turisti

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

slushatelj

#1 turisti

Post by slushatelj »

Upravo sam došao iz šetnje i evo.Dvoje turista u autu
zaustavili su se na stajalištu autobusa i zamolili me
da im kažem gdje ima mjenjačnica.Rekao sam da
pretpostavljam da ima u Holidej-Inu.
Da ne duljim.Mislim,da bi bilo potrebno na granici
dijeliti neke najnužnije informacije.Takođe,ne bi bilo
loše da se na ulazima u grad na više vidljivih mjesta,
istakne na kandelabrima "Hotel,mjenjačnica,restoran,
turistbiro i dr....km",slično tablama na autocestama.
pita

#2 Re: turisti

Post by pita »

slushatelj wrote:Upravo sam došao iz šetnje i evo.Dvoje turista u autu
zaustavili su se na stajalištu autobusa i zamolili me
da im kažem gdje ima mjenjačnica.Rekao sam da
pretpostavljam da ima u Holidej-Inu.
dijeliti neke najnužnije informacije.Takođe,ne bi bilo
loše da se na ulazima u grad na više vidljivih mjesta,
istakne na kandelabrima "Hotel,mjenjačnica,restoran,
turistbiro i dr....km",slično tablama na autocestama.
pa zar toga nema po SA?...hhm zanimljivo turisticni grad i ne postaje table...pitaj Taju i Semihu :D
Edin H.

#3 Re: turisti

Post by Edin H. »

Naravno da bi trebalo otvoriti niz Centara za Indormacije turistima i to da su otvoreni i subotom i nedjeljom.

U Sarajevu nedjeljom ne mozes zamijeniti solde osim, cini mi se u Holiday Inn-u :x
perfect_guy

#4 Re: turisti

Post by perfect_guy »

ma pusti bolan... sve nešto hoće turistički grad da naprave a ne daju osnovne informacije... i meni si hiljadu puta u ferhadiji prišli turisti i tako pitaju za poštu, mjenjačnicu ili nešto treće
Kjajević Majko

#5 Re: turisti

Post by Kjajević Majko »

Banaka na svakom ćošku, prokleti turisti. :roll: :D

Jel ono jedne godine bio otvoren neki info centar, vidim zaživila je ideja kao i svaka korisna. :)
sarajevo63

#6 Re: turisti

Post by sarajevo63 »

dijeliti neke najnužnije informacije.
Na granici (bar onoj u Doljanima bi trebalo zamijeniti poderanu zastavu države za novu, iste države. I trebalo bi atakovati na nekog da zastave RH ukloni jer vijore na putu Mostar-Sarajevo, jer turiste zbunjuju i ne znaju ni gdje su...
:bih:
uvjek dobar gost

#7 Re: turisti

Post by uvjek dobar gost »

Pa ionako dolaze na sopstvenu odgovornost... treba im skrenuti pažnju na nedostatak šahtova, restorane u kojim bi se mogli i otrovati, neljubazne ninja revizore... i još neke stvari.... no ponavljam ionako su tu na sopstvenu odgovornost....!
Pasiflora

#8 Re: turisti

Post by Pasiflora »

sarajevo63 wrote: trebalo bi atakovati na nekog da zastave RH ukloni jer vijore na putu Mostar-Sarajevo, jer turiste zbunjuju i ne znaju ni gdje su...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dje si ba optimista? :lol: :lol: :lol: :run:
BSn

#9 Re: turisti

Post by BSn »

sarajevo63 wrote:
dijeliti neke najnužnije informacije.
Na granici (bar onoj u Doljanima bi trebalo zamijeniti poderanu zastavu države za novu, iste države. I trebalo bi atakovati na nekog da zastave RH ukloni jer vijore na putu Mostar-Sarajevo, jer turiste zbunjuju i ne znaju ni gdje su...

Nije problem. Ono su, vecinom, zastave Herceg Bosne, a ne RH.
Tako da, ako turist zna da prolazi kroz nepostojeci entitet, odmah zna i u kojem je entitetu doista i u kojoj drzavi.
Tako jednostavno.
karanana

#10 Re: turisti

Post by karanana »

Na putu mostar-sarajevo nema zastava herceg bosne niti hrvatskog naroda, osim u mjestu potoci gdje je cini mi se hrvatsko groblje.

mozda si kontao na put doljani-mostar, via capljina. eh tuda ih zna biti na zicama iznad ceste.
sarajevo63

#11 Re: turisti

Post by sarajevo63 »

Tako da, ako turist zna da prolazi kroz nepostojeci entitet, odmah zna i u kojem je entitetu doista i u kojoj drzavi.
Tako jednostavno.
:thumbup:

Izvinjenje, nije RH, Herceg Bosna je.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12 Re: turisti

Post by PipiDugaDevetka »

Stvarno, prokleti turisti!
Jedan provokator iz Slovenije (Evropska unija) me pitao: Zašto Marija (Kip iznad ulaznih vrata katedrale Presvetog srca Isusova) prolaznicima koji je pogledaju "pokazuje" tri prsta.

