Tupperware - IMA LI KO...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

sicky

#51 Re: Tupperware - IMA LI KO...

Post by sicky »

forumasica wrote:Nudili su mi nedavno sudje od plastike, poznati Tupperware, posto ga nisam koristila, KAKVA SU VASA ISKUSTVA ?? Zvuci OK, malo je skupo, al ako valja... :?
neš' se pokajat' samo da znaš... :-)
sicky

Post by sicky »

miranda_ wrote:pa stvar je u tom..sto npr kad imas zepter posudu i stavis npr narezan sir unutra,isisas zrak iz posude i stvara se vakum,i sir je kao nov kad otvoris posudu..ne susi se :D
:shock:
iz zeptera isisavaš zrak?
mi imamo sve od Zeptera već 20tak godina..još nikad nismo naišli na "isisivačku posudu" :-)
a za tupperware-....ok :D
idic

Post by idic »

Obična plastika kao i svaka druga posuda sa poklopcem, cijena pretjerana. Imam par stavari i obične plastične posude sa poklopcem nimalo ne zaostaju po kvalitetu. Moja mama je kupila njihov bokal po cijeni od 25 KM, a ja isti takav identičan u Merkatoru sa još 4 čaše u kompletu za 6 KM.
Sve te firme koje se bave akviziterskom prodajom šatro bez poreza ti zaračunaju u cijenu sve moguće provizije osoba koje stoje u lancu te prodaje i samim tim ti povećavaju cijenu proizvoda za nekoliko puta.
To isto mislim za Zepter, njihovi proizvodi nisu ništa kvalitetniji od bilo kojeg drugog posuđa iste vrste, a cijena astronomska. Na zapadu masovno preko medija upozoravaju ljude da ne podliježu njihovoj reklami i ne kupuju takve proizvode jer su višestruko skuplji od njihove stvarne vrijednosti ili bilo kojeg sličnog proizvoda iste vrste kupljenog u prodavnici.
Znači Tupperware, Zepter, Golden, RSI ( nevenova mast kod njih košta 30 KM u prodavnici ista košta 9 KM ) sve su precijenjeni proizvodi gdje iste ili slične po kvalitetu možete puno jeftinije kupiti u prodavnici. :)
GBYou!

Post by GBYou! »

idic wrote:Obična plastika kao i svaka druga posuda sa poklopcem, cijena pretjerana. Imam par stavari i obične plastične posude sa poklopcem nimalo ne zaostaju po kvalitetu. Moja mama je kupila njihov bokal po cijeni od 25 KM, a ja isti takav identičan u Merkatoru sa još 4 čaše u kompletu za 6 KM.
Sve te firme koje se bave akviziterskom prodajom šatro bez poreza ti zaračunaju u cijenu sve moguće provizije osoba koje stoje u lancu te prodaje i samim tim ti povećavaju cijenu proizvoda za nekoliko puta.
To isto mislim za Zepter, njihovi proizvodi nisu ništa kvalitetniji od bilo kojeg drugog posuđa iste vrste, a cijena astronomska. Na zapadu masovno preko medija upozoravaju ljude da ne podliježu njihovoj reklami i ne kupuju takve proizvode jer su višestruko skuplji od njihove stvarne vrijednosti ili bilo kojeg sličnog proizvoda iste vrste kupljenog u prodavnici.
Znači Tupeware, Zepter, Golden, RSI ( nevenova mast kod njih košta 30 KM u prodavnici ista košta 9 KM ) sve su precijenjeni proizvodi gdje iste ili slične po kvalitetu možete puno jeftinije kupiti u prodavnici. :)
Po tebi ispade isto PVC plastikurina iz Mercatora kao i TW.... a o serpama da ne govorim.... Ako imas samo bokal, budi hadzija pa kupi mami posudu za suhomesnate namirnice, za meso ili povrce pa daj mami da napise komentar, a ti hajd u Mercator pa kupuj... evo ti par prijedloga da ti se mama uvjeri u kvalitet...
[/img]http://img220.imageshack.us/img220/3354 ... r8.jpg[img]
[/img]http://img180.imageshack.us/img180/3646 ... b0.jpg[img]
[/img]http://img220.imageshack.us/img220/6531 ... c0.jpg[img]
[/img]http://img253.imageshack.us/img253/959/ ... p0.jpg[img]
[/img]http://img220.imageshack.us/img220/2879 ... q0.jpg[img]
[/img]http://img220.imageshack.us/img220/6155 ... x20zd8.jpg
GBYou!

