Vama, forumskim wannabe revolucionarima i komunistima nisu mrske kapitalisticke pare, vas samo jebe sto vama nikako nije jasno da pozajmljeno moras vratiti.nosara wrote:Ovdje je mrznja prema Grcima koja se vuce od rata pogasila mozgove...
Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
-
Fudo387
#2326 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#2327 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Kamo srece da nas vodi Floki...nas vodi onaj sto ne vidi nista i sto mu lizu dlan svako malo i sto prica a nista ne kaze...sumirprimus wrote:nas brod je ko vikinski.
samo sto nas umejsto ragnara vodi floki.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2328 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
apsolutno tačno...Grci sad plaćaju ceh zajebavanja vlada u zadnjih 30 godina, a Cipiripi im je bio ništa drugo do potez očajnika koji padajući u provaliju zatvora oči kontajući da je to spas.madner wrote:Inace uvijek nagrabusi vlada koja nema veze sa greskama. Konzervativci su doveli Grcku ovdje, ne Tcipiripi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2329 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Pare mi nisu mrske, ali radi njih ne zelim biti rob bez dostojanstva.
- nosara
#2330 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Mi nismo suvereni i radimo - radit cemo kako nam kazu... da nije u interesu bjelosvjetskih "prijatelja" da se ovaj klasicni protektorat bez obaveze valja u limbu, zauzeli bi ostriji kurs i sredili stanje... Ovlasti imaju... Valjda su sretni gutom koju njihove banke izvlace svake godine...Opetja033 wrote: Pa ja serem na nase bilmeze upravo zato jer nas vode ka grckom scenariju. Imamo iste predispozicije, osim sto nismo clanica eurozone pa ce nas lakse pustiti niz vodu.
Niko ovdje ne brani bankare vec trazi odgovornost onih koji su uzivali tudjim parama. U zivotu sam uzeo jedan kredit i to bas manji, trebala mi gotovina na brzinu. Nisam mirno spavao dok im ga nisam otplatio - prijevremeno. Eto koliko vjerujem bankama i bankarima i koliko ih branim. Ovdje se radi o pozivanju na odgovornost. Bjezim od banaka i kredita ko djavo od krsta.
Postoji jedan jedini razlog zasto bih volio da Grci bas najebu. Apsolutno nema nikakve veze ni sa proteklim ratom, ni sa Srbijom, ni sa dobrovoljcima.
Razlog je da se nasoj masi otvore oci i da vrse pritisak na idiote na vlasti. Jos nije kasno, nasa zaduzenja i opterecenja su jos uvijek podnosljiva. Ali ako nastavimo ovim putem slijedi i nama svo ovo sranje.
- madner
#2331 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Tcipiripi vuce jake poteze.
Na stranu to sto mrzim Grke, mora mu se priznati da zna igrat pokera.
- Opetja033
#2332 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Ne moze tako kolega. Odgovornost je podjednako i na socijaldemokratama.madner wrote:Inace uvijek nagrabusi vlada koja nema veze sa greskama. Konzervativci su doveli Grcku ovdje, ne Tcipiripi.
- nosara
#2333 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Fudo387 wrote:Vama, forumskim wannabe revolucionarima i komunistima nisu mrske kapitalisticke pare, vas samo jebe sto vama nikako nije jasno da pozajmljeno moras vratiti.nosara wrote:Ovdje je mrznja prema Grcima koja se vuce od rata pogasila mozgove...Kako to zamislja zivot, pozajmi pare, zavali se na kauc i pamet na pasu, drugi ce te hraniti.
"Nakon što je završio rat 1945. godine, Njemački dug iznosio je više od 200 posto BDP-a. Deset godina kasnije, ostao je vrlo mali dio: javni dug bio je manji od 20 posto BDP-a. U isto vrijeme i Francuska je izvela sličnu stvar. Nikad to ne bismo uspjeli postići tako brzo kroz fiskalnu disciplinu koju danas preporučujemo Grčkoj. Umjesto toga obje države koristile su drugu metodu koju sam spomenuo, a u kojoj je jedna od tri komponente i oprost dugova. Sjetite se samo Londonskog sporazuma iz 1953. kada je 60 posto njemačkog duga otpisano, a unutarnji dugovi su restrukturirani", kaže Piketty.
"Da smo Nijemcima rekli da nisu prihvatili svoje greške, i dalje bi plaćali dugove"
-
sumirprimus
#2334 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
_BataZiv_0809 wrote:Pare mi nisu mrske, ali radi njih ne zelim biti rob bez dostojanstva.
-
Fudo387
#2335 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Njemci su od sprzene zemlje napravili ekonomsku imperiju, isplatili su milijarde i milijarde maraka ratne odstete, pola partizanskih firmi je napravljeno od tih para...i dovoditi njih u isti kontest sa ovim ublehasima koji su sprzili 300 milijardi tudjih para u nista je zesca glupost.
Last edited by Fudo387 on 06/07/2015 10:44, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#2336 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
kolere_BataZiv_0809 wrote:To isto da me pitas od cega bih radije bolovao kuge ili kolere.Alfons Kauders wrote:
a ti bi radije da su ga birale npr SDA i HDZ?
eto vidis da uvijek ima gore od goreg
IMF je meni manje zlo od SDA i HDZ... tj ne bi ni bio u igri da nije njih
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2337 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
"Kupi me, za dve tri laži, počni tamo gde je ona stala.sumirprimus wrote:_BataZiv_0809 wrote:Pare mi nisu mrske, ali radi njih ne zelim biti rob bez dostojanstva.![]()
daj ne zajebaji.
