tuča

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Skoro wrote:Pusti suplju, ziv bio
Da si stavio bilo kakvo obiljezje nekog kluba iz BiH, pogotovo Sarajeva, mozda i Zeljeznicara, fasovao bi debelo. Ni zastavicu hrvatske ili Srbije na retrovizoru, manje-vise ni u Sarajevu ne bi niko pogledao
Šuplju a sliku mu stavio :lol:

Ti mi kazes sta bi meni bilo, nisi u životu bio na mjestima na kojima sam ja bio a koja su "na lošem glasu" za pomenuti ime države a kamoli hodati ovakav.

Fol je samo u pristupu koji sam ja juče rekao ali džaba klocu govorit.

Prijateljski pristup prema ljudima sa strane koji dođu u Sarajevo ti otvara slobodan prolaz svugdje i svugdje si dobrodošao, ali eto vidim to vama nije interes te i dalje uživajte u svojim torovima dok pametni ljudi putuju i druže se.
BHG

Post by BHG »

DaysleepeR wrote:
Da si stavio bilo kakvo obiljezje nekog kluba iz BiH, pogotovo Sarajeva, mozda i Zeljeznicara, fasovao bi debelo. Ni zastavicu hrvatske ili Srbije na retrovizoru, manje-vise ni u Sarajevu ne bi niko pogledao
Šuplju a sliku mu stavio :lol:

Ti mi kazes sta bi meni bilo, nisi u životu bio na mjestima na kojima sam ja bio a koja su "na lošem glasu" za pomenuti ime države a kamoli hodati ovakav.

Fol je samo u pristupu koji sam ja juče rekao ali džaba klocu govorit.

Prijateljski pristup prema ljudima sa strane koji dođu u Sarajevo ti otvara slobodan prolaz svugdje i svugdje si dobrodošao, ali eto vidim to vama nije interes te i dalje uživajte u svojim torovima dok pametni ljudi putuju i druže se.
sliperu...ma nekontas ti to...to ti je navijacka subkultura.... :D
neshto

Post by neshto »

JA prije 2 godine bio na hajdukovoj tekmi u splitu sa željinim šalom i moram priznati da sam jedva živ ostao!
prvo me par njih napilo ko kretena i zatim na stadionu nemile scene sa pijanim torcidašima, 10 ljudi me izgrlilo a još 2x toliko peglalo kad će doći kod mene u sarajevo na ćevape i želju... malo mi je falilo da ove godine protiv budućnosti ponovim ovaj doživljaj al nisam imo muda :lol:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

neshto wrote:
JA prije 2 godine bio na hajdukovoj tekmi u splitu sa željinim šalom i moram priznati da sam jedva živ ostao!
prvo me par njih napilo ko kretena i zatim na stadionu nemile scene sa pijanim torcidašima, 10 ljudi me izgrlilo a još 2x toliko peglalo kad će doći kod mene u sarajevo na ćevape i želju... malo mi je falilo da ove godine protiv budućnosti ponovim ovaj doživljaj al nisam imo muda :lol:
To mora da si naletio na neke ne(sub)kulturne...
BHG

Post by BHG »

DaysleepeR wrote:
neshto wrote:
To mora da si naletio na neke ne(sub)kulturne...
kako su samo mogli...kakve picke...to nisu navijaci...to su neljudi...kreteni....
pudlica

Post by pudlica »

prijateljska hajduk-sarajevo i otislo par momaka odavde sa salom i unistili ih torcidasi,posto ovdje 90% raje ne konta za tucu i navijace ova tema zrela za kljuca i to odavno,jer ja cu sad otici sa majicom "sarajevo" u bg nece me niko pogledat,da odem sa salom sarajeva vratile bi me bakije,jer to je njima plus meni minus oni postaju slavnij na tifo sceni,bolji
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

pudlica wrote:prijateljska hajduk-sarajevo i otislo par momaka odavde sa salom i unistili ih torcidasi,posto ovdje 90% raje ne konta za tucu i navijace ova tema zrela za kljuca i to odavno,jer ja cu sad otici sa majicom "sarajevo" u bg nece me niko pogledat,da odem sa salom sarajeva vratile bi me bakije,jer to je njima plus meni minus oni postaju slavnij na tifo sceni,bolji
Netacno.
To je do reputacije.

