biće opet kinder surpriseduboka_misao wrote:Doktore nemojte mi suhvu vezati ja sam podvezala jajnike na zadnjem carskom.
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
safran
#8301 Re: Trudnjače i porodilje online
- max07
#8302 Re: Trudnjače i porodilje online
Taman još jedan curetak dubokasafran wrote:biće opet kinder surpriseduboka_misao wrote:Doktore nemojte mi suhvu vezati ja sam podvezala jajnike na zadnjem carskom.![]()
![]()
Eno rodici od muža nakon 4.djeteta podvezali jajnike. Neki dan je sretnem - stomak do zuba
- Alhemicarkaa
#8303 Re: Trudnjače i porodilje online
-
duboka_misao
#8304 Re: Trudnjače i porodilje online
Samo se vi zajebajite, vidjeCemo ko ce se prije pripajati i sprat dizati 
- Alhemicarkaa
#8305 Re: Trudnjače i porodilje online
Ti bi da se pripajaš i dižeš bez posljedica?duboka_misao wrote:Samo se vi zajebajite, vidjeCemo ko ce se prije pripajati i sprat dizati
-
safran
#8306 Re: Trudnjače i porodilje online
Halo ba, razmisli malo, ovaj bi nadošao na 6,5 kg. Bolje curica, ona neće preko 5 kg.Alhemicarkaa wrote:može vala i pišonja, šta fali, samo valja vam onda pripajati još jedan stan
-
nikimostar
#8307 Re: Trudnjače i porodilje online
ja ne znam kako bi nakon podvezivanja ili presjecanja jajovoda doslo do trudnoce,kada spermiji uopce ne mogu doci do jajne stanice,to bas SF slucaj
inace i nama preporucuju presijecanje jajovoda,treca trudnoca,bit ce carski,drugi po redu,jedan je bio prirodni porod.Jos uvijek razmisljamo,radikalno jeste,dr nije za spirale najmanje 10 mjeseci poslije carskog a mozda i duze,ne ostaje puno izbora,pitanje je samo sta uciniti,nemamo jos puno vremena da odlucimo nekih 15 dana
inace i nama preporucuju presijecanje jajovoda,treca trudnoca,bit ce carski,drugi po redu,jedan je bio prirodni porod.Jos uvijek razmisljamo,radikalno jeste,dr nije za spirale najmanje 10 mjeseci poslije carskog a mozda i duze,ne ostaje puno izbora,pitanje je samo sta uciniti,nemamo jos puno vremena da odlucimo nekih 15 dana
- Mis mekinjas
#8308 Re: Trudnjače i porodilje online
A sto zene podvezuju jajnike?
Sto muski ne bi malo dali doprinosa?
-
nikimostar
#8309 Re: Trudnjače i porodilje online
pa kako ide na carski,dr je to predlozio da se uradi,naravno ako hoceMis mekinjas wrote:A sto zene podvezuju jajnike?![]()
- manekenka u penziji
#8310 Re: Trudnjače i porodilje online
Osoba iz uze obitelji je dala svoj doprinos
ali je isto tako obavezan svako nekoliko godina (5 ako se ne varam) uraditi spermiogram, jer postoji mogućnost da postane ponovo plodan.
-
julisiz es grant
#8311 Re: Trudnjače i porodilje online
Hajde sada da ne ulazimo u tehničke detalje, ali desi se. Najprije, često se samo podveže, bez presjecanja. Zatim, i kada se presijeca, nekada se ne obuhvata cijeli obim kanala, a nekada se, prilikom zarastanja presiječenog djela ožiljak rekanalizira, tj stvori se "rupa" u ožiljnom tkivu, koja poveže dva kraja presječenog jajovoda.nikimostar wrote:ja ne znam kako bi nakon podvezivanja ili presjecanja jajovoda doslo do trudnoce,kada spermiji uopce ne mogu doci do jajne stanice,to bas SF slucaj
Često sam na ovoj temi brojne kolege nazivao neznalicama, ili još gore, ali pošto sam večeras dobro raspoložen,biću blag i reći ću samo da vaš ginekolog izgleda ne voli da čita...stručnu literaturu mislim.dr nije za spirale najmanje 10 mjeseci poslije carskog a mozda i duze
-
julisiz es grant
#8312 Re: Trudnjače i porodilje online
Jesu li mu to ovdje kod nas uradili, ili vani?manekenka u penziji wrote:Osoba iz uze obitelji je dala svoj doprinosali je isto tako obavezan svako nekoliko godina (5 ako se ne varam) uraditi spermiogram, jer postoji mogućnost da postane ponovo plodan.
