Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post Reply
StupskaBitanga

#3076 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by StupskaBitanga »

pici wrote:da istjeraju mentalitet grKima u par dana ubacivanjem radnog vremena od 08h do 22h... ma neJma sHamse... to je genetski naviklo da radi od 08h do 12h i od 18h do 20-22h... nejma sHamse, ovo je tjeranje iz eurozone :oops:
opet ponavljam od danas
Grci i zapleti su takvi da ssam nešto milion posto siguran da će ovo pasti u parlamentu i da će Cipras da leti iz fotelje
Maystor

#3077 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Maystor »

Bodkin wrote:
Opetja033 wrote:
Bodkin wrote:Samo kurcevo je ovo sve sto se radi grckoj. Mozete vi drkati do ujutro ali evropa nije zasnovana na ovim principima niti se treba prema grckoj ovako odnositi. Nagaziti da. Ponizavati i porobiti za iducih 100 godina ne
Ma ja, kad je gazenje muslimana na BI u pitanju onda je to OK. Kada se treba tvrditi da nije demokratija za sviju i da nije za BI - onda je to OK. Moze se spominjati i bacanje napalma na muslimane BI. To je sve OK, normala, civilizovano.
Cim se pravoslavci nacepe onda krene kmecanje, nemojte, nije ovo dobro, cemu ponizavanja.
Eeeeee...........
:lol: :lol: ti jarane nisi dobar u glavi. Mislio sam da jesi ali sam se zajebao u procjeni.

Prvo, pogledaj sta sam pisao na temi do sad. Drugo, to je ocigledno tebi bitno i zato bi ti nacepio nekoga. Dakle selis na ignore listu. Pun mi vas je kurac vise
Ma poludio je totalno. Njegovi puše u Siriji, pa frustraciju ispoljava na svim temama :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3078 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by pici »

StupskaBitanga wrote:
pici wrote:da istjeraju mentalitet grKima u par dana ubacivanjem radnog vremena od 08h do 22h... ma neJma sHamse... to je genetski naviklo da radi od 08h do 12h i od 18h do 20-22h... nejma sHamse, ovo je tjeranje iz eurozone :oops:
opet ponavljam od danas
Grci i zapleti su takvi da ssam nešto milion posto siguran da će ovo pasti u parlamentu i da će Cipras da leti iz fotelje

oni su ga u briselu rascerecili a ovi u atini ce ga objestit za jaja... ma ovo je mjenjanje mentaliteta kompletne grcke ovo nije pregovor... najbolje po njega je da ovo padne u parlamentu i da ostavku i grcka ode u grexit
ioannes

#3079 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by ioannes »

Ovde neki stvarno ne kontaju....
Ovo je živa rasprodaja, ovde se radi o pljačkanju Grčke...
Elektro-distribucija , željeznice, voda Gas itd. je jedino što jedna država i njeni građani imaju...to bi trebalo državi i njenim građanima pripadati... Sad će to sve za 50 milijardi otići
Alfons Kauders

#3080 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Alfons Kauders »

Maystor wrote:
jefferson wrote:Licno mislim da su pretjerali, ali mislim da je do ovoga dovelo sljedece:
1. Kada se moglo nesto napraviti Grci su mislili da mogu jos jace cuclati sisu.
2. kada su skontali da ne mogu, pravili su neke dogovore koje veze s vezom nisu imali.
3. Nisu nista uradili da reformisu ekonomiju i birokratiju, nastavili su kupovati socijalni mir.
4. Kada je puklo, ona dva diletanta su dosla na vlast, jer su ljudi htjeli jos sise.
5. Onaj drugi diletant koji je podnio ostavku je svima jebo mater i jos se pitao sto su uvrjedjeni.
6. Prvi diltant je raspisao referendum sto ej definitivno raspizdilo sve.
7. Onda je pristao na jos gore uslove nakon sto je potrosio 100 miliona eura koji nemaju na referendum.
8. Jesul zasluzili ovo? Mozda. Jel EU trebala ovo uraditi? Nije, trebali su ipak naci neki drugaciji modus ne bil potakli rast.
Najbolje bi bilo i za Grčku i za Evropu da je došlo do Grexita. Grci bi konačno morali početi živjeti od svog rada, a ne kredita, što bi dugoročno koristilo tom društvu. Priča kako bi Grexit značio kraj evropske ideje je uvreda inteligencije. Ovdje se vrte stotine milijardi. Svi mešetare i imaju svoj procenat u toj priči. Ranije sam navodio kako su grci milijarde iz prethodnog aranžmana potrošili na kupovinu njemačkih podmornica, američkih aviona i francuskih brodova. Na ovoj priči će zaraditi bjelosvjetski mešetari, razni konsultanti itd. Cijenu svega će platiti obični građani Grčke, ali i EU (manje će osjetiti, naravno). Angela Merkel nije nikakav anđeo, ona brani interese kapitalističkog establišmenta koji je drži na vlasti. Cipras je budala, a o Varufakisu ne treba trošiti riječi.
Niko nema iluzije da je Merkel andjeo, zena je konzervativac, pragmatik i tacka. Ali problem nije u kreditorima, vec u Grcima. Nema nesavjesnog zaduzivanja bez dvije stranke - a zna se koja je odgovornija!

