"Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
- kiky
#76 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
veselo vam želim, večeras ....

- Novi_Nick
#77 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Dobro, tih provokacija ce biti uvijek jer budala, idiota, fasista, rasista, sovinista itd ima svugdje i nemoze im se svima uci u trag i zastitititi se 100% od njih. Primjer u Sarajevu ili Federaciji se cesto desi incident gdje Bosnjak ubije Bosnjaka ili Hrvat ubije Hrvata (iz bilo kojeg razloga) pa se zbog takvih sporadicnih incidenata niko ne iseljava. U R. Srpskoj se desava da Srbin ubije Srbina itd, itd. Medjutim Bosnjaka u Distriktu Brcko ima brojcano kao i Srba i nisu valjda kukavice da nakon svake pojedinacne provokacije nekog Srbina se iz straha iseljavaju iz distrikta Brcko. Neka se Bosnjaci nauce boriti sa tim problemima kao i svi ostali to je jedini nacin a ne neko iseljavanje.Static-X wrote:osa wrote:našao se krivac i tema više nije atraktivna, uvijek bolje prolaze dim, magla i razne druge mitomanije.
hmm pa eto tebe je nesto mnogo interesovalo ko je ostavio nadpis, mnogima je bilo jasno ko je pocinioc osim tebi
da nisi slucajno iznenadjen?
Normalno da sve ovo nije zabavno ali se incidenti, provokacije, tuce, ubistva, ratovi desavaju po svim drzavama i gradovima svijeta svaki dan i svakodnevno se ljudi/gradjani, roditelji, razna udruzenja odnosno organizacije, institucije bore sa i protiv takvih pojava. To je jednostavno tako i niko ni za sta nema garancije 100% da mu se negdje nece ili nemoze nesto ruzno desiti. Nase je da se naucimo pojedinacno ili grupno i uz eventualnu pomoc razno-raznih udruzenja, organizacija i drzavnih institucija boriti protiv takvih problema a ne odmah kukati, bjezati i iseljavati se.
Informacije, distrikt Brcko: http://bs.wikipedia.org/wiki/Brčko_Distrikt
-
zrikavac48
#78 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
A koliko to TURAKA ima u BiH a pogotovo u Brckom. Ja mislim da se moze na prste nabrojati. I tim malobrojnim turcima u BiH trebaju biti zagarantirana ljuska prava prema konvenciji.
-
prezimenko
#79 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
ceric je idiot ispao sa izjavom
Ova vas poruka ne bi terbala nervirati jer je upucena turcima.
Ako se vi osjecate kao turci onda se nemojte ljutiti ako vas tako zovu.
Sarajevo je puno turaka al pravih, mislim da je neka strategija islamizacije sarajeva u roku od pola godine sarajevo je preplavljeno turcima (koz kojekakve fakultete i ostale gluposti)
A turci u njemackoj su uzas fuj kad se sjetim, naravo nisu svi isti ima ih jako kulturnih i finih(zao mi je sto takvog jos nisam upoznao al kazu da ima) ali obicno ovi sto idu po europi su seljaci(ne pogrdno vec sa sela)
Sarajevo je puno turaka al pravih, mislim da je neka strategija islamizacije sarajeva u roku od pola godine sarajevo je preplavljeno turcima (koz kojekakve fakultete i ostale gluposti)
A turci u njemackoj su uzas fuj kad se sjetim, naravo nisu svi isti ima ih jako kulturnih i finih(zao mi je sto takvog jos nisam upoznao al kazu da ima) ali obicno ovi sto idu po europi su seljaci(ne pogrdno vec sa sela)
- Bosnolog
#80 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Ma jok ba takvi ti sve Bosnjake smatraju Turcima to im je u odgoju i genima,pa komunisticko velikosrpsko genocidno dvonogo smece i zlikovac Mladic kojeg Srbija cuva sve godine ,nakon zauzimanaj UN zasticene zone Srebrenica prvo pred kamerama podjeli djeci cokolade cije ce oceve potom pobiti ,javno i ponosno u kamere izrece da Srebrenicu poklanja srpskom narodu i da je dosao vakat da se Srbi osveti Turcima i pobi sve Bosnajke muskarce koji su bili visociji od puske,to im je inaca bila uvijek mjera koga treba pobiti ,ostale protjerati i raseliti korz velikosrpske genocidne osvajacko junacke bolesne pohode.zrikavac48 wrote:A koliko to TURAKA ima u BiH a pogotovo u Brckom. Ja mislim da se moze na prste nabrojati. I tim malobrojnim turcima u BiH trebaju biti zagarantirana ljuska prava prema konvenciji.
