Tuga nevidjena
Moderator: anex
-
jaca78
#1 Tuga nevidjena
Na jednom mjestu u Sarajevu prije nekoliko dana srela sam psa, zbog kog sam sve ove dane sje..na pravo. On je jadnicak kost i koza, a od neuhranjenosti ne moze stajati na nogama. svaki dan dva put mu nosim hranu, ali on se sad ne moze braniti ni od ljudi ni od pasa. inace je umiljat i dobrocudan.
ako neko zna nekog ko bi cuvao psa i brinuo o njemu, naravno uz novcanu naknadu, molim vas javite. stvarno je hitno, vjerujem da je malo ko od vas, isto kao i ja, ikad prije vidio tako jadnu zivotinju.
nazalost, nemam fotku, prijateljica bi ga veceras trebala obici i nadam se uslikati
ako neko zna nekog ko bi cuvao psa i brinuo o njemu, naravno uz novcanu naknadu, molim vas javite. stvarno je hitno, vjerujem da je malo ko od vas, isto kao i ja, ikad prije vidio tako jadnu zivotinju.
nazalost, nemam fotku, prijateljica bi ga veceras trebala obici i nadam se uslikati
-
VeljaPas
#2 Re: Tuga nevidjena
ljudi, ovo o cemu Jaca pise je nasa svakodnevica i samo svevisnji zna koliko ih je slicnih trenutno samo u SA.jaca78 wrote:Na jednom mjestu u Sarajevu prije nekoliko dana srela sam psa, zbog kog sam sve ove dane sje..na pravo. On je jadnicak kost i koza, a od neuhranjenosti ne moze stajati na nogama. svaki dan dva put mu nosim hranu, ali on se sad ne moze braniti ni od ljudi ni od pasa. inace je umiljat i dobrocudan.
zasto smo toliko bezdusni i ravnodusni prema tudjoj muci.
ovo je veliki grad i siguran sam da mozemo mnogima pomoci ako se udruzimo. u SOS se sliva najvise informacija o tome i stanje je katastrofalno, ali kada smo se god iskreno angazirali, uspjeli smo.
za ovoga psa je potrebno samo malo prostora i zelje da mu se pomogne.
-
jaca78
#3 Re: Tuga nevidjena
Psa sutra vodimo na Veterinu na pregled, ostavicu ga kod njih u klinici, jer drugog izlaza za sad nema, dokle bude love da se to placa, a dalje vidimo sta cemo. sad je najvaznije da se on oporavi. hvala jasminasab i njenom kolegi na donaciji, kao i jos dvjema djevojkama.
- cheguevara_k1
#4 Re: Tuga nevidjena
Pas je pregledan, pun je buha
i nista mu nije slomljeno !! Nevjerovatno, ali jos uvijek pokusavaju da skontaju sta mu je...
-
jaca78
#5 Re: Tuga nevidjena
Jutros smo ga odveli na Veterinu, deset KM je dan tamo uz puni tretman, osim hrane. Sumnjali su da mu je slomljena karlica, vise info. cu imati kasnije kad se D javi. skupili smo nesto love, ali sam rentgen ce kostati 60-70 KM. nastavljamo skupljati i dalje samo da se opet ne vrati na ulicu.
- cheguevara_k1
#6 Re: Tuga nevidjena
D. mi se javila i kaze ovako :
" Dijagnoza : displazija desnog kuka, sumnja da je ciknula simfiza na karlici al to nije veliki problem, ali zadnja lijeva noga ( na njoj je lezao pa nismo mogli da vidimo juce ) je komplet izgrizena. Javim ti se kad zavrsimo..."
" Dijagnoza : displazija desnog kuka, sumnja da je ciknula simfiza na karlici al to nije veliki problem, ali zadnja lijeva noga ( na njoj je lezao pa nismo mogli da vidimo juce ) je komplet izgrizena. Javim ti se kad zavrsimo..."
-
jaca78
#7 Re: Tuga nevidjena
Zavrsen je pregled. D mi je javila da su veterinari Amel i Alan bili super, detaljno su ga i strpljivo pregledali, sto ce raditi i narednih dana, jer ostaje u klinici. Hvala svima od srca koji su pomogli, da ne nabrajam pojedinacno.