Sto se tice naroda i cipelarenja, ovdje se vise radi o svodjenju na pravu mjeru. Ne postoji nacin da Grci nastave sa zivotom kao da se nista nije desilo. Njihov ekonomski rast i standard zivljenja su rezultat zaduzivanja, a ne pravog ekonomskog rasta. On ce nastaviti stagnirati i na kraju balade odnos ce biti 1:2 do 1:2.5 spram Njemacke (u najboljem slucaju). Grci su pumpanjem tudjih para u ekonomiju taj odnos na kratko vjestacki digli na 1:1.5, odnosno ispadalo je da trojica Grka imaju ucesca u GDP-u Evrope kao dvojica Svaba, a svi znamo koliko je to realno.

Tsipi ce ostati upamcen kao nevidjena budala, ali ruku na srce, vjerovatno bi ostao u jos gorem sjecanju da je sve odbio i odveo zemlju u totalni krah.

Grcka nece biti u stanju da ispostuje uslove ovog paketa. Jednostavno nece, isto kao sto to ne bi bili u stanju ni mi - jednostavno takav mentalitet, javasluk i lopovluk na svakom koraku, plus predimenzioniran javni sektor koji ce radije unistiti cijelu drzavu neko pristati na smanjenje beneficija.

A sto se tice realnih okvira, standard u Grckoj ce nastaviti da ide dole. To je neminovno i to je najgora kletva - "dabogda imo pa nemo"... Dobro se zivjelo dok se jos moglo klepati jeftinih kredita sa zapada, ali sad ce naredna generacija da zivi bez ekonomskog rasta i sa slabijim standardom od svojih roditelja.

Grci imaju priliku da dodju pameti, da naprave modernu drzavu, odjebu klijentelizam, vojsku, crkvu, ali bojim se da od toga nema nista. Nece imati muda i cijela balada ce se tiho nastaviti jos koju deceniju. Na kraju ce ici trbuhom za kruhom ne u Njemacku, vec u Tursku.
Maystor

#3081 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Maystor »

ioannes wrote:Ovde neki stvarno ne kontaju....
Elektro-distribucija , željeznice, voda Gas itd. je jedino što jedna država i njeni građani imaju...to bi trebalo državi i njenim građanima pripadati... Sad će to sve za 50 milijardi otići
Možda sad razumiješ moje stavove. Milijarde će završiti u džepovima mešetara, a cijenu ća platiti građani Grčke i EU (kojima je prodana šarena laža da je kreditiranje Grčke - spašavanje evropske ideje). Cipras je lošu situaciju učinio gorom. A oni ga slavili kao spasioca :roll:
Alfons Kauders

#3082 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Alfons Kauders »

Kako je pljackanje ako meni komsija duguje 10,000KM, a ja mu uzmem mobitel?
Bodkin

#3083 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Bodkin »

Maystor wrote:
Možda sad razumiješ moje stavove. Milijarde će završiti u džepovima mešetara, a cijenu ća platiti građani Grčke i EU (kojima je prodana šarena laža da je kreditiranje Grčke - spašavanje evropske ideje). Cipras je lošu situaciju učinio gorom. A oni ga slavili kao spasioca :roll:
lik je debil samo takav. isti kao nasi debili. kofol nacionalizam da dobije izbore i onda karina.
nocnaptica986

#3084 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by nocnaptica986 »

to su mogli do sad..od srijede (ili vec kad imaju rok da usvoje hrpu zakona) ce se plesat sa drugacijom glazbom iliti muzikom
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3085 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by JoseMujica »

nemojmo se lagati...nemaju to grčki građani vego političke elite...isto ko što mi nemamo ovdje ništa od EP, telekom, vodovoda, osim Famalije, a jedino što imamo jeda nama uvaljuju da vraćamo kredite koje ove firme uzimaju.

Evo ti frišak primjer...KS se zadužuje 30 miliona ojra za obnovu vodovoda....VIK navodno posluje sa gubicima, a plata NK radniku startna 1.200KM.....misliš da će ovi u VIK-u stegnut malo kaiš da bi vrnuli kredit?

Hoće al u qorcu već će utrpat Kurtonu da ga vraća za njih

Zbog toga ja ne bi čekao grčki scenarij već sve privatizovao jer NEMA VIŠE ZAJEBANCIJE1
Bodkin

#3086 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
nije bas mobitel ali ajde dobro. uzmes mu nesto sto vrijedi 20 000. al ajde i to je ok. zaradice. ali grci nece. guranje u tesko ropstvo u iducih barem 20-30 godina. jesu zasluzili? jesu ali definitivno ne ovoliko. niti ce grci biti zadnji koji ce biti u ovoj situaciji. pazi sta sam ti rekao.
ExNihilo

#3087 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by ExNihilo »

Sve su to Grci sami rasprodali, još ranije. Samo su mislili da potražitelji nikad neće doći po svoje.
madner

#3088 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by madner »