-
nikimostar
#8313 Re: Trudnjače i porodilje online
mi svakako razmisljamo o mireni
kakva su iskustva sa njom 
- manekenka u penziji
#8314 Re: Odg: Trudnjače i porodilje online
U Njemačkoj. Jedan od razloga za spermiogram je mogućnost ponovnog zacjeljivanja kanala koji su presječeni, kao sto ste i sami objasnili.julisiz es grant wrote:Jesu li mu to ovdje kod nas uradili, ili vani?manekenka u penziji wrote:Osoba iz uze obitelji je dala svoj doprinosali je isto tako obavezan svako nekoliko godina (5 ako se ne varam) uraditi spermiogram, jer postoji mogućnost da postane ponovo plodan.
-
julisiz es grant
#8315 Re: Odg: Trudnjače i porodilje online
Ok, jasno. Kod nas, nažalost, koliko znam, ne radi se sterilizacija muškaraca (to je posao urologa).manekenka u penziji wrote:
U Njemačkoj. Jedan od razloga za spermiogram je mogućnost ponovnog zacjeljivanja kanala koji su presječeni, kao sto ste i sami objasnili.
-
julisiz es grant
#8316 Re: Trudnjače i porodilje online
Ovdje su podaci koji su iznijeli vodeći američki ginekološki endokrinolozi (Leon Speroff, kojeg sam imao čast sresti lično na globalnoj konferenciji o kontracepciji u Kopenhagenu prošle godine, i John Trussell). Za svaku od kontraceptivnih metoda navedeni su procenti slučajeva kod kojih metoda nije uspjela (tj došlo je do trudnoće). Prvi podatak se odnosi na idealnu upotrebu (tj uz pridržavanje uputa) i tipičnu upotrebu (tj kako to u praksi najčešće izgleda). Za Mirenu je u oba slučaja skoro nevjerovatnih 0.1% "promašaja". Prenio sam podatke i za ostale metode, radi usporedbe.nikimostar wrote:mi svakako razmisljamo o mirenikakva su iskustva sa njom
Table 5-2 Contraceptive Failure Rates during the First Year of Use
Percent of Women with Pregnancy
Method
Perfect Use (%)
Typical Use (%)
None
85
85
Combination pill
0.3
8
Progestin-only pill ("mini-pill")
0.5
8
Intrauterine devices
Mirena levonorgestrel device
0.1
0.1
ParaGard T 380A
0.6
0.8
Combination Patch
0.3
8
Depot medroxyprogesterone
0.3
3.1
Combination injectable
0.5
3
Levonorgestrel implants
0.05
0.05
NuvaRing vaginal ring
8
0.3
Female sterilization
0.5
0.5
Male sterilization
0.1
0.15
Spermicides
18
29
Periodic abstinence:
Calendar
9
20
Ovulation method
3
Symptothermal
2
Post ovulation
1
Withdrawal
4
27
Cervical cap
Parous women
26
32
Nulliparous women
9
16
Sponge
Parous women
20
32
Nulliparous women
9
16
Diaphragm and spermicides
6
16
Condoms
Male
2
15
Female
5
21
Emergency contraception
>75% reduction
- rosa canina
#8317 Re: Trudnjače i porodilje online
Trebala bih vasu pomoc. Trudnocu sam vodila privatno do sada-37.sedmica. Sada bih otisla ili na GAK ili u OBS, ali ne znam kakva je procedura. Imam samo veliku uputnicu. Trebala bih na CTG. Kad nazovem, sestre mi daju neke termine koje trebam predugo cekati. Nemam ja toliko vremena, do tad se mogu i poroditi. Kako doci do nekog doktora, npr.ove sedmice i trebam li jos neke uputnice? 
- Alhemicarkaa
#8318 Re: Trudnjače i porodilje online
Haman apstinencija najsigurnija
Doktore, koja je vaša preporuka za privatnog ginekologa - da vodi trudnoću? I kojeg doktora bi preporučili za neplodnost?
Doktore, koja je vaša preporuka za privatnog ginekologa - da vodi trudnoću? I kojeg doktora bi preporučili za neplodnost?