Njima treba dati kontra recept i vratiti one Bosnjake 4-5 miliona koliko ih danas zivi u Turskoj http://www.youtube.com/watch?v=Js8iBIuans0 uz novorodenu djecu poslednjeg genocida 90 tih godina,po uzoru na matice susjednih zemalja i dati im svima BH drzavljanstvo,jer su oni dio bosnajacke etnicke nacionalne skupine,to jest sve one koje su protjerali velikosrbi u poslednjih 150 godina,kroz desetak genocida koliko ih je bilo do sada od Nacartanija do ovog poslednjeg SANU zla koji su bili ztve iste bolesna velikosrpske ideologije bosnajckog progona.
Polako sve ce doci na svoje sabura,......bumerang je cudo vrati se onda kada se najmanje nadas i zaboravis na njega jer mislisa da si ga snazno i daleko odaslao,........
- Bosnolog
#81 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Kakva ocajnicka konstatacija,a nemocan d nesto konkretno promjenis zbog opstanak onih Turaka sa plavim ocima,.....prezimenko wrote:ceric je idiot ispao sa izjavom
Medu tim kako ih ti zoves Turcima je ogroman broj Bosnjka koje su velikosrpski fasisti protjerali u Tursku u poslednjih 150 godina, korz planske i bolesne genocide,.....Stoga naucimo razlikovati Turke od Bosnjaka koji su zivjeli sve godine u Turskoj kao rezultat etnickog ciscenja.Mnogi se zele vratiti i zivjeti u svoju maticnu domovinu BiH na sto imaju pravo .Srbi u Srbiji imaju mnogo vise Turskih gena od Bosnjaka ,naucno dokazano ,.....DNK analize pokazale i dokazale tu istinitost,....... a i izgled je mnogih slicniji Turcima,..Ocito se lijece kompleksi nad Bosnjacima koji sa Turcima imaju mnogo manje genetske srodnosti,Vjera nema veze sa genetikom kada se gleda genetska slika Bosnjaka i Turaka,po toj slici su mnogo dalja braca od Srba....
Bez obzira na tragicnu proslost Balkana Tursku kao jaku i uticajnu drzavu u buducnosti ce mo je smatrati pored Amerike jednom od najvecih i najblizih saveznika i prijatelaj BiH bez obzira sto i kako drugi mislili i zeljeli,isto tako podrzavam da imamo i sa Hrvatskom kao sto i Hvratska ima jake i bliske prijatrljske odnose sa Njemackom,Srbija sa Rusijom itd.Da imamo mudrosti mi bi iskoristili te saveznike da od BiH napravimo drugu Svicarsku ali to je vec neka kosmicko utopijska nedosanajna ljestvica nas u BiH .Bitnoje da se sluzi susjedima,..a mnogim slugarskim poslusnicima i anti BH rusiteljima sto zbog toga postaju beskucnici u sopstvenoj drzavi kuci je neodgonetna mudrost na kojoj se dupetom sjede dvadeset godina a cini mi se jos jednu generaciju a poslije ce se stvoriti drugaciji odnos snaga u BiH i regionu
-
Static-X
#82 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Cek,
ovdje se neki prave pametni pa kao nekontaju to "turci" na koga se odnosi.
Evo da pojasnim.
Kratko jasno taj tip kada je napisao poruku i u njoj "turci" mislio je na musilimane iz Bosne ili takozvane Bosnjake.
Evo da pojasnim.
Kratko jasno taj tip kada je napisao poruku i u njoj "turci" mislio je na musilimane iz Bosne ili takozvane Bosnjake.
- mO k3
#83 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
mlad si ti jos...Static-X wrote:Cek,ovdje se neki prave pametni pa kao nekontaju to "turci" na koga se odnosi.
Evo da pojasnim.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#84 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Prvi ti post, a toliko gluposti navaljao...prezimenko wrote:ceric je idiot ispao sa izjavom
-
Static-X
#85 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Ženski Dr.Med wrote:mlad si ti jos...Static-X wrote:Cek,ovdje se neki prave pametni pa kao nekontaju to "turci" na koga se odnosi.
Evo da pojasnim.
Jesam!
Sta hoces da kazes
-
zrikavac48
#86 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
[quote="Static-X"]Cek,
ovdje se neki prave pametni pa kao nekontaju to "turci" na koga se odnosi.
Evo da pojasnim.
Kratko jasno taj tip kada je napisao poruku i u njoj "turci" mislio je na musilimane iz Bosne ili takozvane Bosnjake.[/quot
A sta se trebamo cuditi cetnicima i slicnim devijantnim elementima i njihovomoristenju pezorativnih naziva za Bosnjke nakon nebuloznih izjava efendije/reisa Cerica.
