Tuga nevidjena

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
jaca78

#1 Tuga nevidjena

Post by jaca78 »

Na jednom mjestu u Sarajevu prije nekoliko dana srela sam psa, zbog kog sam sve ove dane sje..na pravo. On je jadnicak kost i koza, a od neuhranjenosti ne moze stajati na nogama. svaki dan dva put mu nosim hranu, ali on se sad ne moze braniti ni od ljudi ni od pasa. inace je umiljat i dobrocudan.
ako neko zna nekog ko bi cuvao psa i brinuo o njemu, naravno uz novcanu naknadu, molim vas javite. stvarno je hitno, vjerujem da je malo ko od vas, isto kao i ja, ikad prije vidio tako jadnu zivotinju.
nazalost, nemam fotku, prijateljica bi ga veceras trebala obici i nadam se uslikati
VeljaPas

#2 Re: Tuga nevidjena

Post by VeljaPas »

jaca78 wrote:Na jednom mjestu u Sarajevu prije nekoliko dana srela sam psa, zbog kog sam sve ove dane sje..na pravo. On je jadnicak kost i koza, a od neuhranjenosti ne moze stajati na nogama. svaki dan dva put mu nosim hranu, ali on se sad ne moze braniti ni od ljudi ni od pasa. inace je umiljat i dobrocudan.
ako neko zna nekog ko bi cuvao psa i brinuo o njemu, naravno uz novcanu naknadu, molim vas javite. stvarno je hitno, vjerujem da je malo ko od vas, isto kao i ja, ikad prije vidio tako jadnu zivotinju.
nazalost, nemam fotku, prijateljica bi ga veceras trebala obici i nadam se uslikati
ljudi, ovo o cemu Jaca pise je nasa svakodnevica i samo svevisnji zna koliko ih je slicnih trenutno samo u SA.
zasto smo toliko bezdusni i ravnodusni prema tudjoj muci.
ovo je veliki grad i siguran sam da mozemo mnogima pomoci ako se udruzimo. u SOS se sliva najvise informacija o tome i stanje je katastrofalno, ali kada smo se god iskreno angazirali, uspjeli smo.
za ovoga psa je potrebno samo malo prostora i zelje da mu se pomogne.
jaca78

#3 Re: Tuga nevidjena

Post by jaca78 »

Psa sutra vodimo na Veterinu na pregled, ostavicu ga kod njih u klinici, jer drugog izlaza za sad nema, dokle bude love da se to placa, a dalje vidimo sta cemo. sad je najvaznije da se on oporavi. hvala jasminasab i njenom kolegi na donaciji, kao i jos dvjema djevojkama.
cheguevara_k1

#4 Re: Tuga nevidjena

Post by cheguevara_k1 »

Pas je pregledan, pun je buha :D i nista mu nije slomljeno !! Nevjerovatno, ali jos uvijek pokusavaju da skontaju sta mu je...
jaca78

#5 Re: Tuga nevidjena

Post by jaca78 »

Jutros smo ga odveli na Veterinu, deset KM je dan tamo uz puni tretman, osim hrane. Sumnjali su da mu je slomljena karlica, vise info. cu imati kasnije kad se D javi. skupili smo nesto love, ali sam rentgen ce kostati 60-70 KM. nastavljamo skupljati i dalje samo da se opet ne vrati na ulicu.
cheguevara_k1

#6 Re: Tuga nevidjena

Post by cheguevara_k1 »

D. mi se javila i kaze ovako :

" Dijagnoza : displazija desnog kuka, sumnja da je ciknula simfiza na karlici al to nije veliki problem, ali zadnja lijeva noga ( na njoj je lezao pa nismo mogli da vidimo juce ) je komplet izgrizena. Javim ti se kad zavrsimo..."
jaca78

#7 Re: Tuga nevidjena

Post by jaca78 »