-
suza81
#8319 Re: Trudnjače i porodilje online
Knjizicu i tu veliku uputnicu u ruke i u ambulantu gin. odjela u OBS. Sestri kazes o cemu se radi i ona bi te trebala uputiti nekome ko je taj dan u amb. CTG rade do 10 ali nikad nisu pravili problem i kad kasnije dodjem. Sretno!rosa canina wrote:Trebala bih vasu pomoc. Trudnocu sam vodila privatno do sada-37.sedmica. Sada bih otisla ili na GAK ili u OBS, ali ne znam kakva je procedura. Imam samo veliku uputnicu. Trebala bih na CTG. Kad nazovem, sestre mi daju neke termine koje trebam predugo cekati. Nemam ja toliko vremena, do tad se mogu i poroditi. Kako doci do nekog doktora, npr.ove sedmice i trebam li jos neke uputnice?
- manekenka u penziji
#8320 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja mislim da treba uputnica i za CTG, a nju možeš dobiti i od doktora porodične medicine i od ginekologa.
Edit: ustvari, bolje je da ih nazoves i pitaš posto već imaš veliku uputnicu. Ja sam na GAKu i za CTG donosim uputnice ali nemam tu veliku, isto 37 sedmica.
Jesam li je trebala nabaviti?
Koliko sam shvatila ona se može i naknadno donjeti, ili grijesim?
Edit: ustvari, bolje je da ih nazoves i pitaš posto već imaš veliku uputnicu. Ja sam na GAKu i za CTG donosim uputnice ali nemam tu veliku, isto 37 sedmica.
-
radenska
#8321 Re: Trudnjače i porodilje online
Zovnes gore recepciju i pitas koji je dr. dezurni na ultrazvuku. Ako ti odgovara (mislim ako si vec izabrala nekog) samo se pojavis i kazes da trebas na CTG. KAd uradis CTG odes do dr da ti potpise i pregleda. Za svaki slucaj ako stigne uzmi i malu uputnicu za GAK u domu zdravlja gdje zivis, znaju praviti probleme one tete na spratu pa nedaju nalaz, meni su barem tako radilerosa canina wrote:Trebala bih vasu pomoc. Trudnocu sam vodila privatno do sada-37.sedmica. Sada bih otisla ili na GAK ili u OBS, ali ne znam kakva je procedura. Imam samo veliku uputnicu. Trebala bih na CTG. Kad nazovem, sestre mi daju neke termine koje trebam predugo cekati. Nemam ja toliko vremena, do tad se mogu i poroditi. Kako doci do nekog doktora, npr.ove sedmice i trebam li jos neke uputnice?
-
suza81
#8322 Re: Trudnjače i porodilje online
Ona se nosi kad se ides poroditi inace, a meni je doktorica dala kad sam trebala preci sa pregledima u opcu, oni su je tamo samo uzeli na uvid i vratili. Nisam uzimala male uputnice niti su mi trazili. Velika se moze donijeti i naknadno, nece niko vratit trudnicu koja se poradja jer nema uputnicemanekenka u penziji wrote:Ja mislim da treba uputnica i za CTG, a nju možeš dobiti i od doktora porodične medicine i od ginekologa.
Last edited by suza81 on 15/04/2014 09:43, edited 1 time in total.
-
nikimostar
#8323 Re: Trudnjače i porodilje online
hoce vratit ce ako nema nikakvu uputnicu,a za ctg inace ide mala uputnica koja se moze uzeti i u domu zdravlja gdje imate karton
- manekenka u penziji
#8324 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni ove uputnice za CTG traže na blagajni, tako da je obezbjedim svaki put.
- vanad
#8325 Re: Trudnjače i porodilje online
ja sam se poslije druge trudnoce odlucila za Mirenu. Procedura nije prijatna ali nista strasno. Sve u svemu traje par minuta. Evo sad protice cetvrti mjesec kako imam Mirenu i ja sam potpuno zadovoljna. Ne smeta meni (nemam pojma da je unutra) a ni muzu (moze se desiti jer postoje koncici kojima se poslije vadi). Inace navodi se 6 mjeseci period dok se tijelo ne navikne na Mirenu ali meni je jedino prvi mjesec krvarenje trajalo 14 dana (ali mnogo manjeg intenziteta nego obicno), od tada sve krace i krace traje. Prema iskustivima ce za tih 6 mjeseci krvarnje da se svede na dva-tri dana vrlo blagog intenzititeta.nikimostar wrote:mi svakako razmisljamo o mirenikakva su iskustva sa njom