Evo da pojasnim.
Kratko jasno taj tip kada je napisao poruku i u njoj "turci" mislio je na musilimane iz Bosne ili takozvane Bosnjake.[/quot
A sta se trebamo cuditi cetnicima i slicnim devijantnim elementima i njihovomoristenju pezorativnih naziva za Bosnjke nakon nebuloznih izjava efendije/reisa Cerica.
-
Static-X
#87 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Pa dobro s mog gledista nazivi uopste nisu bitni, to sto me u turke uvrstavaju uopste me toliko nevrijedja jer gledajuci kroz historiju vidim odakle dolaze do ti naziva, medjutim problem je sama poruka da jednom narodu Bosne nije mjesto u nekom Bosanskom gradu!zrikavac48 wrote:Static-X wrote:Cek,ovdje se neki prave pametni pa kao nekontaju to "turci" na koga se odnosi.
Evo da pojasnim.
-
zrikavac48
#88 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Static-X wrote:Pa dobro s mog gledista nazivi uopste nisu bitni, to sto me u turke uvrstavaju uopste me toliko nevrijedja jer gledajuci kroz historiju vidim odakle dolaze do ti naziva, medjutim problem je sama poruka da jednom narodu Bosne nije mjesto u nekom Bosanskom gradu!zrikavac48 wrote:Static-X wrote:Cek,ovdje se neki prave pametni pa kao nekontaju to "turci" na koga se odnosi.
Evo da pojasnim.
Pa covijece ne mozes imati postovanja od nekoga, pa bio to i cetnik, ako ti je svejedno kako ce te nacionalno oslovljavati.
-
Static-X
#89 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Heh, Bosanac, Bosnjak, Slaven nevrijedja me cak ni ovo turci jer mozda imam i te krvi.zrikavac48 wrote:zrikavac48 wrote:Pa dobro s mog gledista nazivi uopste nisu bitni, to sto me u turke uvrstavaju uopste me toliko nevrijedja jer gledajuci kroz historiju vidim odakle dolaze do ti naziva, medjutim problem je sama poruka da jednom narodu Bosne nije mjesto u nekom Bosanskom gradu!Static-X wrote:Cek,ovdje se neki prave pametni pa kao nekontaju to "turci" na koga se odnosi.
Evo da pojasnim.
Pa covijece ne mozes imati postovanja od nekoga, pa bio to i cetnik, ako ti je svejedno kako ce te nacionalno oslovljavati.
Balija i slicni nazivi to je vec nesto drugo.
Medjutim, opet kazem to je moj stav, sigurno da ima ljudi Bosanaca muslimana koji nesmatraju da imaju ista u vezi s turcima osim sto su prihvatili Islam.
E sad mozda svrbi pokusavaju time sto nas nazivaju turcima, reci da kao turci ovo nije vasa zemlja jer Turska je- gdje je.
-
zrikavac48
#90 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Pa covijece ne mozes imati postovanja od nekoga, pa bio to i cetnik, ako ti je svejedno kako ce te nacionalno oslovljavati.[/quote]
Heh, Bosanac, Bosnjak, Slaven nevrijedja me cak ni ovo turci jer mozda imam i te krvi.
Medjutim, opet kazem to je moj stav, sigurno da ima ljudi Bosanaca muslimana koji nesmatraju da imaju ista u vezi s turcima osim sto su prihvatili Islam.
E sad mozda svrbi pokusavaju time sto nas nazivaju turcima, reci da kao turci ovo nije vasa zemlja jer Turska je- gdje je.[/quote
/////////////////////////////////
Pa i krscanstvo se rasiri po Europi preko osvajaca pa nikome od porobljenih naroda ne pade na pamet da sebe nazove imenom osvajaca "donosioca" nove religije. Prihvatise novu religiju ali zadrzase svoje ime.
P
Heh, Bosanac, Bosnjak, Slaven nevrijedja me cak ni ovo turci jer mozda imam i te krvi.
E sad mozda svrbi pokusavaju time sto nas nazivaju turcima, reci da kao turci ovo nije vasa zemlja jer Turska je- gdje je.[/quote
Pa i krscanstvo se rasiri po Europi preko osvajaca pa nikome od porobljenih naroda ne pade na pamet da sebe nazove imenom osvajaca "donosioca" nove religije. Prihvatise novu religiju ali zadrzase svoje ime.
P
-
Saz
#91 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Novi napad na Bosnjake u Brckom!
Ko je psovao Allaha dž. š. efendiji Mustafi Gobeljiću?
