Tuga golema

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
melbaa

#51 Re: Tuga golema

Post by melbaa »

lady____ wrote:problem je sto ovaj momak poslije ovakve operacije nikad vise nece smjeti raditi nikakve teske fizicke poslove i ako se ne bude toga pridrzavao moze da dodje do ozbiljnih komplikacija..ne znam na koji nacin se radi operacija u ovoj bolnici, ali jedna od vodecih u Evropi za ovakve vrste operacija je Valdoltra u Sloveniji i bilo bi super da su njegovi jarani ili neko drugi mogli stupit u kontakt s njima
znam da npr bolnica u Zagrebu dosta zaostaje za ovom u Sloveniji i sam zahvat se razlikuje, sto ce u mnogome odrediti njegov zivot kasnije i aktivnosti koje ce smjeti obavljati
Jasmin ima želju da se školuje i dalje. Jedna grupa građana iz Brčkog se već prijavila da bi mu pomogla da se školuje dalje ili u Brčkom ili u Bjeljini, svejedno im je. Jedan momak koji ima auto školu u Bijeljini javio se da bi mu omogučio obuku i polaganje vozačkog.
A gdje će se operisati to je sada najmanje bitno. Njegov drug Boriša, koji je i pokrenuo ovo sve, je sportista i često boravi u Srbiji pa se je tamo raspitivao za operaciju, nosio nalaze lječnicima na Banjici, a prošli petak vodio je Jasmina na Banjicu na pregled. Koliko ja znam (a imam dovoljno godina da mogu da pamtim kakve su gdje bolnice i klinike u bivšoj nam državi bile) Banjica je dosta dobra bolnica a i kadar je dobar. To je specijalna ortopedsko kirurška bolnica. Ono o čemu bi se moglo razmišljati je da li ima negdje drugdje bolnica/klinika iste kvalitete a za manje novaca, čisto iz praktičnih razloga.
Ali hajdemo ljudi, da se bacimo u akciju da što prije skupimo taj novac da ovom divnom momku vratimo zdravlje, snagu za dalji život, normalan život i osmijeh na lice. :)
Last edited by melbaa on 16/12/2010 20:03, edited 1 time in total.
Pasiflora

#52 Re: Tuga golema

Post by Pasiflora »

strongwoman wrote:
solar_power wrote:Da li postoji mogucnost da neko od forumasa u Sarajevu prikupi pare od ljudi iz inostranstva? Recimo ako pare posaljemo preko PayPal-a onda nema nikakvih troskova za banku. Bolje je iskoristiti svaku marku za operaciju nego placati banci proviziju. Recimo na $100 ako saljemo preko banke provizija je $25. Bolje bi bilo tih $25 iskorisititi u svrhu operacije.

Nadam se da ima neko sa PayPal racunom i da je voljan da te pare onda i prebaci na racun Jasmina u Novoj Banci.

Hvala u naprijed!
Nazalost mi u BiH, jos uvijek ne mozemo podizati novac sa Paypala :( , a zar je tolika provizija kada se uplacuje na obicni devizni racun sa IBAN i SWIFT codom, ja sam mislila da je to samo kada ide preko Westerna???
Preko banke (IBAN i SWIFT) na 1000KM je 30 KM, a preko WU sam na 2000EUR platila 108EUR!
Mislim da je najjeftinije preko deviznog racuna na bankci.
potočanka

#53 Re: Tuga golema

Post by potočanka »

Jasmin Hatić
Loznička 16.
Bijeljina, BiH
Ziro racun - uplate iz BiH
Nova banka dd
555-001-83479718-71

tuspas i mene :) :sax:
homar

#54 Re: Tuga golema

Post by homar »

Evo i mene, moja draga omladino, čestitam na solidarnosti. Krećem u akciju. Hvala za pp.
strongwoman

#55 Re: Tuga golema

Post by strongwoman »

lerdi wrote:Ja sam tu. A ja se pitao gdje nam Lejla nestade :)
Leeeeeeeeeeerdiiiiiiiii tu sam :-D :thumbup:
strongwoman

