Tulic - Stochar's View
- kekec
A drzava nije apstraktan pojam. Za ovaj cin, a i za sve ostale, moze seovdje se pokazuje kako država odlično sprovodi sve pravne regulative na OBIČNOM čovjeku, dok istovremeno ništa ne radi (ili vrlo malo) na tome da KRIMINAL ne bude LEGALAN u ovoj zemlji! fuj!
imenovati jedno ili vise njih koji su krivi, duzni, nadlezni...
A njih nije ni briga za obicnog covjeka. Oni uglavnom, na nelegalan, a i kriminalan nacin,
nastoje napuniti svoje dzepove i zadovoljiti svoje prohtjeve.
Izbori su prilika da se isti sklone, ali prije toga mediji treba da otkriju i razotkrivaju
sve njihove negativne, nepostene i kriminalne radnje. A javni protesti, strajkovi i sl.
treba da budu nesto sto ce javnost "drzati budnom", a tim uhljupima od ljudi pokazati
da im se vrlo lako moze pravda ( zakon il´toljaga) natovariti na vrat.
Jesu li imali ikakvo bolje rjesenje od iznosenja Tulica na ulicu, ...... (Edo Majka)?
-
zzzzz
Izbori kekec??? Umjesto jednih debila birati druge.
Ja sam sve nade u snagu javnog mijenja u BiH izgubio (mada je nikad nisam ni imao) nakon slucaja Usanovic i njegovog puta u Beograd. Mozda banalan primjer ali ipak primjer klasicne izdaje, koja prolazi tek tako bez ikakvih reakcija.
Ja sam sve nade u snagu javnog mijenja u BiH izgubio (mada je nikad nisam ni imao) nakon slucaja Usanovic i njegovog puta u Beograd. Mozda banalan primjer ali ipak primjer klasicne izdaje, koja prolazi tek tako bez ikakvih reakcija.
-
Svemirski_Jebach
da...ne daj bože da iko spadne na to da mu/njoj išta od ove države zatreba.

-
erazmo
ma kakvo javno mnijenje, ne mnijenjaju nista u svojim glavama vec godinama.
point is da medijske napise ne prate drugi organi, oni sa stvarnom vlascu, prije svega sudsko-tuzilacko-policijski.
i jos na to sve vlada smanjuje place policajcima, pa nek onda drot za tristo maruna ode uhapsiti Jatu ili Vinka Jakica.
mnogo sam besan
point is da medijske napise ne prate drugi organi, oni sa stvarnom vlascu, prije svega sudsko-tuzilacko-policijski.
i jos na to sve vlada smanjuje place policajcima, pa nek onda drot za tristo maruna ode uhapsiti Jatu ili Vinka Jakica.
mnogo sam besan
- Chopper_Horrace
BRUKA!!!
slika: SUDSKI IZVRSILAC IZNOSI TULICA!!!

slika: SUDSKI IZVRSILAC IZNOSI TULICA!!!

Last edited by Chopper_Horrace on 23/05/2006 14:04, edited 1 time in total.
- lejlasa
Fena
Nakon jučerašnje deložacije porodice Tulić predstavnici Općine Centar i Kantona Sarajevo sastali su se sinoć kako bi razgovarali o mogućim načinima rješavanja ovog problema. Susret je završen u dva sata iza ponoći i nastavljen danas kako bi se postigao konačan dogovor.
Nakon sastanka nadležnih Tulići su obaviješteni da će još u toku sedmice doći u posjed svog stana iz kojeg pravno nisu ni izašli, jer rješenja koja je Općina Centar davala tokom rata smatraju se nevažećim.
Tako da je rješenje za stan u kojem su Tulići, zbog činjenice da je stan oca Nermina Tulića-Husnije Tulića na četvrtom spratu, a da je Nermin Tulić u ratu izgubio obje noge i uz saglasnost Općine prešao u stan na prvom spratu, proglašeno nevalidnim i na taj način može se smatrati da porodica Tulić pravno nikad i nije napuštala stan.
Kako saznajemo od odgovornih iz Kantona Sarajevo i iz Općine Centar ovaj put je najzad postignut dogovor koji može zadovoljiti sve zaintersovane strane.
Inače Nermin i Maja Tulić u ranim jutarnjim satima, nakon što su dobili čvrsta obećanja da će se učiniti sve potrebno da se konačno riješi ova stambena problematika otišli su na spavanje u Hotel "Bosnia".
Nakon jučerašnje deložacije porodice Tulić predstavnici Općine Centar i Kantona Sarajevo sastali su se sinoć kako bi razgovarali o mogućim načinima rješavanja ovog problema. Susret je završen u dva sata iza ponoći i nastavljen danas kako bi se postigao konačan dogovor.
Nakon sastanka nadležnih Tulići su obaviješteni da će još u toku sedmice doći u posjed svog stana iz kojeg pravno nisu ni izašli, jer rješenja koja je Općina Centar davala tokom rata smatraju se nevažećim.
Tako da je rješenje za stan u kojem su Tulići, zbog činjenice da je stan oca Nermina Tulića-Husnije Tulića na četvrtom spratu, a da je Nermin Tulić u ratu izgubio obje noge i uz saglasnost Općine prešao u stan na prvom spratu, proglašeno nevalidnim i na taj način može se smatrati da porodica Tulić pravno nikad i nije napuštala stan.
Kako saznajemo od odgovornih iz Kantona Sarajevo i iz Općine Centar ovaj put je najzad postignut dogovor koji može zadovoljiti sve zaintersovane strane.
Inače Nermin i Maja Tulić u ranim jutarnjim satima, nakon što su dobili čvrsta obećanja da će se učiniti sve potrebno da se konačno riješi ova stambena problematika otišli su na spavanje u Hotel "Bosnia".
-
zzzzz
I ko je donji??? Covjek koji je dobio i otkupio Nerminov stan na cetvrtom spratu se sad nasao na ulice....ne svojom krivicom.lejlasa wrote:Fena
Slican slucaj sam imao u familiji, dobili su drugi stan od firme a njihov u Pejtonu u medjuvremenu otkupljen....sad su na ulici jer su delozirani iz ovog drugog stana. Nosioc stanarskog prava je rahmetli a njegova maloljetna djeca se povlace po podstanarima.
- Chopper_Horrace
-
Vingo
Za razliku od tebe, jel, koji pomenutu sliku koristi za sta????Chopper_Horrace wrote:E moj Stocharu tako ti je to dok je kcerka od Tule sva u suzama ovi novinari samo o svojim fotoaparitam misle kao jedan od njih na ovoj slici![]()
![]()
Inace....slazem se s Mahalcem.
- Chopper_Horrace
Ma ne bitno nisam ja ni bio tamo niti slikao... Ne bi da se iko osjeti prozvanim jer sta ja znam neko moze prepoznati doticnu osobu pa pogresno sve shvatiti!Vingo wrote:Za razliku od tebe, jel, koji pomenutu sliku koristi za sta????Chopper_Horrace wrote:E moj Stocharu tako ti je to dok je kcerka od Tule sva u suzama ovi novinari samo o svojim fotoaparitam misle kao jedan od njih na ovoj slici![]()
![]()
![]()
Zato sam je delete i stavio drugu...