Policija provodi potrebne radnje kako bi vandali bili identificirani i uhapšeni
Autor: E. R.03.01.2010. 12:48
Ef. Gobeljić: Kćerka čula psovke
Trojica nepoznatih mladića u petak su se pred zgradu u ulici Rizaha Štetića, u kojoj živi glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Brčkom Mustafa ef. Gobeljić, dovezla, kako se pretpostavlja, u bijelom „opel kadetu“, izašla vani i psovala Allaha, dž. š., potvrdio je u telefonskoj izjavi za „Avaz“ efendija Gobeljić.
- To se dogodilo oko 8.30 sati. Kćerka ih je vidjela i čula kako psuju. Pred zgradom su se zadržali između tri i pet minuta. Bila su trojica, dvojica su izašla i psovala, a treći je ostao u automobilu. Baš me zanima ko je i s kojim motivom došao pred zgradu da mi psuje Allaha, dž. š. - kazao nam je Gobeljić.
Portparol policije u Brčkom Halid Emkić potvrdio nam je da je ovaj slučaj prijavljen i da policija provodi potrebne radnje kako bi ti mladići bili identificirani i uhapšeni. Ovo je u posljednjih sedam dana drugi incident usmjeren protiv vjerskih objekata i službenika Islamske zajednice.
Tako je 26. decembra na Savskoj/Atik džamiji pronađena ispisana poruka da „Turcima nije mjesto u Brčkom“. Policija je pronašla i uhapsila autora poruke na džamiji, a radi se o Branimiru Đokiću. Javnost u Brčkom očekuje brzi pronalazak i sankcioniranje osoba koje su vrijeđale glavnog brčanskog imama.
Code: Select all
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme/ko-je-psovao-allaha-dz-sefendiji-mustafi-gobeljicuPolicija provodi potrebne radnje kako bi vandali bili identificirani i uhapšeni
Autor: E. R.03.01.2010. 12:48
Ef. Gobeljić: Kćerka čula psovke
Trojica nepoznatih mladića u petak su se pred zgradu u ulici Rizaha Štetića, u kojoj živi glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Brčkom Mustafa ef. Gobeljić, dovezla, kako se pretpostavlja, u bijelom „opel kadetu“, izašla vani i psovala Allaha, dž. š., potvrdio je u telefonskoj izjavi za „Avaz“ efendija Gobeljić.
- To se dogodilo oko 8.30 sati. Kćerka ih je vidjela i čula kako psuju. Pred zgradom su se zadržali između tri i pet minuta. Bila su trojica, dvojica su izašla i psovala, a treći je ostao u automobilu. Baš me zanima ko je i s kojim motivom došao pred zgradu da mi psuje Allaha, dž. š. - kazao nam je Gobeljić.
Portparol policije u Brčkom Halid Emkić potvrdio nam je da je ovaj slučaj prijavljen i da policija provodi potrebne radnje kako bi ti mladići bili identificirani i uhapšeni. Ovo je u posljednjih sedam dana drugi incident usmjeren protiv vjerskih objekata i službenika Islamske zajednice.
Tako je 26. decembra na Savskoj/Atik džamiji pronađena ispisana poruka da „Turcima nije mjesto u Brčkom“. Policija je pronašla i uhapsila autora poruke na džamiji, a radi se o Branimiru Đokiću. Javnost u Brčkom očekuje brzi pronalazak i sankcioniranje osoba koje su vrijeđale glavnog brčanskog imama.
-
Static-X
#92 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Heh, Bosanac, Bosnjak, Slaven nevrijedja me cak ni ovo turci jer mozda imam i te krvi.zrikavac48 wrote:Pa covijece ne mozes imati postovanja od nekoga, pa bio to i cetnik, ako ti je svejedno kako ce te nacionalno oslovljavati.
P[/quote]
Dobro hajd,
po tvom nek nas i isceraju iz grada al brane samo nek nas nezovu turcima!
-
Masooma
#93 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Gaje misljenje da smo Turci zbog gubitaka koje su pretrpjeli za vrijeme Osmanskog carstva.
Izgubljenih bitki i mnogo cega drugog.
-
Static-X
#94 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Masooma wrote:Gaje misljenje da smo Turci zbog gubitaka koje su pretrpjeli za vrijeme Osmanskog carstva.