#56 Re: Tuga golema

Post by strongwoman »

mr.gugl wrote: novac ce se skupiti pa taman da opljackamo nase politicare.
sta i kako ce poslije, samo Bog zna. naravno da mozemo skupiti jos par hiljada da zavrsi srednju, kupiti mu racunar i namirnica i td., ali on od toga bas nema koristi. da ima neko da ga zaposli negdje, to bi bilo najbolje.
:sax: :sax: :sax: :sax:
strongwoman

#57 Re: Tuga golema

Post by strongwoman »

homar wrote:Evo i mene, moja draga omladino, čestitam na solidarnosti. Krećem u akciju. Hvala za pp.
Homar :thumbup: :sax:
solar_power

#58 Re: Tuga golema

Post by solar_power »

strongwoman wrote:
solar_power wrote:Da li postoji mogucnost da neko od forumasa u Sarajevu prikupi pare od ljudi iz inostranstva? Recimo ako pare posaljemo preko PayPal-a onda nema nikakvih troskova za banku. Bolje je iskoristiti svaku marku za operaciju nego placati banci proviziju. Recimo na $100 ako saljemo preko banke provizija je $25. Bolje bi bilo tih $25 iskorisititi u svrhu operacije.

Nadam se da ima neko sa PayPal racunom i da je voljan da te pare onda i prebaci na racun Jasmina u Novoj Banci.

Hvala u naprijed!
Nazalost mi u BiH, jos uvijek ne mozemo podizati novac sa Paypala :( , a zar je tolika provizija kada se uplacuje na obicni devizni racun sa IBAN i SWIFT codom, ja sam mislila da je to samo kada ide preko Westerna???

Nazalost ovo je preko banke $25 za bilo koji iznos ne kao Western Union.

Nista onda cu preko rodbine dole poslati.

Hvala na odgovoru.
lady____

#59 Re: Tuga golema

Post by lady____ »

melbaa, naravno da nije bitno gdje ce se obaviti operacija, ali imala sam priliku preko jedne osobe da se upoznam sa nekim detaljima vezano za ovakve vrste operacija i znam za ljude koji su imali blazi oblik krivljenja kicme i koji nisu htjeli pristat na operaciju dok nisu dosli do ove bolnice jer su imali skroz drugaciji pristup u odnosu na druge..napisala sam to iz razloga sto ne znam da li su vec dogovorili zahvat sa ovom bolnicom u Beogradu, a ako ne dobro bi bilo da kontaktiraju ove u Sloveniji..sve to iz dobre namjere jer i ja ovom momku zelim sve najbolje
prije para dana jedan od nasih doktora je savjetovao mojoj rodici da operaciju koja se moze i ovdje radit, uradi u Sloveniji jer kaze oni su skroz drugi nivo, a i sama sam imala prilku da se u to uvjerim..
konkretno za ovu bolnicu kazu da ima jos jedna u Francuskoj /za ovo nisam 100% sigurna al mislim da je Francuska u pitanju/ koja im moze parirat..a ipak Slovenija nam nije tako daleko
ja cu im svakako poslat mail pa nek razmotre i ovu opciju
melbaa

#60 Re: Tuga golema

Post by melbaa »

lady____ wrote:melbaa, naravno da nije bitno gdje ce se obaviti operacija, ali imala sam priliku preko jedne osobe da se upoznam sa nekim detaljima vezano za ovakve vrste operacija i znam za ljude koji su imali blazi oblik krivljenja kicme i koji nisu htjeli pristat na operaciju dok nisu dosli do ove bolnice jer su imali skroz drugaciji pristup u odnosu na druge..napisala sam to iz razloga sto ne znam da li su vec dogovorili zahvat sa ovom bolnicom u Beogradu, a ako ne dobro bi bilo da kontaktiraju ove u Sloveniji..sve to iz dobre namjere jer i ja ovom momku zelim sve najbolje
prije para dana jedan od nasih doktora je savjetovao mojoj rodici da operaciju koja se moze i ovdje radit, uradi u Sloveniji jer kaze oni su skroz drugi nivo, a i sama sam imala prilku da se u to uvjerim..
konkretno za ovu bolnicu kazu da ima jos jedna u Francuskoj /za ovo nisam 100% sigurna al mislim da je Francuska u pitanju/ koja im moze parirat..a ipak Slovenija nam nije tako daleko
ja cu im svakako poslat mail pa nek razmotre i ovu opciju
@lady, znam da me nisi pogresno shvatila, ali nisam ni ja tebe ;-)
Svi smo mi ovdje radi Jasminovog dobra i svaka pomoc i sugestija je dobrodosla. Ali posto su Bosko, Marko i ostali Jasminovi drugovi tamo u Bijeljini pored njega i vec su dosta toga uradili do sada, ostavit cemo im da i zavrse uz nasu pomoc i pomoc dobrih ljudi :)
strongwoman

