Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Ma.Le.Na

#7976 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Ma.Le.Na »

to je bas ono inicijalno ulaganje
isplati se jedino ako imas dvoje troje :lol:
insomnia78

#7977 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by insomnia78 »

Fakat, sto je najgore vecinu tog ce djete prerasti za sest mjeseci

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
kakavdanakneiskustvu

#7978 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by kakavdanakneiskustvu »

insomnia78 wrote:Kadicu? :D
Ja za sad imam krevetic samo
Kolica i sjedalica su zara cjena
Al nema veze bebce je bebce izgurace babo i mama :D

imam i banjicu,na to zaboravih
insomnia78

#7979 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by insomnia78 »

Ja jos nisam ni bebinu sobu zavrsio, ne mogu sad na bolovanju

Ma.Le.Na

#7980 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Ma.Le.Na »

ma kupujte samo neutralno
zuto :D
tako ce vam moci i za drugo dijete aBd, kojeg god da spola bude
a te prve benkice i sl. to se sve opet moze korisititi..nema veze boja :)
ovdje je fkt najlakse jer mozes uzeti od prijatelja ..posuditi...a dosta raje prodaje i na piku
sve je to novo maltene
ne moze beba unistiti sjedalicu :)
Mis mekinjas

#7981 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Mis mekinjas »

Ja kupila i polovna kolica 3u1 Chicco.
Umjesto 1000€, kostala 150€. :D

Elem jel' ijedna porodilja imala Karpalni tunel sindrom? :roll:
safran

#7982 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Baš dijagnosticiran ili ono totalno upaljene tetive od držanja cice? Mene je užasno boljela desna ruka mjesecima a prijateljica je završila sa 6 sedmica langete.
Mis mekinjas

#7983 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Mis mekinjas »

Utrnuti su mi prsti (prva 3) na obje ruke. Dijagnozu imam. Sutra idem snimiti EMNG da se vidi koliko je osteceno i je li, i onda rehabilitacija. Ortoza na obje ruke. Neurolog ce sutra sve mi reci.
kakavdanakneiskustvu

#7984 Re: Trudnjače i porodilje online

Mis mekinjas wrote:Ja kupila i polovna kolica 3u1 Chicco.
Umjesto 1000€, kostala 150€. :D

Elem jel' ijedna porodilja imala Karpalni tunel sindrom? :roll:

kakva su to kolica od 1000 eura?
insomnia78

#7985 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by insomnia78 »

Joj da vidis vani cjene kolica

kakavdanakneiskustvu

#7986 Re: Trudnjače i porodilje online

insomnia78 wrote:Joj da vidis vani cjene kolica

ma vidio sam,ima i kod nas od 700 eura,niđe veze,možeš auto kupiti za te pare
insomnia78

#7987 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by insomnia78 »

Bukvalno

suspect_zero

#7988 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by suspect_zero »

krauter wrote:Zdravo drage trudnjače i porodilje, čitam vas već neko vrijeme :-). Htjela sam zamoliti, ukoliko neko ima više informacija, da podijelite iskustva sa amniocentezom. Ja sam naručena za ponedjeljak, radiću na GAK-u, pa bih bila zahvalna da prenesete neka svoja iskustva. Rekli su mi da prije amniocenteze dobro doručkujem i popijem apaurin od 2 mg, valjda da se mišići opuste. Nadam se da će sve proći kako treba i uopšte ne znam kako ću dočekati i taj ponedjeljak i poslije čekanje rezultata.

Ja sam radila i nije ništa strašno, malo je neugodno zato što ti iglu zabadaju u stomak :oops: al' fakat ništa ne boli.....ma ni trunkicu, ništa ne osjetiš :) samo budi mirna i opuštena......cijeli postupak traje jako kratko, par minuta i gotovo. Može se desiti da te vrate za slijedeći ponedjeljak, ako se beba ne namjesti fino......mora se voditi računa da se beba ne ošteti prilikom uzimanja uzorka.

Istina, najteži dio je čekanje rezultata :oops: mene je to najviše sikiralo al' hvala Bogu bilo je sve ok što i tebi želim :)
suspect_zero

#7989 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by suspect_zero »

insomnia78 wrote:Fakat, sto je najgore vecinu tog ce djete prerasti za sest mjeseci

Kakvih ba 6 mjeseci :D ....heftično veličina ide gore, bar kod mene takav pišonja :-D

Treba vam kamaru stvari, suprug i ja nismo mogli vjerovati kojih sve điđa treba za bebu :D da smo sve morali kupovati digli bi dobar kredit, nego sreća pa smo svu odjeću, kolica (tri para), krevetić, igraonu i hodalicu dobili :-D

@Danak, možda ti i ne treba ono za presvlačenje bebe (podloga)....ja svog presvlačim na bračnom....kako beba raste voli da ima širinu da se može okretati :-D i dok se presvlači izvodi razne akrobacije tako da ne bacaš pare bezze :)
manekenka u penziji

#7990 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by manekenka u penziji »

Koliko gegica i benkica treba za početak?
I sad jedno, za vas iskusnije, smiješno pitanje: u sta se beba na početku oblaci? Nije valjda da nosi samo taj bodic?
kakavdanakneiskustvu

