Turska-BIH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Neelix

Post by Neelix »

sjo furke

Image

Image

:D :D
buzzer

Post by buzzer »

\/\/\/ wrote:
Spliff.Master wrote:
\/\/\/ wrote:Najbolje cestitike nasim igracima, srce mi kuca kao ludo, spektakularna pobjeda a Maltu cemo da potopimo. Iskreno nadam se da cemo sa bracom Turcima zajedno ucestvovati u pokoravanju Evrope 2008 i da budemo sto uspjesniji. GO GO GO BiH & Turkey
Cuj zajdno s bracom Turcima! Mislis bivsim OKUPATOROM!?
Fakat sa bracom, zar nisi znao da su svi muslimani braca, a to sto se tako ne osjecas tvoj probljemo :D
Aaa jes mi godra sto smo pobjedili, baš
ako je parola onda treba da glasi - svi su ljudi braca, a ako je samo tvoj politicki statement, ne bih da me admin banuje al et'... serem ti se na statement.
i josh... i kurdi su muslimani, pa nad njima ova tvoja braca izvrsise genocid bas ko i cetnici nad nama.

uzivaj u pobjedi i smanji (polticke) dozivljaje :bih:
buzzer

Post by buzzer »

samo se pitam sto nam strateg izmijeni najboljeg igraca :?
buzzer

Post by buzzer »

i naravno - musicu go home
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

Cestitke nasim momcima. :)
Odlicna utakmica velika pobjeda. 8-)
Nadati se cudu da cemo se uspjeti plasirati. :)
Image
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Iako nisam baš neki stručnjak, sada kada anliziram utakimicu, mislim da je ključni trenutak bio kada je Terim izveo Turana misleći da će svježi i odmormi Basturk dokrajčiti Musića koji se vukao po terenu. To je vjerovatno pomislio i Muzurović pa je tamo lijevo poslao Rahimića da pomogne Musiću. Basturk je pokušao dvo-tri puta da prođe i centrira ali su mu ova dvojic uzeli sve lopte. Onda je ovaj jednostavno pobjegao skroz na drugu stranu. Tada se Turska taktika, a onda i igra, koja se bazirala na brzim prodorima na lijevoim boku i centaršutevima u šesnaesterac raspala. Znao je Terim dobro da Musić nema snage, da će Gušo kiksati kod istrčavanja, ali nije mogao predvidjeti da će zbog izmjene koja mu je trebala donijeti pobjedu izgubiti sve Rezervnu taktiku nije imao, a i da jeste Turski fudbaleri izmoreni jakim presingom na početku drugog poluvremena nebi je mogli sprovesti. Onda je bilo potrebno samo da nam očajno spora i neuigrana turska zadnja linija i golman Regber poklone treći gol..

Naravno i naša zadnja linija je odigrala jako loše. Kiksovi i gubljenje lopti na ivici šesnaesterca su nas mogli skupo koštati, a da ne govorim da sa Musićem više ne smije početi utakmicu ni sa Maltom..

Mada kažu da se tim koji pobjeđuje ne mijenja. :bih:

Šta vi mislite. :?

P.S. Neko ovdje reče da smanjim doživljaj. Uh neću moći večeras sklopiti oči od straha. Ja sam inače jako strašljiv :(
bos

Post by bos »

buzzer wrote:samo se pitam sto nam strateg izmijeni najboljeg igraca :?

Da bi ti i tebi slicni seratori imali vremena pricati o kurdima i cetnicima ;)

Divan dan, jos ljepsa noc i vjerovatno jedini stadion veceras u Evropi sa tako prijateljskom atmosferom na tribinama.

Turci i mi zajedno na prvenstvu 2008. insallah :D

Inace, sad gledam, "europejci" u Kopenhagenu uspjeli prekinuti utakmicu u 88.minuti, uletio navijac Danske na teren i nasrnuo na sudiju...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
valterbranisarajevo

buzzer wrote:samo se pitam sto nam strateg izmijeni najboljeg igraca :?
Branimir Tulić kaže da Džeko nema kondicije za cijelu utakmicu. Moguće je da je to u pitanju.. :?
valterbranisarajevo

Kažu da su Šveđani vodili 3:0 a Danci izjednačili. Da li je utakmica završena?