Bajkeri imaju reputaciju da se medjusobno druze i da je svako kod svakoga dobrodosao.

Klocevi koji se furaju na huligane imau reputaciju da ih je bolje udariti prije nego oni udare tebe te se sve zavrsava tuzno.

Kraj takve reputacije je otvaranje dijaloga i prijateljstava, jer ako iv ovim smatrate odbranu grada, nemojte nas vise branit majke vam.
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

DaysleepeR wrote:Image

Evo mene buraz u Splitu prije 10 dana i vidi šta mi piše na leđima :D, misliš da me je ko krivo pogledao?

A sve konto priče da ti prijateljstva otvaraju mnoge mogućnosti a posebno slobodu da hodaš gdje god hoćeš sa simbolima svoje države na koju si ponosan.

Iste ovakve slike imam i iz mnogo radikalnijih sredina, pa me niko nije krivo pogledao.

Pa se vi samo tucite.

Volio bih vidjeti ove huligane sa navijačkim šalom u istom tom Splitu kad su već ovako hrabri :D
Možda oni u Splitu ne kontaju šatrovački?! :-D :-D
Zavatoni

Post by Zavatoni »

DaysleepeR wrote:
pudlica wrote:prijateljska hajduk-sarajevo i otislo par momaka odavde sa salom i unistili ih torcidasi,posto ovdje 90% raje ne konta za tucu i navijace ova tema zrela za kljuca i to odavno,jer ja cu sad otici sa majicom "sarajevo" u bg nece me niko pogledat,da odem sa salom sarajeva vratile bi me bakije,jer to je njima plus meni minus oni postaju slavnij na tifo sceni,bolji
Netacno.
To je do reputacije.

Bajkeri imaju reputaciju da se medjusobno druze i da je svako kod svakoga dobrodosao.

Klocevi koji se furaju na huligane imau reputaciju da ih je bolje udariti prije nego oni udare tebe te se sve zavrsava tuzno.

Kraj takve reputacije je otvaranje dijaloga i prijateljstava, jer ako iv ovim smatrate odbranu grada, nemojte nas vise branit majke vam.
Tu si u pravu.
Sve je do reputacije.
Huligani imaju reputaciju da vole fight .- što im donosi probleme sa zakonom, ali i im donosi i osudu "moralnog društva".
S druge strane bajkere samo prati reputacija da vole motore, ali i druge bajkere, zbog čega nemaju problema sa zakonom, ali im "moralno društvu" nije naklonjeno.
:D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

deset_u_pola wrote:

Evo mene buraz u Splitu prije 10 dana i vidi šta mi piše na leđima :D, misliš da me je ko krivo pogledao?

A sve konto priče da ti prijateljstva otvaraju mnoge mogućnosti a posebno slobodu da hodaš gdje god hoćeš sa simbolima svoje države na koju si ponosan.

Iste ovakve slike imam i iz mnogo radikalnijih sredina, pa me niko nije krivo pogledao.

Pa se vi samo tucite.

Volio bih vidjeti ove huligane sa navijačkim šalom u istom tom Splitu kad su već ovako hrabri :D
haha

prednja strana istog prsluka
Image
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Zavatoni wrote:
DaysleepeR wrote:
Netacno.
To je do reputacije.

Tu si u pravu.
Sve je do reputacije.
Huligani imaju reputaciju da vole fight .- što im donosi probleme sa zakonom, ali i im donosi i osudu "moralnog društva".
S druge strane bajkere samo prati reputacija da vole motore, ali i druge bajkere, zbog čega nemaju problema sa zakonom, ali im "moralno društvu" nije naklonjeno.
Ova boldirana ti je antologijska ozbiljno razmatram da te stavim u poznate izjave sarajlija :D

Kakvi ba huligani?

Sta je bilo kad je dolazio Newcastle? U UK je poniklo huliganstvo da li su oni pravili belaj po gradu ili je neko njih kamenovao?
Nije nego su Manijaci bili pametni pa se upoznali sa ljudima sto im je garantovalo miran odlazak u Englesku te su mimo utakmice uzivali u gradu.

Dosad je dolazilo raznih grupa navijaca prateci reprezentacije koje su gostovale pa nijednom nije bilo kamenovanja.

