Tumor jajnika/markeri
Moderator: anex
- D_i_A
#1 Tumor jajnika/markeri
Zanima me ako je neko radio markere za tumore na jajnicima,da mi pomogne da razrijesim svoj problem.Jer mi je rezultat CA-19-9 44,0* a normalno je ispod 37,0..Sad ne znam da li je to zlocudan ili dobrocudan tumor i da li cu morati da radim operaciju jajnika.Ako ima bilo ko da se u ovo razumije molim da mi se javi na ovaj post.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2 Re: Tumor jajnika/markeri
Ti trebas otici svom ginekologu sa nalazima sto prije i on ce ti reci sta dalje.
Forum nije mjesto za to, ne zezaj se sa svojim zdravljem.
Forum nije mjesto za to, ne zezaj se sa svojim zdravljem.
- vazi
#3 Re: Tumor jajnika/markeri
marekri mogu biti povecani i zbog neke infekcije ili prehlade, ne izuvaj se prije vode, vidjet ces sta ce doktor reci a do tada se nadaj dobrom. I sretno u svakom slucajuD_i_A wrote:Zanima me ako je neko radio markere za tumore na jajnicima,da mi pomogne da razrijesim svoj problem.Jer mi je rezultat CA-19-9 44,0* a normalno je ispod 37,0..Sad ne znam da li je to zlocudan ili dobrocudan tumor i da li cu morati da radim operaciju jajnika.Ako ima bilo ko da se u ovo razumije molim da mi se javi na ovaj post.
- D_i_A
#4 Re: Tumor jajnika/markeri
Vec dugo vremena imam ciste na jajnicima, stalno se povecavaju i tek sad sam radila te nalaze tako da znam da je zbog cisti, samo to pitanje oko tumora me muci.... a doktori, posjetim ih 5 i dobijem 5 razlicitih odgovora ne znam vise kome da vjerujem :/
- putujucidzindas
#5 Re: Tumor jajnika/markeri
meni markeri uvijek bili OK, a ipak su mi morali odstraniti jajnik zbog ciste (zaparvo vise nista nije ni ostalo od jajnika). Tako da ti to niej uopste neko mjerilo.
Ja sam isla kod 3 ginekologa, jedan rekao da sam grozna kako sam se zapustila, da ce mi zdravlje potpuno stradati i da moram hitno na operacciju. Drugi rekao da cemo pratiti svaka tri mjeseca, pa kad bude moralo van, onda ici na operaciju. Treci rekao da to nije nista, da to ima svaka 2. zena. Ja izabrala.
Ja sam isla kod 3 ginekologa, jedan rekao da sam grozna kako sam se zapustila, da ce mi zdravlje potpuno stradati i da moram hitno na operacciju. Drugi rekao da cemo pratiti svaka tri mjeseca, pa kad bude moralo van, onda ici na operaciju. Treci rekao da to nije nista, da to ima svaka 2. zena. Ja izabrala.