Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post Reply
vade_mecum

#2101 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by vade_mecum »

Bodkin wrote:Drkaju nasi antiglobalisti jer se valjda lakse poistovijete sa grckom nego njemackom. Daj budzet i kuci u 4 ali da je zapadni standard :D
vecina grka i ne zivi tako sjajno, a ono sto dobar dio forumasa tvrdi i trudi se da objasni je da stednja kakva je nametnuta grcima jednostavno NE FUNKCIONISE. grcka ima svojih problema, to niko ne spori ali ne vidim nista lose pruziti podrsku.

s druge strane, ima jedan dio forumasa koji kao da uziva gledajuci jedan narod kako pati. to mi je neshvatljivo.
Challenger__

#2102 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Challenger__ »

jefferson wrote:Sto su ova dva diletanta trebali da odigraju politicki a ne da jebu mater svima, nazivaju ih teroristima, i onda kazu: e hajmo se sad dogovoriti.
To je tako, ali samo u tvojoj Monty Python intepretaciji. Pregovarački proces je trajao dugo, razlike su se svele ma minimum i onda su ih, konačno, odbili kreditori. Zbog mizernih razlika. Potom je došao referendum. Dramatične izjave je davala i Melika-Anđa, pa šta.

Sada se ide dalje sa pregovorima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2103 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by _BataZiv_0809 »

vade_mecum wrote:
Bodkin wrote:Drkaju nasi antiglobalisti jer se valjda lakse poistovijete sa grckom nego njemackom. Daj budzet i kuci u 4 ali da je zapadni standard :D
vecina grka i ne zivi tako sjajno, a ono sto dobar dio forumasa tvrdi i trudi se da objasni je da stednja kakva je nametnuta grcima jednostavno NE FUNKCIONISE. grcka ima svojih problema, to niko ne spori ali ne vidim nista lose pruziti podrsku.

s druge strane, ima jedan dio forumasa koji kao da uziva gledajuci jedan narod kako pati. to mi je neshvatljivo.
POTPIS :thumbup:
Challenger__

#2104 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Challenger__ »

vade_mecum wrote:s druge strane, ima jedan dio forumasa koji kao da uziva gledajuci jedan narod kako pati. to mi je neshvatljivo.
Provnicijalna zloba plus strah od novog i promjena. Neofobija.

Shit. Opet grčka riječ.
Bodkin

#2105 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Bodkin »

vade_mecum wrote:

Grcima treba dati jedno 10 godina grejsa. Ali poenta je sto grci ne bi kurcem da mrdnu da se nesto promijeni. Tako da ces za 10 godina imati novi referendum. A i sto samo grckoj? Sto ne bi portugal rekao hocemo i mi? Zasto bi iko vratio onda kredit?
Martinez_

#2106 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Martinez_ »

Bodkin wrote: Nikakav legitimitet. Samo obveznicu kupljenu nakon sto je GRCKA VLADA IZDALA, POTPISALA I DOBILA PARE ZA NJU. Stvarno nikakav. Jer su oni prosli premijeri izglasani glasovima njemaca iz braunsvajga i francuza iz marseja (ako ih jos ima tamo) :lol:
Ne već su prošli bailout paketi dogovoreni u kancelarijama Samarasa Legardeove Merkelice i sličnih daleko od očiju javnosti.

Izvolite onda prestati pljuvati po BiH političarima zaboga sve što rade - vi ste ih birali.

Kamate i uslovi otplate koji ni na koji način nisu rešili grčki problem nametnuti su u dogovoru korumpiranih beskičmenjaka na vlasti i bankarskih hohštaplera.

Narodna volja veze sa tim nema kao što nema niti jedan kredit koji sad i vaši i naši političari uzimaju daleko od očiju birača po ne zna se kojim uslovima i za čiji ćeif.

A sad - prc. Narod rekao svoje. Grci po drugi put uče svet demokratiji.

Izvolte ih okupirati kažem ja.
Last edited by Martinez_ on 05/07/2015 23:46, edited 1 time in total.
Manu

#2107 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Manu »

vade_mecum wrote:...uziva gledajuci jedan narod kako pati. to mi je neshvatljivo.
E to je stvarno enigma. Oni uživaju i slave po ulicama i trgovima, dok im penzioneri padaju u nesvijest pred bankama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2108 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by _BataZiv_0809 »

Prema nekim forumasima, ispade smisao drzave da vraca kredite, a ljudi nek crknu
sportman1

#2109 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by sportman1 »

mO k3 wrote:
sportman1 wrote:grci svaka vam dala. nobela za ciprasa i ministra finansija.
naguzise lihvare opet.
Ah jesu li ???
Kako majketi .... De mi objasni , neznam ko kome treba u ovome trenutku a do utorka nije bas puno vremena

tamo nedje od 2010 trebaju lihvari grke ,inace se ne bi pocesali zbog njih.

izvoli

http://tacno.net/novosti/duznicko-cudov ... kensteina/
Bodkin

#2110 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Bodkin »

Jok eto krivi oni iz somalije. Pitacu te ovdje na forumu kad se neke atvari zakotrljaju.
A i ko je mene pitao hocu li da u moje imw dignu milijarde kredita da plate parazite na budzetu? Niko. Pa tako kad dosje rata ovi iz ministarstva finansija uredno prebace lovu
Manu

#2111 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Manu »

_BataZiv_0809 wrote:Prema nekim forumasima, ispade smisao drzave da vraca kredite, a ljudi nek crknu
Jok, ova naša BIH taktika je bolja: ljudi nam vraćaju kredite a država crkava
Haris.ba

#2112 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Haris.ba »

vade_mecum wrote: vecina grka i ne zivi tako sjajno, a ono sto dobar dio forumasa tvrdi i trudi se da objasni je da stednja kakva je nametnuta grcima jednostavno NE FUNKCIONISE. grcka ima svojih problema, to niko ne spori ali ne vidim nista lose pruziti podrsku.

