True detective
Moderator: _BataZiv_0809
- Eweleen
#651 Re: True detective
Fantastična serija. Sigurno jedna od boljih stvari koje sam gledao u zadnje vrijeme. Jedva čekam iduću sezonu 
- medjutim
#652 Re: True detective
Ima li kakvih informacija o novoj sezoni?
-
Tyke
#653 Re: True detective
Serija je izvrsna i bio sam ubijedjen da ce ovo biti mini serija sa samo jednom sezonom. Medjutim, iako bez puno detalja, kazu da ce naredna sezona biti smjestena u Juznoj Kaliforniji, tematika ista, ili barem slicna.
Bez Woody Harrelson i Matthew McConaughey serija nece biti ista, cak niti slicna, po nekom mom skromnom misljenju i svega sto sam prozivio sa ovom dvojicom likova.
Citam da Brad Pitta povezuju sa 2. sezonom, pa ne znam vala, u ovoj 1. sezoni sigurno ne bi se snasao, ali mozda bi se mogao provuci ukoliko serija bude bila vise vezana za same woodoo i crime slucajeve, akciju...
Bez Woody Harrelson i Matthew McConaughey serija nece biti ista, cak niti slicna, po nekom mom skromnom misljenju i svega sto sam prozivio sa ovom dvojicom likova.
Citam da Brad Pitta povezuju sa 2. sezonom, pa ne znam vala, u ovoj 1. sezoni sigurno ne bi se snasao, ali mozda bi se mogao provuci ukoliko serija bude bila vise vezana za same woodoo i crime slucajeve, akciju...
Last edited by Tyke on 26/05/2014 21:48, edited 1 time in total.
- Chile17
#654 Re: True detective
bice druga tema i drugi slucaj,druga sezone nece imati nikakve veze sa prvom..
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
shin
#655 Re: True detective
Brad Pitt bi samo unakazio seriju, nemam problem da neka nova glumacka postava uleti u drugu sezonu. Ali trebaju glumci koji će seriju nositi karizmom, ne izgledom.
-
1Dante1
#656 Re: True detective
ccc govoris ko da je Brad Pitt iz Brezawooda. Pa i on je extra glumac i siguran sam da bi pozitivno iznenadio kad bi glumio u toj 2. sezoni. Pa ko je ocekivao ovakvog McCounagheya ? Jbte pa ovaj lik je do prije 2 godine glumio samo u onim safunjarama a gle ga ovdje, znaci bukvalno prekucao.shin wrote:Brad Pitt bi samo unakazio seriju, nemam problem da neka nova glumacka postava uleti u drugu sezonu. Ali trebaju glumci koji će seriju nositi karizmom, ne izgledom.
- karanana
#657 Re: True detective
Brad pitt je odlican glumac. Se7en, fight club....odlicne uloge.
-
1Dante1
#658 Re: True detective
Ma ajd to nego je imao i kamaru "sitnijih" uloga u kojima me stvarno odusevio.
-
shin
#659 Re: True detective
Hajde da vidim gdje vas je to oduševio, Fight Club i Seven su filmovi sa početka njegove karijere, na tome je sve i ostalo. Mada su to bolji filmovi radi režisera nego do Bradd Pitt glume. Ako je iko odglumio u Fight Clubu onda je to Edward Norton, i Kevin Spacey u Sedmici.
http://www.imdb.com/name/nm0000093/#actor
Ona gluma i naglasak u Inglorious Basterdsima više izgleda kao zajebancija nego ozbiljna stvar.
Deset godina nema filma sa nekom specijalnom ulogom koja zahtjeva neku žestoku glumu ili uživljavanje u lika.
Po ovoj priči Bruce Willis i Harrison Ford su krema američke kinematografije. Oba lika isto nemaju poštenog filma u zadnjih petnaest godina. Svi žive na staroj slavi.
Ona gluma i naglasak u Inglorious Basterdsima više izgleda kao zajebancija nego ozbiljna stvar.
Deset godina nema filma sa nekom specijalnom ulogom koja zahtjeva neku žestoku glumu ili uživljavanje u lika.
Po ovoj priči Bruce Willis i Harrison Ford su krema američke kinematografije. Oba lika isto nemaju poštenog filma u zadnjih petnaest godina. Svi žive na staroj slavi.
- Maharadza
#660 Re: True detective
Ja bi volio vidjeti sljedeći duo: Di Caprio i Bale = EPIC WIN! 
-
1Dante1
#661 Re: True detective
Ovako kako ti nasra za njega moze se reci za svakog glumca. Ovaj mu film poznat radi rezisera, u ovom drugom je neko bolje odglumio itd. Jos govoris nema filma u zadnjih deset godina kako treba da je odglumio, eto kad si vec postavio njegov imdb link mogo si malo i pregledat njegove filmove da ne pises svasta.shin wrote:Hajde da vidim gdje vas je to oduševio, Fight Club i Seven su filmovi sa početka njegove karijere, na tome je sve i ostalo. Mada su to bolji filmovi radi režisera nego do Bradd Pitt glume. Ako je iko odglumio u Fight Clubu onda je to Edward Norton, i Kevin Spacey u Sedmici.
