True detective

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
todd_smith

#351 Re: True detective

Post by todd_smith »

SPOJLERI

Mislim da je vise nego ocigledno sada da je Martijeva mala nekako povezana

Mozda je Maggijin otac takodjer jedan od 5 likova. Ona mozda vidjela kasetu kada je bila manja, i zato je crtala i barbikama se igrala i stavljala u onu pozu, to ili je zlostavljana sto bi objasnilo njeno ponasanje kao tinejdzerka, te sada pije lijekove i to

Takodjer mislim da ce se zavrsiti onako kako je pocelo, jer kao sto je Rust rekao time is a flat circle, tj oopet ce negdje otici njih 2, naletiti na ubicu i slicno kao sa LeDeoux kada ga je Marty upucao

Yellow King moguce da je:

-osoba

-kip/pozicija/figura

-camac

Camac jer je Rust govorio da su sva djeca nestala pored obale i sve se u mocvari desava ionako, tako da je moguce trgovina ljudi a camcem se putuje, takodjer na kraju 7 epizode onaj rece "my family been here a long long time" i ide slika camca kako prolazi, a Rust je rekao da su Tuttle-si tu jos od vremena gusara

Ugl pametovanje sve, ali mozda nesto i pogodim :mrgreen:
dječak sa šibicama

#352 Re: True detective

Post by dječak sa šibicama »

A zar nije ovaj brodic na kraju zadnje epizode, sto uplovljava u kadar, zar nije to onaj isti na kojem su zarobili serifa u sceni prije te... ono, on vec progovorio kad ga je Rust propustio kroz sake, i sad dolaze na lice mjesta.
J3r1ch0

#353 Re: True detective

Post by J3r1ch0 »

todd_smith wrote:SPOJLERI

Mozda je Maggijin otac takodjer jedan od 5 likova. Ona mozda vidjela kasetu kada je bila manja, i zato je crtala i barbikama se igrala i stavljala u onu pozu, to ili je zlostavljana sto bi objasnilo njeno ponasanje kao tinejdzerka, te sada pije lijekove i to

Takodjer mislim da ce se zavrsiti onako kako je pocelo, jer kao sto je Rust rekao time is a flat circle, tj oopet ce negdje otici njih 2, naletiti na ubicu i slicno kao sa LeDeoux kada ga je Marty upucao

-osoba

-kip/pozicija/figura

-camac

Camac jer je Rust govorio da su sva djeca nestala pored obale i sve se u mocvari desava ionako, tako da je moguce trgovina ljudi a camcem se putuje, takodjer na kraju 7 epizode onaj rece "my family been here a long long time" i ide slika camca kako prolazi, a Rust je rekao da su Tuttle-si tu jos od vremena gusara

Men' se čini da je Yellow king sunce :D , koje je bilo i jeste često predmet obožavanja kojekakvih kultova.

Iz naredne epizode:

Image
harač

#354 Re: True detective

Post by harač »

čitam malo IMBD, budala, i tvrdi se dosta uvjerljivo da je jedna kćerka od harta - ona što je "pukla" - bila svjedok jednog rituala (crteži, pozicije igračaka na podu u jednoj sceni i sl.), te se nudi teorija da je meggijin otac yellow king, a i ona sama možda umješana. originalno ako se pokaže istinitim, i nisam to očekivao, ali krivo mi što pročita
Modest Musorgski

#355 Re: True detective

Post by Modest Musorgski »

halal'te ako je vec pomenuto...

Image

http://io9.com/the-one-literary-referen ... 1523076497

za one koje zanima Robert W. Chambers:

http://www.gutenberg.org/ebooks/8492

Along the shore the cloud waves break,
The twin suns sink beneath the lake,
The shadows lengthen
In Carcosa.

Strange is the night where black stars rise,
And strange moons circle through the skies
But stranger still is
Lost Carcosa.

Songs that the Hyades shall sing,
Where flap the tatters of the King,
Must die unheard in
Dim Carcosa.

Song of my soul, my voice is dead;
Die thou, unsung, as tears unshed
Shall dry and die in
Lost Carcosa.

Cassilda's Song in "The King in Yellow," Act i, Scene 2.