Kako su HZ prosli u Genku?
Jesu li bili kamenovani kad su sjedili u gradu i pili?
Kako su prosli BHF prije utakmice sa Belgijom kad su se domacili po gradu kao da su u BiH?

Ko se jos normalan fura na belaje?

Kakva kurceva "tifo" scena?
Sta znaci tifo?

Ko u Engleskoj to razumije?
U Belgiji?
U Njemackoj?

Djeco.

Taj se izraz samo kod nas koristi, bolje recite "zatucana balkanska navijacka kloc scena" prikladniji je naziv.
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

DaysleepeR wrote:
deset_u_pola wrote:

Pa se vi samo tucite.

haha

prednja strana istog prsluka
Image
eee, buraz, otkud ja znam da ti nisi hodao prekrštenih ruku. heheh
Zavatoni

Post by Zavatoni »

DaysleepeR wrote:
Zavatoni wrote:
DaysleepeR wrote: Netacno.
To je do reputacije.

Tu si u pravu.
Sve je do reputacije.
Ova boldirana ti je antologijska ozbiljno razmatram da te stavim u poznate izjave sarajlija :D

Kakvi ba huligani?

Sta je bilo kad je dolazio Newcastle? U UK je poniklo huliganstvo da li su oni pravili belaj po gradu ili je neko njih kamenovao?
Nije nego su Manijaci bili pametni pa se upoznali sa ljudima sto im je garantovalo miran odlazak u Englesku te su mimo utakmice uzivali u gradu.

Dosad je dolazilo raznih grupa navijaca prateci reprezentacije koje su gostovale pa nijednom nije bilo kamenovanja.

Kako su HZ prosli u Genku?
Jesu li bili kamenovani kad su sjedili u gradu i pili?
Kako su prosli BHF prije utakmice sa Belgijom kad su se domacili po gradu kao da su u BiH?

Ko se jos normalan fura na belaje?

Kakva kurceva "tifo" scena?
Sta znaci tifo?

Ko u Engleskoj to razumije?
U Belgiji?
U Njemackoj?

Djeco.

Taj se izraz samo kod nas koristi, bolje recite "zatucana balkanska navijacka kloc scena" prikladniji je naziv.
Opet ti mene startaš sa tom pričom o huliganima, a jasno sam ti rek'o: Ne podržavam. Drago mi je kad dobiju degenek, jer je to i njima drago (razlog mazohizam i želja za dokazivanjem koliko su face).

Ja samo htio da vidim koliko ćeš se brzo upaliti, al' mislio sam da ćeš' se uhvatiti za ovo (vidi sad boldirano), a ti opleo po stavu o zakonu.

Nemoj ba biti toliko natakaren. Opusti se malo. Nije ti dobro toliko se sikirati na ovoj vrućini.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ih jesi ti uspješan ložioničar, evo sam zaradio predinfarktno stanje koliko se nerviram.

Ali da me smeta to apsolutno.

Iz kojeg razloga.
Narod smo koji kao jednu od malobrojnih pozitivnih stvari može navesti tradicionalnu gostoprimljivost.
To nam je usadjeno tradicijom, odgojem, itd.

Bez obzira koliko loše stajao, gost nesmije biti gladan, nesmije mu nešto faliti itd.
Predivna tradicija.
E pa grad je kao kuća, bar za ljude koje ja poznajem a koji su rođeni ili žive ovdje, i kad ti neko dođe u kuću a ne pravi sranje, red je da ga ugostiš sve do momenta kad on to gostoprimstvo pogazi.
Prema činjenicama od strane MUP-a, oni nisu prvi počeli, a mi smo se ponijeli onako kako se ponašaju ljudi koji nisu svoji na svome te ih boli briga za reputaciju.

Možda je baš u tome problem.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Što je najgore ja sam pitar :D

Rodio se 50 metara od stadiona Koševo, živim 100 metara od istog.

Prva tekma Sarajeva 1984 godine Sarajevo - Željo

Imao člansku kartu Hordi Zla još u osnovnoj školi.

Imao Sarajevo Card među prvima.

Nemogu da vjerujem kakvi ljudi se zovu navijačima Sarajeva.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

DaysleepeR wrote:Ih jesi ti uspješan ložioničar, evo sam zaradio predinfarktno stanje koliko se nerviram.

Iz kojeg razloga.
Narod smo koji kao jednu od malobrojnih pozitivnih stvari može navesti tradicionalnu gostoprimljivost.

