Jimmy McNulty wrote:Pregledao sam sve 4 epizode dosad, ovo se komotno može proglasit jednom od najboljih serija i remek-djelom već sada, bez imalo pretjerivanja. Od Žice nisam gledao ništa bolje, za mene je Žica plafon i savršenstvo ali ova serija bi vrlo lahko mogla da bude i bolja od nje. Matthew oduševljava, dominira, postavlja standarde...
True detective
Moderator: _BataZiv_0809
-
todd_smith
#201 Re: True detective
- Zatamnjena stakla
#202 Re: True detective
"priđe mi treba i kaže:"složi mi ga!" i ja joj ga složim 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#203 Re: True detective
jel ima ko stare epizode pri ruci da pogleda dva momenta:
1. scenu kada im tek dolazi onaj pop u stanicu....malo da analizira kako se likovi odnose prema njemu, ko ga predstavi itd.
2. scena kada njih dvojica prvi put dolaze do one škole...da li je iko od njih reako da je išao u neku sličnu školu itd.
1. scenu kada im tek dolazi onaj pop u stanicu....malo da analizira kako se likovi odnose prema njemu, ko ga predstavi itd.
2. scena kada njih dvojica prvi put dolaze do one škole...da li je iko od njih reako da je išao u neku sličnu školu itd.
-
racionalista
#204 Re: True detective
1. Zamisli da Ali-beg Budnjo uđe u stanicu policije na Ilidzi
2. Nije niko rekao niti se dalo naslutit. Kad pregledaš zadnju epizodu povezanost će ti biti malo jasnija. Šta god više da napišem bio bi spoiler ili neko moje lično viđenje situacije. Ali nije mi cilj da shebem nekoga kome je ćejf da sam u glavi vrti vlastite scenarije kako bi se ovo sve moglo završiti
2. Nije niko rekao niti se dalo naslutit. Kad pregledaš zadnju epizodu povezanost će ti biti malo jasnija. Šta god više da napišem bio bi spoiler ili neko moje lično viđenje situacije. Ali nije mi cilj da shebem nekoga kome je ćejf da sam u glavi vrti vlastite scenarije kako bi se ovo sve moglo završiti
- Point.
#205 Re: True detective
Jebeno odlicna serija. Americki jug, odlicni glumci, dobre trebe, misticnost, ludi likovi.....nemoze bolje. Steta sto je samo osam epizoda. 
- JoseMujica
#206 Re: True detective
gledao sam ovu zadnju zato i pitam oko ovih detalja...hebga ja pregledam i brišemracionalista wrote:1. Zamisli da Ali-beg Budnjo uđe u stanicu policije na Ilidzi![]()
- CoCoLoCo
#207 Re: True detective
nekako mi ofirno plaho sto su tako naprasno maknuli u stranu njihovog nadredjenog, ne pojavljuje se u epizodi zadnjoj nikako, onog sto se najvise uvlacio u dupe necaku od guvernera, a i vazda je pokusavao usutkat cohla, sto posto lik ima duboko prste u tome svemu, a i onaj sjedi drot, vazda namrgodjen, smrde mi zesce, i btw ona knjiga i francuski mistik de lorca, cisti mindfuck haman, sjebah se trazeci, guglajuci i ne samo ja citam po forumima x ljudi nista nije naslo o tome, kontam wtf, ko koga ovde jbe u mozak, i to je neki trag al kakav u pm. I btw, jel jos ko konta da je cohl dohako guverneru, da ga je on sjebao nekako.
- CoCoLoCo
#208 Re: True detective
ma klinac stari nachelnik, ovaj novi jos vishe smrdi, jos vise pritisce i sklanja cohla u stranu, a i sam tuttle svecenik u prici kad mu dodje cohle rece da nesta oko murije sad imaju, murija je zesce umjesana u ovo, sjeda ona mrcina i nacelnik ovaj leroy, plus kad se onaj rokno u celiji levat sto je htjeo dogovor sa cohlom, jel primjetio ko kako pogleda onog drugog mrsavijeg drota kad su ga izvodili da obavi tel razgovor, a i kad su ga vracali, onaj mrsavi drot mu nesta reche.