Post by GBYou! »

Image
housewife

Post by housewife »

idic wrote:.... Na zapadu masovno preko medija upozoravaju ljude da ne podliježu njihovoj reklami i ne kupuju takve proizvode jer su višestruko skuplji od njihove stvarne vrijednosti ili bilo kojeg sličnog proizvoda iste vrste kupljenog u prodavnici.
Znači Tupperware, Zepter, Golden, RSI ( nevenova mast kod njih košta 30 KM u prodavnici ista košta 9 KM ) sve su precijenjeni proizvodi gdje iste ili slične po kvalitetu možete puno jeftinije kupiti u prodavnici. :)
Na zapadu Tupperware možeš kupiti u prodavnici. Cijene - malo manje ili iste kao što su cijene kod nas. Kupovala, pa znam.
GBYou!

Post by GBYou! »

Image
Image
GBYou!

Post by GBYou! »

Image
Image
Image
housewife

Post by housewife »

imam i ovo zvono za tortu.
Ko pravi kolače zna koliko dugo se u običnim posudama šlag može održati na torti, a da pristojno izgleda- dan, najviše dva...eh, a ispod ovog zvona puno puno duže.
idic

Post by idic »

GBYou! wrote:
idic wrote:Obična plastika kao i svaka druga posuda sa poklopcem, cijena pretjerana. Imam par stavari i obične plastične posude sa poklopcem nimalo ne zaostaju po kvalitetu. Moja mama je kupila njihov bokal po cijeni od 25 KM, a ja isti takav identičan u Merkatoru sa još 4 čaše u kompletu za 6 KM.
Znači Tupeware, Zepter, Golden, RSI ( nevenova mast kod njih košta 30 KM u prodavnici ista košta 9 KM ) sve su precijenjeni proizvodi gdje iste ili slične po kvalitetu možete puno jeftinije kupiti u prodavnici. :)
Po tebi ispade isto PVC plastikurina iz Mercatora kao i TW.... a o serpama da ne govorim.... Ako imas samo bokal, budi hadzija pa kupi mami posudu za suhomesnate namirnice, za meso ili povrce pa daj mami da napise komentar, a ti hajd u Mercator pa kupuj... evo ti par prijedloga da ti se mama uvjeri u kvalitet...
[/img]http://img220.imageshack.us/img220/3354 ... r8.jpg[img]
[/img]http://img180.imageshack.us/img180/3646 ... b0.jpg[img]
[/img]http://img220.imageshack.us/img220/6531 ... c0.jpg[img]
[/img]http://img253.imageshack.us/img253/959/ ... p0.jpg[img]
[/img]http://img220.imageshack.us/img220/2879 ... q0.jpg[img]
[/img]http://img220.imageshack.us/img220/6155 ... x20zd8.jpg

Imam više stvari koje sam kupila prije par godina i znam o čemu govorim, dizajn je malo ljepši ali kvaliteta ista. mani je žena na prezentaciji u mojoj kući započela priču kao u ovim posudama se transportuju ljudski organi za transplataciju............. :lol: ma daj.............. :D
GBYou!