Bez obzira koliko loše stajao, gost nesmije biti gladan, nesmije mu nešto faliti itd.
Predivna tradicija.
E pa grad je kao kuća, bar za ljude koje ja poznajem a koji su rođeni ili žive ovdje, i kad ti neko dođe u kuću a ne pravi sranje, red je da ga ugostiš sve do momenta kad on to gostoprimstvo pogazi.
Prema činjenicama od strane MUP-a, oni nisu prvi počeli, a mi smo se ponijeli onako kako se ponašaju ljudi koji nisu svoji na svome te ih boli briga za reputaciju.

Ma uopšte ja ne zauzimam kontra stav. Naravno da je gostoprimstvo nešto što ne smije zaboraviti.
Mislim da ipak podižeš jedan mali i beznačajni incident koji nije imao nikakvih nacionalističkih konotacija na nivo nekakvog etiketiranja Sarajeva kao mračne i opasne kasabe.
I jedni i drugi su trebali od policije dobiti puno više po bubrezima, pa bi svaki idući put bilo sve manje i manje mangupa.
Priča koja ide na fonu kako Sarajevo nije otvoreno, ja smatram da su maliciozne i neistinite.
Odgovori mi na pitanje k'o je to još u Sarajevu imao problema ovog tipa. Ne spominji navijače kojima je to kao neka kako rekoste subkultura.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Zavatoni wrote:
DaysleepeR wrote:Ih jesi ti uspješan ložioničar, evo sam zaradio predinfarktno stanje koliko se nerviram.

Iz kojeg razloga.

Predivna tradicija.

Ma uopšte ja ne zauzimam kontra stav. Naravno da je gostoprimstvo nešto što ne smije zaboraviti.
Mislim da ipak podižeš jedan mali i beznačajni incident koji nije imao nikakvih nacionalističkih konotacija na nivo nekakvog etiketiranja Sarajeva kao mračne i opasne kasabe.
I jedni i drugi su trebali od policije dobiti puno više po bubrezima, pa bi svaki idući put bilo sve manje i manje mangupa.
Priča koja ide na fonu kako Sarajevo nije otvoreno, ja smatram da su maliciozne i neistinite.
Odgovori mi na pitanje k'o je to još u Sarajevu imao problema ovog tipa. Ne spominji navijače kojima je to kao neka kako rekoste subkultura.
Nije ovo zeznut incident ali je jaaaako dobro propraćen u medijima te ima veću štetu nego što je bilo razbijenih glava.

Mene brine to što je ovo tek početak furke koja će rasti po najavama nekih.

Ide košarkaška sezona, dolaziće navijači, vidjećete belaja.

A ovo je ipak Sarajevo, nije Beograd niti Zagreb, mi imamo šta izgubiti ovakvim incidentima.
strong69

Post by strong69 »

DaysleepeR wrote: Nije ovo zeznut incident ali je jaaaako dobro propraćen u medijima te ima veću štetu nego što je bilo razbijenih glava.
To je najveca steta koja je napravljena; Mediji su mu poklonili previse paznje. Hvala Bogu, nije bilo povrijedenih. U isto vrijeme, jako blizu se desava SFF ali toliko pompe i medijske paznje nije zabiljezeno.
Svi su pozurili da nas ocrne i da nas stave na nivo nekih "retardiranih, glupih i krezubih" Bosanaca kako nas ocjenjuju na Cro forumima. Grad je pun turista, umjetnika, gostiju i svima je super. Niko ih ne dira i tako i treba da bude. I o tome treba da pricamo glasno koliko mozemo. Ali ne, nama i to smeta pa smo otvorili temu "Papci sa akreditacijama SFF-a" ili tako nesto...
Ovo se mora staviti u drugi kontekst, ovo nije bila prijateljska tekma niti ce ikada biti izmedu ove 3 reprezentacije (Cro, BiH, Srb). Sjecate li se sta smo dozivjeli u Bg? I opet cemo.
Sto se tice majica, i ja sam u Bg hodao sam majicom "Sarajevo". Ali sal i dres Sarajeva vec ne bih obukao...
Zavatoni

Post by Zavatoni »

DaysleepeR wrote:Nije ovo zeznut incident ali je jaaaako dobro propraćen u medijima te ima veću štetu nego što je bilo razbijenih glava.