Grcima nije nametnuta štednja. Oni su pristali na nju kako bi dobili nove kredite. Nisu pristali tada opcijom referenduma. I meni je drago što je Cipras povukao taj potez i sada pitao narod. Svaka mu čast na tome.

Sumnjam da se iko raduje uplakanim penzionerima koji ne mogu da dignu penzije.

Radi se o tome što (kao i mi) Grci neće da prihvate realnost svoje pozicije. Podsjećaju me na lika iz vijesti koja je bila prije neki dan na kliksu. Živio godinama na cesti, općina mu platila stan, dala hrane. On za mjesec dana kupio tri zlatna prstena, pive i počeo napadati vlasnika kuće u kojoj je živio. Možeš se i napiti, i nađiđati zlatom i visiti na kanafi. Ali za svoje pare.

Isto, kaže kriv mu kamatar što je uzeo pare. Nebitno, djetetu za hljeba. Znaš da će doći i lomiti kosti ako ne vratiš. Fazon je što su Grci uzimali i trošili ko i mi što trošimo - u havu.
Challenger__

#2113 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Challenger__ »

Bodkin wrote:Pitacu te ovdje na forumu kad se neke atvari zakotrljaju.
Šta će se "zakotrljati". Mislim, samo konkretno.

(Ovo što je radila Cprasova vlada do sada je i legalno i legitimno: pregovarali u okviru pravnih i ekonomskih argumenata i na kraju posegli za najvećim demokratskim mehanizmom - referendumom. Dakle, sve čista desetka. Kakav je odgovor na desetku?)
Bodkin

#2114 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Bodkin »

Cista desetka za thumb up na forumu. I penzioneri se slazu :thumbup: i bolesni jer nema lijekova :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2115 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by _BataZiv_0809 »

Bolje je slusati diktat iz Berlina i Brisela, jer tako nece penzioneri padati u nesvijest.
Challenger__

#2116 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Challenger__ »

Bodkin wrote:Cista desetka za thumb up na forumu. I penzioneri se slazu :thumbup: i bolesni jer nema lijekova :thumbup:
Posljedica "štednje" je trećina Grka bez zdravstvenog osiguranja. Povećana stopa smrtnosti. Sve to prije ove vlade.
Bodkin

#2117 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Bodkin »

Ne. Bolje uzeti lovu i reci mi hocemo solidarnost i da nam vi vracate. Onda otpisu 100 milijardi. Ali ne, mi hocemo solidarnost da i ostatak sto smo spickali neko vrati. Pu globalosti. Pu neoliberali. Zivjelo nevracanje dugova i spickane love
vade_mecum

#2118 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by vade_mecum »

hajd uzmimo u obzir da je sve istina sto neki forumasi tvrde (mada ih vecina grcke nije vidila ni na razglednici, a prosjcnog grka ni srela u prolazu) da su lumpovali, ludovali dan i noc i dosla troika i rekla kapak. grci kazu OK, vadite nas iz govana. pet godina poslije nezaposlenost na rekordnom nivou, ko god moze se ispalio, zdravstvo im otislo u neku stvar, penzije skresane na minimum, 11.000 ljudi izvrsilo samoubistvo iz ocaja, plate skresane za 40% i sta bi normalan covjek trebao uraditi?
Martinez_

#2119 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Martinez_ »

Haha, znači MMF lansirao neodrživi socijalni program za grčke penzionere koji je toliko pljuvan od strane svih neoliberala :lol:

Dobri ste, dobri
poostar

#2120 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by poostar »

Opet isti likovi sjebase temu(ko i sve ostale) zbog medjusobnog prepucavanja..postoji li ignore opcija na forumu ?

Zlo mi dodje citati postove pojedinih clanova na svakoj temi..
Challenger__

#2121 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Challenger__ »

Bodkin wrote:Ne. Bolje uzeti lovu i reci mi hocemo solidarnost i da nam vi vracate. Onda otpisu 100 milijardi. Ali ne, mi hocemo solidarnost da i ostatak sto smo spickali neko vrati. Pu globalosti. Pu neoliberali. Zivjelo nevracanje dugova i spickane love
Ti nemaš odgovor ni na jedno pitanje a posežeš za demagogijom.
Bodkin

#2122 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Bodkin »

Challenger__ wrote:
Bodkin wrote:Cista desetka za thumb up na forumu. I penzioneri se slazu :thumbup: i bolesni jer nema lijekova :thumbup:
Posljedica "štednje" je trećina Grka bez zdravstvenog osiguranja. Povećana stopa smrtnosti. Sve to prije ove vlade.
Posljedica spickanih 300 milijardi bez da mozes vratiti je stednja
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2123 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by _BataZiv_0809 »

Nije sreca para puna vreca.
Bodkin

#2124 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Bodkin »

Challenger__ wrote:
Bodkin wrote:Ne. Bolje uzeti lovu i reci mi hocemo solidarnost i da nam vi vracate. Onda otpisu 100 milijardi. Ali ne, mi hocemo solidarnost da i ostatak sto smo spickali neko vrati. Pu globalosti. Pu neoliberali. Zivjelo nevracanje dugova i spickane love
Ti nemaš odgovor ni na jedno pitanje a posežeš za demagogijom.
Ti nemas odgovor na fundamentalno pitanje. Gdje je nestalo 300 milijardi i ko ih je potrosio. 300 000 000 000
jefferson

#2125 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:
Pa onda je ovo vrlo jednostavno. Grci duzni 320 milijardi, nema vise stednje i eto. Sad neka ne stede i neka vrate pare.
Post Reply