Post by GBYou! »

Imam više stvari koje sam kupila prije par godina i znam o čemu govorim, dizajn je malo ljepši ali kvaliteta ista. mani je žena na prezentaciji u mojoj kući započela priču kao u ovim posudama se transportuju ljudski organi za transplataciju............. :lol: ma daj.............. :D[/quote]

Ne transpotuju se organi u Tupperware posudama, vec u posudama koje su napravljene od iste vrste medicinske plastike, koja je prilagodjena nasem oranizmu. Radi se o plasticnim masama POLIETILEN, POLIPROPILEN I POLIKARBONAT, a TW jedini na svijetu ima licencu da koristi ovu vrstu plastike za pravljenje posuda za cuvanje hrane. Sama sam se uvjerila u to sto mi je prijateljica rekla (a i kopala po internetu) kad sam primjetila da na posudi TW ostane fleka (ofarba se) ako se u njoj nalazi pokvarena namirnica. Sto ce reci, reaguje na neispravnu namirnicu....
sicky

Post by sicky »

GBYou! wrote:Imam više stvari koje sam kupila prije par godina i znam o čemu govorim, dizajn je malo ljepši ali kvaliteta ista. mani je žena na prezentaciji u mojoj kući započela priču kao u ovim posudama se transportuju ljudski organi za transplataciju............. :lol: ma daj.............. :D
Ne transpotuju se organi u Tupperware posudama, vec u posudama koje su napravljene od iste vrste medicinske plastike, koja je prilagodjena nasem oranizmu. Radi se o plasticnim masama POLIETILEN, POLIPROPILEN I POLIKARBONAT, a TW jedini na svijetu ima licencu da koristi ovu vrstu plastike za pravljenje posuda za cuvanje hrane. Sama sam se uvjerila u to sto mi je prijateljica rekla (a i kopala po internetu) kad sam primjetila da na posudi TW ostane fleka (ofarba se) ako se u njoj nalazi pokvarena namirnica. Sto ce reci, reaguje na neispravnu namirnicu....[/quote]

sad možeš zamisliti kako se moja mama rasplakala kad je jednom uključila rernu, a nekim slučajem je u njoj bila ostavljena TW kutija, pa je od nje ostao samo rub i poklopac :shock: :roll: :)
GBYou!

Post by GBYou! »

I meni se jednom slicna stvar desila, ostavila na sporetu omiljenu mi posudu, pa ukljucih kaficu da pristavim... kad se upucala nisam!
spectra

Post by spectra »

GBYou! wrote:Evo da dam i ja svoje misljenje na ovu temu. Tupperware imam i koristim maksimalno vec 8 godina, a kad nas postoji mislim 10. Moja mama je dobila prije 20 godina u Njemackoj jednu posudu na poklon i koristimo je i danas, ruzna boja ali funkcionise kao da je nova! Svi ljudi koji pljuju po ovim proizvodima ili ih nisu koristili kako treba ili ih nemaju pa da prostite lupaju gluposti. Ja otkad koristim TW prestala sam bacati hranu, na pijacu idem jednom mjesecno, vece kolicine povrca spremim u za to namjenjene posude i ostane svjeze 20 dana. Prosle godine sam kupila nozeve i prezedovoljna sam, neko spomenu sjecka, jest da kosta 100 km, ali je super, sjecka sve zivo ima extra ostre nozeve i to sve bez struje! Inace, ova firma postoji od 1944 god, moze se naci u preko 100 zemalja svijeta, dobila je brojne negrade ze kvalitet i design, a cijena je visoka jer su proizvodi napravljeni od medicinske plastike, namjenjene za cuvanje namirnica a ne od OTROVNOG PVC-a. Pogledajte malo na internetu... Moje prijateljica radi (akviziter je ) u TW odatle znam ove pojedinosti. Ponavljam, napisah ovoliko prvenstveno iz razloga sto sam prezadovoljna ovim proizvodima!
Samo malko da te ispravim, upravo sam govorila iz licnog iskustva. Imala sam par tih zdjela i koristila sam ih, i vidjela -zdjela ko zdjela, plastika ko plastika..nista posebno... na kraju ih dala mami...

Samo me zanima kako ih to treba koristiti ako ih "neki nisu koristtili kako treba"? Nisam dobila nikakav tutorijal uz zdjelu. :)

A na kraju krajeva ja nisam tip koji bi drzao povrce u zdjeli 20 dana..pa mozda je tu bio problem! :-D
surajaa

Post by surajaa »

Moja mama je sebi kupila pravougaonu kutiju za rolat i ovo "zvono" za rolat, kutiju za hljeb i tri zdjele u kompletu i kaze da se nikad nije pokajala.

