Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
- Leons
#2026 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Dobro je pa glasase ne , sad bi mogao po prvi put u helas na more i da probam te njihove juznjakinje iz kolijevke kulture. Hi im from bosnia. 
- mousstapha
- Manu
#2028 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Koji su i kupili 2/3 luke isključivo i samo zato što je u EU, a dzabane ih došla.Martinez_ wrote:Naročito Kinezima u Pireju.
-
celava_dlaka
#2029 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Day Z : Greek DLC
- SmokingMan
#2030 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Hiperinflacija...prog321 wrote:Bit ce Drahma kao Zimbabwin dolar.
1 milijarda ZD = 1 US D.![]()
-
Bodkin
#2031 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
ti ne kontas da to nije bitno. tvoja osnovna hipoteza, a i mnogih ovdje, da ne trebaju vracati pare KOJE SU UZELI I POTPISALI DA CE VRATITI. dakle paraf na papir i na kraju necu da vratim. da to ti kao individua uradis, banka bi ti uzela sve iz kuce sto imas. dakle nije bitno od koga ce posuditi pare ako je osnovna hipoteza koju ti guras da pare ne treba vratiti. nije bitno jel kreditor eu ili kinaChallenger__ wrote:Ja o tome ne pišem. Ali ako misliš da bi se po istim uslovima Grčka i zemlje Latinske Amrike npr, zaduživale od Kineza kao što su se zaduživali kod ovih neodgovornih i nezajažljivih likova sa zapada - varaš se.Bodkin wrote:da da. govorim o prizivanju raspada eu. za grcku je najbolje da im maksimano opuste uslove vracanja i ne daju eura jednog vise kredita. da vidimo ko ce prvi proplakati
- sema911s
#2032 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Grcima pod hitno uvest demokratiju
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2033 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Idemooooooo

VIVA HELLADA, VIVA SYRIZA
- bosan
#2034 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Referendum je beznacajan jer je odrzan prekasno kad je prekoracen datum za poslednju sansu dogovora.Paket pomoci za Grcku vise se ne nalazi na stolu.
Ovo im kazu ovi iz EU.
Ovo im kazu ovi iz EU.
- sunceKOtepsija
#2035 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
prica oko toronta mi ne pije vodesaja_dj wrote:Imam i ja dovoljno rodbine tamo sto kuka, jbg svako kuka o svojim problemima, a neki bi voljeli da kukaju o kanadskim problemima, ja prvi. A nisam samo cuo vec i posjetio taj grad i prevoz im je poprilicno standardni zapadnjacki. Ono, ima digitalna tabla koja kaze kad je slijedeci bus/subway, i redovan je i ne raspada se.Zviz wrote:
Kolegica kanadjanka, rodjena u tom gradu i sama ga pljuje i kaze da ne valja onoj stvari. Sta ja onda da kazem.
Znaci ni nalik na nas
Ode u off.
Eno Varoufakis tvrdi da bi se mogao postici dogovor za 24 sata. Samo ne znam s kim to hoce da se dogovara? Sa EU teroristima kako ih proziva?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2036 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
EU moze da nam ga duva bre 
- Manu
#2037 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Jes' vala. Zato je i prodao jahtu, nekoliko stanova, kolekciju starih automobila, odbija pjevati za prljavi novac lihvarsko-globalisticko-neoliberalno-cionisticko-imperijalisticki. Sve radi za dž., putuje na magaretu, hrani se od divljih plodova i bobica pored puta i tako...baš i sam živi u skladu sa onim o čemu pjevaMartinez_ wrote:Skini bar Manu Čaa sa avatara. Ne bi on voleo da ga podržavaju fanovi MMF i ECB.Manu wrote:Ma ovi bi k'o fol da se otcijepe, a ovi im k'o fol ne daju. To ti je u najkraćim crtama.karanana wrote:mrsko mi listat ovu temu ili citat bilo sta na netu, pa moze li mi neko ukratko objasniti sta ovi rezultati referenduma znace za grcku a i za eu?
- fosna2014
#2038 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Alexis Tsipras @tsipras_eu 1 Min.
The Greek ppl responded to real question at hand: What kind of Europe do we want?
The answer: A Europe of solidarity & #democracy. #Greece
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2039 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
fosna2014 wrote:Alexis Tsipras @tsipras_eu 1 Min.
The Greek ppl responded to real question at hand: What kind of Europe do we want?
The answer: A Europe of solidarity & #democracy. #Greece
- fosna2014
-
Bodkin
#2041 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
solidarity po njegovom. mi spickamo 300 milijardi i onda vracamo solidarno
pitao bih vas da vam od plate odbijaju za pomoc grckoj
- Challenger__
#2042 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
What a fuck?Bodkin wrote:ti ne kontas da to nije bitno. tvoja osnovna hipoteza, a i mnogih ovdje, da ne trebaju vracati pare KOJE SU UZELI I POTPISALI DA CE VRATITI. dakle paraf na papir i na kraju necu da vratim. da to ti kao individua uradis, banka bi ti uzela sve iz kuce sto imas. dakle nije bitno od koga ce posuditi pare ako je osnovna hipoteza koju ti guras da pare ne treba vratiti. nije bitno jel kreditor eu ili kina
Pa jadan ne bio, znaš li o čemu pričaš? Pomenuo si Kineze a sada uvodiš u priču neku imaginarnu "moju tezu". BTW, to što pišeš NIJE MOJA TEZA. Kinezi... Konkurencija na tržištu kapitala. Što znači demonopolizaciju, a što znači povoljnije uslove i jeftiniji novac.
