Tudjin u vlastitom gradu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Hook

#51 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by Hook »

Ja nisam iz Sarajeva, al vjerujte da je to pravi grad. Naravno da ima seljakluka u posljednje vrijeme (a gdje ga to nema da mi je znat :D ) al Rajvosa ce zivit do posljednjeg Sarajlije! Nemojte gubit moral samo.

Citat (nemam pojma od koga, cuo sam ga na pocetku pjesme koju prilazem :D ):

"...Odlucih da se predam ovom gradu. Jer nema na svijetu nijednoga grada u kome se tako sve slaze, a sve je u sukobu. I kad u 12 sati cujes mujezina sa brojnih sarajevskih dzamija, u isto vrijeme cujes zvona katedrale i zvona stare pravoslavne crkve, pogledam, a poda mnom je grad. To je pravi grad. To je moj grad. I razmisljam evo vec punih 20 godina koji je to grad koji volim vise od Sarajeva? Ima samo jedan grad kome bi podario vise ljubavi i koji volim vise od Sarajeva: to je Rajvosa."

Ova pjesma puno govori o Sarajevu, a djelo je jednog mladica, pravog Sarajlije (za one koji vole podjele :D )
cistunac

#52 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by cistunac »

ahmed&nedzad wrote:Krenuo sam da napišem komentar, ali onda vidim da su me preduhitrili @8. sekretar SKOJ-a i @black. :thumbup:
Vala, mogao si se potruditi ali je za svaku pohvalu sto nisi.

Hvala na svim komentarima ukljucujuci promasene a posebno one koje su navodili ono sto nisam napisao. Ali valjda neki ljudi vide dublje pa sto im zamjeriti.

Sarajevo je onako kakog ga znam i kakvog ga vidim. To jeste grad moje mladosti a evo ponovno, i moje starosti. Dakle, moj izbor—moji pogledi.

Jeste, i 1945 je bilo doseljavanja pa se grad mijenjao. Istini za volju tada je rastao mini-kosmopolitanski bar po sastavu stanovnistva. Danas to nije pa su poredjenja nemoguca. Ne tice me se ni to kako ga vole i opisuju drugi sto neki ovdje potenciraju. Obisao sam svijeta i vidio lijepih gradova ali u mnogima ne bih htio zivjeti. Sa mnogima nemam vezu kao sto imam sa Sarajevom i to je to. Nista vise i nista manje.

Neko me ovdje proziva da vidim Detroit (downtown) kako bih osjetio sta je lose. Mislim da jeste gori od Buffala ali ne od Atlante. Ali kakve to opet ima veze sa mojim zapazanjima oko Sarajeva?

Dobih cak besplatan savjet da se eto ne setam Ferhadijom! Ja bih stvarno volio da mogu cesce da sjednem na uspinjacu i odem do Vidikovca i malo se prosetam po Trebevicu, ali toga nema ni u projektu skoro 15 godina od rata. Mozda je neko ponosan na ovakvo stanje stvari ali ja nisam. Dva puta sam pjeske, cestom, otisao do Prvog sumara i razmisljao o proslosti prolazeci pored zgarista bivseg doma. Zar se nista do sada tu nije moglo uciniti? Ne moze jer ovaj grad ne vode gradjani nego oni kojima su mnoge urbane stvari nejasne a da ne govorimo o tradicijama Sarajeva. A gradjani su vazni. Zato 'stare sarajlije' imaju prava da nesto kazu isto kao u svojim bransama imaju da kazu stariji poljoprivrednici ili stariji stocari. Ili mislite da nemaju?

Ne ljutim na na sve sto meni izgleda promaseno ili cak i naopako, ali moze se daleko bolje. Ma da se previse ne uzbudjujem oko mnogih detalja, sta fali ako oduvam neke sitne frustracije kroz forum?

