Legitimitet za sta? Kakav su to oni novi legitimitet dobili ovim referendumom?Martinez_ wrote:Ne, baš tako se igra. Njih dvojica sad povrh svega imaju i - legitimitet kao stena jak.jefferson wrote: Sto su ova dva diletanta trebali da odigraju politicki a ne da jebu mater svima, nazivaju ih teroristima, i onda kazu: e hajmo se sad dogovoriti.
Za razliku od MMF, ECB i EC.
Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
- SpecialOffer
#2126 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
-
vade_mecum
#2127 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
jbt ali vrhunac ironije je kada bosnjo pocne patronizirati kako su grci lijeni, gledaju kako zajebati drzavu, neplatiti porez, zivjeti od socijale...

-
Kaligula I
#2128 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
...ja kontam, razmisljaju po inercji...stare ralozge primjenjuju na nove uvjete...emocije, puste emocije..._BataZiv_0809 wrote:Ne kontam ove sto navijaju za bankare
- Challenger__
#2129 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Papagaji. Jedno te isto, a ništa od tih papagajskih teza nije teza Ciprasove vlade.
-
Bodkin
#2130 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Da ne vrate lovu jer su eto kao do sad vracaliSpecialOffer wrote:Legitimitet za sta? Kakav su to oni novi legitimitet dobili ovim referendumom?Martinez_ wrote:Ne, baš tako se igra. Njih dvojica sad povrh svega imaju i - legitimitet kao stena jak.jefferson wrote: Sto su ova dva diletanta trebali da odigraju politicki a ne da jebu mater svima, nazivaju ih teroristima, i onda kazu: e hajmo se sad dogovoriti.
Za razliku od MMF, ECB i EC.
- Challenger__
#2131 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
vade_mecum wrote:jbt ali vrhunac ironije je kada bosnjo pocne patronizirati kako su grci lijeni, gledaju kako zajebati drzavu, neplatiti porez, zivjeti od socijale...![]()
![]()
-
jefferson
#2132 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Znaci Grci na referendumu odlucili da nece vise stedjeti, ali i dalje traze pare od EU? Koja arogancija jbt...
- Prpa.ba
#2133 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
vade_mecum wrote:jbt ali vrhunac ironije je kada bosnjo pocne patronizirati kako su grci lijeni, gledaju kako zajebati drzavu, neplatiti porez, zivjeti od socijale...![]()
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2134 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Koji zakljucak Tito i Partijo 
- SpecialOffer
#2135 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Najjaca mi je prica ovih koji kazu novac nije nikako vidio Grcki narod vec se sav novac odmah vracao u Njemacku, Francusku...
Pa ako imas ekonomiju koja je sposobna isplacivati penzije 400 eura a ti isplacujes 800 eura onda de objasnite mi kojim novcem je to isplacivano Grcima???
Drugi je par rukava sto Grci nisu pametno ulagali taj novac pa im sad svi krivi.
I da neko je vec pitao a nisam nasao odgovor zasto Grci jednostavno ne uzmu kredit od Kineza ili Rusa? Gdje je problem?
Pa ako imas ekonomiju koja je sposobna isplacivati penzije 400 eura a ti isplacujes 800 eura onda de objasnite mi kojim novcem je to isplacivano Grcima???
Drugi je par rukava sto Grci nisu pametno ulagali taj novac pa im sad svi krivi.
I da neko je vec pitao a nisam nasao odgovor zasto Grci jednostavno ne uzmu kredit od Kineza ili Rusa? Gdje je problem?
- Maystor
#2136 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Iskreno, yebe mi se i za Grčku i za Ciprasa. Ako nađu budale da im i dalje plaćaju ostanak u eurozoni - ja nemam problem s tim. Mada, čisto sumnjam da će im poći za rukom.
- sunceKOtepsija
#2137 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
demagog-ijaChallenger__ wrote:Ti nemaš odgovor ni na jedno pitanje a posežeš za demagogijom.Bodkin wrote:Ne. Bolje uzeti lovu i reci mi hocemo solidarnost i da nam vi vracate. Onda otpisu 100 milijardi. Ali ne, mi hocemo solidarnost da i ostatak sto smo spickali neko vrati. Pu globalosti. Pu neoliberali. Zivjelo nevracanje dugova i spickane love
-
L u c i f e r
#2138 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Profil xy ▶ add foepoostar wrote:Opet isti likovi sjebase temu(ko i sve ostale) zbog medjusobnog prepucavanja..postoji li ignore opcija na forumu ?
Zlo mi dodje citati postove pojedinih clanova na svakoj temi..
- sunceKOtepsija
#2139 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Manu wrote:Ma to ti je danas njima k'o partizanima nekad četka i boja, pa udaraj parole po zidovimap206 wrote:Puno jakih riječi u tim tweetovima...
i partizaane su ismijavali na pocetku
- p206
#2140 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Otpustiti uhljebe,kojih očigledno ima previše,nek se snalaze ko i ostalih 25 posto,ako su znali uštediti 14 platu biće im lakše ako ne ko ih jebe..smanjiti administraciju na minimum,jedna Hrvatska ima 420 općina, u Jugoslaviji imala oko 100 i nikom ništa nije falilo...ali ne, to ni jedan političar neće uraditi jer će izgubiti izbore, bolje nek Gras,Telekom,željeznice sa uhljebima posluju neprofitabilnovade_mecum wrote:hajd uzmimo u obzir da je sve istina sto neki forumasi tvrde (mada ih vecina grcke nije vidila ni na razglednici, a prosjcnog grka ni srela u prolazu) da su lumpovali, ludovali dan i noc i dosla troika i rekla kapak. grci kazu OK, vadite nas iz govana. pet godina poslije nezaposlenost na rekordnom nivou, ko god moze se ispalio, zdravstvo im otislo u neku stvar, penzije skresane na minimum, 11.000 ljudi izvrsilo samoubistvo iz ocaja, plate skresane za 40% i sta bi normalan covjek trebao uraditi?
