Turističke agencije u Sa - ljeto 2012 - organizovani prevoz?
- agent_zero
#1 Turističke agencije u Sa - ljeto 2012 - organizovani prevoz?
Da li ima ijedna turistička agencija u Sarajevu koja u ponudi ima organizovan prevoz na neku od destinacija na Jadranu? Zadnjih par godina sam svjedok kako iz drugih gradova (Banja Luka, Tuzla, Zenica, Prijedor, Bihać...) dolaze turisti na odmor organizovanim prevozom preko agencija iz tih gradova. A gdje god sam u Sa pitao, svuda je bio isti odgovor = prevoz je u individualnom aranžmanu.
Pa nije valjda da u glavnom gradu ne postoji neka agencija koja ima i takve aranžmane u ponudi?
Pa nije valjda da u glavnom gradu ne postoji neka agencija koja ima i takve aranžmane u ponudi?
-
Ambrozija
#2 Re: Turističke agencije u Sa - ljeto 2012 - organizovani pre
Centrotours ti ima organizovan prevoz za cijelu Makarsku rivijeru (i iznad, mislim do Splita, ako ne i iznad Splita)...Ako se odlucis za aranzman preko njih, onda po niskoj cijeni dobijes i prevoz....Prosle godine im je u katalogu pisalo pored hotela koji nude i cijenu karte do grada u kojem se hotel nalazi.
Neki dan sam vidjela i jednodnevni izlet 25KM do Neuma ili Gradca, ali ne sjecam se da li je u pitanju Centrotours.
Neki dan sam vidjela i jednodnevni izlet 25KM do Neuma ili Gradca, ali ne sjecam se da li je u pitanju Centrotours.
-
Ambrozija
#3 Re: Turističke agencije u Sa - ljeto 2012 - organizovani pre
Evo nasla sam, ipak je Centrotours (desni klik na sliku i prikazi sliku) ili na
http://www.centrotours.ba/udoc/1diznamNiG.jpg

http://www.centrotours.ba/udoc/1diznamNiG.jpg

- agent_zero
#4 Re: Turističke agencije u Sa - ljeto 2012 - organizovani pre
A gle, to su izleti u pitanju, ali organizovanog prevoza za višednevne aranžmane nema. Ponukan tvojim linkom, kontaktirao sam ih i kažu postoje samo redovne linije. Znači tipa ideš u lupam Bašku Vodu, izbaci te na magistrali, a on piči dalje za Split. A ti po 40 stepeni vucaraj kofere do odabranog smještaja.
Ono što tražim jeste relacija Sarajevo - odabrani smještaj - Sarajevo.
-
Ambrozija
#5 Re: Turističke agencije u Sa - ljeto 2012 - organizovani pre
E to nazalost, koliko ja znam, nema...Mislim da te svi na stanicu "izbace" a ti ides dalje sam...agent_zero wrote:A gle, to su izleti u pitanju, ali organizovanog prevoza za višednevne aranžmane nema. Ponukan tvojim linkom, kontaktirao sam ih i kažu postoje samo redovne linije. Znači tipa ideš u lupam Bašku Vodu, izbaci te na magistrali, a on piči dalje za Split. A ti po 40 stepeni vucaraj kofere do odabranog smještaja.
BTW, odgovorila sam ti i za Bon Repos, imas nesto srece da ja imam odgovore na sva tvoja pitanja
-
šta
#6 Re: Turističke agencije u Sa - ljeto 2012 - organizovani pre
pogledaj tamo na uglu radiceve (bivsi stanic) gdje se pravi onaj novi most, ne znam kako se zove agencija
-
zikmu
#7 Re: Turističke agencije u Sa - ljeto 2012 - organizovani pre
Pogledaj u Avio Expressu... mislim da oni imaju neke ponude...
-
tare5
#8 Re: Turističke agencije u Sa - ljeto 2012 - organizovani pre
Prevoz putnika na sve destinacije u BiH i Europi, kombijem sa 8 sjedista. Pogodnost za grupe do 8 putnika. Mogucnost angazovanja vise kombija. Putovanje u zeljenom terminu, sa pauzama za odmor po zelji putnika, dolazak na adresu i prtljag gratis... dakle, sa adrese na adresu...
