Turbina

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johnnie walker

#1 Turbina

Post by johnnie walker »

Prije izvjesnog vremena počeo mi se javljati visoko-frekventni zvuk, a auto je u par navrata na kratko ostao bez vuče. Prvo na što smo posumnjali jeste da se radi o kvaru turbine. Kad smo došli do nje, vidjelo se da ona ima "lufta", što je potvrdilo sumnje. Obzirom da ona košta "skromnih" 2400 km, ne preostaje mi ništa drugo nego da je repariram. Mene zanima ko to u Bosni i Hercegovini zna raditi profesionalno kao oni ljudi iz Užica.
Pozdrav svima.
dinaraaa

#2 Re: Turbina

Post by dinaraaa »

Mislim da ima kod Doboja ( u federalnom dijelu) licencirani servis.... pisalo se o tome već pa malo pročačkaj :-?
johnnie walker

#3 Re: Turbina

Post by johnnie walker »

Aha... Nešto sam načuo da je izgleda nešto slično otvoreno negdje u Velešićima oko Pany-a... Da li neko zna nešto o tome?
olensoner

#4 Re: Turbina

Post by olensoner »

Odi u Swedish Turbo-Service, pa vidi kako i sta.
http://www.turboservice.ba/
PS. O kojem autu se radi, ustvari koji je motor?
johnnie walker

#5 Re: Turbina

Post by johnnie walker »

ok, hvala
auto je kia cerato 1.5 dizel 2005 g.
Bakir1

#6 Re: Turbina

Post by Bakir1 »

sta bolan :shock:
koliko je presao auto ako nije tajna?jel ti stalno isao u safe mod?
dottore

#7 Re: Turbina

Post by dottore »

turbo servis na dobrinji
slavkoimamodilera

#8 Re: Turbina

Post by slavkoimamodilera »

johnnie walker wrote:...Mene zanima ko to u Bosni i Hercegovini zna raditi profesionalno kao oni ljudi iz Užica...
Niko
Bakir1

#9 Re: Turbina

Post by Bakir1 »

molim pokretaca teme da se javi ili privatnom porukom ili ovdje da mi kaze simptome koje je ispoljavao auto :D
Imam isti auto pa me zivo zanima
johnnie walker

#10 Re: Turbina

Post by johnnie walker »

Auto je presao 54000. Vidio sam da covjek u Hrvatskoj ima isti auto i isti problem (njegov presa 60000)...
Pa simptome sam stavio u pocetnom postu:
''Prije izvjesnog vremena počeo mi se javljati visoko-frekventni zvuk, a auto je u par navrata na kratko ostao bez vuče.''
+ upalila se check lampica...
To je to...
Volio bih kad bi mi mogli objasniti na osnovu cega ste misljenja da su oni na Dobrinji profesionalni, odnosno, zasto jedan kolega odgovara da nema u BiH niko da to zna raditi kao ekipa iz Uzica... ;-)
Bakir1

#11 Re: Turbina

Post by Bakir1 »

kod mene je auto presao 30.000 km,nemam problema oko motora nikakvih,prije par dana mi se pojavila neka greska 4xxx oko lambda sonde koliko sam uspio ocitati,malo pojacano auto dimi ali ide kao i prvi dan,turbina mi nije ni na kraj pameti ali evo vidim da je to vec drugi slucaj tvoj i covjeka prije tebe,pa cu morati prevencije radi provjeriti svoju.
Hvala na javljanju pozdrav
shlauf

#12 Re: Turbina

Post by shlauf »

Ima u Hotonju prije Vogošće firma "GABELJIĆ" koja vrši repaturu turbina i hladnjaka. Mog jarana oderao za navodnu reparaciju, donijeli mu unutrašnji dio sa propelerima koji nema lufta, to platili 100,oo KM + njegova usluga 400,oo KM. Imao je garanciju godinu dana i samo heftu prije isteka garancije crkla opet. Radilo se o Pežou 406. Reklamirao jaran i ponovo su mu prepravku uradili. Odmah je jaran UDAO auto. Mi smo pregledavali turbinu kad smo je prvi put preuzimali. Ma samo prepakovao osovinu sa propelerima i sprejom prefarbao turbinu. A sve to momački naplatio. Ko mu ode kukala mu majka.

