Turska-BIH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Majstorinho
Kao patriota,ocekujem pobjedu.Ali,realno,Turska je veliki favorit,drmnuli su Grke u sred Atine 1-4.Mogu i nas,ali nadam se da cemo im proziti veliki otpor,i da cemo SLAVITI POBJEDU. 
-
Rottweiler
Ja se nadam da ce cika Munib da odigra cistu "dvicu" i da ce da ulozi dobru lovu, a Bosna da nadigra Turke i razvali ih, a potom od muke da nas dragi cika Munib dozivi srcani udar. U istom danu da reprezentacija Hrvatske dozivi jedan debakl bez obzira sa kim igrali i da taj isti debakl toliko pogodi cika Ilju da on od tuge preseli na onaj svijet. Isti slucaj da nam zadesi i naseg dragog Milana ali u ovom slucaju sa strane reprezentacije Srbije. Sljedeci dan u savezu da dodje do verbalnog okrsaja izmedju naseg dragog i uvazenog Ahmeda i cika Sulje oko preuzimanja tala od ove trojice gore navedenih, da se cika Suljo toliko razjari izvadi kasikaru i aktivira je. Samim tim bi se svi mi uvjerili da svaka prica doista ima "HAPPY END" 
-
Majstorinho
Predobro da bi bilo istinitoRottweiler wrote:Ja se nadam da ce cika Munib da odigra cistu "dvicu" i da ce da ulozi dobru lovu, a Bosna da nadigra Turke i razvali ih, a potom od muke da nas dragi cika Munib dozivi srcani udar. U istom danu da reprezentacija Hrvatske dozivi jedan debakl bez obzira sa kim igrali i da taj isti debakl toliko pogodi cika Ilju da on od tuge preseli na onaj svijet. Isti slucaj da nam zadesi i naseg dragog Milana ali u ovom slucaju sa strane reprezentacije Srbije. Sljedeci dan u savezu da dodje do verbalnog okrsaja izmedju naseg dragog i uvazenog Ahmeda i cika Sulje oko preuzimanja tala od ove trojice gore navedenih, da se cika Suljo toliko razjari izvadi kasikaru i aktivira je. Samim tim bi se svi mi uvjerili da svaka prica doista ima "HAPPY END"
- cyprus
Rottweiler wrote:Ja se nadam da ce cika Munib da odigra cistu "dvicu" i da ce da ulozi dobru lovu, a Bosna da nadigra Turke i razvali ih, a potom od muke da nas dragi cika Munib dozivi srcani udar. U istom danu da reprezentacija Hrvatske dozivi jedan debakl bez obzira sa kim igrali i da taj isti debakl toliko pogodi cika Ilju da on od tuge preseli na onaj svijet. Isti slucaj da nam zadesi i naseg dragog Milana ali u ovom slucaju sa strane reprezentacije Srbije. Sljedeci dan u savezu da dodje do verbalnog okrsaja izmedju naseg dragog i uvazenog Ahmeda i cika Sulje oko preuzimanja tala od ove trojice gore navedenih, da se cika Suljo toliko razjari izvadi kasikaru i aktivira je. Samim tim bi se svi mi uvjerili da svaka prica doista ima "HAPPY END"
- seln
Pa sto nam se krvati ne sazale, igra par njihovih za BiH?lisabonne wrote:realno? nemas pojmacyprus wrote:Realno, očekujem 0-0.
pa znas li ti ko su turci?jedino ako se ne sazale,posto se ipak radi o Bosnjacima
![]()
sve u svemu,bit ce prijateljski match...i bosnjama ce biti drago ko god pobjedi
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
EdinuMladi liberali BiH pozivaju Dodika na utakmicu BiH - Turska
Mladi liberali Bosne i Hercegovine pozivaju premijera Republike Srpske Milorada Dodika da u svojstvu njihovog specijalnog gosta dođe u subotu 2. juna na utakmicu BiH – Turska i bodri bh. reprezentaciju, a obećavaju da će čim karte budu u prodaji oni kupiti dvije i poslati mu na adresu njegove stranke – SNSD.