- eglantina
#8 Re: Tuga nevidjena
Do 1 sam bila s njim na veterini, naprosto su me odusevili kako su ga primili i kako su se pobrinuli za njega. Konkretno na snimkama se ne vidi da je ista slomljeno, ali se sumnja da je slomljen jedan dio karlice, jer kad se pokusava ustati nogice mu idu svaka na svoju stranu, lijeva zadnja je puna ubodnih rana, pun je krpelja i buha sto se da rijesiti, samo da nam ozdravi...danas mu je kupljen onaj plasticni ovratnik u svijetu ljubimaca da ne cupa kanilu kroz koju mu ide infuzija, moramo mu nabaviti negdje B vitamin, trebace nam love da mozemo isfinansirati oporavak, pa ko moze da pomogne sa koliko god, bice savrseno...
Cuko je predivan, strasno je strpljiv, istrpio je jadan sve danas sto smo ga bockali, i cistili rane, milion nekih mini zahvata...
Hvala puno veterinarima, borimo se dalje a nadamo se da cete nam pomoci da uspijemo skupa!
Ko zeli da posjeti cuku moguce je otici mu svaki radni dan od 9-15 sati..
Cuko je predivan, strasno je strpljiv, istrpio je jadan sve danas sto smo ga bockali, i cistili rane, milion nekih mini zahvata...
Hvala puno veterinarima, borimo se dalje a nadamo se da cete nam pomoci da uspijemo skupa!
Ko zeli da posjeti cuku moguce je otici mu svaki radni dan od 9-15 sati..
-
Cober
#9 Re: Tuga nevidjena
Evo i ja ću odmah malo pomoći financijski, kome i kada da predam novac? Mislim da je najlakše da direktno predam nekome od vas dvije pošto se vi direktno uključene.eglantina wrote: ..trebace nam love da mozemo isfinansirati oporavak, pa ko moze da pomogne sa koliko god..
- cheguevara_k1
#10 Re: Tuga nevidjena
Moj @Cober, ti ces bar fino da im predas, a meni je ova @eglantina sama otelaCober wrote:Evo i ja ću odmah malo pomoći financijski, kome i kada da predam novac? Mislim da je najlakše da direktno predam nekome od vas dvije pošto se vi direktno uključene.eglantina wrote: ..trebace nam love da mozemo isfinansirati oporavak, pa ko moze da pomogne sa koliko god..
Nego, mali update, kaze @eglantina da ga paze super na veterini ( sad je kod njega ), odnijela mu je hranu i frontline. Skontali smo dok se digne na noge ( danas je napravio korak-dva ) da ga prebacimo kod nas u boks makar privremeno, pa cemo da kontamo sta dalje.
-
jaca78
#11 Re: Tuga nevidjena
cheguevara_k1 wrote:Skontali smo dok se digne na noge ( danas je napravio korak-dva ) da ga prebacimo kod nas u boks makar privremeno, pa cemo da kontamo sta dalje.
To su super vijesti
- eglantina
#12 Re: Tuga nevidjena
vratija se sime 
Ovako, bolje je, naravno jos je slabasan ali u odnosu na jucer bas mi izgleda bolje, napravio je par koraka
jede super, ubodne rane se polako suse sto je super, e sad na zadnjim nogama zbog ostecenja nerva doslo je do atrofije misica, ali ce mu ukljuciti i vjezbe tako da ja mislim da ce on biti super
bas ga paze, prima infuzije, rezidencija mu cista ko suza, ususkan
prva liga!
Ovako, bolje je, naravno jos je slabasan ali u odnosu na jucer bas mi izgleda bolje, napravio je par koraka
-
Rivera
#13 Re: Tuga nevidjena
Poslala sam ti 2 pp ali nisu ni otisle...
ne kontam... no.... uzela B vit. kako da ti dam? Javi se na pp...ako ne funkcionise onda ovako...
