Turistick vodic - Sarajevo
-
Emirpitanje
#1 Turistick vodic - Sarajevo
Htio bih da postanem turisticki vodic. Interesuje me sta je potrebno da bi se postalo turiistickim vodicem u KS?
Legalno naravno.
Znam da se polaze strucni ispit i to je sve sto znam.
Interesuje me kakav je ispit, koliko kosta i ostali detalji.
Legalno naravno.
Znam da se polaze strucni ispit i to je sve sto znam.
Interesuje me kakav je ispit, koliko kosta i ostali detalji.
-
Pirija
#3 Re: Turistick vodic - Sarajevo
a da nazoves ministarstvo turizma ? sta mislis o tome ?
-
Emirpitanje
#4 Re: Turistick vodic - Sarajevo
Pokusao, ne javlja se niko. Inace forumi sluze i za informisanje o raznim stvarima.Pirija wrote:a da nazoves ministarstvo turizma ? sta mislis o tome ?
Lijepo sto si odgivorio al ako bi mogao tu zajedljivost ostavit za raje i kladare il cim se vec bavis. Ako nemas sta konstruktivno reci nemoj se ni javljati.
Hvala
-
Pirija
#5 Re: Turistick vodic - Sarajevo
iskreno se nadam da neces poloziti za vodica 
- adda_sa
#7 Re: Turistick vodic - Sarajevo
imam isto pitanje
-
Emirpitanje
#8 Re: Turistick vodic - Sarajevo
Kako sam saznao u Sa postoji udruzenje vodica al nisu bas nikako prijateljski raspolozeni prema potencijalnim buducim vodicima, ne primaju nikog u udruzenje i ne zele da iko dobije licencu, takodjer su protiv ilegalaca sto je ok al ne ide s ovim prvimadda_sa wrote:imam isto pitanje
- bombašica
#9 Re: Turistick vodic - Sarajevo
Davne 2007. godine sam polagala stručni ispit za turističkog vodića. Kurs je organizovalo Federalno ministarstvo za turizam i okoliš. Lociraj ih, otiđi lično ili ih nazovi. Sretno!
-
mishic
#10 Re: Turistick vodic - Sarajevo
Master studij historije, položen ispit za vodića, godina dana specijalizacija u SAD i nakon svega toga godinama ni primaknuti se, makar povremeno, nekom posliću.
- adda_sa
#11 Re: Turistick vodic - Sarajevo
pokusaj pokrenuti vlastiti biznismishic wrote:Master studij historije, položen ispit za vodića, godina dana specijalizacija u SAD i nakon svega toga godinama ni primaknuti se, makar povremeno, nekom posliću.
-
Emirpitanje
#12 Re: Turistick vodic - Sarajevo
Hvala.bombašica wrote:Davne 2007. godine sam polagala stručni ispit za turističkog vodića. Kurs je organizovalo Federalno ministarstvo za turizam i okoliš. Lociraj ih, otiđi lično ili ih nazovi. Sretno!
Jos me interesuje gdje literaturu nabaviti, takodjer u ministarstvu?
- bombašica
#13 Re: Turistick vodic - Sarajevo
Da, literaturu smo dobili Tada je bio organizovan kurs. Predavanja, izlazak na ispit i literatura (rijeć je o priručniku kojeg su priredili predavači) koštali su 150 KM.Emirpitanje wrote:Hvala.bombašica wrote:Davne 2007. godine sam polagala stručni ispit za turističkog vodića. Kurs je organizovalo Federalno ministarstvo za turizam i okoliš. Lociraj ih, otiđi lično ili ih nazovi. Sretno!
-
Emirpitanje
#14 Re: Turistick vodic - Sarajevo
Hvala ti, raspitat cu se kad je sljedeci kurs.bombašica wrote:Da, literaturu smo dobili Tada je bio organizovan kurs. Predavanja, izlazak na ispit i literatura (rijeć je o priručniku kojeg su priredili predavači) koštali su 150 KM.Emirpitanje wrote:Hvala.bombašica wrote:Davne 2007. godine sam polagala stručni ispit za turističkog vodića. Kurs je organizovalo Federalno ministarstvo za turizam i okoliš. Lociraj ih, otiđi lično ili ih nazovi. Sretno!
-
oridjidji
#15 Re: Turistick vodic - Sarajevo
Bacas se u finu bransu...
http://poslovnisvijet.ba/almir-pestek-t ... sansa-bih/
http://poslovnisvijet.ba/almir-pestek-t ... sansa-bih/