Srbija je pobijedila 2:0 u Helsinkiju, a Hrvatska 1:0 u Talinu..
bos

Post by bos »

Nije,prekid u 88. min...rece ovaj na eurosportu da ce biti 3-0 za goste sto je sasvim normalno.

Samo me zanima kakve ce kazne od UEFE biti njima za prekid tekme i nama za one bakljade...
valterbranisarajevo

CHF vjerovatno. :(
Šandor

Post by Šandor »

valterbranisarajevo wrote:Iako nisam baš neki stručnjak, sada kada anliziram utakimicu, mislim da je ključni trenutak bio kada je Terim izveo Turana misleći da će svježi i odmormi Basturk dokrajčiti Musića koji se vukao po terenu. To je vjerovatno pomislio i Muzurović pa je tamo lijevo poslao Rahimića da pomogne Musiću. Basturk je pokušao dvo-tri puta da prođe i centrira ali su mu ova dvojic uzeli sve lopte. Onda je ovaj jednostavno pobjegao skroz na drugu stranu. Tada se Turska taktika, a onda i igra, koja se bazirala na brzim prodorima na lijevoim boku i centaršutevima u šesnaesterac raspala. Znao je Terim dobro da Musić nema snage, da će Gušo kiksati kod istrčavanja, ali nije mogao predvidjeti da će zbog izmjene koja mu je trebala donijeti pobjedu izgubiti sve Rezervnu taktiku nije imao, a i da jeste Turski fudbaleri izmoreni jakim presingom na početku drugog poluvremena nebi je mogli sprovesti. Onda je bilo potrebno samo da nam očajno spora i neuigrana turska zadnja linija i golman Regber poklone treći gol..

Naravno i naša zadnja linija je odigrala jako loše. Kiksovi i gubljenje lopti na ivici šesnaesterca su nas mogli skupo koštati, a da ne govorim da sa Musićem više ne smije početi utakmicu ni sa Maltom..

Mada kažu da se tim koji pobjeđuje ne mijenja. :bih:

Šta vi mislite. :?

P.S. Neko ovdje reče da smanjim doživljaj. Uh neću moći večeras sklopiti oči od straha. Ja sam inače jako strašljiv :(
Trebamo se spustit na zemlju. Za prolaz nam treba pobjeda protiv Grčke u Atini. Samo pobjeda nas vodi na EURO 2008. Uz uslov da neposredno prije te tekme mi imamo 19 a Grci 18 bodova. Ako bude tako tada možemo počet dizat euforiju jer ćemo u Atini velikim dijelom odlučivat sami o sebi. Iako se kako god okreneš mora poklopit da Grčka izgubi u Oslu i Istanbulu.
valterbranisarajevo

Čuo sam da su navijači Srbije napravili incident u Helsinkiju. Znali su da će na utakmici biti komesar EU za proširenje Olli Rehn i Predsjednik Srbije Boris Tadić . Donijeli su veliku zastavu EU u čijoj je sredini pisalo NE. Međutim ispostavilo se da su ti navijači već uveliko državljani EU - došli su iz Švedske.. :D

Opet klasično balkansko proser... na djelu.
Last edited by valterbranisarajevo on 03/06/2007 00:49, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

Šandore i ja mislim da se moramo spustiti na zemlju. Da se sve ostalo poklopi pobjeda protiv Grčke u Atini gdje će kao na nedavnom final four košarkaške lige biti angažovano sve moguće i nemoguće od sudija do fanatičnih navijača je malo izgledna.

Uostalom i UEFA neće propustiti da pomogne evropskom prvaku da se plasira.. :x
Šandor

Post by Šandor »

valterbranisarajevo wrote:Šandore i ja mislim da se moramo spustiti na zemlju. Da se sve ostalo poklopi pobjeda protiv Grčke u Atini gdje će kao na nedavnom final four košarkaške lige biti angažovano sve moguće i nemoguće od sudija do fanatičnih navijača je malo izgledna.