Realno, ovo vise lici na uslove okupacije nego na pregovore.
Fali samo pravo garnizona Wehrmachtu.
pici

#3089 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by pici »

mene samo interusuje jesul grKi na laksim il teskim drogama... pa ovo i to dosta blaze su odbili referendumski prije sedam dana i sad ide na parlament jos gore i tek tako da se usvoji... pa jesul ovi grKi isli u skolu i znaju da im cipiripi mjesto 2+2=4 dao 2+2=0
pici

#3090 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by pici »

madner wrote:Realno, ovo vise lici na uslove okupacije nego na pregovore.
:thumbup: :mrgreen:
madner

#3091 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by madner »

Da ima kicmu i nije mandov, trebao je sada reci ne.
Mogao je dobiti ovu cifru da izadje iz eura.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3092 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by JoseMujica »

madner wrote:Realno, ovo vise lici na uslove okupacije nego na pregovore.

došo šejtan po svoje....ovo je kad ti dođu plijeniti imovinu, samo što se nije državama vako dešavalo jer su mogle nemilice štampat, devalvirat i otpisivat
pici

#3093 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by pici »

vidjet cemo kako ce ovo proc u parlamentu... ovo ako prodje onda je deal napravljen puno ranije i ovo je samo da prosjecnom grku zamazu oci i proguta krastavu zabu... da je onakav kako su ga ovdje pojedini opisali onda je trebao dati ostavku, promjeniti spol i na djevicarska ostrva na razdjevicavanje svaki dan...
agnostic_front

#3094 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by agnostic_front »

JohnnyS wrote:Nego, zna li iko, je li i debakl još jedna grčka riječ?
Ne znam za debakl, ali katastrofa jeste.
ExNihilo

#3095 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by ExNihilo »

Ne kontam što ljudi ove uslove i komplet eurzonu poistovjećuju sa Njemačkom? Je li vi fakat mislite da Francuzi i ostatak Evrope dobrovoljno klima glavom Nijemcima na sve što ovima naumpadne? Svima je pun qrz Grčke i natezanja s njima. Pa evo, ovaj stručnjak za teoriju igara danas izjavio da najveći problem Grcima prave Talijani, Španci i ta kompanija.

Danas sam se po portalima načitao umobolno glupih naslova, od kojih izdvajam:

- Njemačka ništa nije naučila iz WWII.

:D
statixx

#3096 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by statixx »

:D
Alfons Kauders

#3097 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:
nije bas mobitel ali ajde dobro. uzmes mu nesto sto vrijedi 20 000. al ajde i to je ok. zaradice. ali grci nece. guranje u tesko ropstvo u iducih barem 20-30 godina. jesu zasluzili? jesu ali definitivno ne ovoliko. niti ce grci biti zadnji koji ce biti u ovoj situaciji. pazi sta sam ti rekao.
Covjece oni su spizdili preko 300 milijardi a "uzima" im se nekoliko bezvrijednih javnih preduzeca. :-) Vecinu tih preduzeca ne bi mogli ni prodati u ovom stanju, isto kao ni sto nasi ne bi mogli naci budalu da kupi zeljeznice FBiH ili RS... :lol:
Alfons Kauders

#3098 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Alfons Kauders »

pici wrote:mene samo interusuje jesul grKi na laksim il teskim drogama... pa ovo i to dosta blaze su odbili referendumski prije sedam dana i sad ide na parlament jos gore i tek tako da se usvoji... pa jesul ovi grKi isli u skolu i znaju da im cipiripi mjesto 2+2=4 dao 2+2=0
Na najtezim drugama - nacionalizmu :D

Pa su kontali da su malo vazniji no sto jesu, i da su malo pametniji no sto jesu... Istina je da Evropa o njima ima potpuno drugacije misljenje no oni o samim sebi.

Tu je veliki dio problema, jer oni zaista vjeruju da su posebni, da im se nesto duguje, i da su oni tih koje izrabljuju (da mi je da neko mene pocne tako izrabljivat, da mi da 300,000 ojra, pa da se natezem kako cu vratiti 200,000, a jos dobiti 50tak). :D

Ukratko - balkanska posla.
Opetja033

#3099 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Opetja033 »

ExNihilo wrote:Ne kontam što ljudi ove uslove i komplet eurzonu poistovjećuju sa Njemačkom?
Zato sto je Njemacka "nekima" nabila komplekse koji se nece moci izlijeciti ni narednih 5 pokoljenja. Znas vec, "vatikansko-njemacko-ustasko-dzihadska" zavjera.
Bodkin

#3100 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote: Covjece oni su spizdili preko 300 milijardi a "uzima" im se nekoliko bezvrijednih javnih preduzeca. :-) Vecinu tih preduzeca ne bi mogli ni prodati u ovom stanju, isto kao ni sto nasi ne bi mogli naci budalu da kupi zeljeznice FBiH ili RS... :lol:
pa nisu to bezvrijedna preduzeca. to kad restruktuiras i ulozis vrijedi bruku vise. pa onda elektricni sistem. banke. turizam. doslovno im uzimas buducnost. al ajde jebat ih.
Post Reply