Zavatoni wrote:DaysleepeR wrote:pudlica wrote:prijateljska hajduk-sarajevo i otislo par momaka odavde sa salom i unistili ih torcidasi,posto ovdje 90% raje ne konta za tucu i navijace ova tema zrela za kljuca i to odavno,jer ja cu sad otici sa majicom "sarajevo" u bg nece me niko pogledat,da odem sa salom sarajeva vratile bi me bakije,jer to je njima plus meni minus oni postaju slavnij na tifo sceni,bolji
Netacno.
To je do reputacije.
Bajkeri imaju reputaciju da se medjusobno druze i da je svako kod svakoga dobrodosao.
Klocevi koji se furaju na huligane imau reputaciju da ih je bolje udariti prije nego oni udare tebe te se sve zavrsava tuzno.
Kraj takve reputacije je otvaranje dijaloga i prijateljstava, jer ako iv ovim smatrate odbranu grada, nemojte nas vise branit majke vam.
Tu si u pravu.
Sve je do reputacije.
Huligani imaju reputaciju da vole fight .- što im donosi probleme sa zakonom, ali i im donosi i osudu "moralnog društva".
S druge strane bajkere samo prati reputacija da vole motore, ali i druge bajkere, zbog čega
nemaju problema sa zakonom, ali im "moralno društvu" nije naklonjeno.

Ova boldirana ti je antologijska ozbiljno razmatram da te stavim u poznate izjave sarajlija
Kakvi ba huligani?
Sta je bilo kad je dolazio Newcastle? U UK je poniklo huliganstvo da li su oni pravili belaj po gradu ili je neko njih kamenovao?
Nije nego su Manijaci bili pametni pa se upoznali sa ljudima sto im je garantovalo miran odlazak u Englesku te su mimo utakmice uzivali u gradu.
Dosad je dolazilo raznih grupa navijaca prateci reprezentacije koje su gostovale pa nijednom nije bilo kamenovanja.
Kako su HZ prosli u Genku?
Jesu li bili kamenovani kad su sjedili u gradu i pili?
Kako su prosli BHF prije utakmice sa Belgijom kad su se domacili po gradu kao da su u BiH?
Ko se jos normalan fura na belaje?
Kakva kurceva "tifo" scena?
Sta znaci tifo?
Ko u Engleskoj to razumije?
U Belgiji?
U Njemackoj?
Djeco.
Taj se izraz samo kod nas koristi, bolje recite "zatucana balkanska navijacka kloc scena" prikladniji je naziv.