sa dna kace

#2 Re: turski jezik

Post by Bosanac sa dna kace »

ako mozes nesto drugo da upises bilo bi ti bolje, ja znam dosta ljudi koji su ga zavrsili ili jos uvijek studiraju i ne znaju shta ce sada
znam da zvuci presmijesno, ali ja ti preporucujem fakultet poljoprivrede :)
ppozz
saramica

#3 Re: turski jezik

Post by saramica »

Bosanac sa dna kace wrote:ako mozes nesto drugo da upises bilo bi ti bolje, ja znam dosta ljudi koji su ga zavrsili ili jos uvijek studiraju i ne znaju shta ce sada
ppozz
ma i njemacki me privlaci :) samo ne znam koji je jezik u BiH vise trazen :D
Bosanac sa dna kace

#4 Re: turski jezik

Post by Bosanac sa dna kace »

saramica wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:ako mozes nesto drugo da upises bilo bi ti bolje, ja znam dosta ljudi koji su ga zavrsili ili jos uvijek studiraju i ne znaju shta ce sada
ppozz
ma i njemacki me privlaci :) samo ne znam koji je jezik u BiH vise trazen :D
pa ako si bas zapela za jezike najbolje je da upises kineski ne zezam te kineza nam sve vise dolazi a trebace sve vise prevoda dokumenata , a ako bas mislis jednog od ova dva jezike onda je njemacki bolji jer moge skole imaju njemacki ili kao obavezni ili izborni predmet, dok turski ima par skola kao izborni kolko ja znam
ilo

#5 Re: turski jezik

Post by ilo »

ja ti isto preporučujem neki drugi smjer, ako si se već odlučio/la za jezike .. znam da na Filozofskom imaš opciju jednopredmetnog i dvopredmetnog studija .. moj brat je upisao jednopredmetni .. prijemni ispit se sastojao od testa opšteg znanja i usmenog razgovora sa nekim od profesora .. pitaju zašto si odabrao baš taj jezik, ništa strašno .. a mene više zanima neki kurs turskog jezika, pa ako neko zna gdje, kako, koliko .. dobro bi mi došle te informacije .. pozz
Strpljiva

#6 Re: turski jezik

Post by Strpljiva »

ilo wrote:ja ti isto preporučujem neki drugi smjer, ako si se već odlučio/la za jezike .. znam da na Filozofskom imaš opciju jednopredmetnog i dvopredmetnog studija .. moj brat je upisao jednopredmetni .. prijemni ispit se sastojao od testa opšteg znanja i usmenog razgovora sa nekim od profesora .. pitaju zašto si odabrao baš taj jezik, ništa strašno .. a mene više zanima neki kurs turskog jezika, pa ako neko zna gdje, kako, koliko .. dobro bi mi došle te informacije .. pozz
Ako te interesuje kurs turskog, preporučujem Yunus Emre turski kulturni centar (preko puta katedrale). Ne znam vrše li još uvijek upis za ovaj semestar, ali možeš pokušati. Da ne čekaš do ljeta, jer skoro smo počeli. Ja pohađam časove.
Cijena 120 KM (dva puta sedmično), traje 4 mjeseca. Ili 150 KM (3 puta sedmično), traje 3,5 mjeseca. Možda ti zvuči jeftino, a samim tim i nekvalitetno. Nije. Centar je otvoren u saradnji sa ministartvom za kulturu Turske i čini mi da se oni "sponzorišu" centar na neki način. Pored naših, imaju i profesore iz Turske, koji uzgred ne pričaju bosanski samo engleski. Svi su jako su profesionalni.

Eto, nadam se da sam bar malo olakšala tvoju potragu.
ilo

#7 Re: turski jezik

Post by ilo »

Strpljiva wrote:
ilo wrote:ja ti isto preporučujem neki drugi smjer, ako si se već odlučio/la za jezike .. znam da na Filozofskom imaš opciju jednopredmetnog i dvopredmetnog studija .. moj brat je upisao jednopredmetni .. prijemni ispit se sastojao od testa opšteg znanja i usmenog razgovora sa nekim od profesora .. pitaju zašto si odabrao baš taj jezik, ništa strašno .. a mene više zanima neki kurs turskog jezika, pa ako neko zna gdje, kako, koliko .. dobro bi mi došle te informacije .. pozz
Ako te interesuje kurs turskog, preporučujem Yunus Emre turski kulturni centar (preko puta katedrale). Ne znam vrše li još uvijek upis za ovaj semestar, ali možeš pokušati. Da ne čekaš do ljeta, jer skoro smo počeli. Ja pohađam časove.
Cijena 120 KM (dva puta sedmično), traje 4 mjeseca. Ili 150 KM (3 puta sedmično), traje 3,5 mjeseca. Možda ti zvuči jeftino, a samim tim i nekvalitetno. Nije. Centar je otvoren u saradnji sa ministartvom za kulturu Turske i čini mi da se oni "sponzorišu" centar na neki način. Pored naših, imaju i profesore iz Turske, koji uzgred ne pričaju bosanski samo engleski. Svi su jako su profesionalni.

Eto, nadam se da sam bar malo olakšala tvoju potragu.

heeej :) super, hvala ti puno .. ma kako god, nije mi frka, čim završim sa ovim aprilskim ispitnim rokom, otići ću da se raspitam ..
pomogla si, baš onoliko koliko treba :)
hvala još jednom
antropolog

#8 Re: turski jezik

Post by antropolog »

upiši ruski :D :D
postace popularan dok završiš, mislim on ti je i sada popularan, samo nije problem u ruskom nego u državi u kojoj živimo, upiši ruski i turski ima da živiš k'o grofica
:D :D :-D :-D
icedog

#9 Re: turski jezik

Post by icedog »

Ja ucim jezike radi njihove ljepote, a pogotovo ako imaju lijepu kulturu..... Sada pocinjem uciti Spanski jezik, jako je simpatican....

Nego, jeli tesko nauciti Japanski jezik ?? Doista je fantastican njihov jezik... :D
festiç

#10 Re: turski jezik

Post by festiç »

evo jasam boşnjak iz turske vi mene ucite bosanski a ja mogu pomoç turski
Post Reply