Assad kad ubija - kmeeeeeeee kmeeeeeeee help ju es ej, help jizrael, help koališn
Turska ulazi u rat
- Cyrax
#226 Re: Turska ulazi u rat
Erdogovno kad ubija - tako treba, gazi tenkovima ako treba
Assad kad ubija - kmeeeeeeee kmeeeeeeee help ju es ej, help jizrael, help koališn

- JohnnyS
#227 Re: Turska ulazi u rat
Vjerojatno je mislio na licemjerje što u našoj državi tako i u našem glavnom gradu jer kad Izrael radi vojno redarstvene akcije i zatrpava tunele kojima teroristi prolaze diže se kuka i motika, a kad pripadnici Islamske države trijebe neistomišljenike poput žohara nitko ništa ne kaže, osim par teoretičara zavjere koji i u tome vide cionističke prste...Drvosjeca iz Dejcica wrote: Heeej jesi li ti svjestan šta pišeš. Sarajevo ima magični štapić pa će rješavati svjetske probleme.Ko je zakuh'o to sranje dole neka ga rješava sam, Sarajevo nema ama baš ništa sa tim. IS i ostale grupacije se nisu pojavile tek tako, stigle brodovima sa Marsa iznenada i napadaju grad. I da, Sarajevo će lijepo ručati i odspavati bez imalo grižnje savjesti.
-
aut
#228 Re: Turska ulazi u rat
Ma Taip amater. Treba on kod Generala Sisija na obuku. Tek kada se riješi protesta na način kako je to uradio veliki Sisi može dobiti podršku forumskih eksperata.Cyrax wrote:Erdogovno kad ubija - tako treba, gazi tenkovima ako treba
- Ludzak
#229 Re: Turska ulazi u rat
Ja mislim da poslije ovih dešavanja, Turska neće nikad biti ono što je bila. Postaće bure baruta.
-
Darkstorm
#230 Re: Turska ulazi u rat
U kojim se dijelovima Turske protestuje osim istocnog ?
- raskopusa
#231 Re: Turska ulazi u rat
kad krenu mesetari ima da se talasa,cesat ce se erdogan i gdje ga ne svrbi.....Ludzak wrote:Ja mislim da poslije ovih dešavanja, Turska neće nikad biti ono što je bila. Postaće bure baruta.
- Lincoln-Burrows
#232 Re: Turska ulazi u rat
Bili su nekada i Armenci na tom istočnom turskom dijelu države,raskopusa wrote:kad krenu mesetari ima da se talasa,cesat ce se erdogan i gdje ga ne svrbi.....Ludzak wrote:Ja mislim da poslije ovih dešavanja, Turska neće nikad biti ono što je bila. Postaće bure baruta.odavno se o tome suska.
Otomani su to počistili zajedno sa Kurdima.
Sad bi moglo da se dogodi novo čišćenje ali je cifra golema, abt. 14 miliona duša.
Inače 1920.g je bila predviđena država Kurdistan:

-
Martinez_
#233 Re: Turska ulazi u rat
Ha ha, gde se dadoše demokratski proljećarski principi već godinama potencirani u Siriji?insomnia78 wrote: A sta da im rade?
Pit'o bi te ja da npr zivis u Turskoj pa ti auto osvane izgoreno, radnja polupana i opljackana
Na silu odgovoriti silom
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Ili još bolje -Ukrajini?
Majdanisti i Nusravci nisu bili palikuće i pljačkaši a?
-
jastuk1
#234 Re: Turska ulazi u rat
Lincoln-Burrows wrote:Bili su nekada i Armenci na tom istočnom turskom dijelu države,raskopusa wrote:kad krenu mesetari ima da se talasa,cesat ce se erdogan i gdje ga ne svrbi.....Ludzak wrote:Ja mislim da poslije ovih dešavanja, Turska neće nikad biti ono što je bila. Postaće bure baruta.odavno se o tome suska.
Otomani su to počistili zajedno sa Kurdima.
Sad bi moglo da se dogodi novo čišćenje ali je cifra golema, abt. 14 miliona duša.
Inače 1920.g je bila predviđena država Kurdistan:
Malo smo namjerno izvrćemo kad je istorija u pitanju, a? Nisu Otomani to očistili, nego oni koji su došli kad su zapadne sile razvalile oromansko carstvo. Da, to carstvo u kojem su brojčano najbrže rasli kršćani, koji su na kraju krajeva imali puno veća prava od muslimana. Manje poreze i nisu morali ići u rat, generalno gledano.
Padom Osmanlija i dolaskom nacionalista na vlast, pada zaštita nemuslimana, pa imamo protjerivanje armenaca i druhih kršćana. U tom protjerivanju, zamisli ko je najviše odradio - upravo Kurdi!
Zato wikipediju ušake i manje lažne istorije.