Image
ultima_palabra

#356 Re: True detective

Post by ultima_palabra »

harač wrote:čitam malo IMBD, budala, i tvrdi se dosta uvjerljivo da je jedna kćerka od harta - ona što je "pukla" - bila svjedok jednog rituala (crteži, pozicije igračaka na podu u jednoj sceni i sl.), te se nudi teorija da je meggijin otac yellow king, a i ona sama možda umješana. originalno ako se pokaže istinitim, i nisam to očekivao, ali krivo mi što pročita
Pa to je bila jedna od prvih teorija, još tamo od 3.epizode.
Zatamnjena stakla

#357 Re: True detective

Post by Zatamnjena stakla »

ona dvojica niggera će najebat
Modest Musorgski

#358 Re: True detective

Post by Modest Musorgski »

evo jos jedna pikanterija

Image
Juvelandia

#359 Re: True detective

Post by Juvelandia »

Izgleda ovu seriju moraš gledat sa prstom na pause stalno i bilo bi dobro da imaš kakvu lupu za uvećanje. :D
harač

#360 Re: True detective

Post by harač »

ultima_palabra wrote:
harač wrote:čitam malo IMBD, budala, i tvrdi se dosta uvjerljivo da je jedna kćerka od harta - ona što je "pukla" - bila svjedok jednog rituala (crteži, pozicije igračaka na podu u jednoj sceni i sl.), te se nudi teorija da je meggijin otac yellow king, a i ona sama možda umješana. originalno ako se pokaže istinitim, i nisam to očekivao, ali krivo mi što pročita
Pa to je bila jedna od prvih teorija, još tamo od 3.epizode.
:lol: ne pratim ništa očito :-)
nema me tamo

#361 Re: True detective

Post by nema me tamo »

dječak sa šibicama wrote:A zar nije ovaj brodic na kraju zadnje epizode, sto uplovljava u kadar, zar nije to onaj isti na kojem su zarobili serifa u sceni prije te... ono, on vec progovorio kad ga je Rust propustio kroz sake, i sad dolaze na lice mjesta.
Jeste to je brodić gdje drze šerifa nema se tu šta pametovat..
Ovdje od svakog predmeta koji se pojavi u seriji pišu kilometarske postove... :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#362 Re: True detective

Post by JoseMujica »

nije ba ono isti brod na kome su Rasti i Marti sa brkom...kod njih bijeli brod, motorna jahta za pecanje a ono neki tegljač sa crvenim šarama
darker105

#363 Re: True detective

Post by darker105 »

Ne znam koja je poenta u ovom istrazivanju nekih tragova kad ce nam se za 6-7 dana sve objasniti.
Zatamnjena stakla

#364 Re: True detective

Post by Zatamnjena stakla »

poenta je u tome da će neki napisat i onda će se kvotat nakon sedam dana i reći će da su bili right :mrgreen:
Artest

#365 Re: True detective

Post by Artest »

Evo da i ja probam...Yellow King je David Moyes.
Chile17

#366 Re: True detective

Post by Chile17 »

Artest wrote:Evo da i ja probam...Yellow King je David Moyes.
:lol::lol::lol::lol::lol:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
MedenoSrce

#367 Re: True detective

Post by MedenoSrce »

eto vi ste urbani pravo a k tomu ste jos i shaljivdjije par ekselans
poenta je u gushtu
nije fora foie gras pojesti kasikom u jednom zalogaju nego natenane
todd_smith

#368 Re: True detective

Post by todd_smith »

MedenoSrce wrote:eto vi ste urbani pravo a k tomu ste jos i shaljivdjije par ekselans
poenta je u gushtu
nije fora foie gras pojesti kasikom u jednom zalogaju nego natenane
Upravo.

Mozemo do sutra pricati i da niko ne bude upravu, ali tema je za fanove showa i da nagadjaju kako ce i sta ce, to je dio neke zabave i zanimljivosti oko ove, a i svake serije.
J3r1ch0 wrote:
todd_smith wrote:SPOJLERI

-osoba

-kip/pozicija/figura

-camac

Men' se čini da je Yellow king sunce :D , koje je bilo i jeste često predmet obožavanja kojekakvih kultova.

