Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post Reply
KENJAC

#126 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by KENJAC »

Ha , cuj ! Doso konobar da naplati ! Sad , veliki je problem sto moraju platit oni sto su ostali zadnji za stolom. Bilo je tu raje sto je jelo i pilo , pa se isparilo !
The BEN10

#127 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by The BEN10 »

I šta veli naslov teme!? :evil:
http://www.zeit.de/wirtschaft/2015-02/y ... nister-eng
"I'm the finance minister of a bankrupt country"
mO k3

#128 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by mO k3 »

Altsa wrote:Ovaj Tsipras je klasicni kreten. Vrlo brzo ce da tresne na zemlju.
Mentalitet....
On ce se bosti sa rogatima , eno putina vidi sta mu rade

:mrgreen:
mO k3

#129 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by mO k3 »

Jos nesto pa odo , grci se umislil da mogu postavljati uslove :mrgreen:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#130 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by UnscarD »

mO k3 wrote:
KENJAC wrote:Danas im je Mario Dragi lijepo reko ! Imate sedmicu dana da pocnete ono sto vam mi kazemo ! Ako vam valja , valja ! A ako ne , vratite pare i idite van Eura ! Niko za vama nece plakat ! Pitanje je , sta mu znaci to - Vratite pare ? Kazu ekonomisti da ima nacina da se to naplati ! Manje nego sto je dug , ali ipak bolje ista nego nista. Pitanje je sata , ne dana , nego sata , kada ce Grcka vlada obveznice drzave na tri godine proglasiti ne solventnim ! Ocigledno da je Banka a ne Politika poslala jasan znak anti-Evropskim pokretima diljem Evrope.
Bas me takodje zanima kako vratiti pare ako je to Mario izjavio , znam da imaju nekog zlata koji se naazi van zemlje , neka vrijednost od 500 milona Euro....
Ma oni ce da kleknu i da sute
Mario bio podpredsjednik GoldmanSachsa koji je "zakopao" Grcku :
http://www.spiegel.de/international/eur ... 76634.html
http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... t-unravels
A danas isti lik prijeti Grckoj ... komedija :-)
don vito

#131 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by don vito »

Yanis Varoufakis, ministar finansija: "Let me begin with a confession: I am a Professor of Economics who has never really trained as an economist. While I may have a PhD in Economics, I do not believe I have ever attended more than a few lectures on economics!"

Narod koji ima ovakve lidere ne treba da brine za svoju buducnost.
JThomas

#132 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by JThomas »

to ni eso radeljaš ne bi baš tako rekao i priznao... :D
madner

#133 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by madner »

Normalno, Eso je ipak napisao glavna djela o ekonomiji.
Prvi tom Sverc komerc je izasao neki dan u limitiranom izdanju.
The BEN10

#134 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by The BEN10 »

madner wrote:Normalno, Eso je ipak napisao glavna djela o ekonomiji.
Prvi tom Sverc komerc je izasao neki dan u limitiranom izdanju.
:-D

Btw, Grčka dominacija nad EU se nastavlja...
http://www.index.hr/vijesti/clanak/neoc ... 99361.aspx
EUROPSKA središnja banka nenadano je u srijedu odlučila da više neće prihvaćati grčke obveznice kao osiguranje za zajmove, čime je na grčku središnju banku prebacila teret financiranja grčkih banaka i izolirala Grčku, osim ako njezina nova ljevičarska vlada ne postigne dogovor sa svojim vjerovnicima.

Neočekivana odluka ECB-a, koja znači da će grčka središnja banka morati osigurati desetke milijarda eura hitnih zajmova u tjednima koji dolaze, izazvana je time što mnogi u Frankfurtu smatraju da je nova grčka vlada odustala od provedbe međunarodnog programa pomoći uvjetovanog reformama.
Drugim riječima, EU poručuje: na koljena Grci!
KENJAC

#135 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by KENJAC »