Lijepo bi bilo da se grad urbano razvijao u zadnjih 15-20 godina, ali eto nije.
Lijepo bi bilo da padine Trebevica nisu prenapucene bespravno izgradjenim kucama koje se i dalje podizu.
Lijepo bi bilo da se moze setati plocnicima bez straha od povrede.
Lijepo bi bilo da se bolje cisti Miljacka i susjedni joj potoci od svakojakog otpada.
Lijepo bi bilo da narod (gradjani?) ne bacaju u Miljacku kontejnere za smece, stolove, bicike, plastiku u ko zna sta.
Lijepo bi bilo da svaki vlasnik psa nosi plasticnu kesu i pokupi iza ljubimca.
Lijepo bi bilo da nosimo klasicne cekere u kupovinu a ne da svaki dan donesemo nove plasticne kese koje ionako bacimo.
Lijepo bi bilo da vozaci fijakera prema vrelu Bosne prikace ispod repa prigodno da konji ne seru po aleji.
Lijepo bi bilo naruciti svinjsku vjesalicu ili leskovacki odrezak na Bascarsiji.
Lijepo bi bilo osposobiti dio Trebevica za familijarne setnje.
Lijepo bi bilo vidjeti vise policajaca na ulicama da odrzavaju red i uce primitivce redu.
Lijepo bi bilo kada bi svako postovao saobracajne znake za parkiranje, jednosmjernu voznju, 'biciklanje' kroz Ferhadiju i sl.

Znam, dosadan sam. Cak i naopak. Ali nismo svi savrseni.
caes

#53 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by caes »

Lijepo bi bilo da nosimo klasicne cekere u kupovinu a ne da svaki dan donesemo nove plasticne kese koje ionako bacimo.
:lol:
vaučer

#54 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by vaučer »

Uvijek pročitam 'Tuđman u vlastitom gradu' i doživim mentalno povlačenje ručne pri 100kmh :)
8. sekretar SKOJ-a

#55 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

cistunac wrote:Jeste, i 1945 je bilo doseljavanja pa se grad mijenjao. Istini za volju tada je rastao mini-kosmopolitanski bar po sastavu stanovnistva.
Kosmopolitanac, znači,....Ti bi pored leskovačkgo odreska i da vratiš Park Cara Dušana, Ulicu Miloša Obilića (Mada, ima teorija da je to, u stvari, Millosh Kopiliq, pa bi možda i moglo), Hajduk Veljka, Nemanjinu,....Da se sa Zlatišta sjaji mega-giga krst,...

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /komentari
MonaNay

#56 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by MonaNay »

cistunac wrote:
ahmed&nedzad wrote:Krenuo sam da napišem komentar, ali onda vidim da su me preduhitrili @8. sekretar SKOJ-a i @black. :thumbup:
Vala, mogao si se potruditi ali je za svaku pohvalu sto nisi.

Hvala na svim komentarima ukljucujuci promasene a posebno one koje su navodili ono sto nisam napisao. Ali valjda neki ljudi vide dublje pa sto im zamjeriti.

Sarajevo je onako kakog ga znam i kakvog ga vidim. To jeste grad moje mladosti a evo ponovno, i moje starosti. Dakle, moj izbor—moji pogledi.

Jeste, i 1945 je bilo doseljavanja pa se grad mijenjao. Istini za volju tada je rastao mini-kosmopolitanski bar po sastavu stanovnistva. Danas to nije pa su poredjenja nemoguca. Ne tice me se ni to kako ga vole i opisuju drugi sto neki ovdje potenciraju. Obisao sam svijeta i vidio lijepih gradova ali u mnogima ne bih htio zivjeti. Sa mnogima nemam vezu kao sto imam sa Sarajevom i to je to. Nista vise i nista manje.

Neko me ovdje proziva da vidim Detroit (downtown) kako bih osjetio sta je lose. Mislim da jeste gori od Buffala ali ne od Atlante. Ali kakve to opet ima veze sa mojim zapazanjima oko Sarajeva?

Dobih cak besplatan savjet da se eto ne setam Ferhadijom! Ja bih stvarno volio da mogu cesce da sjednem na uspinjacu i odem do Vidikovca i malo se prosetam po Trebevicu, ali toga nema ni u projektu skoro 15 godina od rata. Mozda je neko ponosan na ovakvo stanje stvari ali ja nisam. Dva puta sam pjeske, cestom, otisao do Prvog sumara i razmisljao o proslosti prolazeci pored zgarista bivseg doma. Zar se nista do sada tu nije moglo uciniti? Ne moze jer ovaj grad ne vode gradjani nego oni kojima su mnoge urbane stvari nejasne a da ne govorimo o tradicijama Sarajeva. A gradjani su vazni. Zato 'stare sarajlije' imaju prava da nesto kazu isto kao u svojim bransama imaju da kazu stariji poljoprivrednici ili stariji stocari. Ili mislite da nemaju?

