TUGA BRATE...
-
Mustang1
#126 Re: TUGA BRATE...
Ima na Face TV direktno onaj dnevnik njihov sa Senadom
- Partijaner
#127 Re: TUGA BRATE...
Mehmeda Dizdarevica sam licno poznavao i nemate pojma kakva je to ljudina bila, ne mogu vjerovat da nije vise ziv.
-
weredsf
#128 Re: TUGA BRATE...
Ma nema tesko povrijedenih, svi su sa svojim porodicama na svu srecuVjecitiStudent wrote:U Zenici zastoj sa dijagnostikom teško povrijeđenih. Ne radi CT, pokvaren već nekoliko mjeseci.
-
VjecitiStudent
#129 Re: TUGA BRATE...
AJB kaže drugačije, 7-8 ima teže povrede i zadržani su u bolnici.weredsf wrote:Ma nema tesko povrijedenih, svi su sa svojim porodicama na svu srecuVjecitiStudent wrote:U Zenici zastoj sa dijagnostikom teško povrijeđenih. Ne radi CT, pokvaren već nekoliko mjeseci.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Md1w3y375c
- JohnnyS
#130 Re: TUGA BRATE...
It_is_a_Leclerc wrote:Bože sačuvaj ovih portala i televizija. Ove slike majki i djece koje padaju u nesvijest od tuge, vrište, plaču.. Pa ko bi to gledao i kome to uopšte treba slikati i snimati. Stvarno je čast i moral u novinarstvu davno izumrla.
Kakav čast i moral, to su lešinari tabloidni...
- luckylaka
#131 Re: TUGA BRATE...
Gledam ovo na facetv hoce srce da mi pukne.Svasta bi nalajao na racun politicara,lopova,kriminalaca,mafijasa ...majku im jebem al nije vrijeme.Da Bog da ih zive zatrpali dole 
- Čudna sorta
#132 Re: TUGA BRATE...
Sad gledam na Face-u, pa ne može čovjek da se ne rasplače... koja tuga Bože dragi. 
- ZOCH
#133 Re: TUGA BRATE...
Kad vidim sliku ove djevojcice, hoce srce da eksplodira...

- _mufljuz_
#134 Re: TUGA BRATE...
steglo me oko grudi, grumen tvrdih suza u ocima.... nemam sta rec....
- Janjicar
#135 Re: TUGA BRATE...
Znam covjeka koji je radio u Sloveniji u rudniku, i od njih desotorice 5 ih prezivjelo a 5 poginulo i on je dobio odstete oko 500 000KM, ali ipak je to SLO u pitanju. Kakva je situacija kod nas oko toga ne znam ali svaka suma ispod 100 000KM za prezivjele je mizerna...trcicu trceci wrote:Hoce, vise od 5 hiljada sigurno...Janjicar wrote:Da li ce njihove porodice moci dobiti od osiguranja sta ? Da li ce dobiti kakvog novca ?
- Digla_da_kreci
#136 Re: TUGA BRATE...
Jedan za nekoliko dana trebao u penziju, drugi prije nekoliko dana tek poceo raditi...
Ovo gledati na Face-u je da prepuknes od tuge.
Ovo gledati na Face-u je da prepuknes od tuge.
+1_mufljuz_ wrote:steglo me oko grudi, grumen tvrdih suza u ocima.... nemam sta rec....
- p206
#137 Re: TUGA BRATE...
znam da ne valja, ali iskreno pun mi je k... nepravde, i želim im sve najgoreO'zone wrote:Ne valja nikome željeti nesreću pa ni najgorem dušmanu ali mi se danas samo ovo čitav dan vrti po glavi.p206 wrote:a u pi... materinu
hoće li ikad one guzonje i lopove šta strefiti, žive po 100 godina i i jedva nekako krepaju, sve im po spisku
Zašto selekcija? Zašto vrijedni i dobri ljudi (ne samo rudari koji stradaše nego inače) prvi odlaze sa ovoga svijeta a ljudsko dno, isprdci ovog roda, najveći zločinci i kriminalci umiru u kasnoj starosti (ne svi ali veliki broj).
Jel se ovima "lošima" pruža šansa da se poprave a ovi "dobri" se "uzimaju" da ne bi skrenuli više ili je život samo tolika kučka pa se da kažem zajebava...ili je nešto drugo u pitanju?
Gdje dođe ta pravda? Kako li se doziva ta pravda?
i ja se to pitam već neko vrijeme...da li se ovim smradovima daje vremena da dođu tobe... ili je ovaj život takva kurva da to nije normalno
- undefined007
#138 Re: TUGA BRATE...
Ma ljudi dragi nema tih para na svijetu koju mogu pomoći ovim ljudima. Pare će biti i proći a ljudski život se neće vratiti ...
- soccerfan88
#139 Re: TUGA BRATE...
Da im dragi Allah Dz. S. podari lijepi Dzennet, a porodicama da sabura da prezive ove teske dane.
Zalosno brate zalosno. Pa svako malo neko nastrada u rudnicima. Nego da li bi se mogao otvoriti racun kakav preko paypala da se pomogne porodicama, djeci poginulih? Tesko im je sad, u soku su ali kad dode sutra valja opet skolovati djecu i zivjeti dan za dan a odakle? Glave porodice vise nema. Trebali bi razmisliti o tome.