Znam da u velikoj plavoj zdjeli najcesce drzi vlasicki sir i ako joj se desi da nekad zaboravi promijeniti vodu u kojoj se sir potopi, ona se ne nervira, jer zna da se odlicno odrzao, cak i pod takvim uslovima...

P.S. nisam vicna u kuhinji, samo prenosim iskustva iz kuce 8)
GBYou!

Post by GBYou! »

spectra wrote:
GBYou! wrote:Evo da dam i ja svoje misljenje na ovu temu. Tupperware imam i koristim maksimalno vec 8 godina, a kad nas postoji mislim 10. Moja mama je dobila prije 20 godina u Njemackoj jednu posudu na poklon i koristimo je i danas, ruzna boja ali funkcionise kao da je nova! Svi ljudi koji pljuju po ovim proizvodima ili ih nisu koristili kako treba ili ih nemaju pa da prostite lupaju gluposti. Ja otkad koristim TW prestala sam bacati hranu, na pijacu idem jednom mjesecno, vece kolicine povrca spremim u za to namjenjene posude i ostane svjeze 20 dana. Prosle godine sam kupila nozeve i prezedovoljna sam, neko spomenu sjecka, jest da kosta 100 km, ali je super, sjecka sve zivo ima extra ostre nozeve i to sve bez struje! Inace, ova firma postoji od 1944 god, moze se naci u preko 100 zemalja svijeta, dobila je brojne negrade ze kvalitet i design, a cijena je visoka jer su proizvodi napravljeni od medicinske plastike, namjenjene za cuvanje namirnica a ne od OTROVNOG PVC-a. Pogledajte malo na internetu... Moje prijateljica radi (akviziter je ) u TW odatle znam ove pojedinosti. Ponavljam, napisah ovoliko prvenstveno iz razloga sto sam prezadovoljna ovim proizvodima!
Samo malko da te ispravim, upravo sam govorila iz licnog iskustva. Imala sam par tih zdjela i koristila sam ih, i vidjela -zdjela ko zdjela, plastika ko plastika..nista posebno... na kraju ih dala mami...

Samo me zanima kako ih to treba koristiti ako ih "neki nisu koristtili kako treba"? Nisam dobila nikakav tutorijal uz zdjelu. :)

A na kraju krajeva ja nisam tip koji bi drzao povrce u zdjeli 20 dana..pa mozda je tu bio problem! :-D

Moras pravilno zatvoriti poklopac, jer Tupperware zjela je samo zdjela bez poklopca. Mora se vakumirati poklopac tj. pravilno zatvoriti. Sto se tice drzanja povrca 20 dana... nesto mi je veci merak citati ili izaci nego svaki cas skakati po pijacama i misliti sta mi treba, zato sa kod mene kupi npr. puno mrkve, persuna i sl. i drzim u veeeliikoj posudi sve dok sve ne potrosim
forumasica

Post by forumasica »

GBYou! wrote:Image
Ovo dobro izgleda.... :shock: :shock: :shock:
sicky

Post by sicky »

GBYou! wrote: Moras pravilno zatvoriti poklopac, jer Tupperware zjela je samo zdjela bez poklopca. Mora se vakumirati poklopac tj. pravilno zatvoriti. Sto se tice drzanja povrca 20 dana... nesto mi je veci merak citati ili izaci nego svaki cas skakati po pijacama i misliti sta mi treba, zato sa kod mene kupi npr. puno mrkve, persuna i sl. i drzim u veeeliikoj posudi sve dok sve ne potrosim
jel' to ona pravougaonik sa valovitim poklopcem :D
kod mene je teget plava :-)
GBYou!

