Tulic - Stochar's View

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
idic

Post by idic »

Slažem se, Tulić je postao metafora za neljudski odnos prema invalidima i svim onim koji nisu sposobni se izboriti za svoja prava, a birokratija i vlast se poigravaju sa ljudima i njihovim sudbinama, pa čak i životima. :x
erazmo

Post by erazmo »

odnos spram Tule jednak je opcem stanju/sranju u Bosni.

jebena administracija!

:x
kekec

Post by kekec »

ovdje se pokazuje kako država odlično sprovodi sve pravne regulative na OBIČNOM čovjeku, dok istovremeno ništa ne radi (ili vrlo malo) na tome da KRIMINAL ne bude LEGALAN u ovoj zemlji! fuj!
A drzava nije apstraktan pojam. Za ovaj cin, a i za sve ostale, moze se
imenovati jedno ili vise njih koji su krivi, duzni, nadlezni...
A njih nije ni briga za obicnog covjeka. Oni uglavnom, na nelegalan, a i kriminalan nacin,
nastoje napuniti svoje dzepove i zadovoljiti svoje prohtjeve.
Izbori su prilika da se isti sklone, ali prije toga mediji treba da otkriju i razotkrivaju
sve njihove negativne, nepostene i kriminalne radnje. A javni protesti, strajkovi i sl.
treba da budu nesto sto ce javnost "drzati budnom", a tim uhljupima od ljudi pokazati
da im se vrlo lako moze pravda ( zakon il´toljaga) natovariti na vrat.

Jesu li imali ikakvo bolje rjesenje od iznosenja Tulica na ulicu, ...... (Edo Majka)?
zzzzz

Post by zzzzz »

Izbori kekec??? Umjesto jednih debila birati druge.

Ja sam sve nade u snagu javnog mijenja u BiH izgubio (mada je nikad nisam ni imao) nakon slucaja Usanovic i njegovog puta u Beograd. Mozda banalan primjer ali ipak primjer klasicne izdaje, koja prolazi tek tako bez ikakvih reakcija.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

da...ne daj bože da iko spadne na to da mu/njoj išta od ove države zatreba. :sad: :sad:
erazmo

Post by erazmo »

ma kakvo javno mnijenje, ne mnijenjaju nista u svojim glavama vec godinama.
point is da medijske napise ne prate drugi organi, oni sa stvarnom vlascu, prije svega sudsko-tuzilacko-policijski.
i jos na to sve vlada smanjuje place policajcima, pa nek onda drot za tristo maruna ode uhapsiti Jatu ili Vinka Jakica.

mnogo sam besan :x
idic

Post by idic »

Na novinarima je da otkrivaju, a na policiji, tužilaštvu i sudu je da procesuiraju. Samo što niko od ovih drugih ne radi svoj posao. :x
Chopper_Horrace

Post by Chopper_Horrace »

BRUKA!!! :x :x :x :x
slika: SUDSKI IZVRSILAC IZNOSI TULICA!!!
Image
Last edited by Chopper_Horrace on 23/05/2006 14:04, edited 1 time in total.
lejlasa

Post by lejlasa »

Fena

Nakon jučerašnje deložacije porodice Tulić predstavnici Općine Centar i Kantona Sarajevo sastali su se sinoć kako bi razgovarali o mogućim načinima rješavanja ovog problema. Susret je završen u dva sata iza ponoći i nastavljen danas kako bi se postigao konačan dogovor.

Nakon sastanka nadležnih Tulići su obaviješteni da će još u toku sedmice doći u posjed svog stana iz kojeg pravno nisu ni izašli, jer rješenja koja je Općina Centar davala tokom rata smatraju se nevažećim.

Tako da je rješenje za stan u kojem su Tulići, zbog činjenice da je stan oca Nermina Tulića-Husnije Tulića na četvrtom spratu, a da je Nermin Tulić u ratu izgubio obje noge i uz saglasnost Općine prešao u stan na prvom spratu, proglašeno nevalidnim i na taj način može se smatrati da porodica Tulić pravno nikad i nije napuštala stan.

Kako saznajemo od odgovornih iz Kantona Sarajevo i iz Općine Centar ovaj put je najzad postignut dogovor koji može zadovoljiti sve zaintersovane strane.

Inače Nermin i Maja Tulić u ranim jutarnjim satima, nakon što su dobili čvrsta obećanja da će se učiniti sve potrebno da se konačno riješi ova stambena problematika otišli su na spavanje u Hotel "Bosnia".
zzzzz

Post by zzzzz »

lejlasa wrote:Fena

Tako da je rješenje za stan u kojem su Tulići, zbog činjenice da je stan oca Nermina Tulića-Husnije Tulića na četvrtom spratu, a da je Nermin Tulić u ratu izgubio obje noge i uz saglasnost Općine prešao u stan na prvom spratu, proglašeno nevalidnim i na taj način može se smatrati da porodica Tulić pravno nikad i nije napuštala stan.
I ko je donji??? Covjek koji je dobio i otkupio Nerminov stan na cetvrtom spratu se sad nasao na ulice....ne svojom krivicom.

Slican slucaj sam imao u familiji, dobili su drugi stan od firme a njihov u Pejtonu u medjuvremenu otkupljen....sad su na ulici jer su delozirani iz ovog drugog stana. Nosioc stanarskog prava je rahmetli a njegova maloljetna djeca se povlace po podstanarima.
Chopper_Horrace

Image
Last edited by Chopper_Horrace on 23/05/2006 14:56, edited 1 time in total.
Mahalac

Post by Mahalac »

Po meni Nermin Tulic je potpuno pogresan primjer kako se ova vlast odnosi tj neodnosi prema zasluznima a i svima nama!
Prenj

Post by Prenj »

Sramotna je nasa sutnja kad god se slicne stvari dogode.
U Turskoj su nedavno nakon ubistva sudije, u znak protesta, stotine hiljada ljudi izasle na ulice.
A mi?
Vingo

Post by Vingo »

Chopper_Horrace wrote:E moj Stocharu tako ti je to dok je kcerka od Tule sva u suzama ovi novinari samo o svojim fotoaparitam misle kao jedan od njih na ovoj slici :? :shock:
Za razliku od tebe, jel, koji pomenutu sliku koristi za sta????
:oops:

Inace....slazem se s Mahalcem.
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Chopper_Horrace wrote:BRUKA!!! :x :x :x :x
slika: SUDSKI IZVRSILAC IZNOSI TULICA!!!
Image

:x :x :x :x
Chopper_Horrace

Vingo wrote:
Chopper_Horrace wrote:E moj Stocharu tako ti je to dok je kcerka od Tule sva u suzama ovi novinari samo o svojim fotoaparitam misle kao jedan od njih na ovoj slici :? :shock:
Za razliku od tebe, jel, koji pomenutu sliku koristi za sta????
:oops:
Ma ne bitno nisam ja ni bio tamo niti slikao... Ne bi da se iko osjeti prozvanim jer sta ja znam neko moze prepoznati doticnu osobu pa pogresno sve shvatiti!
Zato sam je delete i stavio drugu...
:-)
Post Reply