Pored toga, ova stranka najavljuje da će Dodika popratnim pismom pozvati da na utakmicu povede i svog sina.
„Voljeli bismo da njegov sin dođe u Sarajevo, vidi i upozna glavni grad svoje zemlje, a mi da budemo domaćini tog događaja“, kazao je predsjednik Mladih liberala BiH Edin Čolić na pres-konferenciji danas u Sarajevu. On je izrazio nadu da će se premijer RS-a odazvati ovom pozivu, „jer je on političar koji bi trebalo da održi svoje obećanje“.
Povod ovom javnom pozivu Mladih liberala BiH je izjava koju je Dodik dao u javnosti rekavši da će za reprezentaciju BiH navijati samo kada bude igrala protiv Turske, nakon čega su mu Mladi liberali BiH u januaru prošle godine poklonili navijački šal.
Prema mišljenju ove stranke, tri su bitna razloga za dolazak Milorada Dodika na utakmicu u subotu. Prvi je taj da je predsjedavajući Vijeća ministara BiH i Dodikov partijski kolega Nikola Špirić najavio da će Vijeće ministara BiH intenzivno raditi na povećanju patriotizma i osjećaja pripadnosti „jednoj nam domovini – Bosni i Hercegovini“. Drugi razlog je taj što je Dodik javno u medijima dao obećanje da će navijati za BiH na utakmici protiv Turske, pa bi to trebalo i da ispuni, a treći razlog, kako je pojasnio Čolić, jeste taj što Milorad Dodik kao vrlo utjecajan političar u ovoj državi treba biti faktor ujedinjenja i pomirenja te poslati narodu u cijeloj BiH poruku kako se vrijedi boriti za više zajedničkih pobjeda.
Mladi liberali BiH smatraju da Milorad Dodik „vrlo dobro zna koristiti pažnju javnosti i podići svoju pažnju i rejting“.
„Uvjeren sam da će, ukoliko ga obaveze ne budu sprječavale i bude u državi taj dan, doći na utakmicu. Jedino se pomalo bojimo da bi mogao prihvatiti ponudu nogometnog saveza pa neće sjediti na zapadnoj tribini pored mene, nego u svečanoj loži. Ali bih volio da se odazove i da budem prvi koji će ga zagrliti i čestitati mu kada BiH dobije bod“, kazao je predsjednik Mladih liberala BiH.
Je li se ovo kod vas u Sarajevu zove kad nekog navuces na ceku.
- pirmin
#12 Re: Turska-BIH
F.K. "Fikret Abdic" - t(k)urci 0:3lisabonne wrote:Uskoro match,sta ocekujete??
...ako cemo realno
-
Dado dijasporitus
Ako se gledaju zadnji rezultati ako smo uzeli Norvezane a Norvezani za malo uzeli Turke onda bi bilo realno ocekivati povoljan rezultat. Ali znajuci da je statistika kurva nerjesen rezultat ce biti uspjeh.
1:1 nadam se
1:3 realno
Sve ostalo bi bila senzacija veca od utakmice sa Norveskom
1:1 nadam se
1:3 realno
Sve ostalo bi bila senzacija veca od utakmice sa Norveskom
-
Dado dijasporitus
Nevjerujem da su Turci toliko dobri ni Grci toliko slabi da bi mogli raditi neku komparaciju.Majstorinho wrote:Kao patriota,ocekujem pobjedu.Ali,realno,Turska je veliki favorit,drmnuli su Grke u sred Atine 1-4.Mogu i nas,ali nadam se da cemo im proziti veliki otpor,i da cemo SLAVITI POBJEDU.
Poraz Grka u Atini od Turske I poraz BiH od Grka u Zenici je tipicni balkanski "usla voda u usi" sindrom.
Sjecam se krajem 80-ih kad je Jugoslavija pusila od Engleza u Beogradu 1:4 I to nakon nekoliko pobjeda Juge I kad su svi govorili da su bili u najboljoj formi nego ikad 1980.-ih. Englezi im zabili 3 komada u 7 minuta I svi ostali zabezeknuti. Neznam da su se ikad poslije toga oporavili.