- undefined007
#140 Re: TUGA BRATE...
http://www.avaz.ba/clanak/134144/traged ... -isakovica
nemoguće je da čovjek ne zaplače ali nemoguće kakva tuga ... bože
- Stjui
#141 Re: TUGA BRATE...
rahmet im duši.
supruge dobivaju penziju,a djeca su do kraja školovanja potpuno obezbjeđena.Janjicar wrote: Znam covjeka koji je radio u Sloveniji u rudniku, i od njih desotorice 5 ih prezivjelo a 5 poginulo i on je dobio odstete oko 500 000KM, ali ipak je to SLO u pitanju. Kakva je situacija kod nas oko toga ne znam ali svaka suma ispod 100 000KM za prezivjele je mizerna...
-
megaman4
#142 Re: TUGA BRATE...
undefined007 wrote:http://www.avaz.ba/clanak/134144/traged ... -isakovica
- _mufljuz_
#143 Re: TUGA BRATE...
dobro - vrh retardacije al sta se moze.....

-
julisiz es grant
#144 Re: TUGA BRATE...
Ovo je sada potpuno irelevantno, i nije mjesto za pranje naše savjesti zbog drugih naših grešaka u životu. Kod rudarskih nesreća postoje već uhodani i efikasni mehanizmi zagarantovane pomoći porodicama, tako da će biti potpuno obezbijeđeni. Ono što su izgubili svakako im niko ne može nadoknaditi.soccerfan88 wrote:Da im dragi Allah Dz. S. podari lijepi Dzennet, a porodicama da sabura da prezive ove teske dane.![]()
Zalosno brate zalosno. Pa svako malo neko nastrada u rudnicima. Nego da li bi se mogao otvoriti racun kakav preko paypala da se pomogne porodicama, djeci poginulih? Tesko im je sad, u soku su ali kad dode sutra valja opet skolovati djecu i zivjeti dan za dan a odakle? Glave porodice vise nema. Trebali bi razmisliti o tome.
![]()
- Edin H.
#145 Re: TUGA BRATE...
Sta reci
sok i nevjerica.
Jucer je izgledalo da ce svih 34 rudara prezivjeti.
Jucer je izgledalo da ce svih 34 rudara prezivjeti.
-
StupskaBitanga
#146 Re: TUGA BRATE...
StrahotaVjecitiStudent wrote:Samo u rudniku Breza u posljednje dvije godine imali smo sedam smrtnih slučajeva, od čega četiri u jami i to se skoro zataškalo. Porodice ostaju na cjedilu, a za neke, koji su ovdje radili i više od 40 godina, uprava nije znala ni kad je džennaza bila.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/za ... ataskavaju
U kakvoj mi cenzuri živimo
-
julisiz es grant
#147 Re: TUGA BRATE...
Jarane, do unazad 25 godina u zatvor se išlo ako bi se objavila kakva vijest koja nije bila po mjeri vlasti...e to ti je cenzura. To što nešto nije dovoljno "papreno" da današnji mediji objave, ne znači i da je zabranjeno.StupskaBitanga wrote:StrahotaVjecitiStudent wrote:Samo u rudniku Breza u posljednje dvije godine imali smo sedam smrtnih slučajeva, od čega četiri u jami i to se skoro zataškalo. Porodice ostaju na cjedilu, a za neke, koji su ovdje radili i više od 40 godina, uprava nije znala ni kad je džennaza bila.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/za ... ataskavaju
-
VjecitiStudent
#148 Re: TUGA BRATE...
Toliko o višoj sili.Two geologic conditions have been found to cause the occurrence of bumps in the eastern United States: (1) relatively thick overburden and (2) extremely rigid strata occurring immediately above and below the mine coalbed. Additionally, the probability of bump occurrence is increased by certain mining practices that concentrate stresses during retreat mining in areas where geologic conditions are conducive to bumps. Mining plans that permit the development of pillar line points or long roof spans that project over gob areas should be avoided because these features may contribute to the occurrence of bumps.
http://www.cdc.gov/niosh/mining/works/c ... t1535.html
- Janjicar
#149 Re: TUGA BRATE...
Ajdi makar to da bude, njih vise nema , da im Allah dz.s podari dzennet. treba razmisljati o porodici i o njihovoj djeci sada a i o sigurnosti ostalih rudaraStjui wrote:rahmet im duši.
supruge dobivaju penziju,a djeca su do kraja školovanja potpuno obezbjeđena.Janjicar wrote: Znam covjeka koji je radio u Sloveniji u rudniku, i od njih desotorice 5 ih prezivjelo a 5 poginulo i on je dobio odstete oko 500 000KM, ali ipak je to SLO u pitanju. Kakva je situacija kod nas oko toga ne znam ali svaka suma ispod 100 000KM za prezivjele je mizerna...
-
VjecitiStudent
#150 Re: TUGA BRATE...
Nije uopće stvar u medijima i objavljivanju, već o traženju odgovornosti i ispravci pogrešaka, kako bi se ovakve tragedije spriječile, koliko god je to moguće.julisiz es grant wrote:Jarane, do unazad 25 godina u zatvor se išlo ako bi se objavila kakva vijest koja nije bila po mjeri vlasti...e to ti je cenzura. To što nešto nije dovoljno "papreno" da današnji mediji objave, ne znači i da je zabranjeno.StupskaBitanga wrote: Strahota