Turisticko putovanje u Kanadu - kes ili kartica

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
riwer

#1 Turisticko putovanje u Kanadu - kes ili kartica

Post by riwer »

Zanima me, ako neko ima iskustva, mogu li tamo koristit svoju debitnu karticu (Maestro - Unicredit Banka)
Htio bi izbjeci nosanje kesovine ali me i strah da tamo ne poljubim bankomat

Bio sam u banci da se raspitam, jedan slubenik mi je rekao da sumnja pa me poslao kod direktora poslovnice koji je rekao da nema nikakvih problema i da to radi ok, sto mi je po nekom mom iskustvu sa "nasim" bankama znak da se uhvatim za glavu

Malo sam svrljao po internetu ali nisam nasao nista konkretno, neki su imali problema neki su prosli bez problema

Sorry ako je krivi forum ali eto ako nista putujem iz Sarajeva :wink:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2 Re: Turisticko putovanje u Kanadu - kes ili kartica

Post by Entropio »

MasterCard/Visa/Amex funkcionišu svugdje... Za Maestro nisam siguran. Ja bih išao na keš varijantu ukoliko nemaš neku od ove tri.
drndalo

#3 Re: Turisticko putovanje u Kanadu - kes ili kartica

Post by drndalo »

Probaj u Unicreditu izvaditi i Visa Electron za isti racun, na tekucem se to ne bi trebalo nista placati, pa su vece sanse da neces imati problema...
Edin H.

#4 Re: Turisticko putovanje u Kanadu - kes ili kartica

Post by Edin H. »

Cash haveru otvara sva vrata :dance: :mrgreen:
Uglavnom debit karticu ne koristi nikako jer ce te banke oderati, kreditna je bolja, ali opet fasujes, cash najbolji, ali te neko moze odratiti :roll:
Uglavnom pozdravi Zlaju Arslanagica :D
riwer

#5 Re: Turisticko putovanje u Kanadu - kes ili kartica

Post by riwer »

Edin H. wrote:Uglavnom pozdravi Zlaju Arslanagica :D
hehehehe prvo sto sam pomislio je : kako zna???? :shock:
bio mi je komsija do rata tako da cu svakako svratiti do njega kad budem prolazio kroz Toronto pa pozdravim :-D
Vitezanin

#6 Re: Turisticko putovanje u Kanadu - kes ili kartica

Post by Vitezanin »

Banke uzimaju proviziju, mislim kad koristis automat, nekad skinu i po 5 dolara. 5 po 5 je 55 :D :D :D .

Mozda bi trebao razmilsiti o kesu.
Bodkin

#7 Re: Turisticko putovanje u Kanadu - kes ili kartica

Post by Bodkin »

radi i maestro i visa electron, konkretno iz RB banke. sto se tice provizije tu moras biti pametan :) jedna uzima 2.5% minimalno 5km a drugo 2.5% minimalno 10km. dakle ako skines 100km uzece ti 5 ili 10, zavisi od kartice a ako skines 1000 uzece ti 25km :) na placanje karticom mislim placas 1%.

ja se zajebao jednom pa dizao 3 puta po 20 ojra sa ovom minimalno 10 km i platio im hladno 30km provizije na 120 km :x
quarterback

#8 Re: Turisticko putovanje u Kanadu - kes ili kartica

Post by quarterback »

na zalost ne znam odgovor jr sam bio 2001 kada jos nisam imao karticu ali ti zavidim i lijepo se provedi, kanada - divna zemljam, divni ljudi...
Post Reply