hmmm...@vox-populi, vox-populi...vox-populi wrote:Kakve veze imaju predrasude sa slusanjem turbo-folka?
Da li je to teza: ako se nisi pomirio sa cinjenicom da volis turbo-folk, onda imas predrasude prema baustelcima?
Ne kontam.
Jedna je stvar sjetiti se nekog lijepog trenutka kada cujes nesto, osjetis neki miris koji te asocira na lijepa vremena i sl, a drugo je sjesti kuci, otici na youtube, naci Hakalu i onda padati u trans od njegove "umjetnosti".
Malo ironicno da sa ovakvim stavovima imas to korisnicko ime, zar ne ?vox-populi je napisao/la:
Otisao iz BiH 31. 01. 2008. Jos malo pa pune dvije godine. Za te dvije godine jednom bio u posjeti, u aprilu 2008 jer su mi trebali neki papiri a i nekih dodatnih stvari da ponesem ovdje. Inace ne zelim svoj novac trositi u BiH, Nisam i nemam namjeru dole ici ni turisticki, Za tri godine imam pravo traziti drzavljanstvo sto cu rado uraditi, platiti sta treba platiti da se odreknem BiH drzavljanstva i da je moje oci vise ne vide. Porodica mi je dole, ako me zele vidjeti, rado cu im poslati novac za posjetu. O razlozima je vec dosta toga receno, najbolje je to objasnio jefferson, pa da se ne ponavljam. I da ne bude zabune, u Sarajevu sam zivio finansijski jako dobro, 1000€ plata, sluzbeno auto, putovanja i sl. Ali sto neko rece, ne zelim sebi dizati pritisak gledajuci Dodika i slicne na TV-u. Cevapi mi ne fale, pojeo sam ih dovoljno u zivotu, ima i druge i drugacije hrane koja se moze probati. O integrisanosti se moze pricati, ja cu samo reci, integrisan si onoliko koliko se potrudis da budes integrisan. Znaci jezik, posao, pridrzavati se zakona i ova drzava ce ti pruziti sve sto pozelis. Svi ce znati da si stranac ali u gradu gdje je su trecina stanovnika stranci, to i nije neki problem. A i mislim da zlocin osnovati porodicu u BiH, znajuci u kakvim govnima plivamo i znajuci da cemo jos duuuuugo plivati.
...ali ja ipak imam postovanja prema tvom razmisljanju kao takvom.
Problem je tek, da bi svaka dalja diskusija izmedju tebe i mene o ovim pitanjima, zavrsila svadjom.
...te je bolje da mi zapjevamo.