Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jel' neko u sred ove halabuke oko smrti "svetog" oca upratio sta se desavalo 28. marta? jos jedan zemljotres, na gotovo identicnom mjestu kao i onaj koji je pokrenuo "cunami" u decembru... jacina: za 0.2 stepena po richterovoj skali vise od decembarskog tj 8.7 stepeni...... trajanje: cijelih 90 sekundi... (decembarski je traja svega 13).
pa šta nije tsunami prouzročen propadanjem ploče za štatijaznam koliko centimetara? možda je potres bio jači ali ploče nisu propadale ima li smisla ovo šta izvalih
....ma naravno....ploce se prilikom zemljotresa mogu pomjerati vertikalno i horizontalno....vertikalno pomjeranje kreira tsunami....horizontalno pomjeranje kreira teorije zavjere...
Upravo tako mravojed. Prvi put je tektonska ploca "propala" pa je usljed toga nastao cunami. Ovaj put nije bilo toga vec se samo treslo :D:D Al ko se jednom na mlijeko opece..... :D
Lace wrote:ma ja mislim da tsunami nije izazvan prirodnom pojavom...vec ljudskom krivicom...mislim da eksperimentisu nesto...bas kako rece...teorija zavjere
Lace wrote:malo im se omaklo pa val povalja ljude...pa drugi put "samo zemljotres" ubio oko 1000 ljudi a sta je sad treci put?
Treba zovnut Hidrogradnju i Energoinvest nek to sve dole zazidaju i zabetoniraju, nema smisla vise, helem jel neko procito ona predvidjanja nekod Palestinca, tumaca Kurana, da ce 2007 dva tsunamija skrsit Ameriku ?
Alfons Kauders wrote:
........ helem jel neko procito ona predvidjanja nekod Palestinca, tumaca Kurana, da ce 2007 dva tsunamija skrsit Ameriku ?
Alfonse, .... nisam cuo za tog tumaca, ali ..... opasnost po istocnu americku obalu je realna. Naucnici se slazu da nije pitanje da li ce se desiti, nego ....... kada ce se desiti. http://www.bbc.co.uk/science/horizon/20 ... info.shtml
Kad se otvori stranica, na dnu je naslov: Mega tsunami - Questions and Answers, ..... kataklizma.