TURBINA ! HITNO !

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ned071

#101 Re: TURBINA ! HITNO !

Post by Ned071 »

meni je aid dzambo preporucio auto ivan, nova bila. Hvale ga ljudi...
shlauf

#102 Re: TURBINA ! HITNO !

Post by shlauf »

konektovan wrote:Kolega na golfu lV tdi uradio u swedish turbo servisu reparaciju, nesto vise od godinu proslo, sve ok, drugi kolega u Kiseljaku prije godinu na octaviji mk2 tdi, sad za sad, bez problema. Mislim da malo podcjenjujete i nase servise koji se bave tim poslom. Ja sam cuo dosta pohvala takodjer za Ac Ganjgo, Doboj jug, ako se ne varam. Moj bivsi sef je radio na defenderu turbinu u Uzicu, prije nekih sedam godina, i nakon mjesec dana morao reklamirati. Iz drugog pokusaja, turbina je bila ok duze vrijeme, pa je auto ako i prodato. Svugdje ima reklamacija, a ako ljudi stanu iza toga, ne vidim neki problem.
Kako nije problem, plaća se skidanje turbine, pa odnesi je kod majstora i kad je "naprave" opet nazad da je vrate na auto. To neko plaća a to je vlasnik auta.
HAVANA

#103 Re: TURBINA ! HITNO !

Post by HAVANA »

Pa odes u oficijelni servis i zamijenos turbinu. :D Ko pista. :D Jedino je problem sto ko svi za sve hoce sto jeftinije.To su reparirane turbine na kojim se moze desiti problem,ako ljudi uvaze reklamaciju, to je ok.Rizik jeftinije kupovine.A poseban problem za te ljude su neuki majstori.Daj ti njemu novu glanc za recimo hdi motor...ako ne zna sta i kako treba ,jebace joj nanu naninu.Onda taj sto je kupio ode ovom sto je pravio i reklamira, a covjek nit luk jeo,nit luk miriso. :roll: Nista u zivotu nije jednostavno,ni crno bijelo.To saznas istog momenta kad se pocnes baviti nekim privatnim poslom i pocnes raditi sa ljudima.U uzice nema potrebe da se ide vec dugo.Napreduju ljudi i ovde sa opremom i znanjem.Konkretno gabeljic je uzeo sad nedavno i bolje masine nego sto ima onaj u uzicu.Taj neki ganjgo sam isto cuo da dobro radi.Cak je poceo raditi i nabavio masinu za reparaciju onih waglera,wanglera ,kako li se zove ono kino od automatskih mjenjaca.To mi je vec nepoznanica i nemam pojma kako to ide i funkcionise li.Ja licno bi to novo kupio da mi treba.
commendatore

#104 Re: TURBINA ! HITNO !

Post by commendatore »

bosnju otjeras ko vlada drakulu kad mu pokazes benzinca.... jebi ga to puno trosi djeces to ba.... 1,9 tdi se ne kvari a 1,9 sdi bolje ide od svega u zivotu.... da ima 1,9 sdi porše joj kako bi bosnjakoid bijo sretan subhanela..... e kad rikne zamajac kad rikne turbina.... ode eger odu vakum crijeva i maf joj onda je to problem kako nije moguce dje ce 1.9 tdi da se kvari meni rekli ne kvari se..... aj kupi novu turbinu uh 750-1000 € ojersona..... aj repariraj na kredit,.... ha ja,....

e kad to kao popravi otvori novu temu,....

tema-ne radi mi kastofon u golfu V 1,9 TDI.....
tempuser

#105 Re: TURBINA ! HITNO !

Post by tempuser »

konektovan wrote:Kolega na golfu lV tdi uradio u swedish turbo servisu reparaciju, nesto vise od godinu proslo, sve ok, drugi kolega u Kiseljaku prije godinu na octaviji mk2 tdi, sad za sad, bez problema. Mislim da malo podcjenjujete i nase servise koji se bave tim poslom. Ja sam cuo dosta pohvala takodjer za Ac Ganjgo, Doboj jug, ako se ne varam. Moj bivsi sef je radio na defenderu turbinu u Uzicu, prije nekih sedam godina, i nakon mjesec dana morao reklamirati. Iz drugog pokusaja, turbina je bila ok duze vrijeme, pa je auto ako i prodato. Svugdje ima reklamacija, a ako ljudi stanu iza toga, ne vidim neki problem.
Ja niko ne podcjenjujem, cijenim svaciji rad i znanje, ali koji se kod nas bave turbinama se u tom poslu relativno od nedavno, dosta njih je pocelo samo sa prepakivanjem jeftinih kitova za reparaciju, bez balansiranja itd i ja jednostavno cekam da se vremenom afirmisu da nema dileme kod nas ili Uzice. Meni je reparacija turbina postala instant specijalnost bas kao i punjenje klima. Haman su autopraone i vulkanizeri i svi oni koji su kupili aparate za punjenje postali majstori za klime, tako sa svi repariraju turbine.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#106 Re: TURBINA ! HITNO !

Post by konektovan »

tempuser wrote:
Ja niko ne podcjenjujem, cijenim svaciji rad i znanje, ali koji se kod nas bave turbinama se u tom poslu relativno od nedavno, dosta njih je pocelo samo sa prepakivanjem jeftinih kitova za reparaciju, bez balansiranja itd i ja jednostavno cekam da se vremenom afirmisu da nema dileme kod nas ili Uzice. Meni je reparacija turbina postala instant specijalnost bas kao i punjenje klima. Haman su autopraone i vulkanizeri i svi oni koji su kupili aparate za punjenje postali majstori za klime, tako sa svi repariraju turbine.
Po opremljenosti gabeljic, ganjgo, kazu cak i za unitrade da nista ne zaostaju za ovim iz Uzica, a da ih se pojavilo mnogo u zadnje vrijeme, jeste, i da nemaju svi isti kvalitet, istina, ali nije ni neka nuklearna fizika sad turbina. Ima cak i jedan nas forumas, slo burner, koji radi s tim, pa ne bi bilo lose da napise ponesto o samom procesu reparacije.
tempuser

#107 Re: TURBINA ! HITNO !

Post by tempuser »

konektovan wrote:
Po opremljenosti gabeljic, ganjgo, kazu cak i za unitrade da nista ne zaostaju za ovim iz Uzica, a da ih se pojavilo mnogo u zadnje vrijeme, jeste, i da nemaju svi isti kvalitet, istina, ali nije ni neka nuklearna fizika sad turbina. Ima cak i jedan nas forumas, slo burner, koji radi s tim, pa ne bi bilo lose da napise ponesto o samom procesu reparacije.
Sve ja to postujem, postujem i investiciju, postujem i znanje, postujem i odluke drugih da repariraju kod nas, ali za mene te stvari nisu binarne, kupio si opremu i automatski si jednak sa drugima. Znanje, iskustvo koji si jednako bitni kao i oprema, a za koje se vezu povjerenje i tradicija dolaze s vremenom, a ne s opremom.
drndalo

#108 Re: TURBINA ! HITNO !

Post by drndalo »

I ja to isto htjedoh reci... Masine su dobrodosao plus, ali moja iskustva sa spurama kazu da je bolji dobar majstor koji zna i hoce sa kanapom, nego neko preko neke stvari sa laserima...
Post Reply