Tura
Moderator: anex
-
_BosanaC
#1 Tura
Sinoc sjedimo i uz pivo raspravljamo gdje odraditi kakvu turu, a da nije plaho daleko.
Prva opcija:
Druga gimnazija, kombi do Nahoreva, preko Crepoljskog na Bukovik. Kome ostane snage, iako nije uopste zamorno, sprasiti na Skakavac, pa povratak ili preko Sedam vrela ili istim putem. Nocenje u domu na Bukoviku.
Druga opcija:
Bus do Ljubovcica, preko Bora i Salihagine bajte na Podgradinu. Sutradan ko bude voljan sprasiti Stanari - Sitnik, mozda i ostati jednu noc na Sitniku, pa nedelja povratak nazad.
Slobodne aktivnosti tipa rostiljanje, sjedeljke uz gitaru i slicno se podrazumjevaju.
Ostale opcije su u glavnom bile vezane za malkice teze ture za totalne pocetnike tipa Prenja i Cvrsnice, tako da mislim da nema potrebe ovdje da ih navodim.
Ima li ko zainteresovan, za koju od opcija, koji bi vikend odgovarao (osim narednog)?
Uzdravlje!
Prva opcija:
Druga gimnazija, kombi do Nahoreva, preko Crepoljskog na Bukovik. Kome ostane snage, iako nije uopste zamorno, sprasiti na Skakavac, pa povratak ili preko Sedam vrela ili istim putem. Nocenje u domu na Bukoviku.
Druga opcija:
Bus do Ljubovcica, preko Bora i Salihagine bajte na Podgradinu. Sutradan ko bude voljan sprasiti Stanari - Sitnik, mozda i ostati jednu noc na Sitniku, pa nedelja povratak nazad.
Slobodne aktivnosti tipa rostiljanje, sjedeljke uz gitaru i slicno se podrazumjevaju.
Ostale opcije su u glavnom bile vezane za malkice teze ture za totalne pocetnike tipa Prenja i Cvrsnice, tako da mislim da nema potrebe ovdje da ih navodim.
Ima li ko zainteresovan, za koju od opcija, koji bi vikend odgovarao (osim narednog)?
Uzdravlje!
- Bumbar
#3 Re: Tura
Meni je sasvim svejedno ali treba imati na umu da sam pocetnik_BosanaC wrote:Sinoc sjedimo i uz pivo raspravljamo gdje odraditi kakvu turu, a da nije plaho daleko.
Prva opcija:
Druga opcija:
Uzdravlje!
-
_BosanaC
Sta ja znam... Prosle godine u oktobru smo vodili jednu curu na Podgradinu, koja u zivotu nije na planini bila ali je imala jaku zelju. I jesmo hodali s njom dobrih skoro pet sati, a od Ljubovcica do gore se inace popnemo za maksimalno sat i pol... Eno je sada aktivnija od pola "aktivnih" koje ja poznajem 
-
tigris
Bumbar wrote:Nije problem nastaviti biti aktivan i zaljubiti se u to ali se ne treba preforsirati previse prvi put.
ja skoro svakog vikenda idem na pjesacenje i kako neko rece nema lose ture.........
mislim da je za pocetnike odlicna tura cavljak-bukovik.......nema puno uspona ,ma ne moze se ni nazvati usponom,imaju klupe za sjesti malo odmoriti calabrcnuti stagod........obicno svi bez problema stignu do bukovika kad idu prvi put.........
kolko ja znam od vjecnice polazi autobus za barice........a od barica do cavljaka se moze precicama za jedno 10-15 min stici do gore i eto
ili probati stopom eventualno.............