Uostalom i UEFA neće propustiti da pomogne evropskom prvaku da se plasira.. :x
Ma to ne znači da ih ne možemo uzeti. Ne vjerujem da će u Atini biti gore nego što je bilo u Beogradu. Kad su Turci mogli uzet 1 : 4 dole i izvući živu glavu možemo i mi makar 2 : 3. :D A zna se koliko se Grci i Turci mrze.

Ne bi valjalo da sada igramo u Atini jer smo fakat slabi. Al ako budemo te sreće da u septembru i oktobru budemo u martovskom elementu ništa nije nemoguće.

Rezultati bi se trebali poklopiti. Za nas je dobro da Norvežani nižu pobjede. Ne treba navijati protiv njih kako su rekli oni naši levati Igor Kristić i Branimir Tulić jer ako pobjeđuju to znači da neće prodati tekmu protiv Grčke. Također je poraz Turske i remi "kući" protiv Noveške dobar i zato jer će njima pobjeda protiv Grčke kući biti neophodna. Neće kalkulisat jer se radi o njihovoj glavi.

Znači, do nas je da sad silujemo Maltu :D:D:D i da u septembru odradimo Mađare vani i Moldavce ovdje. U septembru igraju Norveška i Grčka u Oslu. Ako se sve posloži 13. oktobra putujemo u Atinu na meč odluke.

Remi Grčke i Moldavije u Atini sad u srijedu bio bi šlag na tortu. :lol: :lol: :lol:

Al to je ipak na granici mogućeg. :D
Hantraga

Post by Hantraga »

Mislim da je bila dobra utakmice, ne u smislu igre na terenu, vec citave atgmosfere...

U redu je se radovati, ali ne treba poceti sanjati EP 2008, jel nam je ipak tezak put ispred nas...
Imamo gostovanja u Madjarskoj, Turskoj, i Grckoj...To ce biti jako teske utakmice...
van Basten

Post by van Basten »

S obzirom da su me na foru safatali i službeno poslali na utakmicu, evo mojih impresija:
- kod trećeg gola prvi na pamet pao je onaj bradati gmaz i njegova priča o ukletom stadionu.
- onda su mi na pamet pali Turci i njihov ciganluk (nije to samo nevraćanje lopte, čitavim tokom meča i u najavama za isti ponašali su se kao da su došli u goste mlađem bratu da mu opale vaspitnu ćušku pa ga poslije odvedu na sladoled ako bude slušao). Pošto im je "mlađi" brat opalio šamarčinu da su im se obrazi zarumenjeli, isparili su se s terena brzinom japanskog voza.
- mi imamo kritičnu odbranu, ovo ostalo i liči na tim, barem kad uspijemo preći u protivničku polovinu... vile su nas pronosale i ovaj put. Drago mi je zbog momaka koji su ginuli na terenu zbog toga, a sve ostalo ostaje isto barem što se mene tiče.
Nije vezano za ovu utakmicu, ali pojedinci upitaše šta se to zbi na civilizovanom sjeveru, pa evo:
http://www.divshare.com/download/815905-34c
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

AFERIM moja seher Bosno i Hercegovino!!!!!!!

Image
SilentWhisper

Post by SilentWhisper »

ovo je toliko netipicna utakmica za nasu repku, vecina utakmica smo igrali dobro a popushili, kad god smo primili prvi gol, krenulo je nizbrdo.... a ovo... vicem frendu neka tajna sila je na nasoj strani, mi cemo ovo dobiti onda onaj turcin odglumi gushu i poooooooooooobjeedaaaaaaaaaaaaaaa :D
Šandor

Post by Šandor »

Da se ispravim. :D

Znači, nema razloga za euforiju. Ali ako Moldavija uzme Grčku u srijedu onda smo haman na evropskom. :D To je skoro nemoguće. Al eto, čuda se ipak dešavaju. Ako se desi na konju smo. :D

Ako se ne desi teško da ćemo proći.
Ripicipi

Post by Ripicipi »

