Tufahije
Moderator: anex
-
novalic
#1 Tufahije
pale su mi na pamet, jabuka k'o u prici....
pa kada bi ko nabacio recept....
-
kijametdedo
haj napravi i meni tepsiju... 
-
kijametdedo
daj ba, nemoj mi to raditi, pogadjas me tacno u stomacni zivac...
al moraju hurmasice biti sa cokoladom, i sa puno agde...
al moraju hurmasice biti sa cokoladom, i sa puno agde...
- Danguba
CiCiban wrote:pokusaj slobodno da napravis..ne mozess nikako toliko zeznuti da ne budu jestive
p.s. e, na sporetu je otisao ventilator u rerni( i ne moze se naci rezervni ) mada sam pokusala da demontiram ovaj.. nece sarafi da saradjuju
Cici,
ili nova tehnika ili udaja
bez muske ruke nema tu hajra
-
clone033
pa sta ti po kuci radis? prvo utikac od usisivaca sada ventilator u rerni cccccCiCiban wrote:pokusaj slobodno da napravis..ne mozess nikako toliko zeznuti da ne budu jestive
p.s. e, na sporetu je otisao ventilator u rerni( i ne moze se naci rezervni ) mada sam pokusala da demontiram ovaj.. nece sarafi da saradjuju
-
Elizabeth_Bathory
#16 Re: Tufahije
Ja to ne volim... Ne volim ni knedle,ma ne volim ta takva jela... Nest mi ne prijaju....novalic wrote:pale su mi na pamet, jabuka k'o u prici....
- CiCiban
a tu je i recept ne zna se ''ciji''

prvo su potrebne jabuke jelde??
ali ne bilo kakFe. ?? vec one velike..
a mozete kupiti i one velicine klikera , ali ovo se preporucuje samo rodjenim mazohistima.
.. bilo bi dobro da jabuke budu kisele, vrlo !!! vazan podatak !!!, inace bi se moglo desiti da jedino lopatom !!?? mozete donijeti tufahiju do usta.
the Orasi..
uglavnom se usitne na dva nacina..mi cemo odmah preskociti prvi i strpati orahe u papirnu vrecicu . i njezno ih zdrobiti debelom oklagijom..(ne znam kako se zove..ali to je ona vrsta oklagije kojom u karikaturama zena-bije-muza-kad-kasni-kuci ) orasi u vrecici se drobe na isti nacin na koji se asfaltira ulica..
kad prestane bilo kakav otpor iz vrecice..dovoljno su usitnjeni
Agda-(sirup) pogledati na novin link za utvrdjivanje omjera secera i vode..
sve to staviti u serpu na laganu vatru ( tamo o sirupu pise sve sto ce nam biti potrebno) i dodajte malo limunovog soka.. njegov zadatak je da ne dozvoli jabukama da se raspadnu. he..i par stapica cimeta
..
a sada
da zasucemo rukave
jabuke se ogule, specijalnim rezacem se ukloni sredina, i ubace se u serpu sa sirupom na kuhanje...nije utvrdjeno koliko to moze trajati, ali jabuke su zasigurno kuhane kada viljuska bez otpora moze utonuti u meso ..
tada ih treba izvaditi iz serpe, da se malkice ohlade
orahe treba izmiksati sa malo slaga i agde..( ovdje oprez
) smjesa mora biti cvrsta., pa se ne smije pretjerati sa dodavanjem agde..
Last step...
ohladjene jabuke filujte ovom smjesom, svaka jabuka u svoj krevetac, slag na vrh jabuke ..pa visnja on top
.. a onda svaku jabuku utopiti sokom preostalim od kuhanja.. (naravno.kuhati ga i dalje nakon vadjenja jabuka, da bi postao gusci)
cica mica gotoFa pricaa
smije li neko da pokusa?
he?
prvo su potrebne jabuke jelde??
a mozete kupiti i one velicine klikera , ali ovo se preporucuje samo rodjenim mazohistima.
the Orasi..
uglavnom se usitne na dva nacina..mi cemo odmah preskociti prvi i strpati orahe u papirnu vrecicu . i njezno ih zdrobiti debelom oklagijom..(ne znam kako se zove..ali to je ona vrsta oklagije kojom u karikaturama zena-bije-muza-kad-kasni-kuci ) orasi u vrecici se drobe na isti nacin na koji se asfaltira ulica..
kad prestane bilo kakav otpor iz vrecice..dovoljno su usitnjeni
Agda-(sirup) pogledati na novin link za utvrdjivanje omjera secera i vode..
sve to staviti u serpu na laganu vatru ( tamo o sirupu pise sve sto ce nam biti potrebno) i dodajte malo limunovog soka.. njegov zadatak je da ne dozvoli jabukama da se raspadnu. he..i par stapica cimeta
a sada
jabuke se ogule, specijalnim rezacem se ukloni sredina, i ubace se u serpu sa sirupom na kuhanje...nije utvrdjeno koliko to moze trajati, ali jabuke su zasigurno kuhane kada viljuska bez otpora moze utonuti u meso ..
tada ih treba izvaditi iz serpe, da se malkice ohlade
orahe treba izmiksati sa malo slaga i agde..( ovdje oprez
Last step...
ohladjene jabuke filujte ovom smjesom, svaka jabuka u svoj krevetac, slag na vrh jabuke ..pa visnja on top
cica mica gotoFa pricaa
-
V
Ti si meni kraljica, da se imam namjeru ikada udavati definitivno bih se borila za tvoju rukuCiCiban wrote:ejjj.. nije ovo nista definitivno ? samo kostur.. a sad treba raditi na nijansama, uz pomoc cijelog foruma
kuhajmo sa starim romantikom..cika simmelom