http://www.facebook.com/pages/Prevoz-pu ... 5827397456
http://www.facebook.com/pages/Prevoz-pu ... 5827397456
- agent_zero
#9 Re: Turističke agencije u Sa - ljeto 2012 - organizovani pre
Pa zar to nije smiješno i otužno da u glavnom gradu ne postoji tako nešto, a neki drugi gradovi u BiH to imaju? Zar je problem organizovati tako nešto? Svako ljeto masa ljudi putuje u ta mjesta i zar je problem ako postoji intersovanje za njihove aranžmane da organizovati neki minibus ili nešto slično? Mislim da ljudima ne bi bio problem doplatiti za tako nešto, a ne da se peglaju sa koferima po vrućini.Ambrozija wrote:E to nazalost, koliko ja znam, nema...Mislim da te svi na stanicu "izbace" a ti ides dalje sam...agent_zero wrote:A gle, to su izleti u pitanju, ali organizovanog prevoza za višednevne aranžmane nema. Ponukan tvojim linkom, kontaktirao sam ih i kažu postoje samo redovne linije. Znači tipa ideš u lupam Bašku Vodu, izbaci te na magistrali, a on piči dalje za Split. A ti po 40 stepeni vucaraj kofere do odabranog smještaja.
BTW, odgovorila sam ti i za Bon Repos, imas nesto srece da ja imam odgovore na sva tvoja pitanja
- agent_zero
#10 Re: Turističke agencije u Sa - ljeto 2012 - organizovani pre
Provjerit ću (ako već nisam, a mislim da jesam) ali pretpostavljam da je i kod njih sve u privatnom aranžmanu.zikmu wrote:Pogledaj u Avio Expressu... mislim da oni imaju neke ponude...
-
Ambrozija
#11 Re: Turističke agencije u Sa - ljeto 2012 - organizovani pre
Ne znam stvarno...Ja sam mislila da svaka agencija iz bilo kojeg grada te izbaci na predvidjenu stanicu i ti ides dalje sam. Nisam znala da agencije iz drugih gradova organizuju put direktno do hotela ili aranzmana koji izaberes.agent_zero wrote:Pa zar to nije smiješno i otužno da u glavnom gradu ne postoji tako nešto, a neki drugi gradovi u BiH to imaju? Zar je problem organizovati tako nešto? Svako ljeto masa ljudi putuje u ta mjesta i zar je problem ako postoji intersovanje za njihove aranžmane da organizovati neki minibus ili nešto slično? Mislim da ljudima ne bi bio problem doplatiti za tako nešto, a ne da se peglaju sa koferima po vrućini.Ambrozija wrote:E to nazalost, koliko ja znam, nema...Mislim da te svi na stanicu "izbace" a ti ides dalje sam...agent_zero wrote:A gle, to su izleti u pitanju, ali organizovanog prevoza za višednevne aranžmane nema. Ponukan tvojim linkom, kontaktirao sam ih i kažu postoje samo redovne linije. Znači tipa ideš u lupam Bašku Vodu, izbaci te na magistrali, a on piči dalje za Split. A ti po 40 stepeni vucaraj kofere do odabranog smještaja.
- karanana
#12 Re: Turističke agencije u Sa - ljeto 2012 - organizovani pre
zamisli kad bi bus silazio u svako mjestasce i izbacivao raju ispred kucica gdje su rentali sobu/apartman.
to ti nema nigdje jarane.
najblize tomu je ovo sto i ovaj gore iznad predlozi: imas dosta onih kombi-prevoznika gdje stane 7-8 ljudi. e s njima mozes dogovoriti tacno i vrijeme i mjesto kupljenja i izbacivanja.
najblize tomu je ovo sto i ovaj gore iznad predlozi: imas dosta onih kombi-prevoznika gdje stane 7-8 ljudi. e s njima mozes dogovoriti tacno i vrijeme i mjesto kupljenja i izbacivanja.
- agent_zero
#13 Re: Turističke agencije u Sa - ljeto 2012 - organizovani pre
Nije tačno da nema, svojim očima vidio.karanana wrote:zamisli kad bi bus silazio u svako mjestasce i izbacivao raju ispred kucica gdje su rentali sobu/apartman.
Ne mora to biti autobus, može i minibus ili kombi. Ne mora do svake uličice bukvalno, ali recmo ako ima 20 ljudi koji bi išli preko NJIHOVOG aranžmana i zar je problem da organizuje minibus ili kombi da ljude spusti u mjesto, a ne da ih sa koferima ostavlja na magistrali na +38? Ne tražim džabe, platio bi ali da me uvede u mjesto.
Kažem ti, takvi aranžmani postoje u drugim gradovima. Provjereno.