Objasnio sam mu da to simbolizuje Sveto trojstvo kod kršćana..., ali je "anamo-jedan" papreno kažnjen jer se popeo do kipa ...,pa napravio **zdariju koja ne priliči Sarajevu.(Njemu sam tačno rekao šta je uradio, a ovdje neću da objasnim jer bi možda nekome naumpalo da to ponovi).
BSn

#13 Re: turisti

Post by BSn »

karanana wrote:Na putu mostar-sarajevo nema zastava herceg bosne niti hrvatskog naroda, osim u mjestu potoci gdje je cini mi se hrvatsko groblje.

mozda si kontao na put doljani-mostar, via capljina. eh tuda ih zna biti na zicama iznad ceste.
Da, da. Ja sam na tu dionicu mislio. ;) :D
Jara

#14 Re: turisti

Post by Jara »

Na Vrelu Bosne me neki dan upita jedna strankinja da li je ono sve vještački napravljeno...:lol: :lol: :lol:
Podsjetilo me na ono kad su Ameri na Piltvicama pitali u koliko sati se isključuju vodopadi... :lol:
helo

#15 Re: turisti

Post by helo »

Takodze se slažem da treba uvesti info pultove u citavom gradu, pogotovo na autobuskim stanicama, aedromima, i samom centru grada... Sramota da toga nema, turista ima stvarno dosta, i prisiljeni su da vuku svakoga za rukav i pitaju gdje mogu šta naci i vidjeti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16 Re: turisti

Post by Truba »

sarajevo63 wrote:
Tako jednostavno.

kad shvatiš da je šahovnica simbol hrvatskog naroda bez obzira gdje bio... eno po njujorku se viore po crkvama i raznim udruženjima od kulture do sporta :D
neće te nervirati ako to shvatiš kao dio kulturnog nasljeđa...
uhljug_s_koseva

#17 Re: turisti

Post by uhljug_s_koseva »

A i onako ovdje doalze samo ekstremni turisti,tako da je to samo dio avanture-naci mjenjacnicu :-D
dastonja

#18 Re: turisti

Post by dastonja »

komi wrote:
sarajevo63 wrote:
Tako jednostavno.

kad shvatiš da je šahovnica simbol hrvatskog naroda bez obzira gdje bio... eno po njujorku se viore po crkvama i raznim udruženjima od kulture do sporta :D
Nervira nekog zastava, a ne nervira ga kada krene melodija koja probija bubne opne iz dzamija sirom BiH...
medaaa

#19 Re: turisti

Post by medaaa »

dastonja wrote: Nervira nekog zastava, a ne nervira ga kada krene melodija koja probija bubne opne iz dzamija sirom BiH...
melodija koja probija bubne opne iz dzamija sirom BiH :arrow: :arrow: :arrow: EZAN!!!!!!!!!

ZAPAMTI!!!
sarajevo63

#20 Re: turisti

Post by sarajevo63 »

Zaista ne bih da se upuštam u simbole, pogotovo da mi to neko tako pametan objašnjava, u katoličkoj Italiji nema krsta sem na groblju i na crkvi, tako da ne bih s tim dalje...
Zahvaljujem na sugestijama i dobronamjernosti.
I usput, ne nervira me uopšte, jer na mom balkonu se vijori zastava moje države, a moja država je za sada moj stan.Uređen baš onako kako meni odgovara, bez mz, opština, kantona, entiteta, nemam ni sao dječiju sobu.
:)
sunčan dan

#21 Re: turisti

Post by sunčan dan »

sarajevo63 wrote:
Zaista ne bih da se upuštam u simbole, pogotovo da mi to neko tako pametan objašnjava, u katoličkoj Italiji nema krsta sem na groblju i na crkvi, tako da ne bih s tim dalje...
Zahvaljujem na sugestijama i dobronamjernosti.
I usput, ne nervira me uopšte, jer na mom balkonu se vijori zastava moje države, a moja država je za sada moj stan.Uređen baš onako kako meni odgovara, bez mz, opština, kantona, entiteta, nemam ni sao dječiju sobu.
:)
Hrvatica sam, rođena u Sarajevu, Bosanka i ja prihvatam kao svoj simbol samo :bih:,
helo

#22 Re: turisti

Post by helo »

Mene samo zanima kakve veze imaju sada zastave sa "turistima"
sunčan dan

#23 Re: turisti

Post by sunčan dan »

Pa kao što to obićno biva kod nas, kreneš od jednog, a završiš na sasvim desetoj temi. :mrgreen:
Asana

#24 Re: turisti

Post by Asana »

Kjajević Majko wrote:
Jel ono jedne godine bio otvoren neki info centar, vidim zaživila je ideja kao i svaka korisna. :)
Jos samo kad bi neko predvidio da im omoguci da NADJU taj informativni centar .... ?

Kad god se dovezem natrag u grad iz sjevernijih podrucja, dodje mi da se rasplacem. Usporedbe su vise nego zalosne.
Nema ni najpotrebnijih saobracajnih znakova (ili su neuocljivi i pokriveni granjem ) izbrisana je horizontalna signalizacija, a o uputama za putnike namjernike da i ne govorimo ...
Medjutim, da pogledamo malo u finansijske izvjestaje nasih Ministarstava sigurna sam da bi nasli poprilicne iznose potrosene za tu svrhu!

Tako je u svemu. A mi se navikavamo ...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25 Re: turisti

Post by pici »

jaooooooo ljudi moji pa sta je ovo danas,pa bukvalno ne mozes hodat gradom,jooooooojjj treba ŠA IMA :D
Post Reply