#7991 Re: Trudnjače i porodilje online

suspect_zero wrote:
insomnia78 wrote:Fakat, sto je najgore vecinu tog ce djete prerasti za sest mjeseci

Kakvih ba 6 mjeseci :D ....heftično veličina ide gore, bar kod mene takav pišonja :-D

Treba vam kamaru stvari, suprug i ja nismo mogli vjerovati kojih sve điđa treba za bebu :D da smo sve morali kupovati digli bi dobar kredit, nego sreća pa smo svu odjeću, kolica (tri para), krevetić, igraonu i hodalicu dobili :-D

@Danak, možda ti i ne treba ono za presvlačenje bebe (podloga)....ja svog presvlačim na bračnom....kako beba raste voli da ima širinu da se može okretati :-D i dok se presvlači izvodi razne akrobacije tako da ne bacaš pare bezze :)

ma i meni žena reče da ne uzimam odmah,vidićemo kad izađu iz bolnice da li nam treba
kakavdanakneiskustvu

#7992 Re: Trudnjače i porodilje online

i jedno baš smiješno pitanje,.ali ne zamjerite muško pita,šta su benkice a šta gegice?
manekenka u penziji

#7993 Re: Trudnjače i porodilje online

Jedne imaju nogavice a druge nemaju... Ali ni ja ne znam koje :lol:
Mis mekinjas

#7994 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Mis mekinjas »

manekenka u penziji wrote:Koliko gegica i benkica treba za početak?
I sad jedno, za vas iskusnije, smiješno pitanje: u sta se beba na početku oblaci? Nije valjda da nosi samo taj bodic?
Benkica ili body. Doslovno ih treba 4 ili 5.
Gegice. Komada 3. Najbolje gegice su one koje na obje nogavice se otkopcavaju. I meni su bolje bez rukava.
Ja sam zimi imala svoje, dvije stare majcice za ispod bodyca (benkice). Jer su sve benkice danas, s dekolteom. :-?
Trebaju jos 2 svedske gacice i jedno 8 pamucnih (tetra) pelena.
suspect_zero

#7995 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by suspect_zero »

manekenka u penziji wrote:Jedne imaju nogavice a druge nemaju... Ali ni ja ne znam koje :lol:

Ni ja ne znam šta je šta, valjda su benkice samo gornji dijelovi a gegice ono iz jednog dijela :-? ....elem, ja sam svog od početka oblačim kako i danas (samo veličine mijenjam)....pelena, bodi i onda majica i donji dio (štramplice i trenerka ili pantolice)......obzirom da su kod vas novorođenčad onda pelena, bodi dugih rukava, majica, trenerkica ili neki drugi donji dio....pidžama je super za početak obzirom da ćete biti u kući, čarapice i kapica....ako je toplo u stanu/kući onda nema potrebe za kapicom.....bebu nemojte puno topliti, ne vole to.....i onako sada samo leži, jede i spava....dovoljno je tako obući i svakako je pokrivajte....kasnije kada se počne okretati i pridizati onda je za noć super vreća za spavanje :)
manekenka u penziji

#7996 Re: Trudnjače i porodilje online

Hvala vam! Izgleda da imam dovoljno svega osim donjeg dijela odjece...
radenska

#7997 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Ja bih poklonila odjecu za novorodjence, djecaka. Naravno ukoliko neko zeli. Nemam bas previse stvari ali su ocuvane, meni slala rodica iz inostranstva. Ovu vecu odjecu moj sin je naslijedio od starijeg rodjaka. Mozda 7-8 bodija, 2-3 gegice, neke hlacice, carapice, dekicu i tako :D
vazi

#7998 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by vazi »

radenska wrote:Ja bih poklonila odjecu za novorodjence, djecaka. Naravno ukoliko neko zeli. Nemam bas previse stvari ali su ocuvane, meni slala rodica iz inostranstva. Ovu vecu odjecu moj sin je naslijedio od starijeg rodjaka. Mozda 7-8 bodija, 2-3 gegice, neke hlacice, carapice, dekicu i tako :D
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#7999 Re: Trudnjače i porodilje online

radenska wrote:Ja bih poklonila odjecu za novorodjence, djecaka. Naravno ukoliko neko zeli. Nemam bas previse stvari ali su ocuvane, meni slala rodica iz inostranstva. Ovu vecu odjecu moj sin je naslijedio od starijeg rodjaka. Mozda 7-8 bodija, 2-3 gegice, neke hlacice, carapice, dekicu i tako :D

svaka čast,meni ne treba,i mi dobili prije godinu i po kad je supruga bila trudna
radenska

#8000 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Ma sabere se toga, ja imam punu veliku torbu stvari koje mu ne mogu, bas je brzo prerastao sve to. Doduse, nama nije ni mogao 56 broj, mi smo odmah presli na 62-68 :D Eto ako kome zatreba neka se javi.
A kolica ne treba ni uzimati nova, bas sam na Piku gledala da se prodaje divnih ocuvanih kolica. Mi smo autosjedalicu kupili u pola cijene i bas je dobro ocuvana. TAkve stvari djeca ne mogu iznosati.
Post Reply