Meni samo nije jasno koji biser dade ovako naopak naziv temi :roll:
Hakala

Post by Hakala »

sretna pobjeda...ali mora se nesto mijenjati

music :D ...lik je k.r.i.z.a....ali razumim ga ja ,obzirom da ta slapa 3 GODINE NIGDJE NE IGRA!...ko njega gura..da nije mozda clan masonske loze?..u svojim timovima se seljaka sa tribina na klupu,i i obratno,tu i tamo dobije 5 min....znaju li nasi znalci da musicgodinama nije startao utakmicu za svoj klub??..jesu li ti debili culi za internet??

ni kad je bio u punoj snazi,i standardan u Comu,nikad nista korisno nije uradio na terenu,covjek i kad se nadje u situaciji da centrira to uradi katastrofalno ,pa onda ,ili kasni s pasom,ili prerano preda,meljanje u svom sesnaestercu mu je specijala,koja mnoge kosta podosta zivaca,i jebu mu sve do 18og koljena, brzina je neproduktivna,izleti u a napad beskorisni,i skupo kontrama kaznjavani....toliko o musi

muharemovic mora startati protiv malte,gurnut ga u vatru, iako je neiskusan , pouzdaniji je ,mirniji od muse,da ne govorim o spremnosti
i muharemovic je zasigurno bolji,u oba pravca pravca,ima bolji centarsut i td.

i jedno pitanje za sve,na kojoj poziciji je damjanovic igrao??..(..njegova prirodna pozcija je zadnji vezni,i to je prakticki i jedina koju moze igrati,obzirom da je limitiran tehnikom,brzinom)

rahimic je igrao zadnjeg veznog,misimovic playa..sta je onda zamislio muzurovic,da mu onakva sirovina igra krilo..?..lol..isto ko kad bi gatuzana stavili na krilo..lol

ko ono spomenu hrgovica,njegov je je drugi gol..jer nakon njegovog izleta na protivnicku polovicu,nazalost nema snage da se vrati,zato je bolje da je ne prelazi.
jos jedna stvar,rahimic je pokazao da je veliko pojacanje,koliko samo oduzetih lopti,sjeckanja protivnickih akcija,pokrivanja terena,trke,nimalo komplikovanja...itd ...uistinu veliko pojacanje

Radeljic...novi momak za prodaju??

i samo da cestitam Dzeki,bivsem igracu ZELJEZNICARA :kravata: .. izdanak nase skole 8-) on je istinski talenat,ocekujem dobar transfer(sad vrijedi 3 mil.a ostisao iz Zelje za 50.000 heura :roll: ,svaka cast strucnjacima)
Chicha Chvorak

Post by Chicha Chvorak »

:D

E da sam mislio da ce se i to desiti,da cu doci na bosanski forum bosance zezati sto im je reprezentacije pobijedila!?
Opet navijate za Bosnu?Ali protiv Turske su igrali.Ma ja,svejedno ko je pobijedio.
Suncokretici. :D

Sad ozbiljno...

Ocito je ko je kocio reprezentaciju.Najvece "patriote" i zvijezde.Cim oni "junacki" napustise brod koji tone,stvari krenuse na bolje.
Bratzo.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Šandor

Post by Šandor »

Hakala, ne može se ništa bitno mijenjati. Jedino da se neko od potpisnika pisma predomisli. :roll: Ovaj sastav ti je manje-više isti koga god da staviš. Trebaju nam ovi što su batalili repku. Makar dio njih.
Hakala

Post by Hakala »

moze music sjest na klupu,i dati sansu muharemovicu u relativno laganijoj utakmici,da osjeti teren...takodjer rokada damjanovic-custovic

od otpadnika,fali nam samo beslijina probojnost,i upotrebljiv centarsut i spahicev karakter, pozitivna agresivnost, i odlucnost u odbrani.

mozda i bajramovic,ali on po mom sudu nema definisanu poziciju,niti je organizator,niti zadnji vezni,a jos manje krilo...ali eto u svakom slucaju bolji od damjanovica...ostali nisu potrebni

eno kazu na palama kolo se povelo :D
Post Reply