Neće se nikakvo čišćenje desiti, ali ako kurdska PKK nastavi za terorisanjem i ubijanjem kao jučer - dobro im se piše od kurda islamista i ostalih kurda i same turske vojske čije su biznise jučer napadali i spaljivali. U mnogim pokušajima su i spriječeni. Pa ako hoće braneći svoj kripto-komunizam da uništavaju svoje mjesto življenja u koje je Turska toliko uložila zadnjih godina - nek izvole kad nemaju pameti.
- Lincoln-Burrows
#235 Re: Turska ulazi u rat
Sve sam ja dobro napisao a i tvoje stoji osim zadnjeg poglavlja,jastuk1 wrote:
Malo smo namjerno izvrćemo kad je istorija u pitanju, a? Nisu Otomani to očistili, nego oni koji su došli kad su zapadne sile razvalile oromansko carstvo. Da, to carstvo u kojem su brojčano najbrže rasli kršćani, koji su na kraju krajeva imali puno veća prava od muslimana. Manje poreze i nisu morali ići u rat, generalno gledano.
Padom Osmanlija i dolaskom nacionalista na vlast, pada zaštita nemuslimana, pa imamo protjerivanje armenaca i druhih kršćana. U tom protjerivanju, zamisli ko je najviše odradio - upravo Kurdi!
Neće se nikakvo čišćenje desiti, ali ako kurdska PKK nastavi za terorisanjem i ubijanjem kao jučer - dobro im se piše od kurda islamista i ostalih kurda i same turske vojske čije su biznise jučer napadali i spaljivali. U mnogim pokušajima su i spriječeni. Pa ako hoće braneći svoj kripto-komunizam da uništavaju svoje mjesto življenja u koje je Turska toliko uložila zadnjih godina - nek izvole kad nemaju pameti.
Kurdi nemaju mogućnost političke borbe pa je PKK sada nešto što
predstavlja borbu.
Imam blagi osjećaj da pravdaš Turke u svim situacijama.
-
AenemA
#236 Re: Turska ulazi u rat
Predvidjam 30 godina ratovanja na bliskom istoku.
- Uka
#237 Re: AW: Turska ulazi u rat
[/quote]
Neće se nikakvo čišćenje desiti, ali ako kurdska PKK nastavi za terorisanjem i ubijanjem kao jučer - dobro im se piše od kurda islamista i ostalih kurda i same turske vojske čije su biznise jučer napadali i spaljivali. U mnogim pokušajima su i spriječeni. Pa ako hoće braneći svoj kripto-komunizam da uništavaju svoje mjesto življenja u koje je Turska toliko uložila zadnjih godina - nek izvole kad nemaju pameti.[/quote]
:thumbup
Neće se nikakvo čišćenje desiti, ali ako kurdska PKK nastavi za terorisanjem i ubijanjem kao jučer - dobro im se piše od kurda islamista i ostalih kurda i same turske vojske čije su biznise jučer napadali i spaljivali. U mnogim pokušajima su i spriječeni. Pa ako hoće braneći svoj kripto-komunizam da uništavaju svoje mjesto življenja u koje je Turska toliko uložila zadnjih godina - nek izvole kad nemaju pameti.[/quote]
:thumbup
-
TheMule
#238 Re: Turska ulazi u rat
Jesul turci presli granicu, moze li me neko obavijestiti, nisam pratio vijesti
- insomnia78
#239 Turska ulazi u rat
Ka'e nesto Him tenkovi nece da upale, 'ladno valjdaTheMule wrote:Jesul turci presli granicu, moze li me neko obavijestiti, nisam pratio vijesti
Obecali su, eto HIN cim se razljepota
-
Arsene Wenger
#240 Re: Turska ulazi u rat
Direktno uplitanje Turske u krkljanac za koji su krivi isključivo Amerikanci bio bi najveća moguća glupost. Amerikanci su namjerno ili nenamjerno zasrali na sve moguće načine i sad žele da prebace odgovornost na Tursku. Podržavali su korumpiranu i prema sunitima netolerantnu vlast u Iraku, a Kurdima bukvalno dali državu unutar države (pojedini analitičari kažu da im je kao recept za takvu vrstu "stabilnog" državnog uređenja poslužila BiH i republika krmska), htjeli su maknuti Asada tako što su neselektivno naoružavali "opozicione grupe", a izmakli se kad je trebalo preuzeti odgovornost, te tako pokazali da im ni najmanje nije stalo do istinskog rješavanja krvavog sukoba u Siriji (sjetimo se kako su agilno reagovali u slučaju "tiranina" Gadafija u Libiji). Da bi se riješio problem ISILA, treba ratovati na teritoriji dvije velike države - Sirije i Iraka i zaista je suludo da takav zadatak sa kopnenim snagama preuzima isključivo Turska.
-
sarajevoxxxx
#241 Re: Turska ulazi u rat
Rojters:Turski avioni raketirali položaje PKK-a na jugu zemlje
-
Hafis
#242 Re: Turska ulazi u rat
Ima li išta od tog rata? U koja su doba, koliko su napredovali u dubinu teritorija ili još ćuće i gledaju što se dešava u Kobaneu?
