U dm-ujexy wrote:Gdje se mogu kupiti ti Hipp proizvodi za njegu?affidavit wrote:Ja sam koristila Hippov Mama Butter cijelu trudnocu, nakon tusiranja svaki dan sam ga nanosila na stomak i butine i danas nemam ni jednu striju. Paralelno s tim sam za ostatak tijela koristila Hippovo Mama ulje. Iskreno, ovo je jos uvijek moja kozmetika za tijelo.manekenka u penziji wrote:Sta vi koristite protiv strija? Ja sam koristila obično niveino mlijeko za tijelo i bilo mi je OK. Prije par dana dobijem dm-ovo namjensko ulje babilove i imam osjećaj da njega koza bas i ne upija već se prije obrise o odjeću i posteljinu...S druge strane, ako je koza podlozna strijama, postoji vjerovatnoca da se pojave bez obzira na kreme koje se koriste, bar tako tvrdi dosta zena.
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
bosnianwoman
#7401 Re: Trudnjače i porodilje online
-
duboka_misao
#7402 Re: Trudnjače i porodilje online
Dm i konzumBambiGZ wrote:Zene drage, oprostite sto ovako ulijecem k'o padobranac, ali molim vas za hitnu pomoc. Hitno mi je potrebna informacija da li u Sarajevu i gdje ima kupiti onaj Nivea ruksak sa kompletnom kozmetikom?
- JanuaryJones
-
julisiz es grant
#7404 Re: Trudnjače i porodilje online
Tu nema jasnog stava, u Sarajevu obično počnu slati trudnice na CTG već u 37. nedjelji. Ja sam stava da u normalnim trudnoćama je dovoljno ići jednom sedmično do termina, s tim da ja svoje pacijentice prvi put na CTG šaljem 7-10 dana prije očekivanog termina poroda.
- JanuaryJones
#7405 Re: Trudnjače i porodilje online
Superjulisiz es grant wrote:Tu nema jasnog stava, u Sarajevu obično počnu slati trudnice na CTG već u 37. nedjelji. Ja sam stava da u normalnim trudnoćama je dovoljno ići jednom sedmično do termina, s tim da ja svoje pacijentice prvi put na CTG šaljem 7-10 dana prije očekivanog termina poroda.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
DaCo_sa
#7406 Re: Trudnjače i porodilje online
Sta znace snizene vrijednosti eritrocita , hemoglobin, MCHC, trombociti ( u trudnoci ) , znam da bi ovo moglo upucivati na anemiju ali brinu me ovi trombociti ? da napomenem jos da mi je krvna slika u prvom mjesecu trudnoce bila bez bilo kakkvih odstupanja a sad svaki mjesec po nekoliko brojki ove gore navedene vrijednosti padaju .Kako sprijeciti pad trombocita i dali to moze upucivati na neki drugi zdravstveni problem ? Dr . Julisiz ocekujem strucno misljenje ? 
-
suza81
#7407 Re: Trudnjače i porodilje online
Je li neko radio skoro OGTT bilo privatno ili u DZ? Rade li to uopce DZ ili se mora na kliniku i koju? Koliko privatno kosta?
-
duboka_misao
#7408 Re: Trudnjače i porodilje online
Ogtt radila u vojnoj bolnici,ne radi se u dz a privatno pitala ne radi niko ogtt vec samo onaj tromjesecni secer.suza81 wrote:Je li neko radio skoro OGTT bilo privatno ili u DZ? Rade li to uopce DZ ili se mora na kliniku i koju? Koliko privatno kosta?
-
julisiz es grant
#7409 Re: Trudnjače i porodilje online
Snižene vrijednosti Er, hemoglobina i hematokrita su očekivane u drugoj polovini trudnoće, jer fetus troši više željeza. Nije zabrinjavajuće, ali se mora držati pod kontrolom ishranom i uzimanjem preparata željeza i C vitamina (to sve doktor koji vodi trudnoću propisuje). Pad trombocita ako nije veliki i ako nije združen sa određenim tegobama (npr. jak bol u želucu, opšte loše stanje) takođe nije zabrinjavajući nalaz.DaCo_sa wrote:Sta znace snizene vrijednosti eritrocita , hemoglobin, MCHC, trombociti ( u trudnoci ) , znam da bi ovo moglo upucivati na anemiju ali brinu me ovi trombociti ? da napomenem jos da mi je krvna slika u prvom mjesecu trudnoce bila bez bilo kakkvih odstupanja a sad svaki mjesec po nekoliko brojki ove gore navedene vrijednosti padaju .Kako sprijeciti pad trombocita i dali to moze upucivati na neki drugi zdravstveni problem ? Dr . Julisiz ocekujem strucno misljenje ?