Upravo tako
http://www.youtube.com/watch?v=edFQTZpf8yM
- Bosnolog
#95 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Samo jos jedan od niza dokaza velikosrpske ideoloske propasti koja se poput bumeranga vraca upravo narodu u ime kojeg je ovaj bolesni dvonogi genocidni stakor cinio velikosrpske genocidno zivotinjske rabote.Sto duze Srbi budu cutali ili podrzavali ovo zlo time ce njihova propast biti sve dublja.Proces probosnjavanja Bosne ce dovrsiti upravo velikosrpski ideolozi kada podvuku crtu ispod svog zla i sumiraju pogubnost rezultata po sospstveni narod u ime kojeg su svo ovo zlo cinili u poslednjih dvadeset godina satanizacije i raspamecivanja sopstvenog naroda radi ostvarenja bolesne SANU ideologije Srboslavije do Tokija, http://www.youtube.com/watch?v=Y5g8YifGqiA......Static-X wrote:Masooma wrote:Gaje misljenje da smo Turci zbog gubitaka koje su pretrpjeli za vrijeme Osmanskog carstva.
Upravo tako
-
Static-X
#96 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Bosnolog wrote:Samo jos jedan od niza dokaza velikosrpske ideoloske propasti koja se poput bumeranga vraca upravo narodu u ime kojeg je ovaj bolesni dvonogi genocidni stakor cinio velikosrpske genocidno zivotinjske rabote.Sto duze Srbi budu cutali ili podrzavali ovo zlo time ce njihova propast biti sve dublja.Proces probosnjavanja Bosne ce dovrsiti upravo velikosrpski ideolozi kada podvuku crtu ispod svog zla i sumiraju pogubnost rezultata po sospstveni narod u ime kojeg su svo ovo zlo cinili u poslednjih dvadeset godina satanizacije i raspamecivanja sopstvenog naroda radi ostvarenja bolesne SANU ideologije Srboslavije do Tokija, http://www.youtube.com/watch?v=Y5g8YifGqiA......Static-X wrote:Masooma wrote:Gaje misljenje da smo Turci zbog gubitaka koje su pretrpjeli za vrijeme Osmanskog carstva.
Upravo tako
hehe nije valjda da im je cilj bio do Tokija
(link ti neradi)
- Bosnolog
#97 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Sta je bilo ,nije valjda da sam nesto zabrljao ili,...........Static-X wrote:Bosnolog wrote:Samo jos jedan od niza dokaza velikosrpske ideoloske propasti koja se poput bumeranga vraca upravo narodu u ime kojeg je ovaj bolesni dvonogi genocidni stakor cinio velikosrpske genocidno zivotinjske rabote.Sto duze Srbi budu cutali ili podrzavali ovo zlo time ce njihova propast biti sve dublja.Proces probosnjavanja Bosne ce dovrsiti upravo velikosrpski ideolozi kada podvuku crtu ispod svog zla i sumiraju pogubnost rezultata po sospstveni narod u ime kojeg su svo ovo zlo cinili u poslednjih dvadeset godina satanizacije i raspamecivanja sopstvenog naroda radi ostvarenja bolesne SANU ideologije Srboslavije do Tokija, http://www.youtube.com/watch?v=Y5g8YifGqiA......
hehe nije valjda da im je cilj bio do Tokijanemogu ono malo Srbije da ocuvaju a oni bi do Tokija
(link ti neradi)
-
zrikavac48
#98 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Cetnicka politika je jasna ko`dan. Ali na drugu stranu ne mogu da dozvolim da me neko naziva pripadnikom nekog drugog naroda, pa bilo kojeg da je. Sto je tragicno to isto radi i najvisi vjerski dostojanstvenik (religije cijih slijedbenika je u BiH najveci broj), koji po obrazovanju i moralnom kodeksu ako ne po religiskim pravilima to ne bi trebao.Static-X wrote:zrikavac48 wrote:
P
Dobro hajd,
po tvom nek nas i isceraju iz grada al brane samo nek nas nezovu turcima!
- kiky
#99 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
bit če toga sve više u brčkom, kako se bliže izbori ...
dodo je definitivno riješio da zakuha prvo u brčkom ...
žalosno je što se ne oglašava supervizor ...
sve ide u lošem pravcu ...
dodo je definitivno riješio da zakuha prvo u brčkom ...
žalosno je što se ne oglašava supervizor ...
sve ide u lošem pravcu ...
-
Saz
#100 Re: "Turcima" poručeno da "im nije mjesto" u Brčkom
Srbi, dosljaci iz Jajca, Mrkonjica i sa Ozrena zajedno sa Miletom Ronhilom, spremaju nesto! Bosnjaci moraju biti na oprezu, i spremni za odbranu. Ovako je bilo i '92. Vrijeme je i za izmjestanje crkve na Merajama, to mora biti slijedeci cilj. Srbima treba put od istoka na zapad, i Brcko je problem, prvo struja, zatim napad na dzamiju i sada ovo.