tunel ciglane !

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
felichi

#1 tunel ciglane !

Post by felichi »

danas je pocela obnova tunela ciglane. jedna citava traka je potpuno
zatvorena tako da se saobracaj naizmjenicno pusta semaforom.
kolone su na oba kraja, a tu je i prije bilo mjesto otezanog saobracaja.
pjesaci su izvukli najdeblji kraj. svejedno je pakao proci na nogama kroz
tunel, a za vrijeme radova vjerovatno ce biti i nemoguce.

sve ovo bilo bi shvatljivo da nema
JOS JEDNA FUNKCIONALNA CIJEV TUNELA SA DVIJE TRAKE!!!!

pa zar nisu mogli otvoriti ovu cijev samo za vrijeme trajanja
radova koji ce se vjerovatno otegnuti ko zna koliko?
svico draga...
karanana

#2 Re: tunel ciglane !

Post by karanana »

druga cijev je puna nasih tenkova i artiljerije
felichi

#3 Re: tunel ciglane !

Post by felichi »

jedino to...
samo malo

#4 Re: tunel ciglane !

Post by samo malo »

karanana wrote:druga cijev je puna nasih tenkova i artiljerije
Haha tacno, ajoj kad se sjetim, ta artiljerija iz tunela je jednako efikasno tukla i Poljine i moje naselje. Ne ponovilo se, raja se skriva od srpskih artiljeraca sa Poljina, a sa druge strane odjednom doleti granata iz tunela, to je raja zvala prdavci jer nisu mogli dobaciti do Poljina vrlo cesto (granate haman rucna proizvodnja), pa padaju po nasim glavama. Bilo je tu i ranjenih i poginulih od "prijateljske vatre".

Inace je ta druga cijev bila namijenjena za nekakvu transferzalu prema Pofalicima, imaju dole ispod tunela prema Velesicima nosaci za vijadukt izljeveni, to je trebalo ici iznad pruge i tog dijela Velesica i spustati se "na zemlju" negdje kod hotela Grand, pa dalje prema Pofalicima. Kao nekakva zaobilaznica, ali kao i mnogo toga, zaboravljen projekat.
zecko_kupuz

#5 Re: tunel ciglane !

Post by zecko_kupuz »

Taj projekat je prije koju godinu aktueliziran, uporedo s gradnjom prve transverzale, ali naravno, novac i imovinski odnosi su uvijek problem. Ipak, trebali bi ga uskoro početi raditi kao dio projekta gradskog autoputa. Ne može prva transverzala dugo opstati bez ovog projekta.
Pacificgirl

#6 Re: tunel ciglane !

Post by Pacificgirl »

I, jel završen tunel konačno? Rekoše 10-ak dana...I ako je završen, kakav je sad?
zecko_kupuz

#7 Re: tunel ciglane !

Post by zecko_kupuz »

I ako je "završen", završeni su samo molerski radovi. Naknadno će sanirati samu cestu, kao i osvjetljenje. Dakle, potpuni završetak se može očekivati za koji mjesec (ako to budu radili ove godine uopšte :-) ).
Pacificgirl

#8 Re: tunel ciglane !

Post by Pacificgirl »

zecko_kupuz wrote:I ako je "završen", završeni su samo molerski radovi. Naknadno će sanirati samu cestu, kao i osvjetljenje. Dakle, potpuni završetak se može očekivati za koji mjesec (ako to budu radili ove godine uopšte :-) ).
A dobro, po meni je to jedan od bolje osvijetljenih tunela kod nas, samo nek radi normalno. :D
KadSeMrtviProbudimo

#9 Re: tunel ciglane !

Post by KadSeMrtviProbudimo »

A ko ste vi ?
karanana

#10 Re: tunel ciglane !

Post by karanana »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
A ko ste vi ?
ne smijem da ti kazem. da ne odajem planove.
KadSeMrtviProbudimo

#11 Re: tunel ciglane !

Post by KadSeMrtviProbudimo »

karanana wrote:
A ko ste vi ?
ne smijem da ti kazem. da ne odajem planove.
Reci onda ko su Oni :D
zonbirile

#12 Re: tunel ciglane !

Post by zonbirile »

na završenom tunelu se vidi sav jad i očaj naših asfaltera,pa nisu u stanju 100 m asfaltirati bez valova-tuga.A tek signalizacija,pa ono se neko zajebaje,crte "pijane"
mayab

#13 Re: tunel ciglane !

Post by mayab »

Eno vidim i onaj manji tunel na Ciglanama, kada se popne uz Odobasinu ulicu,odnosno s druge strane od Robota Ciglane, osvijetljen, još kad bi ga ofarbali, bilo bi puno bolje.To je bila prava zona (su)mraka :D
jasana

#14 Re: tunel ciglane !

Post by jasana »

samo malo wrote:
Haha tacno, ajoj kad se sjetim, ta artiljerija iz tunela je jednako efikasno tukla i Poljine i moje naselje. Ne ponovilo se, raja se skriva od srpskih artiljeraca sa Poljina, a sa druge strane odjednom doleti granata iz tunela, to je raja zvala prdavci jer nisu mogli dobaciti do Poljina vrlo cesto (granate haman rucna proizvodnja), pa padaju po nasim glavama. Bilo je tu i ranjenih i poginulih od "prijateljske vatre".

Inace je ta druga cijev bila namijenjena za nekakvu transferzalu prema Pofalicima, imaju dole ispod tunela prema Velesicima nosaci za vijadukt izljeveni, to je trebalo ici iznad pruge i tog dijela Velesica i spustati se "na zemlju" negdje kod hotela Grand, pa dalje prema Pofalicima. Kao nekakva zaobilaznica, ali kao i mnogo toga, zaboravljen projekat.
jeste jeste ja sam zivjela pored tunela,a kad srpska arteljerija uzvrati nazad onda naje.....mi oko tunela!!!!!!!!!!kolateralna steta!!!!!! :run:
A-R-N-I

#15 Re: tunel ciglane !

Post by A-R-N-I »

A ko ste vi ?
aaahahahahah hahahahaha :thumbup:
pezzar

#16 Re: tunel ciglane !

Post by pezzar »

Koliko ja znam, drugi tunel je poslije rata bio stovariste građevinskog materijala, a sada je deponija zaplijenjenih vozila...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#17 Re: tunel ciglane !

Post by PipiDugaDevetka »

pezzar wrote:Koliko ja znam, drugi tunel je poslije rata bio stovariste građevinskog materijala, a sada je deponija zaplijenjenih vozila...
Ne, druga cijev je Spomenik bosanskim graditeljima tunela. :D
van Basten

#18 Re: tunel ciglane !

Post by van Basten »

samo malo wrote: Inace je ta druga cijev bila namijenjena za nekakvu transferzalu prema Pofalicima, imaju dole ispod tunela prema Velesicima nosaci za vijadukt izljeveni, to je trebalo ici iznad pruge i tog dijela Velesica i spustati se "na zemlju" negdje kod hotela Grand, pa dalje prema Pofalicima. Kao nekakva zaobilaznica, ali kao i mnogo toga, zaboravljen projekat.
eh... kada bi samo izgradili ono što je neko nacrtao i započeo prije 30ak godina ovaj grad bi saobraćajno prodisao
zecko_kupuz

#19 Re: tunel ciglane !

Post by zecko_kupuz »

Druga cijev je za vodovod akobogda :D
Post Reply