Ipak necu da dizem neke nada ali u fudbalu zaista se nikad nezna a narocito kad se radi o Balkanskim timovima.
-
mostarac
ispadose Turci ko brazil. Nasa grupa generalno nema nijedne jake reprezentacije i mislim da nijedna od ovih ekipa u nasoj grupi iz proslih kvalifikacija ne bi dosegla 2. mjesto. Zbog toga ne vidim nikakav razlog da mi ne bi pobjedili Turke jer reprezentacija im je samo manje losija od nase, ali ne i dobra.
- dalmatinka
Rottweiler wrote:Ja se nadam da ce cika Munib da odigra cistu "dvicu" i da ce da ulozi dobru lovu, a Bosna da nadigra Turke i razvali ih, a potom od muke da nas dragi cika Munib dozivi srcani udar. U istom danu da reprezentacija Hrvatske dozivi jedan debakl bez obzira sa kim igrali i da taj isti debakl toliko pogodi cika Ilju da on od tuge preseli na onaj svijet. Isti slucaj da nam zadesi i naseg dragog Milana ali u ovom slucaju sa strane reprezentacije Srbije. Sljedeci dan u savezu da dodje do verbalnog okrsaja izmedju naseg dragog i uvazenog Ahmeda i cika Sulje oko preuzimanja tala od ove trojice gore navedenih, da se cika Suljo toliko razjari izvadi kasikaru i aktivira je. Samim tim bi se svi mi uvjerili da svaka prica doista ima "HAPPY END"
2. Opet malo vjerojatno ali moguće, ipak i u tom slučaju ima nade, a kod vas?
Dakle, da te podsjetim (ovo je samo zato što si zloban jer za razliku od tebe meni je drago kad BiH pobijedi):
Turska 19
BiH 48
Hrvatska 12
Estonija 110
-
Majstorinho
lisabonne wrote:kad je bilo Sarajeve-fenerbahce
-
Majstorinho
Recite vi sta god hocete,ali ja idem na tu tekmu.Necu nista da bojkotujem,idem da gledam evropsku utakmicu,idem da bodrim Misketa,i da vidim uzivo bracu Altintop.Bit ce i Tuncay Sanli,ma bit ce to dobra tekma.
-
_stoKA_
ja mislim (ne tako cest proces) da ako ima tu kakvih kalkulacija i dogovaranja bih-tr ce il da igra nerjeseno il da dobije bih, posto turci kuci ne smiju da izgube, u tr je fudbal (uslovno nazvano fudbalom) skoro pa religija (towbe al tako je)
dakle da sam kuci sve iz djepa bi islo na 1X
-
Rottweiler
Nisi razumjela poentu mog posta al nema vezedalmatinka wrote:Rottweiler wrote:Ja se nadam da ce cika Munib da odigra cistu "dvicu" i da ce da ulozi dobru lovu, a Bosna da nadigra Turke i razvali ih, a potom od muke da nas dragi cika Munib dozivi srcani udar. U istom danu da reprezentacija Hrvatske dozivi jedan debakl bez obzira sa kim igrali i da taj isti debakl toliko pogodi cika Ilju da on od tuge preseli na onaj svijet. Isti slucaj da nam zadesi i naseg dragog Milana ali u ovom slucaju sa strane reprezentacije Srbije. Sljedeci dan u savezu da dodje do verbalnog okrsaja izmedju naseg dragog i uvazenog Ahmeda i cika Sulje oko preuzimanja tala od ove trojice gore navedenih, da se cika Suljo toliko razjari izvadi kasikaru i aktivira je. Samim tim bi se svi mi uvjerili da svaka prica doista ima "HAPPY END"![]()
![]()
![]()
![]()
1. Hm, malo vjerojatno
![]()
![]()
![]()
2. Opet malo vjerojatno ali moguće, ipak i u tom slučaju ima nade, a kod vas?
Dakle, da te podsjetim (ovo je samo zato što si zloban jer za razliku od tebe meni je drago kad BiH pobijedi):
Turska 19
BiH 48
Hrvatska 12
Estonija 110
![]()
![]()
Ja se i dalje nadam da ce se dogoditi ona situacija iz mog prethodnog posta