Turisticke oznake

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
melb26sa

#1 Turisticke oznake

Post by melb26sa »

Nisam mogla da odolim :D
U parku kod Druge gimnazije, blizu trolejbuske stanice i gdje je nekad bila benzinska pumpa postavili 2 nove table za Skakavac, Zetru, stadion... Nista ne bi bilo cudno, cak bi bilo i pohvalno sto se potrudise i postavise i engleski prevod da ne pise - Olimpic hall Zetra, Olimpic stadium, a svako zna da treba Olympic. Mozda im nestalo YYYY :lol:

Ne znam ko je postavio, turisticka zajednica ili opcina centar ali ako je problem uzeti rjecnik pa pogledati kako se sta pise ako nisu sigurni...
chuchumbamayumbe

#2 Re: Turisticke oznake

Post by chuchumbamayumbe »

To nije nikakvo cudo, obzirom da tamo rade kojekakvi nepismenjakovici postavljeni po rodbinskim vezama.
Nista me vise ne cudi, vjeruj mi.
alica.k

#3 Re: Turisticke oznake

Post by alica.k »

i ja kad sam vidjela zavalila se od smijeha. gore od onog u mostaru u pecini prevoda.
chuchumbamayumbe

#4 Re: Turisticke oznake

Post by chuchumbamayumbe »

Vidis, tu je fazon da ce vjerovatno da ponovo urade istu tablu, i neko ce uzeti duple fare i to je to.
Nisu oni toliko ni glupi kako se nama cini...na perfidan nacin kradu.
uvjek dobar gost

#5 Re: Turisticke oznake

Post by uvjek dobar gost »

chuchumbamayumbe wrote:Vidis, tu je fazon da ce vjerovatno da ponovo urade istu tablu, i neko ce uzeti duple fare i to je to.
Nisu oni toliko ni glupi kako se nama cini...na perfidan nacin kradu.
:thumbup:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#6 Re: Turisticke oznake

Post by mIRCerka »

melb26sa wrote:Nisam mogla da odolim :D
U parku kod Druge gimnazije, blizu trolejbuske stanice i gdje je nekad bila benzinska pumpa postavili 2 nove table za Skakavac, Zetru, stadion... Nista ne bi bilo cudno, cak bi bilo i pohvalno sto se potrudise i postavise i engleski prevod da ne pise - Olimpic hall Zetra, Olimpic stadium, a svako zna da treba Olympic. Mozda im nestalo YYYY :lol:

Ne znam ko je postavio, turisticka zajednica ili opcina centar ali ako je problem uzeti rjecnik pa pogledati kako se sta pise ako nisu sigurni...
Sta ti znas jel I ili je Y valjda oni znaju, pa dje ce oni sumnjat u svoje shure i badze.....
:zzzz: odavno ne pratim bisere "prevodilacke" u gradu nam...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: Turisticke oznake

Post by PipiDugaDevetka »

Stvarno, @melb26,
Nema smisla da sitničariš u vezi sa Y, pa ovo je OLIMPISKI GRAD,...šta ćeš ti njihA učiti!?

Uskoro, ABgda/InshAllh, imaćemo pored ovih turističkih oznaka-tabli i ovo:

http://www.audiotour.hr

Ako ovaj AUDIO TOUR SYSTEM za Sarajevo ne ''odradi'' gradonačelnica/kantononačelnik, naći će se već neki žustri privatnik da ovo implementira. Instaliraš, održavaš i onda, lova kapa,...za vijeke vjekova/stoljeća stoljeeeća.
Žustri probitačni privatniče pošalji mi PP.
slavkoimamodilera

#8 Re: Turisticke oznake

Post by slavkoimamodilera »

mIRCerka wrote: :zzzz: odavno ne pratim bisere "prevodilacke" u gradu nam...
Nista to nije za kojekakve televizije... otkako sam na Hayatu vidio da covjek po dvoristu tjera kokosi, a na titlu pise "cipela, cipela, cipela" ja sam prestao gledat domacu tv... :-)
Post Reply