Zavrsen je pregled. D mi je javila da su veterinari Amel i Alan bili super, detaljno su ga i strpljivo pregledali, sto ce raditi i narednih dana, jer ostaje u klinici. Hvala svima od srca koji su pomogli, da ne nabrajam pojedinacno.
eglantina

#8 Re: Tuga nevidjena

Post by eglantina »

Do 1 sam bila s njim na veterini, naprosto su me odusevili kako su ga primili i kako su se pobrinuli za njega. Konkretno na snimkama se ne vidi da je ista slomljeno, ali se sumnja da je slomljen jedan dio karlice, jer kad se pokusava ustati nogice mu idu svaka na svoju stranu, lijeva zadnja je puna ubodnih rana, pun je krpelja i buha sto se da rijesiti, samo da nam ozdravi...danas mu je kupljen onaj plasticni ovratnik u svijetu ljubimaca da ne cupa kanilu kroz koju mu ide infuzija, moramo mu nabaviti negdje B vitamin, trebace nam love da mozemo isfinansirati oporavak, pa ko moze da pomogne sa koliko god, bice savrseno...
Cuko je predivan, strasno je strpljiv, istrpio je jadan sve danas sto smo ga bockali, i cistili rane, milion nekih mini zahvata...
Hvala puno veterinarima, borimo se dalje a nadamo se da cete nam pomoci da uspijemo skupa!
Ko zeli da posjeti cuku moguce je otici mu svaki radni dan od 9-15 sati..
Cober

#9 Re: Tuga nevidjena

Post by Cober »

eglantina wrote: ..trebace nam love da mozemo isfinansirati oporavak, pa ko moze da pomogne sa koliko god..
Evo i ja ću odmah malo pomoći financijski, kome i kada da predam novac? Mislim da je najlakše da direktno predam nekome od vas dvije pošto se vi direktno uključene.
cheguevara_k1

#10 Re: Tuga nevidjena

Post by cheguevara_k1 »

Cober wrote:
eglantina wrote: ..trebace nam love da mozemo isfinansirati oporavak, pa ko moze da pomogne sa koliko god..
Evo i ja ću odmah malo pomoći financijski, kome i kada da predam novac? Mislim da je najlakše da direktno predam nekome od vas dvije pošto se vi direktno uključene.
Moj @Cober, ti ces bar fino da im predas, a meni je ova @eglantina sama otela :D :D

Nego, mali update, kaze @eglantina da ga paze super na veterini ( sad je kod njega ), odnijela mu je hranu i frontline. Skontali smo dok se digne na noge ( danas je napravio korak-dva ) da ga prebacimo kod nas u boks makar privremeno, pa cemo da kontamo sta dalje.
jaca78

#11 Re: Tuga nevidjena

Post by jaca78 »

cheguevara_k1 wrote:Skontali smo dok se digne na noge ( danas je napravio korak-dva ) da ga prebacimo kod nas u boks makar privremeno, pa cemo da kontamo sta dalje.

To su super vijesti :thumbup:
eglantina

#12 Re: Tuga nevidjena

Post by eglantina »

vratija se sime :)
Ovako, bolje je, naravno jos je slabasan ali u odnosu na jucer bas mi izgleda bolje, napravio je par koraka :) jede super, ubodne rane se polako suse sto je super, e sad na zadnjim nogama zbog ostecenja nerva doslo je do atrofije misica, ali ce mu ukljuciti i vjezbe tako da ja mislim da ce on biti super :) bas ga paze, prima infuzije, rezidencija mu cista ko suza, ususkan :) prva liga!
Rivera

#13 Re: Tuga nevidjena

Post by Rivera »

Poslala sam ti 2 pp ali nisu ni otisle... :? ne kontam... no.... uzela B vit. kako da ti dam? Javi se na pp...ako ne funkcionise onda ovako...
VeljaPas

#14 Re: Tuga nevidjena

Post by VeljaPas »

