Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
-
spokojan
#1 Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
Gledam sinoc komentar na FTV kako su tog dana cetiri mladica pretucena kod mostarske gimnazije. Motiv nepoznat. Pocinitelji nepoznati. Na web portalima procitao sam da su navedeni mladici bili hrvatske nacionalnosti i da su pocinitelji pobjegli u pravcu Istocnog Mostara. Pomislih da je korektan pristup novinara FTVa jer ne raspiruju netrpeljivost nepotrebno.
Gledam veceras komentar na FTV kako je danas pretucen jedan mladic i uredno naglasise da je mladic bosnjacke nacionalnosti. Prestah misliti da ima ista korektno u izvjestavanju FTV novinara o dogadjanjima u Mostaru.
Gledam veceras komentar na FTV kako je danas pretucen jedan mladic i uredno naglasise da je mladic bosnjacke nacionalnosti. Prestah misliti da ima ista korektno u izvjestavanju FTV novinara o dogadjanjima u Mostaru.
-
theTruePath
#2 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
ako je razlog te prirode onda je njihova duznost da to naglase,sta inace..da lazu javnost ??
-
elSaik
#3 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
I sinoć su rekli da su pretučeni hrvatske nacionalnosti.spokojan wrote:Gledam sinoc komentar na FTV kako su tog dana cetiri mladica pretucena kod mostarske gimnazije. Motiv nepoznat. Pocinitelji nepoznati. Na web portalima procitao sam da su navedeni mladici bili hrvatske nacionalnosti i da su pocinitelji pobjegli u pravcu Istocnog Mostara. Pomislih da je korektan pristup novinara FTVa jer ne raspiruju netrpeljivost nepotrebno.
- Been
#4 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
to su rekli i na bht-u, a na TV1 su sat vremena razglabali o mogućem nacionalističkom motivu, tako da optužbe na račun FTV-a fakat ne stoje !elSaik wrote:I sinoć su rekli da su pretučeni hrvatske nacionalnosti.spokojan wrote:Gledam sinoc komentar na FTV kako su tog dana cetiri mladica pretucena kod mostarske gimnazije. Motiv nepoznat. Pocinitelji nepoznati. Na web portalima procitao sam da su navedeni mladici bili hrvatske nacionalnosti i da su pocinitelji pobjegli u pravcu Istocnog Mostara. Pomislih da je korektan pristup novinara FTVa jer ne raspiruju netrpeljivost nepotrebno.
-
spokojan
#5 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
Moguce da sinoc nisam dobro upratio, ali prilicno sam siguran da sam slusao pazljivo reportazu n FTV i da nisu spomenuli nacionalnosti u nemilom dogadjaju od petka (kad su pretuceni Hrvati). Veceras sam siguran da su spomenuli kako je pretucen bosnjak.
Ako sam pogrijesio u slusanju sinoc moja ispirka FTVu. U svakom slucaju mislim da je bolje ne izvjestavati o takvim dogadjajima i jedini lijek je pendrek u ruke policajcima i po usima.
Ako sam pogrijesio u slusanju sinoc moja ispirka FTVu. U svakom slucaju mislim da je bolje ne izvjestavati o takvim dogadjajima i jedini lijek je pendrek u ruke policajcima i po usima.
- heckler
#6 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
spokojan wrote:Moguce da sinoc nisam dobro upratio, ali prilicno sam siguran da sam slusao pazljivo reportazu n FTV i da nisu spomenuli nacionalnosti u nemilom dogadjaju od petka (kad su pretuceni Hrvati). Veceras sam siguran da su spomenuli kako je pretucen bosnjak.
Pendrek vise nije dovoljan. Jucer je vatreno oruzje moralo biti upotrebljeno da se momak spasi.