-
dEnver
#243 Re: Turska ulazi u rat
Puklo primirje...
Turski aviona F-16 bombardovao kasno u ponedjeljak ciljeve PKK u selu Daglica pokrajini Hakkari u blizini granice s Irakom
itd...itd..
http://english.al-akhbar.com/content/tu ... bomb-kurds
Turski borbeni avioni bombardovali ciljeve na jugoistoku zemlje u kojoj se baziraju članovi Kurdistanske radničke partije (PKK),i to je prvi udari na Kurdske snage s obzirom da je 2013 uspostavljen prekid vatre, Hurriyet newsTurkish warplanes bomb PKK in southeast Turkey
Turski aviona F-16 bombardovao kasno u ponedjeljak ciljeve PKK u selu Daglica pokrajini Hakkari u blizini granice s Irakom
itd...itd..
http://english.al-akhbar.com/content/tu ... bomb-kurds
-
Hafis
#244 Re: Turska ulazi u rat
Ušli u rat ali na svojoj teritoriji . To se na hrvatskom jeziku zove vojno-redarstvena akcija.
Nije oko toga bio dogovor antiISIL koalicije...valjda je taj ISIL trebao biti meta, a oni samo ćuće kod tenkova i gledaju što se događa. Mogla bi tako i moja tetka Klara ratovati i dobiti ratni dodatak na peMziju.
Nije oko toga bio dogovor antiISIL koalicije...valjda je taj ISIL trebao biti meta, a oni samo ćuće kod tenkova i gledaju što se događa. Mogla bi tako i moja tetka Klara ratovati i dobiti ratni dodatak na peMziju.
-
zelenjava
#245 Re: Turska ulazi u rat
Boli ih kita šta je bio dogovor antiISIL koalicije. Ratuju protiv onih koji ugrožavaju red i mir u njihovoj državi, a to je zasad PKK, a ne ISIL.
- spreca
#246 Re: Turska ulazi u rat
nema ti tetka jos 15 godinaHafis wrote:Ušli u rat ali na svojoj teritoriji . To se na hrvatskom jeziku zove vojno-redarstvena akcija.
-
Hafis
#247 Re: Turska ulazi u rat
Kontam.zelenjava wrote:Boli ih kita šta je bio dogovor antiISIL koalicije. Ratuju protiv onih koji ugrožavaju red i mir u njihovoj državi, a to je zasad PKK, a ne ISIL.
Zato se i zajebajem na ovoj temi s ovako pompeznim naslovom.
- Lincoln-Burrows
#248 Re: Turska ulazi u rat
Sve je to ok ali jedan mali detalj si izostavio,huriyet32 wrote:Turska ima jako velike ekonomske beneficije ukoliko ne udje u rat protiv ISIL-a. Te beneficije se odnose na izvozu svih poljoprivrednih produkata u Rusiju.
Nakon sto je Rusija blokirala sav uvoz iz EU sto se tice poljoprivrede, ali i drugih sektora, Turska veliku vecininu te blokade izvozi u Rusiju. Procjenje the ekonomista je da se radi o 20- 30 miljardi Americkih dollara kojih ce Turska zaraditi na Ukrajinskoj krizi.
Upadom Turske u Siriju bi moglo doci do zaostrenje odnosa izmedju Rusije i Turske i ta ogromna ekonomksa beneficija bi mogla nestati.
neće doći do zaoštrenja odnosa ako bi turska vojska napala IS u Siriji.
- raskopusa
#249 Re: Turska ulazi u rat
+ 1.Ludzak wrote:Ja mislim da poslije ovih dešavanja, Turska neće nikad biti ono što je bila. Postaće bure baruta.
nepisah to nedovna.stavise me na ignore.
- mirsek
#250 Re: Turska ulazi u rat
Hoce ako ne pita Assada moze li uci na prostor Sirije i intervenisati jer je to automatski napad na drugu drzavu, u ovom slucaju ruskog saveznika.Lincoln-Burrows wrote:Sve je to ok ali jedan mali detalj si izostavio,huriyet32 wrote:Turska ima jako velike ekonomske beneficije ukoliko ne udje u rat protiv ISIL-a. Te beneficije se odnose na izvozu svih poljoprivrednih produkata u Rusiju.
Nakon sto je Rusija blokirala sav uvoz iz EU sto se tice poljoprivrede, ali i drugih sektora, Turska veliku vecininu te blokade izvozi u Rusiju. Procjenje the ekonomista je da se radi o 20- 30 miljardi Americkih dollara kojih ce Turska zaraditi na Ukrajinskoj krizi.
Upadom Turske u Siriju bi moglo doci do zaostrenje odnosa izmedju Rusije i Turske i ta ogromna ekonomksa beneficija bi mogla nestati.
neće doći do zaoštrenja odnosa ako bi turska vojska napala IS u Siriji.