D. (citat):
bijeli mrso ima i zvanicno ime, iz vucka je preimenovan u Bamos.a, eh, danas Bamos ide kuci nadam se da ce se onaj moj skevro i on sloziti, dva muzjaka, nadajmo se...drzite nam fige

p.s. Hvala svima koji su pomogli novcano, prevozom, lijekovima da bismo mu mogli osigurati lijecenje, hranu i druge stvari koje su bile potrebne, uspjeli smo da ga spasimo onoga sto mu je u onom stanju bilo neminovno...

hvala svima

Evo ga jutros poslije kupanja, da kao sto i prilici, Dunju uredan doceka:
Image
Jos je malo nahero, ali dobar.............dobar.
eglantina

#15 Re: Tuga nevidjena

Post by eglantina »

Samo kratko da javim da je cuko super :) ima svoj cosak s puno mekanih prostirki, klopa 3 puta na dan, poslije cemo smanjiti dok se udeblja...
elem, nakon svega sto je prosao ekstrica je ;)
eglantina

#16 Re: Tuga nevidjena

Post by eglantina »

Image
Image
Last edited by eglantina on 15/04/2009 17:16, edited 1 time in total.
csejla

#17 Re: Tuga nevidjena

Post by csejla »

Evo ljepih vijesti za naseg Baomsa :) Porodica iz Danske se prosto zaljubila u njega i zele ga udomiti :D Sinoc smo ga vodile Dunja i ja kod vet da primi bocu i cip. Porodica zna za sve probleme koje nas Bami ima ali im to nije vazno, jednostavno ga zele imati kao clana porodice. :) Ljudi su zaista divni i brinut ce se o njemu.

Ipak je nas Bamos zasluzio nakon svega da ima topli dom!!!
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#18 Re: Tuga nevidjena

Post by Big Boy »

csejla wrote:Evo ljepih vijesti za naseg Baomsa :) Porodica iz Danske se prosto zaljubila u njega i zele ga udomiti :D Sinoc smo ga vodile Dunja i ja kod vet da primi bocu i cip. Porodica zna za sve probleme koje nas Bami ima ali im to nije vazno, jednostavno ga zele imati kao clana porodice. :) Ljudi su zaista divni i brinut ce se o njemu.

:thumbup:
Baby

#19 Re: Tuga nevidjena

Post by Baby »

csejla wrote:Evo ljepih vijesti za naseg Baomsa :) Porodica iz Danske se prosto zaljubila u njega i zele ga udomiti :D Sinoc smo ga vodile Dunja i ja kod vet da primi bocu i cip. Porodica zna za sve probleme koje nas Bami ima ali im to nije vazno, jednostavno ga zele imati kao clana porodice. :) Ljudi su zaista divni i brinut ce se o njemu.

Super vijest..Neka naš Bami proživi još dugo sretnih godina u Danskoj...
amelino

#20 Re: Tuga nevidjena

Post by amelino »

:thumbup: :thumbup:

Ima da uziva u Danskoj:)
VeljaPas

#21 Re: Tuga nevidjena

Post by VeljaPas »

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#22 Re: Tuga nevidjena

Post by mIRCerka »

joT jedan hepi dijasporac :D
nadam se da ce kratko uciti da laje na danskom :D
csejla

#23 Re: Tuga nevidjena

Post by csejla »

mIRCerka wrote:joT jedan hepi dijasporac :D
Mirci to je jednavelika dusa od psa. Sigurna sam da ce biti sretan u Danskoj, ali na zalost lajati nece mogu jer su mu glasnice ostecene :( ALI NEMA VEZE, BITNO JE DA JE SRETAN I VOLJEN ;)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#24 Re: Tuga nevidjena

Post by mIRCerka »

csejla wrote:
mIRCerka wrote:joT jedan hepi dijasporac :D
Mirci to je jednavelika dusa od psa. Sigurna sam da ce biti sretan u Danskoj, ali na zalost lajati nece mogu jer su mu glasnice ostecene :( ALI NEMA VEZE, BITNO JE DA JE SRETAN I VOLJEN ;)
:( to sam smetla s uma...za glasnice... al u svakom slucaju :thumbup:
Post Reply