-
spokojan
#7 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
Ih da je bilo desetak policajaca s pendrecima kako bi pendreci pomogli. U svakom slucaju dobro je da se jedan policajac tu potrefio pa da zapuca.heckler wrote:spokojan wrote:Moguce da sinoc nisam dobro upratio, ali prilicno sam siguran da sam slusao pazljivo reportazu n FTV i da nisu spomenuli nacionalnosti u nemilom dogadjaju od petka (kad su pretuceni Hrvati). Veceras sam siguran da su spomenuli kako je pretucen bosnjak.
Pendrek vise nije dovoljan. Jucer je vatreno oruzje moralo biti upotrebljeno da se momak spasi.
Nazalost jucer nije bio nitko tu da pomogne kad su pretucena cetvorica momaka srednjoskolaca.
-
hercegovac_pravi
#8 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
Ne bih da se osvrćem na komnetare FTV-a ali ovo što se trenutno dešava u MO je samo generalna proba....
- heckler
#9 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
Ne da mi se obilaziti hb forum, sta vele, kako im je prosla proba?hercegovac_pravi wrote:Ne bih da se osvrćem na komnetare FTV-a ali ovo što se trenutno dešava u MO je samo generalna proba....
-
hercegovac_pravi
#10 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
Zar taj forum još uvjek fercera?heckler wrote:Ne da mi se obilaziti hb forum, sta vele, kako im je prosla proba?hercegovac_pravi wrote:Ne bih da se osvrćem na komnetare FTV-a ali ovo što se trenutno dešava u MO je samo generalna proba....
-
naiskrenije
#11 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
Mostar je podijeljen na torove i normalno je da se ovakve stvari dešavaju.Treba ukinuti etničko glasanje u Mostaru i uvesti princip - jedan čovjek jedan glas.Na taj način će se prevazići sve podjele.
- Prpa.ba
#12 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
Apsolutno se slazem. Istovremeno primjeniti isti princip i na Federaciju kako bi se prevazisle podjele i u drugim dijelovima ovog lijepog entiteta.naiskrenije wrote:Mostar je podijeljen na torove i normalno je da se ovakve stvari dešavaju.Treba ukinuti etničko glasanje u Mostaru i uvesti princip - jedan čovjek jedan glas.Na taj način će se prevazići sve podjele.
- sinus
#13 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
Dok je ovaca biće i vune.
- snaga_znanja
#14 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
sinus wrote:Dok je ovaca biće i vune.
- BiH-x
#15 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
Prpa.ba wrote:Apsolutno se slazem. Istovremeno primjeniti isti princip i na Federaciju kako bi se prevazisle podjele i u drugim dijelovima ovog lijepog entiteta.
- felipe kajetano
#16 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
+1BiH-x wrote:Prpa.ba wrote:Apsolutno se slazem. Istovremeno primjeniti isti princip i na Federaciju kako bi se prevazisle podjele i u drugim dijelovima ovog lijepog entiteta.
zauvijek braca
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#17 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
Eto sva 3 konstitutivna naroda se slažufelipe kajetano wrote:+1BiH-x wrote:Prpa.ba wrote:Apsolutno se slazem. Istovremeno primjeniti isti princip i na Federaciju kako bi se prevazisle podjele i u drugim dijelovima ovog lijepog entiteta.
zauvijek braca
-
Duje Parangal
#18 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
spokojan wrote:Gledam sinoc komentar na FTV kako su tog dana cetiri mladica pretucena kod mostarske gimnazije. Motiv nepoznat. Pocinitelji nepoznati. Na web portalima procitao sam da su navedeni mladici bili hrvatske nacionalnosti i da su pocinitelji pobjegli u pravcu Istocnog Mostara. Pomislih da je korektan pristup novinara FTVa jer ne raspiruju netrpeljivost nepotrebno.
sarajevo-x, ftv, hayat, avaz, tv 1, i jos neki mediji uvijek govore o srbima, hrvatima i romima kao o kriminalcima, zlikovcima i losim momcima a o bosnjacima i albancima kao zrtvama. kada je bosnjak pocinilac zlocina onda se nacionalnost ne navodi.
da vidimo hoce li sdp nesta konkretnop uradit na ovoj sistematskoj demonizaciji odredjenih grupa ljudi u svrhu potpirivanja mrznje. cisto sumnjam znajuci koliko je nacionalisticko njihovo rukovodstvo.