-
julisiz es grant
#7410 Re: Trudnjače i porodilje online
Čuj ne rade u DZ OGTT? Zar je neka nauka izvaditi ženi ŠUK (na trakicu, kao i obično) natašte i dva sata nakon ispijanja rastvora glukoze (koji se ionako može kupiti u apoteci i ponijeti sa sobom)? Svašta.duboka_misao wrote:Ogtt radila u vojnoj bolnici,ne radi se u dz a privatno pitala ne radi niko ogtt vec samo onaj tromjesecni secer.suza81 wrote:Je li neko radio skoro OGTT bilo privatno ili u DZ? Rade li to uopce DZ ili se mora na kliniku i koju? Koliko privatno kosta?
-
duboka_misao
#7411 Re: Trudnjače i porodilje online
Nauka gdje nije,ili vojna ili dip ali nenam sto ne rade privatno vec samo onaj tomjesecni gdje god sam pitala po laboratorijama.julisiz es grant wrote:Čuj ne rade u DZ OGTT? Zar je neka nauka izvaditi ženi ŠUK (na trakicu, kao i obično) natašte i dva sata nakon ispijanja rastvora glukoze (koji se ionako može kupiti u apoteci i ponijeti sa sobom)? Svašta.duboka_misao wrote:Ogtt radila u vojnoj bolnici,ne radi se u dz a privatno pitala ne radi niko ogtt vec samo onaj tromjesecni secer.suza81 wrote:Je li neko radio skoro OGTT bilo privatno ili u DZ? Rade li to uopce DZ ili se mora na kliniku i koju? Koliko privatno kosta?
- JanuaryJones
#7412 Trudnjače i porodilje online
Radi DZ Omer Maslić, trudnice imaju prednost. Kupiš glukozu u apoteci pored, vade šećer na svakih 30 min u 2hduboka_misao wrote:Ogtt radila u vojnoj bolnici,ne radi se u dz a privatno pitala ne radi niko ogtt vec samo onaj tromjesecni secer.suza81 wrote:Je li neko radio skoro OGTT bilo privatno ili u DZ? Rade li to uopce DZ ili se mora na kliniku i koju? Koliko privatno kosta?
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Anelicha
#7413 Re: Trudnjače i porodilje online
Ima li jos neka liniju po stomaku :S ( nezz kako drugacije da pitam xD )
kod mene je uspravna, ispod grudi, preko pupka pa nanize..
Sta to uopce predstavlja :S
kod mene je uspravna, ispod grudi, preko pupka pa nanize..
Sta to uopce predstavlja :S
- Alhemicarkaa
#7414 Re: Trudnjače i porodilje online
Linija negra, neke je žene imaju, neke ne. Nestane nakon poroda, ništa strašno 
- Alhemicarkaa
#7415 Re: Trudnjače i porodilje online
Rade privatno, radi Al Tawil i radi biohemijski laboratorij ili tako nešto u Hrasnom kod Bosmala.duboka_misao wrote: Nauka gdje nije,ili vojna ili dip ali nenam sto ne rade privatno vec samo onaj tomjesecni gdje god sam pitala po laboratorijama.
-
duboka_misao
#7416 Re: Trudnjače i porodilje online
Sto mi to ne rece prosle godine nemajko ,svi su me isprepadali sa tim ogtt odmah vadi sigurno imas dijabetes uhAlhemicarkaa wrote:Bduboka_misao wrote: Nauka gdje nije,ili vojna ili dip ali nenam sto ne rade privatno vec samo onaj tomjesecni gdje god sam pitala po laboratorijama.
Rade privatno, radi Al Tawil i radi biohemijski laboratorij ili tako nešto u Hrasnom kod Bosmala.
- Alhemicarkaa
#7417 Re: Trudnjače i porodilje online
Pa pitaj ženo, kao da ne znaš da sam ja obila sve moguće zdravstvene ustanove. 