Tržišne kategorije.
S tim se aktuelni gubitnici mogu pomiriti ili pokrenuti velike ratove. Ako imaju muda, naravno.
Last edited by Challenger__ on 05/07/2015 23:02, edited 1 time in total.
- ExNihilo
#2043 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Bodkin wrote:solidarity po njegovom. mi spickamo 300 milijardi i onda vracamo solidarno![]()
pitao bih vas da vam od plate odbijaju za pomoc grckoj
Budite solidarni..vratite pare koje ste uzeli.
- fosna2014
#2044 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Alexis Tsipras @tsipras_eu 2 Min.
Our immediate priority is to restore our banking system's functioning & economic stability. #Greece
- fosna2014
#2045 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Alexis Tsipras @tsipras_eu 10 Sek.Vor 10 Sek.
The issue of our debt will now be on the negotiating table, in light of the IMF's recent report on its sustainability. #Greece
- sunceKOtepsija
#2046 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
grcka rekla ne bjelosvjetskim mocnicima, eu ce sad morat odlucit kako i gdje dalje, za grcu nema opasnosti, mogu je samo okupirati, a to nece ucinitikaranana wrote:mrsko mi listat ovu temu ili citat bilo sta na netu, pa moze li mi neko ukratko objasniti sta ovi rezultati referenduma znace za grcku a i za eu?
- sunceKOtepsija
#2047 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Martinez_ wrote:Kako da ne.bosan wrote:Imace Grci vremena da se ujedaju za gujcu posto nece imati sta drugo raditi.
Ujedaće se u Briselu i Berlinu mnogo više.
Grčka je ta koja ima opciju B suprotno uvreženom mišljenju, čak i C.
Grčka, a ne EU
- p206
#2048 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Solidarnost ili biti merhametli po naški...
- fosna2014
#2049 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
Alexis Tsipras @tsipras_eu
Today's #referendum doesn't have winners or losers. It is a great victory, in and of itself. #Greece #Greferendum
-
vade_mecum
#2050 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina
ev kratka rekapitulacij: pocinje sa pricom kako se evropa ujedinila oko ekonomskih, socijalnih i ekoloskih vrijednosti ali od ekonomske krize te vrijednosti su poljuljane i evropa se nije oporavila. programi spasavanja grcke nisu nikada isli gradjanima nego uvijek bankama. 180 milijardi u jednoj sedmici je prebaceno bankama, kada je rijec o davanjima za kulturu uvijek je ne, ali za banke uvijek da.ioannes wrote:interesantno je sta od min. 2:00 kaze....Challenger__ wrote:Daj siže poruke. Šta kaže lik?vade_mecum wrote:isti covjek je odrzao strasan govor u srijedu u bundestagu, nazalost bez prijevoda na engleski
"institucije" su preko 240 milijardi € poslale u Grcku....od toga preko 90 % kao pomoc Grckim privatnim bankama,
koje su taj novac odmah prebacili Njemackim i Francuskim bankama ( medju najvecim povjeriteljima kredita) koje su radili spekulacije na grckom trzistu. tada je trebalo Grcke banke pustiti da bankrotiraju i onda bi ove vec navedene Europske banke to morale platiti jer su se jednostavno previse kockali ....ovako su "institucije" izabrale jedan drugi put , pustili su jednostavno da porezni obveznici plate to kockanje velikih europskih banaka a ne oni sami.
1:40-ovo je zanimljivo: kaze merkelici kako je slusao njen govor i kao govorite kako ste vi, schäuble, ek i mmf sve ispravno uradili. da li stvarno mislite tako?
onda idedio koji je ioannes napisao.od 3:00 daje statistiku, 25% nezaposlenost, 50% nezaposelnih mladih, slom zdravstvenog sistema, smanjenje penzija za 40%, smanjenje plata za 30% i to nije dovoljno, da li je to vasa predstava evrope? merkel, gabriel i schäuble, to je skandal i snosite dio odgovornosti.
super je dio od 6:00 kada podsjeca kako su 2011. papandreou i PASOK (sestrinska partija SPD-a) htjeli organizovati referendum i kako su berlin i mmf prijetili, a Sigmar Gabriel i Martin Schulz (iz SPD-a) bili puni razumjevanja, a kada Syriza zeli onda su drugog misljenja. da li zato sto ste sjedili dole, a asada se gore
13:30 govori kako treba kritikovati grcku vladu ali kada su pokusali predloziti da se oprezuje dobit od 500.000e troika je rekla to ne dolazi u obzir. tako izgleda vasa troika.
to je to ukratko