Post by GBYou! »

sicky wrote:
GBYou! wrote: Moras pravilno zatvoriti poklopac, jer Tupperware zjela je samo zdjela bez poklopca. Mora se vakumirati poklopac tj. pravilno zatvoriti. Sto se tice drzanja povrca 20 dana... nesto mi je veci merak citati ili izaci nego svaki cas skakati po pijacama i misliti sta mi treba, zato sa kod mene kupi npr. puno mrkve, persuna i sl. i drzim u veeeliikoj posudi sve dok sve ne potrosim
jel' to ona pravougaonik sa valovitim poklopcem :D
kod mene je teget plava :-)
Image

Nije nego ova... samo je kod mene zuta velika od 8l
sicky

Post by sicky »

e neJmam tu, ali imam drugu veeeeliku bijelu..moRe bit' da joj nađem sliku :D
GBYou!

Post by GBYou! »

Ove sa valovitim dnom su ti suuupeej za povrce, kao i one sto imaju resetku na dnu, ne samo za povrce, nego i za voce, meso, ribu... :razz:
MUMI

Post by MUMI »

Za ljude koji provode na poslu izmedju osam i deset sati dnevno TUPPERWARE je zakon. Preko vikenda napravis rucak za svaki radni dan u sedmici, poslazes u TUPPERWARE i nema brige za djecu i ostale ukucane.
MOJ SE ZIVOT PROMIJENIO KADA SAM UPOZNALA TUPPERWARE PRIJE SEDAM GODINA.
latinalover

Post by latinalover »

doli_bell wrote:
Nudili su mi nedavno sudje od plastike, poznati Tupperware, posto ga nisam koristila, KAKVA SU VASA ISKUSTVA ?? Zvuci OK, malo je skupo, al ako valja...
Valja i obavezno kupi, bar jednu posudu. Jeste skupo ali se na kraju isplati. Ja sam krenula od jedne posude, kao hajd' da ne odem sa prezentacije a da nista nisam kupila :roll: . Bila sam pravo skepticna sve dok je nisam pocela koristiti i sad sam vec postala pravi fan Tupperware posudja :D
Mrkva mi u onoj posudi sa dugmicima stoji po 1-2 mjeseca (ako je ne koristim, naravno :D ) ali meni je bitno da mi je uvijek dostupna i svjeza. Mikser koji na prezentacijama reklamiraju za pravljenje palacinki i slicno, ja koristim za drzanje poli salame. Ma, ne smijem sada ni nabrajati sta sam sve kupila :D ali ne kajem se, isplatilo se.
ja imam jedan shaker i kad sam procitao ovaj post..otisao sam da vidim sta je..kad ono na njemu pise TUPPERWARE.....ili kako vec...

to je moja mama kupila negdje 98-e ...otkad to imam nikad mi nije palo na pamet da palacinke pravim onim mikserom na struju......od tih na struju uvijek grudvica ostane...a od ovog shakera..mozes grudvice na prste prebrojat..

a da to nisu obicne stvari....kad sam nasuo vode i bezveze miksao...da vidite vira koliki je kad se stane...
forumasica

Post by forumasica »

Evo mene :-D nakon duze vremena... Kupila sm par stvari od Tupperware, isprobala i prezadovoljna sam! Hrana zaista ostane duze svjeza, posude vrijede svake pare. Hvala puno svima koji su mi pomogli...
nadia

Post by nadia »

Mene je malo iznenadilo da je ova tema ovoliko aktuelna, kod nas je TW bio aktuelan prije nekoliko godina, moja mama je pravi potrosac pa je skolski pokupovala sve sto se moglo kupiti :shock: Ja koristim svo to posudje, ali i sama mislim da je tek nesto dizajn ljepsi i plastika malo cvrsca. Ja licno ne bih davala toliki novac za plasticne zdjele, mislim da se jednako lijepe mogu naci jeftinije, a to za izdrzljivost, mislim da opet nije zdravo tako duze hranu drzati u tome. Jeste li ikada primejtili koliko se te zdjele usmrde, kako uvuku u sebe miris ako je u njima bilo nesto s lukom isl.
Da im je cjena nesto manja to bi iblo opravdano,ali znam da su pojedine zdjele bile preko 100 KM i to mi nije ok..
Imamo i mi i shakere, i zvono, i sve moguce zdjele, tacne itd :-)
Post Reply