- insomnia78
#209 Re: True detective
Tacno sam znao da su se oko toga zavadiliinsomnia78 wrote:Odlicna cetvrta, nemam rjeci
Nego sta mislite hocel' mu kolega maznuti zenu
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
racionalista
#210 Re: True detective
CoCoLoCo wrote:ma klinac stari nachelnik, ovaj novi jos vishe smrdi, jos vise pritisce i sklanja cohla u stranu, a i sam tuttle svecenik u prici kad mu dodje cohle rece da nesta oko murije sad imaju, murija je zesce umjesana u ovo, sjeda ona mrcina i nacelnik ovaj leroy, plus kad se onaj rokno u celiji levat sto je htjeo dogovor sa cohlom, jel primjetio ko kako pogleda onog drugog mrsavijeg drota kad su ga izvodili da obavi tel razgovor, a i kad su ga vracali, onaj mrsavi drot mu nesta reche.
ovaj novi nacelnik je iz 2002 godine, znaci 7 godina poslije perioda u kojem se javlja stari nacelnik. onaj je vjerovatno otisao u zasluzenu penziju
- JoseMujica
#211 Re: True detective
sedma mora biti u RT nema više vraćanja u prošlost
- Zatamnjena stakla
#212 Re: True detective
kako vam ne dosadi kovat' neke tamo teorije, svašta
- JoseMujica
#213 Re: True detective
eee isto sam mislio..... ali me horion nasukao totalno
- CoCoLoCo
#214 Re: True detective
insomnia78 wrote:Tacno sam znao da su se oko toga zavadiliinsomnia78 wrote:Odlicna cetvrta, nemam rjeci
Nego sta mislite hocel' mu kolega maznuti zenu
bas se vidilo martyu na faci kad se dotaknu toga u prvim epizodama, kako knedlu guta i skrene sa teme.
- Zatamnjena stakla
#215 Re: True detective
imaš dvije sedmice da razmišljaš što je dobro da duševno ne obolišJoseMujica wrote:eee isto sam mislio..... ali me horion nasukao totalno
- CoCoLoCo
#216 Re: True detective
meni bas cool kolko se raja nalozila i kolko je nekako ukljucila i zainteresovala narod da ucestvuje u svemu, ne vjerujem da je ijedna serija do sad imala ovakav ucinak i da je ovoliko ukljucila gledatelje da ucestvuju aktivno kao ova.Zatamnjena stakla wrote:kako vam ne dosadi kovat' neke tamo teorije, svašta
- Zatamnjena stakla
#217 Re: True detective
ma je al' opet nismo svi isti
ja pustim da me serija nosiiii olee
ja pustim da me serija nosiiii olee
- insomnia78
#218 Re: True detective
Al glumi lik stvarno, milina ga gledati
-
racionalista
#219 Re: True detective
ritualna ubistva - crkva - senator
Mreža je razgranata to je očito, sad je pitanje samo koja će karika prva popustiti. Rust ih je po svemu sudeći "načeo" na više polja tako daj e sad ostalo da se čeka
Mreža je razgranata to je očito, sad je pitanje samo koja će karika prva popustiti. Rust ih je po svemu sudeći "načeo" na više polja tako daj e sad ostalo da se čeka
- insomnia78
#220 Re: True detective
Treba vidjeti nove dokaze koje je Rust sakupio
-
racionalista
#221 Re: True detective
a čovjek je radio undercover 5 godina dok se ganjo sa narkomanima, moguće da su ga i ovdje poslali da odradi sličan posao. ovo je dječije obdanište kroz šta je prošao djelujući u okviru narko kartela i narko bandi
- CoCoLoCo
#222 Re: True detective
racionalista wrote:a čovjek je radio undercover 5 godina dok se ganjo sa narkomanima, moguće da su ga i ovdje poslali da odradi sličan posao. ovo je dječije obdanište kroz šta je prošao djelujući u okviru narko kartela i narko bandi
ko prstom u govno, i ja kontam da je rusty od pocetka tu poslan da pronjuska oko toga maxuz, namjerno nam ne otkrivaju tu stranu price do kraja, a i u zadnjoj epizodi kad se pokaci sa martyem oko onog izvjestaja sto mu je rekao da otkuca, kako mu rece ono kao, pojede te ovo mjesto, kao sve olos goli i zna vrlo dobro da im ruke nisu ciste, sjedi onaj krmak sa debilnim pogledom pogotovo, kako rezi na cohla u pm, on mozda i njusi da im je cohl prjetnja, kroz citavu seriju ga gleda krmasto haos.
