Jasmin ima želju da se školuje i dalje. Jedna grupa građana iz Brčkog se već prijavila da bi mu pomogla da se školuje dalje ili u Brčkom ili u Bjeljini, svejedno im je. Jedan momak koji ima auto školu u Bijeljini javio se da bi mu omogučio obuku i polaganje vozačkog.lady____ wrote:problem je sto ovaj momak poslije ovakve operacije nikad vise nece smjeti raditi nikakve teske fizicke poslove i ako se ne bude toga pridrzavao moze da dodje do ozbiljnih komplikacija..ne znam na koji nacin se radi operacija u ovoj bolnici, ali jedna od vodecih u Evropi za ovakve vrste operacija je Valdoltra u Sloveniji i bilo bi super da su njegovi jarani ili neko drugi mogli stupit u kontakt s njima
znam da npr bolnica u Zagrebu dosta zaostaje za ovom u Sloveniji i sam zahvat se razlikuje, sto ce u mnogome odrediti njegov zivot kasnije i aktivnosti koje ce smjeti obavljati
A gdje će se operisati to je sada najmanje bitno. Njegov drug Boriša, koji je i pokrenuo ovo sve, je sportista i često boravi u Srbiji pa se je tamo raspitivao za operaciju, nosio nalaze lječnicima na Banjici, a prošli petak vodio je Jasmina na Banjicu na pregled. Koliko ja znam (a imam dovoljno godina da mogu da pamtim kakve su gdje bolnice i klinike u bivšoj nam državi bile) Banjica je dosta dobra bolnica a i kadar je dobar. To je specijalna ortopedsko kirurška bolnica. Ono o čemu bi se moglo razmišljati je da li ima negdje drugdje bolnica/klinika iste kvalitete a za manje novaca, čisto iz praktičnih razloga.
Ali hajdemo ljudi, da se bacimo u akciju da što prije skupimo taj novac da ovom divnom momku vratimo zdravlje, snagu za dalji život, normalan život i osmijeh na lice.