UnscarD wrote:
mO k3 wrote:
KENJAC wrote:Danas im je Mario Dragi lijepo reko ! Imate sedmicu dana da pocnete ono sto vam mi kazemo ! Ako vam valja , valja ! A ako ne , vratite pare i idite van Eura ! Niko za vama nece plakat ! Pitanje je , sta mu znaci to - Vratite pare ? Kazu ekonomisti da ima nacina da se to naplati ! Manje nego sto je dug , ali ipak bolje ista nego nista. Pitanje je sata , ne dana , nego sata , kada ce Grcka vlada obveznice drzave na tri godine proglasiti ne solventnim ! Ocigledno da je Banka a ne Politika poslala jasan znak anti-Evropskim pokretima diljem Evrope.
Bas me takodje zanima kako vratiti pare ako je to Mario izjavio , znam da imaju nekog zlata koji se naazi van zemlje , neka vrijednost od 500 milona Euro....
Ma oni ce da kleknu i da sute
Mario bio podpredsjednik GoldmanSachsa koji je "zakopao" Grcku :
http://www.spiegel.de/international/eur ... 76634.html
http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... t-unravels
A danas isti lik prijeti Grckoj ... komedija :-)
Ah jebo ga ti, nismo mi izmislili onu "Kadija te tuzi ...." al jarane , kadija je onaj sto odlucuje! Mozes bit ili sa Kadijom ili protiv njega. Grcka , zbog svojih gluposti i bankarske nezasitosti je danas u situaciji da mora kadiju slusat ! Ma ponavljam , u ovom trenutku Mariu & Co. najmanje je bitna Grcka. Bitna je poruka koju ce poslati "neposlusnima" ! Ali naslov teme kaze da je Tsipras ucinio vise nego BiH .... Da bi nesto poredili sa necim morate ih stavit jedno naspram drugog ! Naspram cega staviti ovaj Tsiprasov avanturizam ! Naspram Bosanskog "lako cemo" ??
OldMayor

#136 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by OldMayor »

Meni ovi grci nisu jasni, znaci nista nisu radili zadnjih 20 godina, rasipali se sakom i kapom, ekonomija im otisla u qrac, zaduzili se...i ej sad im EU i citav svijet krivi sto su oni zaduzeni. I oni bi sad odjednom da taj dug nestane, eeee qrac ne moze. Vrati pasa sta si uzeo, niko te nije tjerao da uzimas. Sad im odjednom truli kapitalizam ne valja. Valjao je dok su hladili jaja i trosili Eure.

Ko nase konje tjera da se zaduzuju kod MMF za penzije i plate? Niko. Pa nije ti mmf i eu kriv sto ne mozes za penzije da proizvedes i zaradis. Il sto si nabio platu 6000 KM i onda nista ne ostane za penzije.

Ja samo ne kontam tu nasu odbojnost prema EU. Nama treba EU zbog toga da se naucimo ponasanju, da dobijemo zakone i funkcionalnu vlas, a ne samo zbog nekog prosperiteta i bogastva. Zasto automatski nas tupi narod kaze sta ces u EU sta je donijela drugima. Pa sta ce donijeti zemljama koje su bile i ranije u gabuli. Sta ce donijeti Rumuniji il Bugarskoj, ili Hrvatskoj?

Ulazak u EU pored sigurnosti znaci i ogromno trziste i to je to. Lakse kretanje roba, radne snage, investicija. Ako ti nemas sta da ponudis, pa normalno da si donji. I donji bi bio i da nisi u EU.

I to fino koriste zemlje gdje ima pametnih ljudi i koje imaju industriju i nesta rade u svom zivotu. A mi balkanci samo prdimo li prdimo i pametujemo, a ubjedjljivo svi zajedno zaostajemo za zapadom. Eto mi smo najpametniji, nezaposlenost 40% i boli nas briga. Prst u uho. :run:
nosara

#137 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by nosara »

Najbitnije je da se unutareu konfrontacija produbi i prosiri... :D

Racunam na Grke, a boga mi i na Spance, Portugeze, italijanski jug, kilave Hrvate, Bugare, Rumune, Madjare... Rob ili grob, pitanje je sad... :-?
Last edited by nosara on 05/02/2015 11:57, edited 1 time in total.
oglo

#138 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by oglo »

s EU nas plase oni koji se boje konkurencije svjesni svoje nespobnosti .
nosara

#139 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by nosara »

oglo wrote:s EU nas plase oni koji se boje konkurencije svjesni svoje nespobnosti .
Mi smo konkurentni samo u saginjanju... Kako stoji saginjanje na trzistu...? :D
don vito