#61 Re: Tuga golema

Post by strongwoman »

Evo jedno veliko :thumbup: za kone-a i trippy-a

Hvala vam i u moje ime :-D
bijela

#62 Re: Tuga golema

Post by bijela »

strongwoman wrote:Evo jedno veliko :thumbup: za kone-a i trippy-a

zna li se dokle smo :)?
strongwoman

#63 Re: Tuga golema

Post by strongwoman »

I jedan za muha-sa i za faruche :thumbup:
amsa66

#64 Re: Tuga golema

Post by amsa66 »

veliko hvala svim forumasima koji jesu i koji ce, a to uopce ne sumnjam, pomoci na nacin na koji to mogu :-D

maksuz SW :kiss: od srca
strongwoman

#65 Re: Tuga golema

Post by strongwoman »

bijela wrote:
strongwoman wrote:Evo jedno veliko :thumbup: za kone-a i trippy-a

zna li se dokle smo :)?
Pastick organizira sve oko standova, hum. organizacija Sadake ce ovih dana isto dati novcanu pomoc, objavili su i na svojoj stranici poziv za pomoc... Javlja se raja sa sa-xa - DOBRA VOLJA DEFINITIVNO POSTOJI :thumbup: :sax:
kurty

#66 Re: Tuga golema

Post by kurty »

Super na divnoj vijesti...
Ja sam ovih dana poslao oko 350 mailova svim ministrima, savjetnicima, premijerima, direktorima, parlamentarcima, klincima palcima... Dobio sam 0 odgovora...
Sa rajemo sam nesto skupio i prijatelj je uplatio u nase ime...

Predivna vijest... superrrrrrrrrrrrr
Baby Blue wrote:Peopleeee, upravo sam saznala diiiiivvvnneee vijesti! :-D
a ti si sokic zasluzila :-D
Last edited by kurty on 17/12/2010 14:26, edited 1 time in total.
strongwoman

#67 Re: Tuga golema

Post by strongwoman »

Baby Blue :-D :-D :-D

Ne mogu ti objasniti koliko sam sretna, a da li je ta uplata legla? Da li je novac na racunu zaista tu??? Mislim, ako su samo obecanja, ne smijemo se osloniti...
Ukoliko je novac uplacen... onda nastavljamo akciju da mu obezbijedimo nesto novaca za banje i ogrijev i skolovanje...
Morala bih obavijestiti i hum. organizaciju Sadake da prekinu akciju, posto oni samo doniraju za lijecenje...

JOS JEDNOM, MORAMO TO PROVJERITI...!!!
Svemirco

#68 Re: Tuga golema

Post by Svemirco »

ImageImageImageImageImageImage

Ajoj presretan sam zbog ovih vijesti, hvala Baby Blue!

Operacija i oporavak su prioriteti a uz sve ove dobre ljude i pozitivnu energiju, iskreno vjerujem da će Jasminu i njegovoj nani krenuti nabolje u svakom pogledu :thumbup: :thumbup: :thumbup:
strongwoman

#69 Re: Tuga golema

Post by strongwoman »

pastirck wrote:
Baby Blue wrote: SW, meni je Borisa rekao da je novac legao i da su oni danas to odmah uplatili na racun bolnice, a Jasmina vode u srijedu ili cetvrtak u Beograd.
Ako Sadake nemaju praksu drzati apele za druge stvari, onda im javi da skinu. Al kako rekoh, trebace novca i za lijecenje u banjama i za svasta nesto, ne znam kakva su kod njih pravila. U svakom slucaju ovo im mozes javiti.