Iz naredne epizode:

Image
I ja mislim da ne mora biti osoba kao sto rekoh iznad. Jedino sto na to baca je onaj u zatvoru kada kaze da mu je rekla da je upoznala Yellow Kinga, sada sta je i kako je ko zna. :mrgreen:
racionalista

#369 Re: True detective

Post by racionalista »

Neke bi nam stvari vjerovatno bile jasnije da smo upućeni i da bar malo poznajemo kultove, sekte i običaje koji su prisutni u luizijani. močvare i okolina u seriji me baš podsjećaju na film "Južnjačka utjeha". Tmurna je nekako atmosfera kako god okrenes :D
Jack Be Nimble

#370 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

Marty - Cohle jedna te ista osoba, to jest yellow king :D

Martijeva cerka i zena moraju da drze kljuc u tome svemu. Onaj sto kosi je ubica, ali treba skontati za koga ubija i ko je glavni u tome svemu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#371 Re: True detective

Post by JoseMujica »

Jack Be Nimble wrote:Marty - Cohle jedna te ista osoba, to jest yellow king :D

Martijeva cerka i zena moraju da drze kljuc u tome svemu. Onaj sto kosi je ubica, ali treba skontati za koga ubija i ko je glavni u tome svemu.
jok ba on samo kosi travu za župu...reko je fino čoek i to zwai mal
Jack Be Nimble

#372 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

JoseMujica wrote:
Jack Be Nimble wrote:Marty - Cohle jedna te ista osoba, to jest yellow king :D

jok ba on samo kosi travu za župu...reko je fino čoek i to zwai mal
Ja vjerujem producentu iako je njegov posao da me vuce za nos. Rekao je da cemo na kraju sedme epizode znati da li su Marty ili Cohle povezani na bilo koji nacin sa ubistvima. A onda kazao da smo na kraju sedme epizode definitivno dosli oci u oci sa ubicom.

Kraj su tri scene

1) Brod i na brodu Marty, Cohle i serif - mozda je ipak jedan od njih trojice
2) Detektivi u kolima i onaj koji kosi - mozda je jedan od detektiva, jest da je crn i kao takav ne bi prisao nikakvim sektama koji nosaju casafe na glavi :D
3) Vidimo lika kojeg smo vidjeli na kraju trece epizode i opekotine ili sta vec na licu. Dlake mogu da rastu oko ozuljaka i posto nismo znali u sta da buljimo na kraju trece epizode to nam nije palo u oci.

Kao sto ni Cohle nije to primjetio niti povezao sve ovo vrijeme. A vec sam napisao da su Cohle i Marty kazali uvijek ti je odgovor pred licem ali nikako da to primjetis. Cohle je mozda imao odgovor pred skolom u trecoj epizodi, a Martijev odgovor je mozda njegova familija.
todd_smith

#373 Re: True detective

Post by todd_smith »

Reziser je rekao da nece biti neki twist na kraju. Jer smatra da se ljudi levate 20 godina TV serije odnsno da ih levate, pa svaka serija i finale ceka se neki twist (tipa LOST)

Mislim da ce biti nesto u vezi zlostavljanja djece i da ce Rust zrtvovati sebe ili da ce nekako poginuti. Jer ako je "time is a flat circle", sve se ponavlja.

Marty i Rust idu po ubicu.

U mocvari se radi.

LeDeoux je mrtav bio prvi put, sada ce neko drugi.

Najvjerovatnije Rust jer je par puta alaudira na to, kao npr:

http://i.imgur.com/9oWJv2p.jpg

I naravno to dolazi iz ove scene:

https://www.youtube.com/watch?v=8xL3n0L5b8Q

onda neke druge stvari:

http://galleries.gothamistllc.com/asset ... ry/td5.jpg
Maska lika je ista kao lice osobe na crtezu Martijeve kcerke

http://galleries.gothamistllc.com/asset ... ry/td8.jpg
djevojcica sa kasete koja je silovana, ima "krunu" na glavi, isto kao sto je Martijeva kcerka imala u onoj sceni

I naravno 5 osoba koje su odgovorne za sve:

http://i.imgur.com/OAMUfU3.jpg
ultima_palabra

#374 Re: True detective

Post by ultima_palabra »

Jbg, rekli su nam da je sve u familiji... guverner, sveštenik i ostala braća i njihova priznata i nepriznata djeca :D Znači ostalo nam je da vidimo još detalje gadosti koje su radili i način kako će se sve završiti.
todd_smith

#375 Re: True detective

Post by todd_smith »

ultima_palabra wrote:Jbg, rekli su nam da je sve u familiji... guverner, sveštenik i ostala braća i njihova priznata i nepriznata djeca :D Znači ostalo nam je da vidimo još detalje gadosti koje su radili i način kako će se sve završiti.
Takodjer glumica koja glumi Maggie je rekla da ce se i u zadnjoj epizodi spominjati njena porodica, ali ne tacno Marty i kcerke, nego samo da ce NJENA porodica da se spominje, alaudirajuci na oca, tako da mislim da i on mozda ima neku ulogu tu
Post Reply