Mene brine to što je ovo tek početak furke koja će rasti po najavama nekih.

Ide košarkaška sezona, dolaziće navijači, vidjećete belaja.

A ovo je ipak Sarajevo, nije Beograd niti Zagreb, mi imamo šta izgubiti ovakvim incidentima.
Vjeruj mi da se ta "medijska propraćenost" prošla u Hrvatskoj više nego nezapaženo. Razlozi: znaju oni dobro kakvi su im navijači pa Boga mole samo da se previše ne priča o incidentima, znaju dobro koliku kaznu mogu dobiti zbog ponašanja njihovih navijača na jugu, znaju oni dobro ko je navijao za njih na jugu i da su ti "navijači" došli tu primarno dokazivati nešto drugo,
Koja je priča Slavena Bilića bila nakon utakmice, a o gostoprimstvu i ponašanju navijača?
A što se tiče huliganstva (mislim navijanja u smislu traženja belaja), ni ja sam ne vidim poentu. Al' jebi ga, murija je tu da bije, pa ko hoće bujrum.
dakcu

Post by dakcu »

komeba wrote:
Salko sto je u vodu skako wrote:ovako je to bilo na stadionu :x

http://www.24sata.info/7240

Livorno i na Koševu: Navijači Hrvatske na tribini stadiona formirali ustašku oznaku "U"

Image
Zao mi je sto ovi likovi nisu nalupani.Uvijek nevini nastradaju.
Pripadnici Armade na svojim su majicama imali sahovnice sa prvim bijelim polje. Tako da...
dakcu

Post by dakcu »

...
Last edited by dakcu on 24/08/2007 14:24, edited 1 time in total.
dakcu

Post by dakcu »

...
Last edited by dakcu on 24/08/2007 14:35, edited 1 time in total.
dakcu

Post by dakcu »

komeba wrote:
Salko sto je u vodu skako wrote:ovako je to bilo na stadionu :x

http://www.24sata.info/7240

Livorno i na Koševu: Navijači Hrvatske na tribini stadiona formirali ustašku oznaku "U"

Image
Zao mi je sto ovi likovi nisu nalupani.Uvijek nevini nastradaju.
Pripadnici Armade na svojim su majicama imali sahovnice sa prvim bijelim poljem. Tako da...
pudlica

Post by pudlica »

@DaysleepeR u genku hz dosli u njihov pab otjerali neke njihove i tu sjedili i niko im nije prisao,neki su kao krenuli al su odustali odma,a bolje da bacamo stolice po ferhadiji nego da kao manijaci izbodemo nekoga pa onda jos vise popusimo,ovako fajt kao fajt kod njih je ovo redovno bbb,torcida,armada,kohorta,oni se gadjaju cime stignu
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

strong69 wrote:
DaysleepeR wrote: Nije ovo zeznut incident ali je jaaaako dobro propraćen u medijima te ima veću štetu nego što je bilo razbijenih glava.
To je najveca steta koja je napravljena; Mediji su mu poklonili previse paznje. Hvala Bogu, nije bilo povrijedenih. U isto vrijeme, jako blizu se desava SFF ali toliko pompe i medijske paznje nije zabiljezeno.
Svi su pozurili da nas ocrne i da nas stave na nivo nekih "retardiranih, glupih i krezubih" Bosanaca kako nas ocjenjuju na Cro forumima. Grad je pun turista, umjetnika, gostiju i svima je super. Niko ih ne dira i tako i treba da bude. I o tome treba da pricamo glasno koliko mozemo. Ali ne, nama i to smeta pa smo otvorili temu "Papci sa akreditacijama SFF-a" ili tako nesto...
Ovo se mora staviti u drugi kontekst, ovo nije bila prijateljska tekma niti ce ikada biti izmedu ove 3 reprezentacije (Cro, BiH, Srb). Sjecate li se sta smo dozivjeli u Bg? I opet cemo.
Sto se tice majica, i ja sam u Bg hodao sam majicom "Sarajevo". Ali sal i dres Sarajeva vec ne bih obukao...
Neznam koji je tvoja "subkultura" ali trebao bi probati prošetati Beogradom sa šalom kluba kojeg toliko voliš.
Pravi huligani to rade, njima je fajt u krvi :D
Locked