Ne ljutim na na sve sto meni izgleda promaseno ili cak i naopako, ali moze se daleko bolje. Ma da se previse ne uzbudjujem oko mnogih detalja, sta fali ako oduvam neke sitne frustracije kroz forum?

Lijepo bi bilo da se grad urbano razvijao u zadnjih 15-20 godina, ali eto nije.
Lijepo bi bilo da padine Trebevica nisu prenapucene bespravno izgradjenim kucama koje se i dalje podizu.
Lijepo bi bilo da se moze setati plocnicima bez straha od povrede.
Lijepo bi bilo da se bolje cisti Miljacka i susjedni joj potoci od svakojakog otpada.
Lijepo bi bilo da narod (gradjani?) ne bacaju u Miljacku kontejnere za smece, stolove, bicike, plastiku u ko zna sta.
Lijepo bi bilo da svaki vlasnik psa nosi plasticnu kesu i pokupi iza ljubimca.
Lijepo bi bilo da vozaci fijakera prema vrelu Bosne prikace ispod repa prigodno da konji ne seru po aleji.
Lijepo bi bilo naruciti svinjsku vjesalicu ili leskovacki odrezak na Bascarsiji.
Lijepo bi bilo osposobiti dio Trebevica za familijarne setnje.
Lijepo bi bilo vidjeti vise policajaca na ulicama da odrzavaju red i uce primitivce redu.
Lijepo bi bilo kada bi svako postovao saobracajne znake za parkiranje, jednosmjernu voznju, 'biciklanje' kroz Ferhadiju i sl.

Znam, dosadan sam. Cak i naopak. Ali nismo svi savrseni.

@cistunac,

Ja sam došla u Sarajevo. Za tebe sam vjerovatno "došljo" (ili... Bože, kako li je ženski rod od "došljo", nemojte mi reći "došljakinja", jer to ima sasvim druge konotacije). U svojim košmarima ti me vidiš kako bacam vrećicu smeća kroz prozor, u Miljacku, otimam posao tebi, "rođenom" Sarajliji, "ne znam gdje je Općina ta i ta, ali znam sve ko u nju radi"... i slično. Ali, iako sam slučajno došla u Sarajevo, ništa od tog nisam: ja Sarajevo volim svim srcem, takvo kakvo je i kakvo bi moglo biti. Volim ga, ne samo po tome kako ga vidim, nego kako činim: nikada posao ne tražim "na štelu" - uvijek sam pozvana da radim kao najbolji kandidat, nikada nisam nikome iglu uzela, a kamoli posao... A, evo me, sad sam opet bez posla, dovijam se kako znam i umijem. Imam i okolišnu filozofiju koja mi nikad ne bi dopustila da prođem preko milih mi planinskih puteva, a da ne pokupim smeće na koje nabasam (da, odrondam i ja, ali nikada na "papke", samo na to skoro metafizičko zlo u ljudima). U nekim sam stvarima postigla čak i stanovit uspjeh i ja ga s radošću vezujem za ovu zemlju. Živim ovdje već dugo, dugo... odgajana i samoodgajana željom da dosegnem bar malo onog uzora, one antičke vrline "aristos". Bošnjakinja sam i muslimanka, ali mi je važno "ono što je svima važno", da parafrazim Camusa.
Ali, nema ni dana, a da mi neko ne kaže: "Kako ti se svidja u mom Sarajevu?", "Kada ćemo vam vidjeti ledja?", "Vi nam uzimate posao, prljate grad, kvarite čaršijski duh...". To se ponavlja tako često i tako dugo to traje, da ja, @cistunac, razmišljam da stavim kakvu traku na ruku, na kojoj bi, eto, ti predloži, moglo pisati "ne-Sarajka" ili kakav drugi znak... Evo, ti odredi i dan i datum, pa ću gradom u kojemu, ja hoću vjerovati još dahće kozmopolitizam, prošetati s takvom trakom, a ti me čekaj na Čaršiji... Ja ću skupiti snage i zamišljati neko dobročinstvo iz Kreševljakovićevih priča o čaršijskoj solidarnosti i pomisliti kako ćeš ti prići i skinuti mi tu traku...
Žalim za onim miRCErkinim: bolje biti frustrirani mješanac... Je li moguće da i to iščezava?
Gospoda Ministarka