-
Shoshana
#19 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
Jel' ti ovo impliciras da Sarajevo-X potpiruje mrznju?Duje Parangal wrote:spokojan wrote:Gledam sinoc komentar na FTV kako su tog dana cetiri mladica pretucena kod mostarske gimnazije. Motiv nepoznat. Pocinitelji nepoznati. Na web portalima procitao sam da su navedeni mladici bili hrvatske nacionalnosti i da su pocinitelji pobjegli u pravcu Istocnog Mostara. Pomislih da je korektan pristup novinara FTVa jer ne raspiruju netrpeljivost nepotrebno.
sarajevo-x, ftv, hayat, avaz, tv 1, i jos neki mediji uvijek govore o srbima, hrvatima i romima kao o kriminalcima, zlikovcima i losim momcima a o bosnjacima i albancima kao zrtvama. kada je bosnjak pocinilac zlocina onda se nacionalnost ne navodi.
da vidimo hoce li sdp nesta konkretnop uradit na ovoj sistematskoj demonizaciji odredjenih grupa ljudi u svrhu potpirivanja mrznje. cisto sumnjam znajuci koliko je nacionalisticko njihovo rukovodstvo.
-
Duje Parangal
#20 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
ok, sarajevo-x potpiruje samo ignoranciju a ne mrznju.
-
Shoshana
#21 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
Super, promijeni kafanuDuje Parangal wrote:ok, sarajevo-x potpiruje samo ignoranciju a ne mrznju.
- heckler
#22 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
Pa zar ti jos neznas? Dario i Mario Simic vlasnici sa-x su poznati selefijsko-vehabijsko-talibansko-mudjahedinski hrvatomrzciShoshana wrote:Jel' ti ovo impliciras da Sarajevo-X potpiruje mrznju?Duje Parangal wrote:spokojan wrote:Gledam sinoc komentar na FTV kako su tog dana cetiri mladica pretucena kod mostarske gimnazije. Motiv nepoznat. Pocinitelji nepoznati. Na web portalima procitao sam da su navedeni mladici bili hrvatske nacionalnosti i da su pocinitelji pobjegli u pravcu Istocnog Mostara. Pomislih da je korektan pristup novinara FTVa jer ne raspiruju netrpeljivost nepotrebno.
-
Duje Parangal
#23 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
pa ja nemam problem s tim.Shoshana wrote:Super, promijeni kafanuDuje Parangal wrote:ok, sarajevo-x potpiruje samo ignoranciju a ne mrznju.
-
smrdljivi_grad
#24 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
prave od muhe medvjeda, u kojoj skoli nije bilo tuca? sta to niste isli u srednju? FTV dala previse znacaja, pa da se tako gledalo onda bi u moju skolu dolazili svaki dan i jos imali materijala da istrazuju odakle ovom i onom policijski pendreci itd... nek se celice djeca 
-
Shoshana
#25 Re: Tuce oko mostarske Stare Gimnazije i FTV-ovi komentari
Nije to bas tako jednostavno, i ne treba bas sve stvari banalizirati i mesti u cosak. Vec je dovoljno zlo ako djeca premlacuju drugu djecu do te mjere da policija mora da pucasmrdljivi_grad wrote:prave od muhe medvjeda, u kojoj skoli nije bilo tuca? sta to niste isli u srednju? FTV dala previse znacaja, pa da se tako gledalo onda bi u moju skolu dolazili svaki dan i jos imali materijala da istrazuju odakle ovom i onom policijski pendreci itd... nek se celice djeca
Jer, ta djeca treba sutra da grade ovu drzavu, a ne betonske zidove sigurnosti