-
VeljaPas
#14 Re: Tuga nevidjena
D. (citat):
bijeli mrso ima i zvanicno ime, iz vucka je preimenovan u Bamos.a, eh, danas Bamos ide kuci nadam se da ce se onaj moj skevro i on sloziti, dva muzjaka, nadajmo se...drzite nam fige
p.s. Hvala svima koji su pomogli novcano, prevozom, lijekovima da bismo mu mogli osigurati lijecenje, hranu i druge stvari koje su bile potrebne, uspjeli smo da ga spasimo onoga sto mu je u onom stanju bilo neminovno...
hvala svima
Evo ga jutros poslije kupanja, da kao sto i prilici, Dunju uredan doceka:

Jos je malo nahero, ali dobar.............dobar.
bijeli mrso ima i zvanicno ime, iz vucka je preimenovan u Bamos.a, eh, danas Bamos ide kuci nadam se da ce se onaj moj skevro i on sloziti, dva muzjaka, nadajmo se...drzite nam fige
p.s. Hvala svima koji su pomogli novcano, prevozom, lijekovima da bismo mu mogli osigurati lijecenje, hranu i druge stvari koje su bile potrebne, uspjeli smo da ga spasimo onoga sto mu je u onom stanju bilo neminovno...
hvala svima
Evo ga jutros poslije kupanja, da kao sto i prilici, Dunju uredan doceka:

Jos je malo nahero, ali dobar.............dobar.
- eglantina
#15 Re: Tuga nevidjena
Samo kratko da javim da je cuko super
ima svoj cosak s puno mekanih prostirki, klopa 3 puta na dan, poslije cemo smanjiti dok se udeblja...
elem, nakon svega sto je prosao ekstrica je
elem, nakon svega sto je prosao ekstrica je
- eglantina
-
csejla
#17 Re: Tuga nevidjena
Evo ljepih vijesti za naseg Baomsa
Porodica iz Danske se prosto zaljubila u njega i zele ga udomiti
Sinoc smo ga vodile Dunja i ja kod vet da primi bocu i cip. Porodica zna za sve probleme koje nas Bami ima ali im to nije vazno, jednostavno ga zele imati kao clana porodice.
Ljudi su zaista divni i brinut ce se o njemu.
Ipak je nas Bamos zasluzio nakon svega da ima topli dom!!!
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#18 Re: Tuga nevidjena
csejla wrote:Evo ljepih vijesti za naseg BaomsaPorodica iz Danske se prosto zaljubila u njega i zele ga udomiti
Sinoc smo ga vodile Dunja i ja kod vet da primi bocu i cip. Porodica zna za sve probleme koje nas Bami ima ali im to nije vazno, jednostavno ga zele imati kao clana porodice.
- Baby
#19 Re: Tuga nevidjena
Super vijest..Neka naš Bami proživi još dugo sretnih godina u Danskoj...csejla wrote:Evo ljepih vijesti za naseg BaomsaPorodica iz Danske se prosto zaljubila u njega i zele ga udomiti
-
VeljaPas
#21 Re: Tuga nevidjena
Bamos je doletio u Dansku
http://www.sos.ba/index.php?option=com_ ... i&Itemid=2
http://www.sos.ba/index.php?option=com_ ... i&Itemid=2
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#22 Re: Tuga nevidjena
joT jedan hepi dijasporac 
nadam se da ce kratko uciti da laje na danskom
-
csejla
#23 Re: Tuga nevidjena
Mirci to je jednavelika dusa od psa. Sigurna sam da ce biti sretan u Danskoj, ali na zalost lajati nece mogu jer su mu glasnice ostecenemIRCerka wrote:joT jedan hepi dijasporac
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#24 Re: Tuga nevidjena
csejla wrote:Mirci to je jednavelika dusa od psa. Sigurna sam da ce biti sretan u Danskoj, ali na zalost lajati nece mogu jer su mu glasnice ostecenemIRCerka wrote:joT jedan hepi dijasporac
nadam se da ce kratko uciti da laje na danskomALI NEMA VEZE, BITNO JE DA JE SRETAN I VOLJEN