#57 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 12:13, edited 1 time in total.
Ne pada mi na pamet

#58 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by Ne pada mi na pamet »

A sto bi ti jeo svinjetinu bas na carsiji? To ti mrsko prosetati 200 metara? Ako ti je to najveci problem sa Sarajevom, onda ti imas vecih problema u glavi. Za takve postoji oaza, nekih 10 km istocno od carsije.
cistunac

#59 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by cistunac »

8. sekretar SKOJ-a wrote:
cistunac wrote:Jeste, i 1945 je bilo doseljavanja pa se grad mijenjao. Istini za volju tada je rastao mini-kosmopolitanski bar po sastavu stanovnistva.
Kosmopolitanac, znači,....Ti bi pored leskovačkgo odreska i da vratiš Park Cara Dušana, Ulicu Miloša Obilića (Mada, ima teorija da je to, u stvari, Millosh Kopiliq, pa bi možda i moglo), Hajduk Veljka, Nemanjinu,....Da se sa Zlatišta sjaji mega-giga krst,...
I ti si mi nekakav komunista? A gdje je tolerancija, bratstvo-jedinstvo i slicno... :)
cistunac

#60 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by cistunac »

Ne pada mi na pamet wrote:A sto bi ti jeo svinjetinu bas na carsiji?
Sto da ne?
Gospoda Ministarka

#61 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 12:14, edited 1 time in total.
cistunac

#62 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by cistunac »

MonaNay wrote:
@cistunac,

Ja sam došla u Sarajevo. Za tebe sam vjerovatno "došljo" (ili... Bože, kako li je ženski rod od "došljo", nemojte mi reći "došljakinja", jer to ima sasvim druge konotacije). U svojim košmarima ti me vidiš kako bacam vrećicu smeća kroz prozor, u Miljacku, otimam posao tebi, "rođenom" Sarajliji, "ne znam gdje je Općina ta i ta, ali znam sve ko u nju radi"... i slično. ...
Ali, nema ni dana, a da mi neko ne kaže: "Kako ti se svidja u mom Sarajevu?", "Kada ćemo vam vidjeti ledja?", "Vi nam uzimate posao, prljate grad, kvarite čaršijski duh..."....?
A bogati zeno, sto se ti nadje pogodjena? Ko te tjera ili ne tjera iz grada?..."nikome ni iglu nisam uzela"... Pa ko te to optuzuje? Budi dobra gradjanka i svi ce biti srecni. I ostavi Camusa na stranu jer jer ti nije nikakav adut u diskusiji. Naprotiv.
Ne pada mi na pamet

#63 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by Ne pada mi na pamet »

cistunac wrote:
Sto da ne?
Pa fino zakupis prostor, otvoris sebi ascinicu, i jedes sta god hoces. Nije ovo komunizam pa da se petogodisnjim planom odredjuje sta da se jede. Pa makar to bila svinjetina.
detroit-mercy

#64 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by detroit-mercy »

Jah koga i mi komentarisemo i na koga gubimo vrijeme..........
8. sekretar SKOJ-a

#65 Re: Tudjin u vlastitom gradu

cistunac wrote:
8. sekretar SKOJ-a wrote:
I ti si mi nekakav komunista? A gdje je tolerancija, bratstvo-jedinstvo i slicno... :)
Znam i kako se zoveš, ti si Bajramović Rahmanaga-Kozmopolitanac:
Image
MonaNay

#66 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by MonaNay »

cistunac wrote:
MonaNay wrote:
@cistunac,

Ja sam došla u Sarajevo. Za tebe sam vjerovatno "došljo" (ili... Bože, kako li je ženski rod od "došljo", nemojte mi reći "došljakinja", jer to ima sasvim druge konotacije). U svojim košmarima ti me vidiš kako bacam vrećicu smeća kroz prozor, u Miljacku, otimam posao tebi, "rođenom" Sarajliji, "ne znam gdje je Općina ta i ta, ali znam sve ko u nju radi"... i slično. ...
Ali, nema ni dana, a da mi neko ne kaže: "Kako ti se svidja u mom Sarajevu?", "Kada ćemo vam vidjeti ledja?", "Vi nam uzimate posao, prljate grad, kvarite čaršijski duh..."....?
A bogati zeno, sto se ti nadje pogodjena? Ko te tjera ili ne tjera iz grada?..."nikome ni iglu nisam uzela"... Pa ko te to optuzuje? Budi dobra gradjanka i svi ce biti srecni. I ostavi Camusa na stranu jer jer ti nije nikakav adut u diskusiji. Naprotiv.