-
Anelicha
#7418 Re: Trudnjače i porodilje online
Alhemicarkaa wrote:Linija negra, neke je žene imaju, neke ne. Nestane nakon poroda, ništa strašno
Okej, hvalaa ti
-
blondina
#7419 Re: Trudnjače i porodilje online
Ako može ovaj naš doktor na forumu da mi odgovori,naime trudnoću vodim u domu zdravlja i danas kad sam bila na UZ doktorica mi je dala preporuku da uradim UZ za 2 sedmice na aparatu bolje rezolucije,pa me interesuje da li se to može uraditi na Jezeru ili takve paprate imaju samo privatnici.inače sam trudna 20 sedmica.
Unaprijed hvala
Unaprijed hvala
- šatirana_ljubičica
#7420 Re: Trudnjače i porodilje online
Može se uraditi na Jezeru.
-
blondina
#7421 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala punošatirana_ljubičica wrote:Može se uraditi na Jezeru.
-
julisiz es grant
#7422 Re: Trudnjače i porodilje online
Zaista ne znam kakvom aparaturom raspolažu sada na Jezeru, ali je vrlo važno i to KO gleda UZ, a ja zaista ne znam nikoga sa Jezera da je ono na glasu BAŠ kao ultrasoničar (što ne znači da nema, ali ih ja ne znam, jer su i oni zadnjih par godina dobili nekoliko novih specijalista).blondina wrote:Ako može ovaj naš doktor na forumu da mi odgovori,naime trudnoću vodim u domu zdravlja i danas kad sam bila na UZ doktorica mi je dala preporuku da uradim UZ za 2 sedmice na aparatu bolje rezolucije,pa me interesuje da li se to može uraditi na Jezeru ili takve paprate imaju samo privatnici.inače sam trudna 20 sedmica.
Unaprijed hvala
-
DaCo_sa
#7423 Re: Trudnjače i porodilje online
Jeli normalno da s 20 sedmica pocnu jaki bolovi u stidnoj kosti ? svaki dan je sve gore , navece se samo uz veliki napor mogu okrenuti u krevetu a o ustajanju iz istog da ne pricam , s hodanjem nemam toliki problem jest da malo boli ali najgore je kad sjedim ili lezim pa ustajem ... pitanje za naseg dr. Julisiz jeli postoji neko rjesenje i sta da radim ? jeli neka od trudnica imala ovaj problem ? 
- vazi
#7424 Re: Trudnjače i porodilje online
evo dok ti se doktor ne javi da ti kazem, ako te moze bar malo utjesiti, moja je kcerka imala iste probleme, nju je to smetalo cak i pri hodu. Navodno je potpuno bezopasno i cest popratni simptom trudnoce.DaCo_sa wrote:Jeli normalno da s 20 sedmica pocnu jaki bolovi u stidnoj kosti ? svaki dan je sve gore , navece se samo uz veliki napor mogu okrenuti u krevetu a o ustajanju iz istog da ne pricam , s hodanjem nemam toliki problem jest da malo boli ali najgore je kad sjedim ili lezim pa ustajem ... pitanje za naseg dr. Julisiz jeli postoji neko rjesenje i sta da radim ? jeli neka od trudnica imala ovaj problem ?
Nadam se da ce ti se doktor brzo javiti i pojasniti o cemu se radi.
-
DaCo_sa
#7425 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma smeta i meni pri hodu ali ne u tolikoj mjeri koliko je ustajanje problem , bojim se da se ovo ne pogorsava kako trudnoca odmice da me ne onesposobi skrozvazi wrote:evo dok ti se doktor ne javi da ti kazem, ako te moze bar malo utjesiti, moja je kcerka imala iste probleme, nju je to smetalo cak i pri hodu. Navodno je potpuno bezopasno i cest popratni simptom trudnoce.DaCo_sa wrote:Jeli normalno da s 20 sedmica pocnu jaki bolovi u stidnoj kosti ? svaki dan je sve gore , navece se samo uz veliki napor mogu okrenuti u krevetu a o ustajanju iz istog da ne pricam , s hodanjem nemam toliki problem jest da malo boli ali najgore je kad sjedim ili lezim pa ustajem ... pitanje za naseg dr. Julisiz jeli postoji neko rjesenje i sta da radim ? jeli neka od trudnica imala ovaj problem ?
Nadam se da ce ti se doktor brzo javiti i pojasniti o cemu se radi.