Last edited by CoCoLoCo on 26/02/2014 00:40, edited 1 time in total.
- Dasi
#223 Re: True detective
http://imgur.com/a/fZaVQ

http://www.ravnododna.com/true-detectiv ... d-do-sada/

http://www.ravnododna.com/true-detectiv ... d-do-sada/
http://www.serijala.com/izdvojeno/recen ... rali-tame/U petoj epizodi, Cohle drži predavanje detektivima koji ga ispituju u kojemu govori sljedeće: “U ovom svemiru vrijeme doživljavamo linearnim, kreće se prema naprijed. Ali izvan našeg prostor-vremena, iz perspektive četvrte dimenzije, vrijeme ne postoji.
I kada bismo mogli pogledati iz toga kuta, naše prostor-vrijeme bilo bi plošno, s materijom naslaganom u svim prostorima na kojima je ikada bila. Naša svijest kruži našim životima kao po tračnicama. Izvan naše dimenzije je vječnost koja nas promatra. Nama djeluje kao kugla, ali oni je vide kao krug.”
U ovom slučaju, “oni” smo mi, gledatelji, koji gledamo seriju iz tog kuta, istovremeno prateći radnju i likove iz 2012. i iz devedesetih, prateći njihov život u cijelosti na plošnom ekranu. Kasnije u epizodi Cohle nastavlja: “U vječnosti, gdje ne postoji vrijeme, ništa ne može rasti, ništa ne može nastati, ništa se ne mijenja. Stoga je smrt stvorila vrijeme da može uzgojiti ono što će ubiti. Ponovno se rađamo, ali u isti život u koji se uvijek rađamo. Kad se ne možeš sjetiti svoga života, ne možeš ni promijeniti život i to je stravična tajna sudbina cjelokupnog postojanja. Zarobljeni smo u mori u koju se uvijek iznova budimo.” To je metafikcija “True Detectiva”.

- CoCoLoCo
#224 Re: True detective
div jest onaj skroz desno garant na skolskoj slici, to je ocigledno, a onaj skroz lijevi plavac mi lici na onog drota, sto je rekao nesta onom liku prije nego se ubio u zatvoru, al nizasta nisam siguran tolko kolko sam za to da je manja cerka od martyja vise u tom sranju nego starija, namjerno nam podmecu stariju pod nos kao poremecenu, previse je ocigledno, a mala kao cvjecka, plus i ona prva scena kad su odrasle kao malo, ona chearledersica kao a starija dolazi kao freak ono, kadriranje i sve to mi nekako plaho suveli pokusava mindfuckovat nas namjerno da pomislimo svi na prvu da je starija sjebana, u biti moze bit da je starija normalnija od svih i da je cisto zaboli kurac za svim kvazimoralistima jer se svega nagledala, i kad cerka mladja prica da je izabrana u cheerlidersice ona starija koluta ocima i na nju kadar leti kao ono da misli u sebi, nemate pojma o cemu pricate i da se gnusa tih prodavanja moralnih. I jos jedna bitna stvar, u onoj sceni kad marty izlazi iz one stracare dje su djeca zarobljena, i ovaj lik na koljenima kad mumlja neke stvari, a cohle drzi onog levaata debelog na nisanu, plavac na koljenima mumlja neke stvari i pola ih se razumije al pola nikako ne mogu skontat sta prica, a imam osjecaj da je jako bitno i da je dobar trag, sjebo sam se pokusavajuc razaznat sta kaze i opet nista, ako ko ima zivce da pokusamo skontat titavam sta je jos rekao prije nego ga marty roknu.
- horion_bosona
#225 Re: True detective
e šta ti je žensko, posvađala bi dva oka u glavi, a da neće dva dobra jarana
... uostalom, Halid se bavio tom tematikom
ima li ko gif kad joj Rust podigne haljinicu (boje lila)
... iako je djelovala na prvu naka koščata, bome Maggie je...
nisam pametan, al' eto ne završi se bez piva
... Tuttle je jedan od kolovođa i inspiratora, a čitava pozadina će vjerovatno biti šokantna... ne da mi se trenutno razbijat glava s tim
ima li ko gif kad joj Rust podigne haljinicu (boje lila)
nisam pametan, al' eto ne završi se bez piva