@cistunac

Aber, Herr Eichmann, ja vec jesam dobra gradjanka. Zar to niste vidjeli iz posta?
I ostaviću nesretnog Camusa, ne bojte se... Ta, samo Vi imate tapiju na bilo kakve reference iz književnosti, filozofije, etc... Na tren sam to zaboravila!
MonaNay

#67 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by MonaNay »

@cistunac

Samo da Vas podsjetim, ovo ste napisali: "Dosljaci kao obicno nista dobra nisu donijeli nego svoju nekulturu."
Došljaci: Mak Dizdar, Meša Selimović, Alija Isaković...
The 51st State

#68 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by The 51st State »

cistunac wrote:
Sto da ne?
ti ili si kokuz ili si papak pa nikad nisi bio u dverima na svinjskom odresku..., posred carsije...ako ti se vec jede...
8. sekretar SKOJ-a

#69 Re: Tudjin u vlastitom gradu

The 51st State wrote:
cistunac wrote:
Sto da ne?
ti ili si kokuz ili si papak pa nikad nisi bio u dverima na svinjskom odresku..., posred carsije...ako ti se vec jede...
:thumbup: Osupnuto! :bih:

Skoro ista tema na Politici:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=66432
MonaNay

#70 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by MonaNay »

@cistunac

Piše:
"to nema nikakve veze oko tvog pitanja" (oko tvog pitanja!!!);
"rodjeni sarajlija" (Sarajlija - malim slovom);
"Bogati, zeno" (da je "ženska glavo", moglo bi proći kao duhovita replika Sidranovog remek-djela, a ovako... :-) )
... i more tih kultiviranih, vrlo pismenih opaski, savjeta, a Boga mi, i kontemplacija na temu od cistunca.

Baš mi fali ono mirCERkino... "nego cistokrvni..." cistunac!
black

#71 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by black »

MonaNay wrote:

@cistunac,

Ja sam došla u Sarajevo. Za tebe sam vjerovatno "došljo" (ili... Bože, kako li je ženski rod od "došljo", nemojte mi reći "došljakinja", jer to ima sasvim druge konotacije). U svojim košmarima ti me vidiš kako bacam vrećicu smeća kroz prozor, u Miljacku, otimam posao tebi, "rođenom" Sarajliji, "ne znam gdje je Općina ta i ta, ali znam sve ko u nju radi"... i slično. Ali, iako sam slučajno došla u Sarajevo, ništa od tog nisam: ja Sarajevo volim svim srcem, takvo kakvo je i kakvo bi moglo biti. Volim ga, ne samo po tome kako ga vidim, nego kako činim: nikada posao ne tražim "na štelu" - uvijek sam pozvana da radim kao najbolji kandidat, nikada nisam nikome iglu uzela, a kamoli posao... A, evo me, sad sam opet bez posla, dovijam se kako znam i umijem. Imam i okolišnu filozofiju koja mi nikad ne bi dopustila da prođem preko milih mi planinskih puteva, a da ne pokupim smeće na koje nabasam (da, odrondam i ja, ali nikada na "papke", samo na to skoro metafizičko zlo u ljudima). U nekim sam stvarima postigla čak i stanovit uspjeh i ja ga s radošću vezujem za ovu zemlju. Živim ovdje već dugo, dugo... odgajana i samoodgajana željom da dosegnem bar malo onog uzora, one antičke vrline "aristos". Bošnjakinja sam i muslimanka, ali mi je važno "ono što je svima važno", da parafrazim Camusa.
Ali, nema ni dana, a da mi neko ne kaže: "Kako ti se svidja u mom Sarajevu?", "Kada ćemo vam vidjeti ledja?", "Vi nam uzimate posao, prljate grad, kvarite čaršijski duh...". To se ponavlja tako često i tako dugo to traje, da ja, @cistunac, razmišljam da stavim kakvu traku na ruku, na kojoj bi, eto, ti predloži, moglo pisati "ne-Sarajka" ili kakav drugi znak... Evo, ti odredi i dan i datum, pa ću gradom u kojemu, ja hoću vjerovati još dahće kozmopolitizam, prošetati s takvom trakom, a ti me čekaj na Čaršiji... Ja ću skupiti snage i zamišljati neko dobročinstvo iz Kreševljakovićevih priča o čaršijskoj solidarnosti i pomisliti kako ćeš ti prići i skinuti mi tu traku...
Žalim za onim miRCErkinim: bolje biti frustrirani mješanac... Je li moguće da i to iščezava?
:thumbup:
MonaNay