Last edited by p206 on 06/07/2015 00:10, edited 1 time in total.
-
jefferson
#2141 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Pa kao sto sam vec rekao, ovo je vrlo jednostavno:_BataZiv_0809 wrote:Koji zakljucak Tito i Partijo
1. Odlucili NE stednji i rezovima, OK, demokratski su odlucili, to im niko ne moze osporiti.
2. Od sutra fino neka pocnu vracati pare i eto.
3. Prva stavka: Mozda da pocnu raditi 8 sati dnevno i placaju porez. Kao sto su znali zaokruziti NE, tako mogu poceti i preze svojoj drzavi placati, drzati radnje otvorenima u toku dana, i slicno.
- sunceKOtepsija
#2142 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
a sta su trebali pristati na daljnja ponizenja, da se nad njima izivivljavaju sadisti iz Brisela? Odlucili su ne pgnut glavu i hodit uspravnobosan wrote:Cuj za Grcku nema opasnosti . Jok , ima opasnosti za crvene Kmere . Vidjece sad kad se upolove plate i peMzije.sunceKOtepsija wrote:grcka rekla ne bjelosvjetskim mocnicima, eu ce sad morat odlucit kako i gdje dalje, za grcu nema opasnosti, mogu je samo okupirati, a to nece ucinitikaranana wrote:mrsko mi listat ovu temu ili citat bilo sta na netu, pa moze li mi neko ukratko objasniti sta ovi rezultati referenduma znace za grcku a i za eu?
-
Kaligula I
#2143 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
...Keynesi je prvi ekonmski teoretičar koji je mjere stednje nazvao paradoksom...i naravno bio je u pravu...praksa pokazuje i dokazuje da su mjere stenje brutalno i sistematsko siromasenje sirokih narodnih masa...vade_mecum wrote:vecina grka i ne zivi tako sjajno, a ono sto dobar dio forumasa tvrdi i trudi se da objasni je da stednja kakva je nametnuta grcima jednostavno NE FUNKCIONISE. grcka ima svojih problema, to niko ne spori ali ne vidim nista lose pruziti podrsku.Bodkin wrote:Drkaju nasi antiglobalisti jer se valjda lakse poistovijete sa grckom nego njemackom. Daj budzet i kuci u 4 ali da je zapadni standard
s druge strane, ima jedan dio forumasa koji kao da uziva gledajuci jedan narod kako pati. to mi je neshvatljivo.
- sunceKOtepsija
#2144 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
kakvih 300 milijardi, vecina grka nije ni vidila eura jednog jedinog a ovdje se razbacuje nekakvim milijardamaBodkin wrote:Posljedica spickanih 300 milijardi bez da mozes vratiti je stednjaChallenger__ wrote:Posljedica "štednje" je trećina Grka bez zdravstvenog osiguranja. Povećana stopa smrtnosti. Sve to prije ove vlade.Bodkin wrote:Cista desetka za thumb up na forumu. I penzioneri se slazui bolesni jer nema lijekova
- Manu
#2145 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Tako je , a ismijavali su ih i na kraju. A i izmedju toga su ismijavani počesto.sunceKOtepsija wrote:
- sunceKOtepsija
#2146 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
_BataZiv_0809 wrote:Nije sreca para puna vreca.
-
jefferson
#2147 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Ja ali sta sutra? Sta sad? Koji je plan sada? 320 milijardi Eura oni i dalje duguju.a sta su trebali pristati na daljnja ponizenja, da se nad njima izivivljavaju sadisti iz Brisela? Odlucili su ne pgnut glavu i hodit uspravno
- kamen spoticanja
#2148 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
A danas ih hapse na kozarisunceKOtepsija wrote:Manu wrote:Ma to ti je danas njima k'o partizanima nekad četka i boja, pa udaraj parole po zidovimap206 wrote:Puno jakih riječi u tim tweetovima...
-
jefferson
#2149 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Pa nije ni prosjecni Bosanac vidio 12 milijardi koje BiH duguje, pa opet BiH duguje tih 12 milijardi.kakvih 300 milijardi, vecina grka nije ni vidila eura jednog jedinog a ovdje se razbacuje nekakvim milijardama
- Radio Sarajevo
#2150 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Da li bi ti plaćao dugove koji su napravili tvoji roditelji?jefferson wrote:Pa kao sto sam vec rekao, ovo je vrlo jednostavno:_BataZiv_0809 wrote:Koji zakljucak Tito i Partijo
1. Odlucili NE stednji i rezovima, OK, demokratski su odlucili, to im niko ne moze osporiti.
2. Od sutra fino neka pocnu vracati pare i eto.
3. Prva stavka: Mozda da pocnu raditi 8 sati dnevno i placaju porez. Kao sto su znali zaokruziti NE, tako mogu poceti i preze svojoj drzavi placati, drzati radnje otvorenima u toku dana, i slicno.
Ja se ne osjećam krivim za nešto što su političari uradili u moje ime, pogotovo jer nikad nisam glasao za njih.
Neka im dugove vrate grčke banke u koje su upumpali 90% tog duga i sada žele da ih uzmu od penzionera, efektom Superhika.