#140 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by don vito »

nosara wrote:Mi smo konkurentni samo u saginjanju... Kako stoji saginjanje na trzistu...? :D
Evo Grci izabrali one koji su narodu obecali da se nece saginjati. I cak krenuli ispunjavati obecanja, odjebali "trojku", povecali minimalac za 30 posto, zaustavili privatizaciju...
A rezultat je? Prosla vlada im je ostavila love u kasi da imaju do maja, a za 10 dana vladavine Cipiripija predvidja se krah budzeta vec do kraja ovog mjeseca.
Jedino ako ne pomognu ljevicari sirom svijeta i kupe grcke dionice umjesto ECB.
Samo, Grci objasnjavaju da nema fiksnog roka otplate.

KENJAC

#141 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by KENJAC »

Treba sve posmatrat iz ljepseg ugla. Na ljeto , petnest dana Grcke , za tri osobe , all inclusiv 74 eura !
P.S. 'Ocu qurko moj ! Ukinuo Tsipras all inclusiv ! ... a ja se taman ponado , guzovace na more !
gay activist

#142 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by gay activist »

OldMayor wrote:Meni ovi grci nisu jasni, znaci nista nisu radili zadnjih 20 godina, rasipali se sakom i kapom, ekonomija im otisla u qrac, zaduzili se...i ej sad im EU i citav svijet krivi sto su oni zaduzeni. I oni bi sad odjednom da taj dug nestane, eeee qrac ne moze. Vrati pasa sta si uzeo, niko te nije tjerao da uzimas. Sad im odjednom truli kapitalizam ne valja. Valjao je dok su hladili jaja i trosili Eure.

Ko nase konje tjera da se zaduzuju kod MMF za penzije i plate? Niko. Pa nije ti mmf i eu kriv sto ne mozes za penzije da proizvedes i zaradis. Il sto si nabio platu 6000 KM i onda nista ne ostane za penzije.

Ja samo ne kontam tu nasu odbojnost prema EU. Nama treba EU zbog toga da se naucimo ponasanju, da dobijemo zakone i funkcionalnu vlas, a ne samo zbog nekog prosperiteta i bogastva. Zasto automatski nas tupi narod kaze sta ces u EU sta je donijela drugima. Pa sta ce donijeti zemljama koje su bile i ranije u gabuli. Sta ce donijeti Rumuniji il Bugarskoj, ili Hrvatskoj?

Ulazak u EU pored sigurnosti znaci i ogromno trziste i to je to. Lakse kretanje roba, radne snage, investicija. Ako ti nemas sta da ponudis, pa normalno da si donji. I donji bi bio i da nisi u EU.

I to fino koriste zemlje gdje ima pametnih ljudi i koje imaju industriju i nesta rade u svom zivotu. A mi balkanci samo prdimo li prdimo i pametujemo, a ubjedjljivo svi zajedno zaostajemo za zapadom. Eto mi smo najpametniji, nezaposlenost 40% i boli nas briga. Prst u uho. :run:
Meni su jasni...
Uvijek se narod ugleda na one na vrhu, a do sada je uvijek vrh bio taj koji je rastrošan, za koga je moglo svakako... pa dokle može...
A više ne može...
To što su izabrali ljude koji najavljuju štednju, znači da ni narod nije tako nezreo.
S tim mjerama je počeo Holland u Francuskoj, a i Vučić u Srbiji radi tako nešto.
madner

#143 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by madner »

Prljavi igraju prljavo. :D
jefferson

#144 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

don vito wrote:
nosara wrote:Mi smo konkurentni samo u saginjanju... Kako stoji saginjanje na trzistu...? :D
Evo Grci izabrali one koji su narodu obecali da se nece saginjati. I cak krenuli ispunjavati obecanja, odjebali "trojku", povecali minimalac za 30 posto, zaustavili privatizaciju...
A rezultat je? Prosla vlada im je ostavila love u kasi da imaju do maja, a za 10 dana vladavine Cipiripija predvidja se krah budzeta vec do kraja ovog mjeseca.