#72 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by MonaNay »

Lud i ponosan wrote:
MonaNay wrote:@cistunac

Piše:
"to nema nikakve veze oko tvog pitanja" (oko tvog pitanja!!!);
"rodjeni sarajlija" (Sarajlija - malim slovom);
"Bogati, zeno" (da je "ženska glavo", moglo bi proći kao duhovita replika Sidranovog remek-djela, a ovako... :-) )
... i more tih kultiviranih, vrlo pismenih opaski, savjeta, a Boga mi, i kontemplacija na temu od cistunca.

Baš mi fali ono mirCERkino... "nego cistokrvni..." cistunac!
Zaista ne vidim poentu tvoje korekcije, pogotovu sto je tema sasvim drugog karaktera. Ako budemo poceli raspravljati o pismenosti i lektorisati tekstove svakog od nas, mislim da necemo nigdje stici.
Jednostavno, ako se sa necim ne slazes izneses svoje kontra-argumente, ali omalovazavati necije misljenje kroz prizmu gramatike je degutantno, nisko i bespotrebno. Vjerovatno u nedostatku kvalitetnih rijeci.

P.S. Jasno je da "dosljak" predstavlja kategoriju koja se mora prilagoditi okolini u koju dolazi, kodeksu ponasanja, kulturi i svim ostalim karakteristikama sto cine tu okolinu.
Ako taj "dosljak-ci" (morao sam uvesti mnozinu, jer takvi trenutno upravo to i jesu danas) prilagodjava SARAJEVO sebi i svojim manirima koje posjeduje, onda dobijemo kasabu koja meni/nama ne pripada (osim materijalno). Velike pisce koje si nabrojao, ovaj grad je promjenio i nadahnuo, a nisu oni grad. Toliko...
Vi, @lud i ponosan, niste pročitali moj prvi post ovdje. No, nema veze. Nije mi namjera bila da omalovažavam ikog, niti da zaglavim u ovim lektorskim sitničarenjima. To je samo refleksija na omalovažavanja od cistunca: ako se poziva na kodekse ponašanja, kulturu (u koju spada i pismenost) mora ih sam imati, zar ne? Pročitajte njegov prvi post, molim Vas. A pročitajte i onaj upućen meni, baš u duhu kavog nazi-ukaza, u kojemu stoji: Budi dobra gradjanka! Da ne spominjem obraćanje "ko je tebi ženo...?", koje baš ne odaje uljudnog sarajevskog gospodina, za kakvoga se ovdje izdaje.
A što se tiče onog da je ovaj grad promijenio i nadahnuo pisce koje sam nabrojala, ne slažem se sa Vama. No, taj složeni odnos pisca i njegove sredine je već treća tema.
goran5

#73 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by goran5 »

Gospoda Ministarka wrote:
cistunac wrote:
Sto da ne?

Mozda je tvoj problem "Sarajeva" upravo to, sto nemozes jesti krmetinu na Carsiji?!!
Meni je problem , sto nijedan restoran ne posluzuje svinjetinu u Sarajevu , sad jel na carsiji il ne bas me briga.
Mislim na nas dio Sarajevau FBiH.ž
Ako ima neki , recite mi gdje je i izvinjavam se unaprijed.
cistunac

#74 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by cistunac »

The 51st State wrote:
cistunac wrote:
Sto da ne?
Mozda sam i kokuz i papak, ali je sigurno da ti ne shvatas poente teme.
cistunac

#75 Re: Tudjin u vlastitom gradu

Post by cistunac »

MonaNay wrote: Vi, @lud i ponosan, niste pročitali moj prvi post ovdje. No, nema veze. Nije mi namjera bila da omalovažavam ikog, niti da zaglavim u ovim lektorskim sitničarenjima...
Nije nego.
Post Reply