- karanana
#662 True detective
12 years a slave. Sporedna ali ok. Basterds, moneyball...troja na kraju krajeva.
Koji je zadnji bobby deniro film i uloga da valja ako cemo tako?
Koji je zadnji bobby deniro film i uloga da valja ako cemo tako?
- MedenoSrce
#663 Re: True detective
pustite shinobija, brad mu nije htio ustati u trolu i od tada ga ne moze smisliti
nelose glumi pitt al ja bih voljela Nortona, Russel-a, Phoenix-a, Penn-a, Michelle Williams, Ed Harris-a koji su svi redom i listom bolji glumci od pitt-a
Malo mi se ogadio di caprio sa onim zadnjim filmom al eto i on more proci
nelose glumi pitt al ja bih voljela Nortona, Russel-a, Phoenix-a, Penn-a, Michelle Williams, Ed Harris-a koji su svi redom i listom bolji glumci od pitt-a
Malo mi se ogadio di caprio sa onim zadnjim filmom al eto i on more proci
- karanana
#664 Re: True detective
Dicaprio mi je antipatican ali je dobar glumac.
- ultima_palabra
#665 Re: True detective
Ma na kraju krajeva, bitno je da naprave dobru priču... a što se tiče glumaca, mogu i nekog novog promovisati.
- seln
#666 Re: True detective
Za dobar film se trenutno dobije par miliona za glavnu ulogu.MedenoSrce wrote: meni je licno zanimljivo kako su dva filmska glumca pristali da rade za TV.
Za dobru seriju do milion po epizodi . Charlie Sheen je dobijao 1,25 miliona za epizodu.
Dakle, motivacija je prilicno jasna. U romanticnim komedijama nema hljeba.
- banjaluka078
- Moderator
#667 Re: True detective
http://variety.com/2014/tv/news/true-de ... 201193624/n a recent interview with public radio program “To the Best of Our Knowledge,” Pizzolatto revealed that in the new season’s current form, “we’re working with three leads. It takes place in California — not Los Angeles, but some of the much lesser known venues of California — and we’re going to try to capture a certain psychosphere ambiance of the place, much like we did in season one.”
- Point.
#668 Re: True detective
Lik dodje i popljuva Brad Pitt-a, mrtvo hladno. Jevem ti forum i sve.
- ultima_palabra
#669 Re: True detective
Nije vala puno slagao, iako cijenim Brada... najbolje uloge su mu stare 15-20 godina.
-
Vodja uvale
#670 Re: True detective
Brad je isti rang Metjua, a bolji je od Wudija...ultima_palabra wrote:Nije vala puno slagao, iako cijenim Brada... najbolje uloge su mu stare 15-20 godina.
U se7en je dosta slicna atmosfera kao u True Detective..
A Brad je pokidao, baš kao što bi' pokidao da dobije ulogu u novoj sezoni.
- gnjev
#671 Re: True detective
Dobar bi bred bio za majndfaka
- insomnia78
#672 Re: True detective
Daj zenski lik
Julianne Moor npr
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Julianne Moor npr
-
AndreyBlanc
#673 Re: True detective
Ja kakvih se gluposti nacuje svako malo na forumu to je haos, nacuo sam da ide druga sezona, jel zahmet tacan ? 
- MedenoSrce
#674 Re: True detective
Julianne Moore je nekad bila riba, isto kao i ona Stowe Madeleine koja je sredinom 90ih meni nabijala komplekse sto nisam brineta - sad ni glumacki ni vizualno nemaju sta ponuditi bar sto se mene tice. U istom su mi one koshu kao i Blake Lively.
Pored Williamsove od plavusa mogu sestre Fanning, Od brineta Emma Stone, Eva Green, Olivia Wilde, Michelle Rodriguez, Rosario Dawson, Alexis Bledel, ... ima dobrih glumica
Pored Williamsove od plavusa mogu sestre Fanning, Od brineta Emma Stone, Eva Green, Olivia Wilde, Michelle Rodriguez, Rosario Dawson, Alexis Bledel, ... ima dobrih glumica
- insomnia78
#675 Re: True detective
Pa ne radi se o natjecanju u ljepotiMedenoSrce wrote:Julianne Moore je nekad bila riba, isto kao i ona Stowe Madeleine koja je sredinom 90ih meni nabijala komplekse sto nisam brineta - sad ni glumacki ni vizualno nemaju sta ponuditi bar sto se mene tice. U istom su mi one koshu kao i Blake Lively.
Hajd i nekako Michelle mada je premuskobanjasta ali Emma Stone???