Ma klasicno Balkansko izbjegavanje odgovornosti.
Problem je sto i mi idemo tim putem, samo sto kod nas takve krize obicno zavrse sa proljevenom krvi.
nosara

#145 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by nosara »

jefferson wrote:
don vito wrote:

Ma klasicno Balkansko izbjegavanje odgovornosti.
Problem je sto i mi idemo tim putem, samo sto kod nas takve krize obicno zavrse sa proljevenom krvi.
Kakvo izbjegavanje, pa ovaj nije bio u vlasti nikad... Sacekajmo da vidimo ko ce prvi trepnut... ;-)

Image

Grčki premijer Aleksis Cipras i ruski predsjednik Vladimir Putin razmotrili su u telefonskom razgovoru jačanje saradnje u nizu područja, među kojima su energetika i gospodarstvo, saopćio je ured grčkog premijera. -Ruski predsjednik i premijer istaknuli su potrebu za znatnim poboljšanjem saradnje između Grčke i Rusije - zemalja s dubokim i historijskim vezama - posebno u sektorima gospodarstva, energetike, turizma, kulture i prometa - navodi se u saopćenju iz Ciprasovog ureda. Putin je pozvao Ciprasa u posjetu Moskvi 9. maja, stoji u saopćenju i dodaje se da su dvojica čelnika također razgovarala o uspostavi mira i stabilnosti u Ukrajini. Cipras, čija je nova ljevičarska vlada zabrinula evropske partnere s izjavama koje ukazuju na to da Grčka želi potkopati politiku EU-a glede Rusije, isključio je mogućnost traženja financijske pomoći od Rusije, prenosi Hina.
The 51st State

#146 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by The 51st State »

ne lipsi magarce do zelene trave..., a u medjuvremenu sjajna ilustracija sihirasa medju srbima ali se slobodno moze aplicirati i na ove forumske lokalce.

http://www.e-novine.com/stav/116036-Lev ... lasti.html
PeppermintSA

#147 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by PeppermintSA »

Ja ne mogu da vjerujem koliko ima ovih neoliberalih gnjida na forumu. :-? Korov čovječanstva
jefferson

#148 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

Kakvo izbjegavanje, pa ovaj nije bio u vlasti nikad... Sacekajmo da vidimo ko ce prvi trepnut... ;-)

Image

Grčki premijer Aleksis Cipras i ruski predsjednik Vladimir Putin razmotrili su u telefonskom razgovoru jačanje saradnje u nizu područja, među kojima su energetika i gospodarstvo, saopćio je ured grčkog premijera. -Ruski predsjednik i premijer istaknuli su potrebu za znatnim poboljšanjem saradnje između Grčke i Rusije - zemalja s dubokim i historijskim vezama - posebno u sektorima gospodarstva, energetike, turizma, kulture i prometa - navodi se u saopćenju iz Ciprasovog ureda. Putin je pozvao Ciprasa u posjetu Moskvi 9. maja, stoji u saopćenju i dodaje se da su dvojica čelnika također razgovarala o uspostavi mira i stabilnosti u Ukrajini. Cipras, čija je nova ljevičarska vlada zabrinula evropske partnere s izjavama koje ukazuju na to da Grčka želi potkopati politiku EU-a glede Rusije, isključio je mogućnost traženja financijske pomoći od Rusije, prenosi Hina.
S obzirom na moje misljenje o Grcima, a koje se bazira na tome da im nikada necu oprostiti ponasanje 1992-1996, samo mogu reci: Samo naprijed braco Balkanci.
prog321

#149 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by prog321 »

Ma Grci su bili na dobrom putu da se oporave. Kamata na dug im je bila spustena sa 13% na 5-6%.
Dobili su garancije od ECB da ce im pomoci pri servisiranju duga. Sve je islo po planu.. i oni levati glasaju za ove ljevicarske budale. Sve sjebase u trenutku.
PeppermintSA

#150 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by PeppermintSA »

jefferson wrote: S obzirom na moje misljenje o Grcima, a koje se bazira na tome da im nikada necu oprostiti ponasanje 1992-1996, samo mogu reci: Samo naprijed braco Balkanci.
a tvoje mišljenje je jako bitno i posve prosvijetljeno
Post Reply