Uhhhh, da vi samo mozete mene vidjeti, koliko sam sretna (fali mi onaj smajli sto skace i vristi juuupppiiiii!!!!!!) :-D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :-D :-D :-D :-D :-D
Mi nastavljamo sa nasom akcijom/standovi ???
Naravno :thumbup: :-D IDEMO DALJE...
melbaa

#70 Re: Tuga golema

Post by melbaa »

Dragi svi,
Evo sam razgovarala sa Borisom i on veli da je Zavod za zdravstvo donio rejesenje da ce sufinasirati Jasminovu operaciju. Drugim rjecima receno da se uplati koliko ima a ostalo ce Zavod doturiti. Borisa veli da na racunu ima nekih 4000 KM ali da su ljudi javljali da ce uplatiti i da bi tako trebalo da bude nikh 10.000 KM. Znaci Borisa uplacuje tih 10.000 KM a Zavod ce ostalo.
Borisa Jasmina vozi u Beograd u toku slijedeceg tjedna, najvjerovatnije u srijedu ili cetvrtak najkasnije. Do kraja tjedna ce se uraditi svi potrebni nalazi za operaciju koja bi se trebala da desi u ponedeljak.
Jasmin bi nakon te operacije ostao fiksiran (znaci nema micanja nicim osim ocima) nekih 10-tak dana a nakon toga radila bi se druga operacija. Sve skupa bi u bolnici trebao ostati 30 dana.
Za to vrijeme Borisa i njegovi drugovi su se dogovorili da kucu u kojoj Jasmin zivi sa nanom dovedu u stanje za zivot (zamjena prozora koji se raspada, pod, nabavka kreveta jer Jasmin spava na nekakvom duseku, nabavka ormara, ...).
Pitala sam ima li Jasmin potrebn stvari za bolnicu (pidzama, papuce, mantil, stvari za licnu higijenu...). Nazalost nema nista od toga.
Nadalje, treba obezbjediti i ogrev za zimu. Hranu. Ne zaboravit da je nana slijepa :( a i ostat ce sama dok je Jasmin u bolnici.
Prama tome, hajdemo dalje. Ponasajmo se kao da se nije jos skupilo novca za Jasminovu operaciju.

Borisa vas sve pozdravlja i volio bi da se i upoznamo!
Last edited by melbaa on 17/12/2010 15:16, edited 1 time in total.
strongwoman

#71 Re: Tuga golema

Post by strongwoman »

pastirck wrote:
melbaa wrote: Borisa vas sve pozdravlja i volio bi da se i upoznamo!
Cisto informativno, jel Borisa ili je Boris?
Boriša
melbaa

#72 Re: Tuga golema

Post by melbaa »

pastirck wrote:
melbaa wrote: Borisa vas sve pozdravlja i volio bi da se i upoznamo!
Cisto informativno, jel Borisa ili je Boris?
Boriša Bodiroga
bijela

#73 Re: Tuga golema

Post by bijela »

hjoj, narode, predobre vijesti :-D :thumbup:
HAVANA

#74 Re: Tuga golema

Post by HAVANA »

melbaa wrote:Pitala sam ima li Jasmin potrebn stvari za bolnicu (pidzama, papuce, mantil, stvari za licnu higijenu...). Nazalost nema nista od toga.

Ima.Ja ću kupiti,čujemo se. ;-)
Koji broj?
melbaa

#75 Re: Tuga golema

Post by melbaa »

Zamolila sam Borisu da vidi sta sve nedostaje u kuci gdje Jasmin zivi osim krveta, ormara, podne obloge ili ti tepiha (a moze i cilima :) )
Sta mislite da, kada nam to javi, da se organizujemo o nesto od toga nabavimo?
Post Reply