Svako ima svoju cenu, a moja je noćas mala"
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2338 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Cisto sumnjam da si ti ovako naivan Kauderse. Koga ti bre zajebavašAlfons Kauders wrote: kolere
eto vidis da uvijek ima gore od goreg
IMF je meni manje zlo od SDA i HDZ... tj ne bi ni bio u igri da nije njih
- nosara
#2339 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Dug je dug, oprost je oprost... Nacisti su sami sprzili svoju zemlju, a izgradjena je tudjim parama, kako sam ti vec nacrtao, izgleda zalud...Fudo387 wrote:Njemci su od sprzene zemlje napravili ekonomsku imperiju, isplatili su milijarde i milijarde maraka ratne odstete, pola partizanskih firmi je napravljeno od tih para...i dovoditi njih u isti kontest sa ovim ublehasima koji su sprzili 300 milijardi tudjih para u nista je zesca glupost.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2340 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Nikad im se marke duga nije otpisaloFudo387 wrote:Njemci su od sprzene zemlje napravili ekonomsku imperiju, isplatili su milijarde i milijarde maraka ratne odstete, pola partizanskih firmi je napravljeno od tih para...i dovoditi njih u isti kontest sa ovim ublehasima koji su sprzili 300 milijardi tudjih para u nista je zesca glupost.
-
Fudo387
#2341 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
auuufffff... ovo je bilo bas cegevarski._BataZiv_0809 wrote:Pare mi nisu mrske, ali radi njih ne zelim biti rob bez dostojanstva.
-
sumirprimus
#2342 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
moj bato, bRez nje nema priĆe..._BataZiv_0809 wrote:"Kupi me, za dve tri laži, počni tamo gde je ona stala.sumirprimus wrote:_BataZiv_0809 wrote:Pare mi nisu mrske, ali radi njih ne zelim biti rob bez dostojanstva.![]()
daj ne zajebaji.
Svako ima svoju cenu, a moja je noćas mala"
![]()
- madner
#2343 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Nije, pogledaj dug kada je PASKOK otisao sa vlasti i kada je liberalno konzervativna klila pocela senluciti.Opetja033 wrote:Ne moze tako kolega. Odgovornost je podjednako i na socijaldemokratama.madner wrote:Inace uvijek nagrabusi vlada koja nema veze sa greskama. Konzervativci su doveli Grcku ovdje, ne Tcipiripi.
2004 je dug bio oko 100%, 2009 130%.
Paskok je ispunio uslove za prijem u Eurozonu, 3% deficita 1999, NP je sisao sa vlasti sa 12.5%.
-
Martinez_
#2344 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
madner wrote:Tcipiripi vuce jake poteze.
A zašto iko ima razloga da mrzi Grke?
Haj da razumem nekako Hrvate jer ovi imaju lepšu obalu od njih
PS. slažem se u oceni Ciprasa, ima taj još karata
-
Fudo387
#2345 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Pises gluposti, izgradjena je uz pomoc Marshalovog plana kojeg i danas placaju. Qrac su im otpisali.nosara wrote:Dug je dug, oprost je oprost... Nacisti su sami sprzili svoju zemlju, a izgradjena je tudjim parama, kako sam ti vec nacrtao, izgleda zalud...Fudo387 wrote:Njemci su od sprzene zemlje napravili ekonomsku imperiju, isplatili su milijarde i milijarde maraka ratne odstete, pola partizanskih firmi je napravljeno od tih para...i dovoditi njih u isti kontest sa ovim ublehasima koji su sprzili 300 milijardi tudjih para u nista je zesca glupost.
- madner
#2346 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Cuj sto, pamtim sve.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2347 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Ma znam lafe, ali kad te ubijede da nemas alternativu, rob si, makar zivio u parlamentarnoj demokratijisumirprimus wrote: moj bato, bRez nje nema priĆe...
- Alfons Kauders
#2348 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
daFudo387 wrote:Njemci su od sprzene zemlje napravili ekonomsku imperiju, isplatili su milijarde i milijarde maraka ratne odstete, pola partizanskih firmi je napravljeno od tih para...i dovediti njih u isti kontest sa ovim ublehasima koji su sprzili 300 milijardi tudjih para u nista je zesca glupost.
i ne samo njemci, vec i japanci, austrijanci, holandjani, francuzi, rusi, cesi, poljaci, koreanci (dobro, juzni)...
ovi nakon 300 milijardi u istim, odnosno vecim govnima
zamislite da su te pare ulozene u hrvatsku, bih, cg, srbiju, makedoniju, albaniju, bugarsku, rumuniju? mogle su se napraviti nove zeljeznice, elektrane, autoceste, farme, kanali za navodnjavanje... i jos pride da ostane bruka para
hajmo red velicine... za 3 milijarde bi mogao napraviti autoput od sarajeva do dubrovnika... ili od dubrovnika do albanije...
stotinu takvih su skrsili, stotinu ljudi moji
-
sumirprimus
#2349 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
definisi sve.madner wrote:Cuj sto, pamtim sve.
osim dragovoljaca.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2350 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Predugo te nije bilo na forumu