P.S. Na prvoj stranici Oglasa - dio sa autima i djelovima - sam viđao da neko reklamira popravak turbina

alee aleeee :dance:
Betand

#13 Re: Turbina

Post by Betand »

žao mi je što imaš problem s Kiom , šajze , mani se ovih u Bosni, nego kontaktiraj ove u Uzicu i hvataj se njih , i put i njihov rad kako čujem od raje , doći če manje nego što će te ovi ovdje oplesti po šlajpeku
johnnie walker

#14 Re: Turbina

Post by johnnie walker »

Rezime:
- ovi "Šveđani" s dobrinje (Aerodrom) švedski i naplaćuju - traže za repariranu turbinu 850 km. Nije malo...
- Užice je ok, ali pogledajte šta se dešava... Pa tamo više ni Tito nije siguran da ga neće uhapsiti, kad pređe granicu.
I pored očigledne profesionalnosti koju ova firma ispoljava, njima se (Srbijancima), nakon svega, više jednostavno ne može vjerovati. Znači, ko je god bio u armiji BiH, neka zaboravi Užice. I oni koji nisu bili u vojsci, neka ga zaborave, jer ljudi jednostavno imaju neke svoje spiskove, po kojima hapse, i ako si Bošnjak ili Hrvat, zaboravi tu priču. Žalosno...
- ove u Doboju ne hvale nešto pretjerano, a za ekipu iz Hotonja - no coments.

Elem... Volio bih, ako ima neko kakva iskustva sa turbo servisom iz Velešića da mi javi, pa ako su ok da idem kod njih.
suljke

#15 Re: Turbina

Post by suljke »

Halo politicar
Niko ti ne govori da ides u Uzice.
Turbina se preda na autobus za Uzice, jave ti kad je gotovo i preuzmes isto sa autobusa.
goran288

#16 Re: Turbina

Post by goran288 »

suljke wrote:Halo politicar
Niko ti ne govori da ides u Uzice.
Turbina se preda na autobus za Uzice, jave ti kad je gotovo i preuzmes isto sa autobusa.
taman tako,vidis ti koliko su ljudi optereceni....
Bakir1

#17 Re: Turbina

Post by Bakir1 »

ima druga varijanta.autootpad formula doboj jug imaju matrixa 1,5 crdi 3 cilindra razbijenog ali je motor bio citav.turbo ti odgovara,proguglaj malo na internetu za broj mislim da ima negdje.
ili ako ti je ta opcija van pameti ima ovo:
http://www.motoso.de/turbolader+hyundai ... 459ccf.htm
orginalni dio samo duplo skuplji od reparacije,pa razmisli.
johnnie walker

#18 Re: Turbina

Post by johnnie walker »

E hvala Bakire za korisne informacije. Nasao sam onog covjeka za matrixa, ali, na zalost, prodao vec.
Ova opcija druga nije losa (Njemacka), samo ne kontam na koju foru je duplo jeftinije nego kod nas:
:?
u nas 2500 km nova, a ova 1250.
Suljke, pretpostavljam skraceno od Sulejman, zdravo ti razmisljas, konstruktivno i poslovno - tako sam i ja
prije. Naglasak je na rijeci prije, jer i pored najbolje volje da zaboravim sva sranja i zulume koje smo
pretrpjeli od ljudi s one strane Drine, oni mi ne daju da se oslobodim toga. Sve se covjek nada stat ce jednom,
pa cemo se okrenuti privredi, poslovnoj saradnji, nekom boljitku, necemu... Medutim oni nikad ne miruju:
jucer Ilija Jurisic, danas Ejub Ganic, sutra... ??? Sta hoce? Hoce da dokazu da su eto svi podjednako krivi,
i takav shit... J..i ga, po njima mi se nismo trebali braniti, nego cekati da nam se dese razni Prijedori, Srebrenice i sl. mjesta.
Ukratko, moj Suljke, zalosna istina glasi ovako: dobri smo im samo da im punimo kesu. Ti dela, a ja cu gledat da to zaobidem.
Ne kazem, nisu svi isti, ali po onome sto trenutno vidimo, u njih je jos uvijek politika spram Bosnjaka i Hrvata, ona Milosevicevska.
Nije mi drago sto je to tako, ali zabadat glavu u pijesak i sutat, vala necu.
Ovdje je odgovor i za Gorana.
HAVANA

#19 Re: Turbina

Post by HAVANA »

:shock: :lol: :lol: :lol:
Prvo na temi o toyoti pa sad i na turbini :lol: :-)
Post Reply